Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ "ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ" Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ


Επειδή ο Kerry πήγε στην Ανταρκτική χωρίς την άδεια τους..
ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ "ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ" Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Έκθεση της ρωσικής "Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού" που δόθηκε πρόσφατα στον Πούτιν, αναφέρει πως οι "οι Κηδεμόνες ή Φύλακες της Ανταρκτικής" ευθύνονται για τον μεγάλο σεισμό στην Ν. Ζηλανδία, τον οποίο εξαπέλυσαν σαν αντίποινα στις ΗΠΑ, γιατί ο υπουργός εξωτερικών John Kerry επεχείρησε να έλθει σε επαφή με τις οντότητες αυτές χωρίς άδεια και κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, πηγαίνοντας σε "Απαγορευμένη Ζώνη" στην Ανταρκτική.
Σύμφωνα με την έκθεση, το καθεστώς Ομπάμα αν και γνώριζε πως οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην Παγκοσμιοποίηση ήταν πιστές στον Donald Trump, έτοιμες για μια νίκη εναντίον τους, έστειλε τον Kerry στις 11 Νοεμβρίου στην Ανταρκτική, σε μια προσπάθεια να πείσει τους "Κηδεμόνες" να παρέμβουν εναντίον της εκλογής του. Οι "Κηδεμόνες" απέρριψαν το αίτημα του και τον διέταξαν να εγκαταλείψει αμέσως την "Απαγορευμένη Ζώνη".
Ο Kerry επέστρεψε στις 12 Νοεμβρίου στο Christchurch στην Ν. Ζηλανδία, όπου έμεινε όλη την νύκτα, για να ταξιδέψει στο Wellington την επόμενη μέρα. .

ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ


Βάσω Δενδροπούλου
Φίλες και φίλοι,
Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, ο Κλεόβουλος υπήρξε τύραννος της Λίνδου στη Ρόδο κι ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδος. Είχε Δωρική προέλευση και ο ίδιος έλεγε πως καταγόταν απευθείας από τον Ηρακλή. Έζησε την ίδια εποχή με το Σόλωνα και ξεχώριζε για τη δύναμη και την ομορφιά του. Είχε ταξιδέψει πολύ και είχε γνωρίσει την αιγυπτιακή φιλοσοφία. Κατά την εποχή του η Λίνδος γνώρισε τεράστια πολιτιστική ακμή κι έγινε κέντρο των τεχνών και του πολιτισμού. Ο ίδιος αναβίωσε την λατρεία της Λίνδιας Αθηνάς κι έχτισε έναν θαυμάσιο ναό, στον χώρο του παλιού ναού της Αθηνάς, που χρονολογείται από την Μυκηναϊκή περίοδο και κατά το θρύλο είχε κτίσει ο Δαναός.
Φημιζόταν για τα έμμετρα αινίγματά του, από τα οποία σώζεται μόνον το παρακάτω: «Ένας ο πατέρας και τα παιδιά του δώδεκα. Καθένα από τα παιδιά έχει δυο φορές τριάντα θυγατέρες που έχουν όψη διαφορετική. Άλλες είναι άσπρες κι άλλες μαύρες κι ακόμη όλες είναι αθάνατες κι όλες πεθαίνουν», η λύση του οποίου είναι το έτος, οι μήνες και οι μέρες. Μεταξύ των άλλων έγραψε σύμφωνα με την παράδοση και 3.000 γρίφους (αινίγματα) και πολλά επιγράμματα.
Έγραψε, κάποτε, στον Σόλωνα πως στην Αθήνα δεν ήταν ασφαλής αφού είχε πολλά να φοβηθεί από τον Πεισίστρατο και του πρότεινε να πάει στη Λίνδο, μια πόλη γνωστή για την δημοκρατία της κι επισημαίνοντας πως η Ρόδος ήταν ένα νησί στη μέση του πελάγους, επομένως δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί από τον Πεισίστρατο. Ο Σόλωνας και ο Κλεόβουλος, ήταν ασυμβίβαστα εχθροί όλων όσοι επιβουλεύονταν την Δημοκρατία.
Επί πλέον συμβούλευε τους συμπολίτες του να μορφώνουν όχι μόνο τα αγόρια αλλά και τις κόρες τους. "υποδικνύς ότι δει παιδεύεσθαι και τας παρθένους" δηλ. ο Κλεόβουλος υποδείκνυε πως και τα κορίτσια πρέπει να μορφώνονται, μας λέει ο Διογένης ο Λαέρτιος. Ιδέα επαναστατική για εκείνη την εποχή αλλά για τον Κλεόβουλο ήταν αδιανόητο να παντρεύει κανείς την κόρη του αμόρφωτη, Το έλεγε ρητά: έφη δε δειν συνοικίζειν τας θυγατέρας παρθένους μεν την ηλικίαν, το δε φρονείν γυναίκας (έλεγε ότι τις θυγατέρες μας πρέπει να τις δίνουμε στους άνδρες τους κορίτσια ως προς την ηλικία, γυναίκες όμως στο μυαλό). "Βγαίνοντας", έλεγε ακόμα, "από το σπίτι σου να αναρωτιέσαι τί έχεις να κάνεις, και όταν γυρίζεις πίσω πάλι στο σπίτι σου, μήν παραλείπεις να αναρωτιέσαι τί έκανες".

Από τι είναι φτιαγμένος ο φόβος;


Όλοι οι φόβοι μπορούν να αναχθούν σε ένα φόβο: στο φόβο του θανάτου, στο φόβο ότι “μια μέρα μπορεί να εξαφανιστώ, μια μέρα μπορεί να πεθάνω. Τώρα υπάρχω, έρχεται όμως η μέρα που δεν θα υπάρχω.” 
Αυτό τρομάζει, αυτός είναι ο φόβος. Για να αποφύγουμε το φόβο, αρχίζουμε να κινούμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις ζωές μας. Αρχίζουμε να συμβιβαζόμαστε, αρχίζουμε να γινόμαστε ολοένα και πιο εξασφαλισμένοι, πιο ασφαλείς, εξαιτίας του φόβου. Γινόμαστε παράλυτοι, επειδή όσο πιο εξασφαλισμένος είσαι, όσο πιο ασφαλής είσαι, τόσο λιγότερο ζωντανός θα είσαι.


Έτσι, εξαιτίας του φόβου του θανάτου, κοπιάζουμε για ασφάλεια, για τραπεζικό λογαριασμό, για ασφάλιση, για γάμο, για μια τακτοποιημένη ζωή, για σπίτι, γινόμαστε μέλη ενός κόμματος, μιας εκκλησίας, γινόμαστε ινδουιστές, χριστιανοί, μουσουλμάνοι. Όλα αυτά είναι τρόποι για να βρούμε ασφάλεια. Όλα αυτά είναι τρόποι για να βρούμε κάτι στο οποίο να ανήκουμε μια χώρα, μια εκκλησία. 
Εξαιτίας αυτού του φόβου, εξακολουθούν να σε εκμεταλλεύονται οι παπάδες και οι πολιτικοί. Αν δεν έχεις κανένα φόβο, τότε κανένας παπάς, κανένας πολιτικός δεν μπορεί να σε εκμεταλλευτεί. Μόνο εξαιτίας του φόβου μπορεί να σε εκμεταλλευτεί, επειδή μπορεί να σου δώσει - τουλάχιστον μπορεί να υποσχεθεί ότι θα σου δώσει - ασφάλεια: “Αυτή θα είναι η ασφάλειά σου. Εγώ μπορώ να σου το εγγυηθώ.” Τα αγαθά μπορεί να μη φτάσουν ποτέ - αυτό είναι άλλο ζήτημα, η υπόσχεση όμως... Και η υπόσχεση κρατάει τους ανθρώπους καταπιεσμένους, μέσα στην εκμετάλλευση. Η υπόσχεση κρατάει τους ανθρώπους σκλάβους.

Από τι είναι φτιαγμένος ο φόβος; 0 φόβος είναι φτιαγμένος από την άγνοια του ίδιου του εαυτού. Υπάρχει μόνο ένας φόβος. Εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, μπορεί να εκδηλωθεί με χίλιους δυο τρόπους, αλλά βασικά ο φόβος είναι ένας και αυτός είναι ότι “κατά βάθος, εγώ μπορεί να μην υπάρχω.” Και με μια έννοια είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχεις.

Στο μονοπάτι της ευτυχίας μας θα βρούμε το μάθημα για το οποίο διαλέξαμε την ζωή αυτή



1. Κάποτε ένας Δάσκαλος ήρθε πάνω στην Γη γεννημένος στην ιερή γη της Ινδιάνα, μεγαλωμένος στους μυστικιστικούς λόγους του Φόρτ Γουέην.
2. Ο Δάσκαλος έμαθε για αυτόν τον κόσμο στα δημόσια σχολεία της Ινδιάνα, και καθώς μεγάλωνε, την τέχνη του ως μηχανικός αυτοκινήτων.
3. Αλλά ο Δάσκαλος είχε γνώσεις από άλλους τόπους και άλλα σχολεία, από άλλες ζωές που είχε ζήσει. Τα θυμόνταν αυτά, και με το να τα θυμάται έγινε σοφός και δυνατός, έτσι ώστε οι άλλοι έβλεπαν την δύναμη του και πήγαιναν σε αυτόν για να τον συμβουλευτούν.
4. Ο Δάσκαλος πίστευε ότι είχε τη δύναμη να βοηθήσει τον εαυτό του και όλο το ανθρώπινο γένος, και όπως το πίστευε έτσι ήταν γι’ αυτόν, έτσι ώστε οι άλλοι έβλεπαν την δύναμη του και ερχόταν σε αυτόν για να γιατρευτούν από τα προβλήματα και τις πολλές τους αρρώστιες.
5. Ο Δάσκαλος πίστευε ότι είναι καλό για τον κάθε άνθρωπο να θεωρεί τον εαυτό του ως γιό του Θεού, και όπως το πίστευε έτσι και ήταν, και τα καταστήματα και τα γκαράζ όπου εργαζόταν γέμιζαν με πλήθος ανθρώπων, με εκείνους που ζητούσαν την γνώση του και το άγγιγμα του, και οι δρόμοι έξω με εκείνους που περίμεναν ότι μόνον τη σκιά του να πέσει επάνω τους στο πέρασμα του και να αλλάξει την ζωή τους.
6. Τελικά, εξ αιτίας του πλήθους, αρκετοί από τα αφεντικά του και τους διευθυντές των καταστημάτων ζήτησαν από τον Δάσκαλο να αφήσει τα εργαλεία του και να πάρει τον δρόμο του, γιατί ήταν τόσο ασφυκτικά πολιορκημένοι ώστε ούτε αυτός ούτε οι άλλοι μηχανικοί δεν είχαν χώρο να εργαστούν στα αυτοκίνητα.
7. Έτσι τελικά πήγε στην εξοχή, και οι άνθρωποι που ακολουθούσαν άρχισαν να τον αποκαλούνε Μεσσία, και θαυματοποιό. Και όπως πίστευαν, έτσι συνέβαινε.
8. Αν ξεσπούσε μια καταιγίδα όταν μιλούσε, ούτε μια σταγόνα βροχής δεν έγγιζε το κεφάλι κανενός παρευρισκόμενου. Και ο τελευταίος στο πλήθος άκουγε τα λόγια του τόσο καθαρά όσο και ο πρώτος, άσχετα με το πόσες αστραπές και βροντές υπήρχαν στον ουρανό. Και πάντα τους μιλούσε με παροιμίες.
9. Και αυτός είπε σε αυτούς, «Μέσα σε κάθε έναν από εμάς βρίσκεται η δύναμη της συναίνεσης μας στην υγεία και στην αρρώστια, στα πλούτη και στην φτώχεια, στην ελευθερία και στην σκλαβιά. Εμείς ελέγχουμε αυτά, και κανείς άλλος».
10. Ένας μυλωνάς μίλησε και είπε, «Εύκολα λόγια για σένα, Δάσκαλε, γιατί καθοδηγείσαι όπως εμείς δεν καθοδηγούμαστε, και δεν χρειάζεται να κοπιάζεις όπως κοπιάζουμε εμείς. Ο άνθρωπος πρέπει να εργάζεται για να ζήσει σε αυτόν τον κόσμο.

Οι 5 γυναίκες φίλες που χρειάζεσαι!

Γυναίκες φίλες… Για κάποιους αυτές οι δύο είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Κι όμως οι δυνατοί δεσμοί μεταξύ γυναικών είναι καταλυτικής σημασίας τόσο στη διαχείριση της καθημερινότητάς μας όσο και στις μεγαλύτερες προκλήσεις κι επιλογές που αντιμετωπίζουμε.
frances-ha
«Μία γυναίκα μπορεί να αισθάνεται τυχερή επειδή έχει πολλές σημαντικές γυναίκες φίλες στη ζωή της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επίσης δεν θα έχει και κάποιες δυσλειτουργικές σχέσεις ή ότι δεν θα έχει τερματίσει πάνω από μία φιλία», λέει η συγγραφέας Patricia Leavy.
Κατά τη γνώμη της, μία είναι η ερώτηση που καθορίζει το κατά πόσο μια φιλία είναι υγιής: Σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου;
Τζέιν Φοντα: “Η φιλία ανάμεσα σε γυναίκες είναι διαφορετική από την φιλία των ανδρών.  Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Σκάβουμε βαθιά. Πάμε βαθιά και δεν έχει σημασία αν δεν έχουμε ειδωθεί για χρόνια. Είναι οι γυναίκες φίλες μου που με κρατάνε όρθια και χωρίς αυτές δεν ξέρω που θα βρισκόμουν. Πρέπει απλά να κρατηθούμε μαζί και να βοηθάμε η μία την άλλη.”
Το καλύτερο βαρόμετρο για την υγεία μιας φιλίας είναι η δική σου διάθεση και συμπεριφορά. Αν παρατηρήσεις ότι έχεις μια φίλη με την οποία χάνεις την υπομονή σου, είσαι παθητική ή επιθετική, δεν είσαι υποστηρικτική ή δεν δείχνεις ενδιαφέρον, τότε η σχέση σας δεν είναι υγιής και πραγματικά δεν έχει σημασία ποια από τις δύο φταίει. Τερμάτισέ την. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνες οι φιλίες που πλουτίζουν τη ζωή μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και δεν είναι όλες ίδιες.
Σύμφωνα με την Patricia Leavy, υπάρχουν αρκετά «είδη» φίλων που έχει μια γυναίκα και συχνά το είδος βασίζεται σε συγκεκριμένα μοτίβα διαπροσωπικής επικοινωνίας. Αυτές είναι οι πέντε γυναίκες φίλες που χρειάζεσαι κι εσύ στη ζωή σου:

δεν είμαστε άνθρωποι, είμαστε μουλάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για ψηλά βουνά
φίλες και φίλοι
Κάθε χρόνο, αρχές Νοεμβρίου, μαζευόμαστε κάπου στη Στερεά Ελλάδα καμιά εικοσαριά άνδρες, πάνω από τα πενήντα τώρα πια σχεδόν όλοι, και ζούμε μαζί για τρεις τέσσερις μέρες, τρώμε μαζί, πίνουμε, συζητάμε, διαφωνούμε, ακούμε, μιλάμε, εργαζόμαστε (παράγουμε τσίπουρο, μαγειρεύουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε), τραγουδάμε –  τώρα περιμένουμε πότε να περάσει η χρονιά να μαζευτούμε και πάλι, πρώτα η Ζωή.
Φαίνεται πως μας αρέσει πολύ. Δεν είναι μόνο το συγκλονιστικό ορεινό τοπίο, το οποίο δεν θα περιγράψω γιατί δεν μπορώ. Τον κελάδοντα (με θορυβώδη, ορμητικό  ρου) όμως ποταμό τον ακούω όλο τον χρόνο. Τι άλλο μας αρέσει; Που ζούμε μαζί; Μας λείπει; Θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιο συχνά ή όλο το χρόνο; Ή μήπως απλά μας αρέσει να φεύγουμε;
Μας αρέσει να φεύγουμε. Από τον εαυτό μας, από την πραγματικότητα του εαυτού μας, όσο ικανοποιημένοι και να είμαστε. Πολύ αρχέγονη τάση, επιθυμία –  το επιβεβαιώνει η παγκοσμιότητα της μάσκας. Το επιβεβαιώνει το Καρναβάλι. Το επιβεβαιώνουν οι ψυχότροπες ουσίες, για τις νόμιμες μιλάω, το πιοτό, το κάπνισμα. Όσο ικανοποιητική και να είναι η πραγματικότητα, δεν παύει να είναι πραγματικότητα –  σκληρή, κουραστική, ανιαρή, μονότονη.
Μας αρέσει να φεύγουμε από τη δουλειά μας, το επάγγελμά μας –  από αυτή την κατάρα, από αυτή τη φυλακή των ελεύθερων φυλακισμένων. Καλά λέγανε κάποτε ότι κάθε τρία χρόνια ο άνδρας, άρα και η γυναίκα, πρέπει να αλλάζει γυναίκα (άνδρα) και κάθε πέντε χρόνια δουλειά. Κι άμα αρχίσουμε τα πρέπει, υπάρχουν πολλά! Γιατί να μην δουλεύουμε έξι μήνες το χρόνο; Γιατί να μην ζούμε έξι μήνες τον χρόνο κάπου έξω σε χωριό;

Κι αυτός δεν είναι ο δρόμος

post-305

Βασικά, πρόκειται για μια αλλαγή στάσης η οποία θ’ αρχίσει να εμφανίζεται από την ημέρα που θ’ ανακαλύψω (θ’ ανακαλύψω) ότι μπορώ να θεραπεύσω την ανταγωνιστική και άθλια επαφή μου με τον κόσμο.

Η αποτίμηση της ζωής γίνεται με βάση τη διαδρομή


Όχι με το πού έφτασε κανείς.


Η αποτίμηση της ζωής γίνεται με βάση το πέρασμά μου


Όχι με το πόσα κατάφερα να μαζέψω στο δρόμο.


Το πόσα μάζεψα είναι θέμα ματαιοδοξίας – να ευχαριστήσω τη μαμά, να γίνω κάποιος, να διακριθώ.


Κι αυτός δεν είναι ο δρόμος.

Σιωπητήριο



Ο καιρός κρύωσε κάπως απότομα.

Επισκέφτηκε την Ελλάδα ο Πλανητάρχης, εντάξει, ελαφρώς ληγμένος, αλλά με την άνεση ακόμα να κατεβαίνει τα σκαλιά του υπερ-αεροπλάνου με στυλ αθλητικό και άνετο -ξέρετε, εκείνο το είδος άνεσης που προσφέρει ο συνδυασμός του χρήματος και της εξουσίας- και μέσα σε όλα αυτά η σκυλίτσα μου που αδιαφορεί για όλα αυτά που συμβαίνουν, ήρθε ξανά να με σκουντήξει με τη μύτη της για να της δώσω λίγο συμπληρωματικό φαγάκι.
Και μετά ένα σκυλο-κοκκαλάκι, απ' αυτά τα συνθετικά, που όπως όλα σχεδόν τα ψεύτικα είδη, προσφέρει μια απόλαυση μεγάλη. Και έναν εθισμό.

Και στο φούρνο απέναντι έβαλαν κιόλας χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ανακατεμένα με τα κουλουράκια, στη βιτρίνα. Χτες τη νύχτα μου κράτησαν για λίγο συντροφιά, μέσα στο σκοτάδι, αναβόσβηναν, σαν τις ηλεκτρικές ελπίδες, τις ετοιμοθάνατες.

Συγκρίνεις μέσα σου το πέρσι με το φέτος. Έτη φωτός τη νιώθεις την απόσταση και τη διαφορά τους. Σα να μην ήσουν εσύ που έζησες στα ίδια μέρη με τους ίδιους ανθρώπους πέρσι και νιώθεις ξένος μέσα στον ίδιο σου τον εαυτό.
Ψάχνεις να βρεις να ακουμπήσεις σε κάτι γνώριμο. Ίσως στην παγωνιά, σκέφτεσαι. Την αγαπώ την παγωνιά, μ' επιστρέφει στον εαυτό μου, στο κέλυφός μου, στο αίσθημα αυτοπροστασίας μου.

Και πάλι όμως, αυτό το κρύο δείχνει ξένο, καινούριο, σα να το συναντάς πρώτη φορά. Μόνο οι θόρυβοι του δρόμου μοιάζουν οικείοι και όσο πάει και δυναμώνουν μέσα στην καρδιά και το μυαλό σου. Με περισσή δυσκολία τους ανέχεσαι, σαν κομπρεσέρ ταράζουν τον εντός σου κόσμο.

Ἡ μόνη μας ἐπιλογὴ εἶναι ἡ Δημιουργία!!!

Ἡ μόνη μας ἐπιλογὴ εἶναι ἡ Δημιουργία!!!
Τὴν ὥρα ποὺ ὅλη ἡ Εὐρώπη καταῤῥέει…
Τὴν ὥρα ποὺ ὅλο τὸ κρατίδιον «Ἑλλαδοκαφριστάν» ἀποδομεῖται…
Κάπου γύρω μας, σὲ πολλὰ σημεῖα τοῦ πλανήτου, μὰ κυρίως αὐτῆς τῆς χώρας, κάποιοι, λιγοστοί, ἀνατρέχουν στὶς μοναδικὲς ἐκεῖνες ἀρχὲς τῆς δημιουργίας.
Νέοι ἄνθρωποι, παιδιὰ συνήθως, ἀνακαλύπτουν, δημιουργοῦν, γεννοῦν ἐκ τοῦ μηδενὸς ἰδέες, λύσεις, προτάσεις, ἐφευρέσεις… Καὶ φαντάζουν, μέσα στὴν συνολικὴ καταστροφή, ὡς ….παράλογες ἐξάρσεις, ἄκαιρεες καὶ ἐκτὸς πραγματικότητος, ὅλα αὐτά. 
Μὰ δὲν εἶναι.
Ἡ Ἀνάγκη τοῦ Ἀνθρώπου τώρα πιὰ εἶναι ἄλλη… Δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὴν διατήρησιν καὶ τὴν συντήρησιν τοῦ σάπιου καὶ τοῦ παλαιοῦ, ποὺ οὔτως ἤ ἄλλως τώρα πιά,  ἀπὸ διαρκῶς αὐξανομένους σὲ ἀριθμὸ συμπολῖτες μας, γίνεται συνειδητό, ἀλλὰ μὲ τὴν προσήλωσίν μας στὸ νέο, στὸ ἐποικοδομητικό, στὸ δημιουργικό.
Βαρύ, δύσκολο ἀλλὰ Ἀναγκαῖον.

Αντίσταση στην αλλαγή

92d6cb93efd3fb852df5def82990b384

Πόσες φορές δεν έχουμε κάνει νέα ξεκινήματα?
Πόσες  ‘νέες αρχές’  άραγε έχουμε  αποθηκεύσει στον  ‘σκληρό’ προσωπικό μας δίσκο?
Μπορεί να θέλεις να αλλάξεις εργασία, σύντροφο, την στάση σου απέναντι στο δώρο που λέγεται .. ζωή, στην φυσική δραστηριότητα και τον τρόπο που τρέφεσαι, κ.α
Είναι στην ανθρώπινη φύση να φοβόμαστε το άγνωστο και να μην τολμάμε το διαφορετικό. Σιγά μην αφήσουμε την βολή μας τόσο εύκολα. Προβάλλουμε ένα σωρό δικαιολογίες όπως: δεν έχω την οικονομική άνεση τώρα, δεν έχω τον χρόνο, δεν έχω κουράγιο… Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα μας ότι πρόκειται για ένα σωρό εμπόδια (μπορούμε να σκεφτούμε πολλά αν θέλουμε), προκειμένου να μείνουμε άπραγοι στο ασφαλές μεν άλλα «τοξικό» μας περιβάλλον.
Και ενώ εσύ έχεις πάρει τις αποφάσεις σου, έχεις θέσει τους στόχους σου και βήμα βήμα οδεύεις προς την αλλαγή, πριν ακόμη φτάσεις στα μισά της διαδρομής και ενώ είσαι ακόμη γεμάτος ενθουσιασμό, κάνεις πίσω-γυρίσματα… Κάτι δεν σου αρέσει, κάτι σου θυμίζει πολύ καλά εκείνη την άσχημη συνήθεια ή σκέψη ή συμπεριφορά που είχες κάποτε. Αρχίζεις και νιώθεις άβολα… Αρχίζεις και δυσανασχετείς μπροστά στη νέα αίσθηση του καινούριου, του διαφορετικού. Αρχίζεις και θέτεις ερωτηματικά αμφισβήτησης…
Μα είναι σίγουρα  λογικό  να νιώθω έτσι?
Στατιστικά όταν ξεκινάς να αλλάξεις κάτι στην ζωή σου, περίπου στο 1/3 της διαδρομής που έχεις να διανύσεις  προς την αλλαγή προβάλλεται η περιβόητη αντίσταση.
Γιατί συμβαίνει αυτό? Είναι απολύτως φυσιολογικό.

Αφού θεραπεύτηκε από τον καρκίνο της μήτρας, έκανε γνωστό το φυσικό φάρμακο που την θεράπευσε!!

μετά-που-θεραπευτεί-της-καρκίνου-in-the-μήτρα-που-μιλά-out-για-την-συνταγή-της-τριών ισχυρών-συστατικών



Αυτή είναι η  ιστορία της Veselina Stevic - μιας γυναίκα που θεράπευσε με επιτυχία τον καρκίνο της μήτρας με μία απλή συνταγή 3 συστατικών.
Μετά την εξέταση και την πρόγνωση από τους γιατρούς, η Veselina αποφάσισε να προσπαθήσει να θεραπεύσει την ασθένεια της με την εναλλακτική ιατρική, με εντελώς φυσικό τρόπο. Είχε ακούσει για μια φυσική θεραπεία με Aloe Vera και αποφάσισε να την ακολουθήσει και να δει τι θα συμβεί. Χρησιμοποίησε αυτό το φυσικό φάρμακο για κάποιο χρονικό διάστημα και όταν πήγε πίσω στους γιατρούς, εξεπλάγει ευχάριστα.
Συνταγή
Συστατικά:
100 γραμμάρια χυμό αλόης 
500 γραμμάρια τριμμένο καρύδι 
300 γραμμάρια βιολογικό μέλι 

Οδηγίες:

Το Θιβετιανό Ελιξήριο της Αιώνιας Νεότητας και Μακροζωίας φτιαγμένο από 3 μόνο υλικά!

Θιβετιανοί

Η προετοιμασία αυτού του ελιξίριου νεότητας και μακροζωίας, από το Θιβέτ, είναι πολύ εύκολη, και πολλοί γιατροί και ειδικοί το προτείνουν για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού και τον καθαρισμό του αίματος ... 

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καθαρίζει το συκώτι και τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την επιδερμίδα. Εκτός από το γεγονός ότι θα σας κάνει να φαίνεστε νέοι, θα λύσει τα προβλήματα με την δυσκοιλιότητα για πάντα και ποτέ δεν θα μάθετε τι είναι σκλήρυνση.



Απαιτούνται τρία μόνο  συστατικά για την προετοιμασία αυτού του θαυματουργού ελιξίριου:
- 100 ml φρέσκο χυμό λεμονιού 
- 200 γραμμάρια μέλι 
- 50 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας.

Ποιες ασθένειες συνδέονται με το στρες

Ξέρουμε ότι το χρόνιο άγχος έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία μας, αλλά μήπως μπορεί να είναι και η κύρια αιτία για μερικές ασθένειες;

Ποιες ασθένειες συνδέονται με το στρες

Το στρες έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία μας αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο, όλοι το γνωρίζουμε – ή, χειρότερα, το έχουμε ζήσει – αυτό. Και οι επιπτώσεις αυτές δεν είναι μονάχα ψυχολογικές. Άλλωστε, η ψυχολογία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία του σώματός μας, και θα επικεντρωθούμε για λίγο σε αυτό.
Μήπως υπάρχουν παθήσεις που σχετίζονται με το στρες περισσότερο από ό,τι υποπτευόμασταν;

Αυξημένη αρτηριακή πίεση

Η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί απότομα αν τα επίπεδα αδρεναλίνης παραμένουν υψηλά. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία μας συσφίγγονται, η κυκλοφορία του αίματος γίνεται πιο δύσκολη και τα όργανά μας δεν αιματώνονται ικανοποιητικά, με πολύ άσχημες επιπτώσεις. Τα νεφρά, για παράδειγμα, αντιδρούν στην κατάσταση αυτή παράγοντας μια ορμόνη που αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση, ενώ το συκώτι παράγει περισσότερη χοληστερόλη και λίπη.

Αναστάτωση στο στομάχι

Οι αναστατώσεις στο στομάχι, είτε με την μορφή φλεγμονών, είτε έλκους, θα εμφανιστούν λόγω υπερβολικής παραγωγής γαστρικών υγρών. Οι μύες γύρω από τα έντερα θα έχουν σπασμούς, προκαλώντας πόνους. Μια πιθανή κατάληξη; Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Πεντάλφα: Το πιο αμφιλεγόμενο σύμβολο του Εσωτερισμού

Πεντάλφα

H Πεντάλφα, ή αλλιώς πεντάγραμμο, είναι ένα σύμβολο που απεικονίζει ένα άστρο με πέντε ακτίνες, και είναι ίσως το πιό παρεξηγημένο σύμβολο στην ιστορία του Εσωτερισμού. 
Πεντάλφα: Οι Αρχικές ρίζες του Σύμβολου
p2Η Αρχαιότερη γνωστή χρήση του συμβόλου που είναι γνωστό ως Πεντάλφα μπορεί να βρεθεί στους Χαλδαίους της  Αρχαίας Μεσοποταμίας, σε σπασμένα πήλινα κομμάτια αγγείων που αποτελούν τις αρχαιότερες ίσως αποδείξεις της Γραπτής Γλώσσας. Σε επόμενες περιόδους της Μεσοποταμιακής τέχνης το Πεντάγραμμο χρησιμοποιήθηκε σε Βασιλικές επιγραφές ως σύμβολο Αυτοκρατορικής Δύναμης που επεκτεινόταν στις «Τέσσερις Γωνίες της Γης».
Στην Αρχαία Ελλάδα η Γεωμετρία του Πεντάγραμμου αλλά και οι μεταφυσικές προεκτάσεις της έγιναν αντικείμενο μελέτης από τους Πυθαγόρειους που το θεώρησαν σύμβολο τελειότητος και Ονομαζόταν Πεντάλφα. Μέσα από τα ταξίδια του Πυθαγόρου σε όλο τον Κόσμο αλλά και στην Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, διαμοίρασε την γνώση του, που συνδέθηκε με την παρουσία του Πεντάγραμμου στην Ταντρική Τέχνη. Αυτή η σύνδεση εμφανίζεται και στα πρώιμα Ινδουιστικά και Βουδιστικά κείμενα που μοιράζονται την οπτική του Πυθαγόρα σε σχέση με την Πεντάλφα και τον  συμβολισμό της.Οι Γνωστικοί, που ήταν οι Μελετητές του Γνωστικισμού, των διδαχών ενός συγκεκριμένου Προ-Χριστιανικού Παγανισμού αντιμετώπισαν το Πεντάγραμμο ως ένα «Απαστράπτων Άστρο», συσχετίζοντας τον Συμβολισμό του με το γεμάτο φεγγάρι που σχετίστηκε με την Μαγεία και το Μυστήριο της Νύχτας, τα μυστήρια του σκοταδιού. Οι Κέλτες Παγανιστές θεώρησαν την Πεντάλφα ως το σύμβολο της Ιερής Φύσης μέσα από τις 5 γωνίες του, κάτι που είναι εμφανές στις Κέλτικες παραδόσεις και τον συμβολισμό που περιέχουν, παραδόσεις που αποτελούν την βάση για τον σύγχρονο Παγανισμό.
Ο Ρόλος της Ιεράς Εξέτασης

11 σημαντικά μαθήματα για τη ζωή που θα εμπλουτίσουν τη ψυχή σας

Είστε μια ψυχή σε ένα σώμα και όχι ένα σώμα με μια ψυχή. Η ψυχή σας προσπαθεί να μάθει ό, τι πιο σημαντικό στη διάρκεια αυτής της πεπερασμένης ζωής. Τα παρακάτω διδάγματα είναι ένα μέρος όλων αυτών των σημαντικών βιωμάτων που το εσωτερικό σας πνεύμα ελπίζει να μάθει.
woman5-6
1. Να Δείχνεις Συμπόνια
Το να αποδέχεστε τους ανθρώπους χωρίς να τους κρίνετε για τις επιλογές τους, είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και τους άλλους. Έχοντας την ικανότητα να αγαπάτε και να καταλαβαίνετε τους άλλους για αυτό που είναι και για όσα όμορφα γνωρίσματα έχουν, δείχνει πως πραγματικά τους σέβεστε ως άτομα. Δείξετε συμπόνια σε όσους συναντάτε στο δρόμο καθημερινά. Μοιραστείτε μαζί τους ένα απλό χαμόγελο και αυτό ίσως είναι αρκετό για να φωτίσει την ημέρα τους.
2. Να Είσαι Φιλομαθής
Να έχετε περιέργεια να μάθετε περισσότερα για τον Κόσμο, όχι απλά κάνοντας ερωτήσεις, αλλά παρατηρώντας το περιβάλλον στο οποίο ζειτε και μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτό. Οι άνθρωποι που είναι πάντα περίεργοι και αισθάνονται καλά να ρωτάνε πράγματα, είναι συχνά πολύ ευτυχείς και επιτυχημένοι. Οι φιλομαθείς συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλά να μάθουν για αυτόν τον τεράστιο πλανήτη, τους ωκεανούς μας, και τον ουρανό μας. Μαθαίνουν παράλληλα περισσότερα για τη ζωή μέσα από την εξερεύνηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα