Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Όλοι Χάσαμε Τον Ύπνο Μας Από Έρωτες!


02ac050f0j2
Ένα από εκείνα τα πρωινά που για άλλη μια φορά ο ύπνος δεν σε τίμησε κι εσύ να πρέπει να σηκωθείς για να δουλέψεις! Το κορμί σου λες και όλο το βράδυ έσκαβε… τόσο βαρύ το νιώθεις! Στριφογύριζες συνέχεια.  Τα δάκρυα τουλάχιστον, πλέον ηρέμησαν. Παλαιότερα έτρεχαν πιο συχνά! Πόσος καιρός πάει από τότε που έκλεισες τα μάτια αμέριμνη και το πρωί ξύπνησες ανάλαφρη χωρίς καμία έγνοια;
Ούτε που θυμάσαι εε; Κάθε βράδυ σε νιώθω. Κάθε βράδυ ξαπλώνεις και ξέρω από πριν ότι δεν θα κοιμηθείς. Είναι εκείνα τα ταξίδια που κάνει το μυαλό τις νύχτες. Εκείνα τα μυστικά ταξίδια που τα ξέρεις μόνο εσύ κι εγώ, οι δυο μας! Κλείνουν τα μάτια, με το ζόρι κάποιες φορές, και ενώ το σώμα υπακούει παράλυτο, το μυαλό ξεκινάει να δουλεύει. Όλη τη μέρα μουδιασμένο και το βράδυ το πιάνει τρέλα. Το βράδυ τα σκέφτεται όλα… εσένα, αυτόν, εσάς…
Κουράστηκες να νιώθεις τόσο κουρασμένη. Πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, παρατηρώ τους δείκτες του ρολογιού να πλησιάζουν προς την ώρα αφύπνισης. Λυπάμαι που θα ξεφυσήξεις άλλο ένα πρωινό και θα σηκωθείς. Προσπαθείς να σκεφτείς κάτι θετικό για να συνεχίσεις και ελπίζεις πως κάποια στιγμή θα περάσει! Πράγματι έτσι είναι. Θα έρθει η στιγμή που ο πόνος θα έχει απαλυνθεί κι εσύ θα είσαι πιο ήρεμη.

Οι χαμένες φωτογραφίες των Beatles (1964-1966)


Οι Μπητλς σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ το 1959 και η αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους Τζων Λένον, Πωλ Μακάρτνεϋ, Τζωρτζ Χάρισον, Στιούαρτ Σάτκλιφ (μπάσο και φωνή), και Πιτ Μπεστ (τύμπανα). Tο πρώιμο ρεπερτόριό τους στηριζόταν σε διασκευές αμερικανικών R&B
κομματιών των Chuck Berry και Little Richard. Με την επιστροφή τους από το Αμβούργο στις αρχές του 1961, ο Σάτκλιφ αποφάσισε να αποχωρήσει και ο Μακάρτνεϋ πήρε το μπάσο. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Μπράιαν Επστάιν έγινε μάνατζέρ τους.

Τον Ιανουάριο του 1962, οι Beatles ξεκίνησαν την καινούργια τους χρονιά με οντισιόν στη δισκογραφική εταιρία Decca. Ο Τζωρτζ Χάρισον τραγούδησε το "The Sheik Of Araby", ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ το "Raid Sails In The Sunset" και ο Τζον Λένον το "Please Mr Postman". Ο υπεύθυνος της εταιρίας, Μάικ Σμιθ, τους βρήκε υπέροχους αλλά ο γενικός διευθυντής Ντικ Ρόου διαφώνησε. Η Decca υπέγραψε με τον Brian Poole και τους Tremoloes. "Τα κιθαριστικά γκρουπ είναι εκτός εποχής. Κύριε Επστάιν, θα έπρεπε να επιμείνετε πουλώντας δίσκους στο Λίβερπουλ...", τηλεγράφησε ο Ντικ Ρόου στον μάνατζερ των Μπιτλς . Στις 10 Απριλίου του 1962 πέθανε ο Στιούαρτ Σάτκλιφ, πρώην μπασίστας του συγκροτήματος, σε ηλικία 21 ετών. Τον Αύγουστο, αντικατέστησαν τον ντράμερ Πιτ Μπεστ με τον Ρίτσαρντ Στάρκι (Ρίνγκο Σταρ) και το Σεπτέμβριο ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι, το ιστορικό "Love Me Do" με παραγωγό τον George Martin που σύντομα θα απολάμβανε τη φήμη του "πέμπτου Beatle". Τα "Σκαθάρια" προετοίμαζαν την θριαμβευτική είδοσό τους στη μουσική σκηνή και ετοιμάζονταν για την μεγάλη εξόρμηση του1963. Καθιέρωσαν το image με το ιδιαίτερο κούρεμά τους και τα σακάκια δίχως κολάρο και το "She Loves You" έγινε το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους With The Beatles καθιερώνονται όροι όπως "Merseybeat" (για τη μουσική τους) και "Beatlemania" (για την υστερία που προκαλούσαν, ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό). Παίζουν στα μεγάλα κλαμπ του Λονδίνου (Palladium, Royal Albert Hall), εμφανίζονται στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και το Νοέμβριο του 1963 παίζουν για τη βασίλισσα, αποδεκτοί πλέον από το κατεστημένο κι έχοντας γεφυρώσει το "χάσμα των γενεών". Τον Ιανουάριο του 1964 βρίσκονται στο Παρίσι, όταν μαθαίνουν ότι είναι Nο. 1 στις ΗΠΑ.

Ένα αρχαίο κείμενο στα Αραμαϊκά, μια σημαντική ανακάλυψη και ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν νυμφεύθηκε ο Ιησούς

Η θεωρία ότι ο Ιησούς Χριστός είχε παντρευτεί την Μαρία τη Μαγδαληνή και είχε παιδιά μαζί της δεν είναι καινούργια.

Κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει την συγκεκριμένη θεωρία βασιζόμενοι στο λεγόμενο «χαμένο ευαγγέλιο», προκαλώντας τη «μήνιν» της Εκκλησίας. 

Ωστόσο η θεωρία επαναφέρθηκε και πάλι στο προσκήνιο από δύο επιστήμονες οι οποίοι όπως μεταδίδει η Independent, επικαλούμενη τους Sunday Times, μετέφρασαν το «χαμένο Ευαγγέλιο» το οποίο βρισκόταν στην Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «χαμένο Ευαγγέλιο» φέρεται να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Όπως μάλιστα ισχυρίζονται, ο Ιησούς όχι μόνο είχε παιδιά με την Μαρία τη Μαγδαληνή αλλά και η Παρθένος Μαρία δεν ήταν η μητέρα αλλά η σύζυγός του.

Μέχρι στιγμής η θεωρία αυτή δεν θεωρείται ως αξιόπιστη στους θρησκευτικούς κύκλους και αρκετοί την κατατάσσουν στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας όπως και ανάλογες θεωρίες για τους εξωγήινους κτλ.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος... Ήταν, όμως, θεωρίες. 
Μέχρι που ο Simcha Jacobovici, ένας Ισραηλινοκαναδός σκηνοθέτης και ο Barrie Wilson, καθηγητής θρησκευτικών σπουδών στο Τορόντο, ανακάλυψαν ένα αρχαίο κείμενο, που φαίνεται να τις επιβεβαιώνει!
Ο καθηγητής Μπάρι Γουίλσον και ο συγγραφέας Σίμχα Γιακόμποβιτς χρειάστηκαν μήνες ολόκληρους για να μεταφράσουν το κείμενο.

Πρόκειται για τη μεγάλη αποκάλυψη;

Για τη ζωή του Ιησού δεν γνωρίζουμε πολλά. Αναφέρονται μόνο κάποια γεγονότα στην Αγιά Γραφή, όταν ο Ιησούς ήταν 12 ετών, καθώς επίσης και η ιστορία της γέννησής του, όπως και οι τελευταίες ημέρες του πάνω στη Γη.

Ωστόσο, ο Simcha Jacobovici και ο Barrie Wilson, ανακάλυψαν ένα χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ., που γράφτηκε σε περγαμηνή στα Αραμαϊκά - τη γλώσσα δηλαδή που μιλούσε ο Ιησούς – και βρέθηκε στην Βρετανική Βιβλιοθήκη. 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΑΡΑ!





Δεν ξέρω αν είναι βοσκοτόπια αγρίων ζώων ή το σπίτι μου, το σπίτι όπου γεννήθηκα.

Αυτή η κραυγή πόνου ενός άγνωστου ποιητή της Μάαρα δεν είναι τρόπος του λέγειν. Είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς να πάρουμε τα λόγια του στην κυριολεξία και να αναρωτηθούμε μαζί: Τι τόσο τερατώδες συνέβη σ’ αυτή την πόλη της Συρίας στα τέλη του 1098;

Πριν έρθουν οι Φράγκοι, οι κάτοικοι ζούσαν ήσυχα προφυλαγμένοι από το κυκλικό τους τείχος. Τα αμπέλια, οι ελαιώνες, οι συκιές, τους πρόσφεραν μια σχετική ευμάρεια. Όσο για τις κρατικές τους υποθέσεις, υπήρχαν έντιμοι πρόκριτοι, χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες, υπό την εποπτεία του Ρεντβάν που βασίλευε στο Χαλέπι. Το καμάρι της Μάαρα ήταν ότι υπήρξε η γενέτειρα μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της αραβικής λογοτεχνίας, του Αμπούλ – Αλά αλ – Μααρί, που πέθανε το 1057. Αυτός ο τυφλός ποιητής είχε το θάρρος να τα βάλει με τα ήθη της εποχής του παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορευόταν. Χρειαζόταν θάρρος να γράψεις...


Οι κάτοικοι της γης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Σ’ αυτούς που έχουν μυαλό και δεν έχουν θρησκεία,
και σ’ αυτούς που έχουν θρησκεία, αλλά δεν έχουν μυαλό.

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του, ένας φανατισμός που ήρθε από μακριά θα δικαιώσει το τέκνο της Μάαρα, τόσο για την αθεΐα του, όσο και για τη μνημειώδη απαισιοδοξία του.

Η μοίρα μας τσακίζει, σαν να ’μαστε γυαλί,
και τα κομμάτια μας δεν ξανακολλάνε ποτέ πια.

Η πόλη του θα μεταβληθεί, πράγματι, σ’ ένα σωρό ερειπίων κι αυτός ο φόβος, που τόσο συχνά εκδήλωνε ο ποιητής για τους ομοίους του, θα βρει εδώ την πιο τραγική του απεικόνιση.

Υλοποίηση Στόχων και Εσωτερική… Αντιπολίτευση!

Τα κλειδιά της υλοποίησης

Τι φταίει όταν αποτυγχάνουμε

και πώς να το διορθώσουμε

Πολλά  έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχετικά με το καυτό θέμα της υλοποίησης στόχων με τη δύναμη του νου. Ο Νόμος της Έλξης, το Μυστικό, το Cosmic Ordering, η Συν-δημιουργία και μία ολόκληρη σειρά από βιβλία, βίντεο κ.λπ. έχουν προσπαθήσει να αναλύσουν τους παράγοντες και τους νόμους που διέπουν τη Συνειδητή Κατασκευή Πραγματικότητας και να προσφέρουν αποτελεσματικές «συνταγές» και πρακτικές για να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρά μας.
 Τα βασικά ψυχικά «εργαλεία» της υλοποίησης
Εάν δεν εστιαστούμε στις μικρο-διαφορές που εμφανίζουν μεταξύ τους οι διάφορες μέθοδοι κατασκευής πραγματικότητας, αλλά προσεγγίσουμε τα βασικά κοινά τους στοιχεία, τότε μπορούμε να απαριθμήσουμε τα απαραίτητα «ψυχικά» εργαλεία που απαιτούνται για να επιτύχουμε κρίσιμες αλλαγές στην εξωτερική μας πραγματικότητα και να υλοποιούμε τους στόχους μας. Τα εργαλεία αυτά είναι συνοπτικά τα εξής επτά:
  1. Να είμαστε κατασταλαγμένοι και σαφείς ως προς το τι ακριβώς θέλουμε να υλοποιήσουμε.
  2. Να έχουμε άκαμπτη πίστη και εμπιστοσύνη πως όλα θα γίνουν όπως ακριβώς η συνειδητή μας πρόθεση επιτάσσει.
  3. Να έχουμε δηλωμένη και ξεκάθαρη πρόθεση, η υλοποίησή μας να πραγματοποιηθεί με απόλυτη αβλάβεια.
  4. Να μην εστιαζόμαστε ενεργειακά ή ψυχολογικά στο τί μας λείπει ή στο πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά στη λύση του και στο τι θέλουμε συνειδητά να υλοποιήσουμε.
  5. Να εκπέμπουμε μόνο θετικές σκέψεις και θετικά συναισθήματα σχετικά με τον στόχο που θέλουμε να υλοποιήσουμε.
  6. Να οραματιζόμαστε τακτικά αυτό που πρέπει να υλοποιήσουμε, σαν να προβάλλουμε ένα νοητικό «φιλμ» που περιγράφει αυτό που θέλουμε να συμβεί με όσο πιο έντονες και σαφείς εικόνες.
  7. Να προσευχόμαστε προς τις ανώτερες πνευματικές υπάρξεις (αγίους, αγγέλους, κ.λπ.) αιτούμενοι να μας συνδράμουν στην υλοποίησή μας, στον βαθμό που αυτή συμβαδίζει με το ανώτερο καλό μας.
Σημαντικό: Πέρα από όλα αυτά, οφείλουμε βέβαια να προβαίνουμε και στην καθημερινότητά μας σε όλες εκείνες τις απαραίτητες, πρακτικές ενέργειες, που θα συμβάλουν στην επιτυχία της υλοποίησης.

Τι φταίει όταν αποτυγχάνουμε

33 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ


Κλεάνθης Γρίβας

33 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ιανός» (τχ. 1, 1982)
και περιλήφθηκε στο Κλ. Γρίβας: H Εξουσία της Βίας (Ιανός, Θεσ/νίκη, 1984)


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ανθρωπότητα: το φάντασμα του ψυχιατρικού ολοκληρωτισμού. ΄Ολες οι δυνάμεις της αντίδρασης ενώθηκαν σε μία ανίερη συμμαχία για να δώσουν σάρκα και οστά σ’ αυτό το φάντασμα: ο πολιτικός και ο κομισάριος. Ο επιστήμονας και ο στρατοκράτης. Ο κεφαλαιοκράτης και ο γραφειοκράτης. Ο διαχειριστής και ο διώκτης. Σε Δύση και Ανατολή. Ο ψυχιατρικός ολοκληρωτισμός αποτελεί πια μια απειλή όχι επί αλλά εντός των τειχών.

Είναι κατά συνέπεια καιρός οι αντίπαλοι του να εκθέσουν ανοιχτά μπροστά σ’ όλο τον κόσμο τις αντιλήψεις, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις τους. και ν’ αντιπαραθέσουν στην πραγματική απειλή του υπό ενσάρκωση φαντάσματος του ψυχιατρικού ολοκληρωτισμού, μια θεωρία και μια μέθοδο για την αντιμετώπισή του...

Η ιστορία όλων των ως τώρα κοινωνιών ήταν ιστορία ταξικών αγώνων. Η ιστορία όλων των από δω και πέρα κοινωνιών, θα είναι ιστορία της ανυπαρξίας οποιουδήποτε κοινωνικού αγώνα. δηλαδή, ιστορία του ψυχιατρικού ολοκληρωτισμού.

Στον αγώνα για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου, οι εν δυνάμει και ελέω της ψυχιατρικής σκλάβοι, δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους.

Κλεάνθης Γρίβας
(Παραφράζοντας το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο»)


1. Στη σωματική αρρώστια έχουμε μια σειρά αντικειμενικών ευρημάτων που καθορίζουν τον προσδιορισμό της. Στην ψυχική «αρρώστια», τι έχουμε;

Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Απλώς, κάποιος ψυχίατρος (τουτέστιν, ένας δήθεν γιατρός), ο οποίος έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά με γραφειοκρατική και κοινωνική επικύρωση, διαπιστώνει το «παθολογικό» της συμπεριφοράς ενός ατόμου. Αυτό σημαίνει πως όλα εξαρτώνται από τον κρίνοντα και μόνο.
Ποια στοιχεία ρίχνουν το βάρος τους στη ζυγαριά; Το προσωπικό συμφέρον - οικονομικό, επαγγελματικό και κοινωνικό. Η διανοητική συγκρότηση του κρίνοντος. Η ύπαρξη ή η ανυπαρξία ευρύτητας πνεύματος, ευαισθησίας, φιλοσοφικού και κοινωνικού προβληματισμού. Δηλαδή, με δυο λόγια, το γραμμένο ή άγραφο χαρτί που κουβαλάει ο ψυχίατρος στο κεφάλι του.
Μ' άλλα λόγια, η λεγόμενη ψυχική «αρρώστια» συνιστά μια ετεροκαθοριζόμενη κατασκευή που στον προσδιορισμό της υπεισέρχονται κάθε είδους παράγοντες πλην των ιατρικών.

2. Είναι αποδειγμένη η αιτιολογία της ψυχικής «αρρώστιας»;

Η πρώτη δίαιτα στην ιστορία το 1863! – Τι περιείχε τότε η διατροφή του Γουίλιαμ Μπάντινγκ

δίαιτα
Κανείς δεν ξέρει πόσο σημαντικός υπήρξε ο Άγγλος Γουίλιαμ Μπάντινγκ στην εξέλιξη του υγιεινού τρόπου διατροφής. Κακώς…

Χωρίς αυτόν, ίσως να μην ξέραμε τι θα πει δίαιτα στις μέρες μας! Ο Γουίλιαμ Μπάντινγκ (William Banting) γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1797 και είχε αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση ενός γραφείου πολυτελών κηδειών. Από την ηλικία των 30 ετών και μετά, είχε αναπτύξει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας. Κανένας άλλος από την οικογένειά του δεν έπασχε από παχυσαρκία. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για εκείνον, που του είχε προκαλέσει και μια σειρά προβλημάτων υγείας από τόσο νεαρή ηλικία, όπως μειωμένη όραση, προβλήματα ακοής, αϋπνία κ.α.
Ένας γιατρός και προσωπικός φίλος του Γουίλιαμ Μπάντινγκ του συνέστησε ακραία σωματική άσκηση: έντονους περιπάτους, ιππασία και κωπηλασία στον Τάμεση νωρίς κάθε πρωί. Αλλά το πλάνο αυτό δεν πέτυχε. Ο ίδιος ο Μπάντινγκ είπε ότι ναι μεν ενίσχυσε το μυϊκό του σύστημα, αλλά η άσκησητον έκανε να πεινάει περισσότερο και έτρωγε ακόμα πιο πολύ.
Ένα απόγευμα του 1863 ο Banting έφτασε στο ιατρείο ενός διακεκριμένου γιατρού του Λονδίνου, του Dr William Harvey, ο οποίος στέγαζε το ιατρείο του στο σημερινό Soho. Πήγε εκεί, επειδή ο προσωπικός του φίλος και γιατρός απουσίαζε για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Ο Dr Harvey είχε μόλις επιστρέψει από ένα συνέδριο στο Παρίσι, όπου είχε ακούσει μια διάλεξη από τον Claude Bernard σχετικά με τη διατροφή και τον διαβήτη.
Ο δρ Harvey ρώτησε τον Banting σχετικά με το τι έτρωγε κάθε μέρα και αμέσως του συνέστησε να κόψει εντελώς τις πατάτες, το ψωμί, τη ζάχαρη, το γάλα και τη μπύρα από τη διατροφή του. Του έδωσε ένα φύλλο χαρτί, στο οποίο έγραφε λεπτομερώς το νέο διατροφικό του πρόγραμμα. Και αυτό το κομμάτι χαρτί θεωρείται μέχρι και σήμερα ότι συνιστά την πρώτη καταγεγραμμένη δίαιτα στην ιστορία! Όπως δημοσίευσε ο ίδιος ο Γουίλιαμ Μπάντινγκ αργότερα, εκείνο το διατροφικό πρόγραμμα ήταν το εξής:

«Ελευθερία : Η αρχή και το τέλος»...Τζιντού Κρισναμούρτι

ΑΝΤΙΦΑΣΗ
(...)
Η ηρεμία του νου είναι ουσιώδης για να κατανοήσουμε όλη τη σημασία της ζωής. Η σκέψη δεν μπορεί ποτέ να είναι ήσυχη. Η σκέψη, που είναι προϊόν του χρόνου, ποτέ δεν μπορεί να βρει εκείνο που είναι άχρονο, ποτέ δεν μπορεί να γνωρίσει εκείνο που είναι πέραν από το χρόνο. Η ίδια η φύση της σκέψης μας είναι μια αντίφαση, γιατί σκεπτόμαστε διαρκώς με όρους του παρελθόντος και του μέλλοντος. Επομένως ποτέ δεν γνωρίζουμε πλήρως, ποτέ δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του παρόντος.
(...)
Για να ελευθερωθεί κανείς από την αντίφαση, πρέπει να έχει επίγνωση του παρόντος χωρίς εκλογή. Πώς μπορεί να υπάρξει εκλογή όταν αντιμετωπίζετε ένα γεγονός; Ασφαλώς η κατανόηση του γεγονότος γίνεται αδύνατη, εφ' όσον η σκέψη προσπαθεί να ενεργήσει επί του γεγονότος με έννοιες του γίγνεσθαι, της αλλαγής, της μεταβολής. Επομένως, η αυτόγνωση είναι η αρχή της κατανόησης. Χωρίς αυτόγνωση, η αντίφαση και η σύγκρουση θα εξακολουθήσουν.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ;

Η τέχνη του διαλογισμού... Τζιντού Κρισναμούρτι

Αποτέλεσμα εικόνας για Η τέχνη του διαλογισμού... Τζιντού Κρισναμούρτι

Εκείνο που είναι σημαντικό ...
«Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η τέχνη του διαλογισμού. Η λέξη «τέχνη» σημαίνει να βάζεις τα πάντα στη σωστή τους θέση.
Καταλαβαίνετε τη σημασία της λέξης; Δεν μιλάμε για ζωγραφική, για μουσική και λοιπά, αλλά για το να μπουν στη σωστή τους θέση όλα τα πράγματα της ζωής μας, της καθημερινής μας ζωής. Αυτό εννοούμε τέχνη του διαλογισμού, για να μην μπερδευόμαστε.
Και όταν υπάρχει τάξη στην καθημερινή μας ζωή, σωστή συμπεριφορά, και ένας νους που είναι εντελώς ήσυχος, τότε αυτός ο νους θα βρει από μόνος του αν υπάρχει κάτι απροσμέτρητο ή όχι.

Και μέχρι να το βρει κανείς αυτό - εκείνο που είναι η ύψιστη μορφή αγιότητας - η ζωή του είναι θολή, χωρίς σημασία, έτσι ακριβώς όπως είναι η ζωή των περισσότερων ανθρώπων».

Διαλογισμός είναι ...
«Διαλογισμός είναι να ανακαλύψεις αν ο εγκέφαλος, με όλες τις δραστηριότητές του, όλες τις εμπειρίες του, μπορεί να είναι απολύτως σιωπηλός.
΄Οχι βίαια, επειδή τη στιγμή που επιβάλλεσαι, υπάρχει δυϊσμός. Και η οντότητα που λέει: «Θάθελα να ζήσω θαυμαστές εμπειρίες, γι' αυτό πρέπει να αναγκάσω τον εγκέφαλό μου να είναι σιωπηλός» δεν πρόκειται να το καταφέρει ποτέ αυτό.
Αν όμως αρχίσεις να εξετάζεις, να παρατηρείς, να ακούς προσεκτικά κάθε κίνηση της σκέψης, τη διαμόρφωσή της, τις επιδιώξεις της, τους φόβους της, τις απολαύσεις της, να παρατηρείς πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, τότε θα δεις πως ο εγκέφαλος γίνεται εξαιρετικά ήσυχος΄ αυτή η ησυχία δεν είναι ύπνος αλλά είναι τρομερά δραστήρια και γι' αυτό ο εγκέφαλος είναι ήσυχος.
Μια μεγάλη γεννήτρια που δουλεύει άψογα, σπάνια κάνει κάποιο θόρυβο΄ μόνον όταν υπάρχει τριβή υπάρχει και θόρυβος.»

Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει ...

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ


Τι ειναι οι σκεψεις  μας απο που ερχονται,σιγουρα οχι απο μεσα μας γιατι οτι εχουμε σκεφτει εμεις το εχει σκεφτει και καποιος αλλος.

Αρα υπαρχουν διασπαρτες  γυρω μας στο συμπαν,και αναλογα με την συναισθηματικη, ψυχικη  κατασταση που βρισκομασται συντονιζομασται με αυτες.

Μπορουμε να τις χωρισουμε (καταταξουμε) αναλογα με την ποιοτητα τους  σε ανωτερες και κατωτερες.

Σε αυτο παιζει ρολο και η δικη μας ποιοτητα ζωης.

Οι κατωτερες σκεψεις εχουν να κανουν καθαρα  με την καθημερινοτητα μας τον τροπο ζωης μας,ειναι εκεινες που μας κρατουν δεσμιους στο γιηνο επιπεδο,ειναι οι σκεψεις που γινονται εμποδιο στην πνευματικη μας εξελιξης.

Αναλογα με την περισταση μας  κανουν να νιωθουμε σπουδαιοι,οτι ειμαστε το κεντρο του κοσμου τρεφουν το εγωικο μας κομματι αισθανομασται οτι ειμαστε ανωτεροι απο τους αλλους,η  το ακριβως αντιθετο δημιουργοντας μας διαφορα προβληματα ψυχολογικης περισσοτερο φυσεως.

Και στις δυο περιπτωσεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ειμαστε εσωτερικα κενοι αδειοι ,βυθισμενοι στην μικροτητα μας.

Οταν σκεφτομασται κατι πολυ εντονα συνεχομενα αυτο αρχιζει να παιρνει κατι απο εμας,απο την ψυχικη μας ενεργεια και να υλοποιηται αυτες ειναι οι σκεπτομορφες.

Σκεψεις που τους εχουμε δωσει εμεις υποσταση και αρχιζουν κατα καποιο τροπο να επηρεαζουν τη ζωη μας ανοιγοντας δρομο προς τον σκοπο μας. 

Πανω σε αυτο το θεμα νομιζω οτι υπαρχει ενας (συντονισμος με το συμπαν)που μας δινει  σκεψεις που θα καθορισουν την μετεπειτα πορεια της ζωης μας.

Ισως οι σκεψεις μας ειναι το πεπρωμενο μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ


Υπηρχα  οταν  αυτος  ο  κοσμος  δεν   υπηρχε
θα  υπαρχω  οταν  αυτος   ο κοσμος   θα  παψει  να  υπαρχει..

Δεν  ειναι  οτι  υπηρξε  καιρος,  οπου  εγω  δεν  ημουν
ουτε  οπου  εσυ  δεν  ησουν ,  η  αυτοι    οι   βασιλιαδες ,
ουτε  απο  τωρα   κι  υστερα  θα  υπαρξει  καιρος
οπου  εμεις   δεν  θα  ειμαστε..

Οπως   η  ψυχη  μεσα  σε  αυτο  το  σωμα
δοκιμαζει   της  αλλαγες  της  παιδικης    ηλικιας
της  νιοτης  και  των   γηρατειων ,
ετσι   ειναι  και  αλλαγη  απο το  ενα  σωμα  στο  αλλο..

Η  ψυχη  ειναι   αφθαρτη ,
τιποτα   δεν   μπορει  να  προκαλεσει  την  καταστροφη  της

Ειναι   αγεννητη, αιωνια,  αθανατη  και  αρχαια..
Δεν  σκοτωνεται    οταν  το  σωμα   σφαγιαζεται

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ



Το να ξέρεις να τακτοποιείς το μέλλον είναι πιο σημαντικό από το να το προβλέπεις θεωρώντας ότι είναι προκαθορισμένο. Δεν έχουμε προκαθορισμένο προορισμό αφού μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον κάθε στιγμή....Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε το μέλλον που μας προσφέρεται. Μπορούμε να το αλλάζουμε κάθε στιγμή, όμως χρειάζεται να γνωρίζουμε και αυτό που μας ταιριάζει...Λοιπόν δεν είναι κακό να έχουμε υποδείξεις από τον διττό μας για να είμαστε ήσυχοι. Πώς μπορείς να φοβάσαι για την επόμενη μέρα, όταν λαμβάνεις κάθε βράδυ καλές πληροφορίες; Αρκεί κατά τη διάρκεια της μέρας να ακολουθείς τις σκέψεις σου και τις διαισθήσεις σου.

Θα αποτελούν την αντανάκλαση αυτών των νυχτερινών συμβουλών. Δεν έχει σημασία το να θυμάσαι οτιδήποτε, αλλά το να καταργήσεις τις μελλοντικές πιθανότητες που είναι ...ακατάλληλες για τον οργανισμό σου. Χωρίς έλεγχο των διαισθήσεων και των ενστίκτων σου, η επικίνδυνη επιστροφή ενός ξεχασμένου μέλλοντος είναι αναπόφευκτη.  Οποιουδήποτε μέλλοντος που μπορεί να σκέφτηκες κάποια μέρα και για το οποίο δεν θυμάσαι απολύτως τίποτα.

Το φύλλο και η αυτογνωσία.



Ρώτησα το φύλλο αν ήταν φοβισμένο, επειδή ήταν φθινόπωρο και τα άλλα φύλλα έπεφταν. Το φύλλο μου είπε :

«Όχι. Κατά τη διάρκεια όλης της άνοιξης και του καλοκαιριού ήμουν απολύτως ζωντανό. Δούλεψα σκληρά για να βοηθήσω το δέντρο να τραφεί. Και τώρα ένα μεγάλο μέρος μου είναι μέσα στο δέντρο. Δεν περιορίζομαι από αυτή τη μορφή.Είμαι επίσης ολόκληρο το δέντρο. Και όταν επιστρέψω στο χώμα, θα συνεχίσω να τρέφω το δέντρο. Επομένως, δεν ανησυχώ καθόλου. Καθώς αφήνω αυτό το κλαδί και πέφτω στο έδαφος, θα γνέψω στο δέντρο και θα του πω : Θα σε δω ξανά πολύ σύντομα.»

Εκείνη τη μέρα ο αέρας φυσούσε πολύ και, έπειτα από λίγο, είδα το φύλλο να αφήνει το κλαδί και να πέφτει στο έδαφος, χορεύοντας χαρωπά, επειδή καθώς έπεφτε, είδε τον εαυτό του εκεί, μέσα στο δέντρο. Ήταν τόσο ευτυχισμένο...
Υποκλίθηκα, ξέροντας ότι είχα πολλά να μάθω από το φύλλο....(1)

Οι αρχαίοι «βίωναν» την αδιάρρηκτη σχέση τους με την φύση. Γνώριζαν «πραγματική τους φύση», μέσα από την φύση. Παρατηρούσαν την φύση, και αυτή τους αποκάλυπτε τα μυστικά της.

Οι μετασχηματισμοί των μορφών, η ποικιλία των ειδών, τους αποκάλυψαν τα μυστικά του σύμπαντος, με ένα τρόπο φυσικό ενδόμυχο δίχως τεχνητά μέσα, με μόνο αρωγό το πνεύμα και την αγάπη για την μητέρα Γαία. 
Δεν χρειαζόταν αεροπλάνα ή τηλεσκόπια, ο Πλάτωνας μας αποκαλύπτει έναν πιο φυσικό τρόπο:  

«Έτσι, ο νους, το πνεύμα μόνο του Φιλοσόφου ( ή του μαθητή της ανώτερης αλήθειας ) διαθέτει φτερά, διότι μόνον αυτός, όσο μπορεί πιο καλά, τα συγκρατεί στο μυαλό του, ενώ η θεώρησή του καθιστά θεία ακόμα και τη Θεότητα. Ορθά χειριζόμενος αυτές τις αναμνήσεις της πρότερης ζωής, συνεχώς τελειοποιούμενος στα τέλεια μυστήρια, ο άνθρωπος πραγματικά γίνεται τέλειος – ένας μύστης στη θεία σοφία..[.]..

…Όσο θα είμαστε στην εδώ ζωή, θα πλησιάζουμε κατά το δυνατόν την γνώση αν δεν ζούμε προσκολλημένοι στο σώμα, να παραμένουμε καθαροί μέχρι που οι θεοί μας απαλλάξουν από αυτό, και όταν απαλλαγούμε από αυτό και την ανικανότητα και τον περιορισμό που μας δίνει, θα βρεθούμε μαζί με τέτοιες αλήθειες, και μόνοι μας θα γνωρίσουμε όλη την αντικειμενική πραγματικότητα. Και ίσως είναι αλήθεια το ότι δεν είναι θεμιτό το μη καθαρό να αγγίζει το καθαρό..[.]..

Αποκάλυψη




 .

Το χέρι που σκοτώνει θα σηκώσει τον πεσμένο,

τα χείλια που προφέρουν κατάρες

θα αρχίσουν να προσεύχονται.

Η καρδιά που μισεί θα μάθει το μυστήριο να συμπάσχει

ως αποτέλεσμα μιας βαθύτερης κατανόησης

της σχέσης του ανθρώπου με τον αδελφό του˙

σχέση οδοιπόρου προς συνοδοιπόρο

στην έρημο του σκότους. 


Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν συναίσθηση του «μυστικού δεσμού» που ενώνει όχι απλά όλους τους ανθρώπους σε αδελφότητα, αλλά όλα τα στοιχεία του Σύμπαντος σε Ενότητα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει την αίσθηση της χωριστικότητας και των κεχωρισμένων ενδιαφερόντων που χαρακτηρίζει τον μέσο αισθητικό άνθρωπο του οποίου η συνειδητότητα και οι επιθυμίες δεν εκτείνονται πέρα από τις δικές τους σαρκικές τέρψεις. Αν και ακόμα εγκλεισμένοι μέσα στο θνητό τους σώμα καταφέρνουν πρόσκαιρα να λυτρώνονται από τους τοίχους της φυλακής τους και να χλευάζουν τις σιδερένιες μπάρες τους, διαφεύγοντας στον αόρατο κόσμο της ψυχής, εξερευνώντας τα θαύματά της κι ερχόμενοι σε συνειδητή επικοινωνία με άλλες παρόμοια απελευθερωμένες ψυχές.

Και εκεί, όπως έγραψε ο ιδεαλιστής Άγγλος ποιητής Rupert Brooke, μπορούν:




“Να αφιερώνουν σε αγνή συνδιαλλαγή την αιώνια ημέρα τους
να σκέφτονται όλοι σε όλους, άμεσα σοφοί
να μαθαίνουν όλα όσα στερήθηκαν πρίν
να ακούν, να γνωρίζουν και να λένε
τι αυτό το πολυτάραχο σώμα αρνείται,
να αισθάνονται αυτούς που έχουν απλώσει τα χέρια τους και ψάχνουν˙
και να βλέπουν όχι πλέον τυφλωμένοι από τα μάτια τους”

Η σηψαιμία με λίγα λόγια: Τι είναι ακριβώς – Αίτια, συμπτώματα, επιπλοκές και αντιμετώπιση

σηψαιμία

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε σήμερα η είδηση ότι ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, εξαιτίας επιπλοκών από επέμβαση στο πόδι, από την οποία πρόεκυψε σηψαιμία. Αλλά τι είναι ακριβώς η σηψαιμία; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή;

Η σηψαιμία (ή βακτηριαιμία) είναι μια πολύ σοβαρή νοσολογική ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα, και χαρακτηρίζεται από την ανίχνευση μικροβίων-βακτηρίων στο αίμα (κυκλοφορικό σύστημα).
Που οφείλεται η νόσος – Αίτια – Παράγοντες που την πυροδοτούν
Οποιαδήποτε λοίμωξη – φλεγμονή ανθρωπίνου οργάνου ή ιστού μπορεί να προκαλέσει τη βακτηριαιμία (τα μικρόβια μεταφέρονται σε όλο το σώμα δια της αιματικής κυκλοφορίας).
Πως εκδηλώνεται η νόσος - Συμπτώματα
Η σηψαιμία είναι σοβαρότατη κατάσταση και ο ασθενής έχει την όψη βαρέους πάσχοντος. Υψηλός πυρετός, ρίγη, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, μη καλή επαφή με το περιβάλλον, πετέχειες (εκχυμώσεις), είναι  συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τη σηψαιμία.
Διάγνωση της νόσου – εξετάσεις

Το νόημα στη ζωή επηρεάζει θετικά την ψυχική υγεία μας

Αποτέλεσμα εικόνας για To νόημα στη ζωή, είναι να δώσουμε στη ζωή μας νόημα.
Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση από την απάντηση της οποίας ίσως εξαρτάται η ψυχική υγεία μας.
Οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει επανειλημμένα ότι οι άνθρωποι με ισχυρή αίσθηση του νοήματος στη ζωή, τείνουν να ανταπεξέρχονται καλύτερα σε πολλά διαφορετικά επίπεδα στην ψυχική υγεία, την ευημερία ακόμα και στη γνωστική λειτουργία.
Πιο πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών από τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αξιολόγησαν 3.489 ενήλικες, ηλικίας 32 με 84 ετών. Διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που ανέφεραν μια μεγαλύτερη αίσθηση του νοήματος στη ζωή τους, έτειναν να έχουν υψηλότερες μετρήσεις σε τεστ μνήμης και εκτελεστικών λειτουργιών.
Ενώ ο λόγος για την σχέση μεταξύ του νοήματος της ζωής και της γνωστικής λειτουργίας δεν είναι ακόμη σαφής, οι συγγραφείς αναφέρουν τη σημασία της προώθησης της «υγιούς γνωστικής και γεμάτης πληρότητας γήρανσης».
Η ανώτερη γνωστική λειτουργία είναι μακράν το πιο δυνατό πλεονέκτημα που συνδέεται με το νόημα στη ζωή.

Τι θα σας συμβεί αν σταματήσετε να τρώτε λευκό ψωμί!

ψωμί

Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν την ημέρα τους χωρίς να φάνε ψωμί. Αλλά το ψωμί είναι μια “βόμβα” υδατανθράκων βόμβα που έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και την… σιλουέτα σας, ενώ άλλοι αξίζουν διατροφικούς “επαίνους” και τίποτα άλλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, λευκό ψωμί. Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των τροφών που παίρνουν επαίνους. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο υγιεινή επιλογή είναι το αλεύρι -και γενικώς οι τροφές- που είναι ολικής άλεσης.
Έστω, λοιπόν, ότι “κόβετε μαχαίρι” το λευκό ψωμί από την διατροφή σας, Τι θα σας συμβεί; Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα...
Θα χάσετε βάρος που προκαλείται από το νερό
Το ψωμί είναι γεμάτο από υδατάνθρακες και αν τους κόψετε απότομα από τη διατροφή σας, τότε θα δείτε σχεδόν αμέσως να χάνετε κιλά. Αυτό είναι κυρίως βάρος από την απώλεια του νερού που συσσωρεύεται στο σώμα.
Το σώμα αποθηκεύει υδατάνθρακες υπό την μορφή γλυκογόνου, ένα γαλακτικό οξύ που συλλέγει νερό. Κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα που διατηρείται στο σώμα, εκείνο το διατηρεί και δεσμεύει τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο νερό από ό,τι το βάρος του κάθε γραμμαρίου υδατάνθρακα.
Δεν θα είστε συνεχώς πεινασμένοι
Οι επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως αυτοί στο λευκό ψωμί, προκαλούν απότομη αύξηση του στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια (αφότου καταναλώσετε λευκό ψωμί) πέφτουν γρήγορα. Αυτές οι απότομες διακυμάνσεις συγχέουν τον εγκέφαλο. Ως αποτέλεσμα, εκείνος δίνεις το “σήμα” της πείνας για να εξισορροπήσει τις ενδεχόμενες διακυμάνσεις στο σωματικό βάρος.

Πανσέληνος Νοεμβρίου Σαν (σε) από παραμύθι


Πανσέληνος Νοεμβρίου
Σαν (σε) από παραμύθι

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου




Σαν (σε) από παραμύθι, θα έλεγε κάποιος εάν βρισκόταν έξω την ώρα εκείνη.  Το φεγγάρι ξεπρόβαλε με αποφασιστικό, λαμπερό και υπέροχο τρόπο, φτιάχνοντας τοπία … από τις σκέψεις της φαντασίας. Τοπία, που θυμίζουν ημέρες έμπνευσης, χαλάρωσης, αλλά και τοπία που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, … να ξεπετάγονται μέσα από το φακό (της) φωτογραφικής μηχανής. Με απόλυτα ΄΄έντεχνο΄΄ ύφος, προδιαθέτουν και προ-παρουσιάζουν το σκηνικό της βραδιάς, λίγο πριν το 100%  της Πανσελήνου του Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για την  Πανσέληνο του Ηλιακού μήνα στο Σκορπιό, μεταφέροντας την συμπληρωματική του ενέργεια στον άξονα  (του) Ταύρου. Ας θυμίσουμε στο σημείο αυτό (και για όσους δεν γνωρίζουν): Κάθε φορά που ένα ζώδιο έχει γενέθλια, η Πανσέληνος γίνεται στο ζώδιο που βρίσκεται συμπληρωματικά απέναντι του.

Ο Ταύρος γίνεται ιδιαίτερα δυνατός. Ο Σκορπιός, κυρίαρχο ζώδιο του ΄΄παιχνιδιού΄΄, είναι εκείνο που συναρπάζει τους πάντες. Είναι το σύμβολο που μαγνητίζει και καθοδηγεί αφανώς, την κάθε κίνηση - ενορχήστρωση,  με βάση την αόρατη αλλά αισθητή φύση του!

Ο Πλούτωνας (βλέπετε) είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του Σκορπιού. Ουδείς δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την δύναμη του. Φράσεις κλειδιά: μετασχηματισμός, μετουσίωση, ποιοτική αναβάθμιση ή υποβάθμιση, ψυχική δύναμη, (πυκνός) πυρήνας γνώσης, αλλά και παρασκήνιο, ψυχολογία, υποσυνείδητο, ασυνείδητο και ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις Ενόραση. Στις αρνητικές του εκδοχές, μπορεί να εκβιάζει, να παιδεύει, αλλά και … γητεύει για κάποιο σκοπό. 

Είναι ο Γητευτής του Ονείρου!

Είναι αυτός που μπορεί να σου περάσει ανενόχλητος κάποιες σημαντικές ή ασήμαντες (εξαρτάται από τη θέση του παρατηρητή) υποβολές, είτε για το καλό είτε για το κακό. 

Η σχέση του με τον Ταύρο, εμπεριέχει
τη δύναμη της γείωσης που του αρμόζει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα