Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πάμε καλά.

pamplona-800x521
Σαν ταύροι όρμησαν οι «κοτσόβολοι» και οι «πάμπλικ»  στα οικονομικά στενοσόκακα της Βαλκανικής Παμπλόνα. Εκστασιασμένοι και αλαλάζοντες οι χιλιάδες επισκέπτες-πελάτες,απολαμβάνοντας το ποδοκυνηγητό και το στρίμωγμα ανάμεσα στα ράφια-συρματοπλέγματα, μουγκάνιζαν ενθουσιασμένοι,άπαντες.
Επιτυχημένο κρίνεται το πείραμα, η πιλοτική αυτή εφαρμογή. Ενα stress-test για να δούμε και σε τί κατάσταση είναι ο εν αποθεραπεία ασθενής. 7 χρόνια στις γάζες. «Good…Very good»! αναφώνησαν όταν είδαν τις πρώτες εικόνες από τους πλημμυρισμένους διαδρόμους και τα ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο ταμεία, οι γιατροί «Μέγκελε».
Φυσικά,τα «εξαιρετικά» αποτελέσματα,θα προσπαθήσουν να τα καρπωθούν ως πολιτικό κέρδος οι «νοσοκόμες». Η Νου-Δου θα εξάρει το έργο της,-αποτέλεσμα του οποίου είναι η ενθαρρυντική σημερινή εικόνα της «Μπλακ Φράιντέυ». Η δε Πασόκα, επίσης θα αυτοκαυχιέται ότι και αυτή έβαλε ένα λιθαράκι στην τόνωση του ασθενούς. Για την δε Σύριζα,δεν το κουβεντιάζουμε. Ολο καμάρι παρακολουθεί τον κανακάρι της να στέκεται στα ποδάρια του και να σουλατσάρει με  τον ορό στο χέρι  πέρε-δώθε στον διάδρομο της κλινικής. (  το ΚΚΕ  ως «τραυματιοφορέας» θα κουνάει  το κεφάλι του για το χάλι και οι «οικολόγοι» ως «καθαρίστριες»  θα διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων).
Καλά πάμε. Είναι οι μισοί χωμένοι στους κάδους  των σκουπιδιών και οι άλλοι μισοί χωμένοι στα ράφια των «σκουπιδιών».Αλλος απλώνει το χέρι,τεντώνεται  για να πιασει το πεταμένο μισοφαγωμένο σάντουιτς και ο άλλος  κάνει τον «τιραμόλα» για να προκάνει να πάρει το i-phone στο βάθος. Ο ένας κυνηγάει υπαίθρια και ο άλλος στεγασμένα. Αλλά η αγωνία,όπως και η ικανοποίηση όταν βρίσκεται «κάτι», είναι η ίδια.

Μήνυμα από Ελλάδα προς Πακιστάν. Άρνηση αποδοχής απελαύνοντων σημαίνει στήριξη τρομοκρατίας.

Η επίσημη αναφορά του Πακιστάν που δεν δέχεται απελάσεις προς αυτό, αναφέροντας
ότι παραβιάζει μεταναστευτικούς νόμους του.


Στην Ευρώπη, υπηρεσίες ασφάλειας σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία  και Ελλάδα ανακάλυψαν την παρουσία των μελών της ομάδος L.e.T  . Πρόκειται για την τρομοκρατική ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις σε ξενοδοχεία στη Βομβάη το 2008.

Τα διεθνή ίχνη μελών της, φανερώνουν παρουσία στη Δύση σε μεγάλο βαθμό που φαίνεται να έχουν να κάνουν με την συλλογή κεφαλαίων, τον εφοδιασμό, διόδους διέλευσης και στρατολόγησης, δείχνει πως έχει καταφέρει να διεισδύσουν τα μέλη της στην Ευρώπη, υποδυόμενοι τους πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η σύλληψη, τον Απρίλιο του 2016 Πακιστανού υπήκοου με όνομα Mohammed Ghani Usman, εκτελεστικού στελέχους με ικανότητα κατασκευής βομβών, ο οποίος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδος έφτασε στο ελληνικό νησί της Λέρου, τον Οκτώβριο του 2015 στην ίδια βάρκα με  δύο βομβιστές αυτοκτονίας που εμπλέκονται στις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ελληνική αστυνομία, οι τρεις υποδυόταν τους πρόσφυγες με πλαστά Συριακά διαβατήρια.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη εισροή προσφύγων από χώρες όπως η Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, πρόσφατα έστειλε μέσω του Ελληνικό ΥΠΕΞ ένα έντονο μήνυμα προς την Πακιστανική κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως αν συνεχίζει να αρνείται να πάρει πίσω όλους τους παράνομους Πακιστανούς υπηκόους που διαμένουν στην Ελλάδα, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με την προοπτική να κηρυχθεί "εξαγωγέας της τρομοκρατίας" .

Όμως βαθιά μέσα σας είστε ακόμη Ιάπωνας

post-508

Οι άνθρωποι έχουν επινοήσει χίλιους δύο τρόπους για να ξεφύγουν από τον εαυτό τους. Και πρέπει να τους επινοήσουν επειδή έχουν δημιουργήσει μια άσχημη ιδέα για τον εαυτό τους. Όταν τους λες «Γνώρισε τον εαυτό σου!» σοκάρονται. Δεν θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους.

Άνθρωποι λοιπόν, σαν τον Σωκράτη λένε «Γνώρισε τον εαυτό σου» – κανείς δεν ακούει. Κανένας δεν θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του, επειδή έχετε αποφασίσει ήδη ότι είστε ένα αηδιαστικό ον, ότι είστε αρρωστημένος, ότι είστε άσχημος, αφύσικος, ότι μέσα σας υπάρχουν κάθε λογής πληγές γεμάτες πύον. Ποιος θέλει να πάει εκεί; Είναι καλύτερα να μην κοιτάζετε αυτές τις πληγές· ξεχάστε τις.

Και αν προσπαθήσετε να αλλάξετε, τί θα κάνετε; Θα κλαδέψετε το ένα κλαδί, το άλλο κλαδί. Το πρόβλημα είναι στις ρίζες, όχι στα κλαδιά. Αν κλαδέψετε ένα δέντρο, το δέντρο θα γίνει πιο παχύ. Θα έχει καλύτερο φύλλωμαˑ θα βγουν περισσότερα φύλλα, επειδή το δέντρο θα ανταποκριθεί στην πρόκληση. Θέλετε να καταστρέψετε το δέντρο; Κόψτε ένα φύλλο: θα βγουν τρία φύλλα – αυτή είναι η απάντηση του δέντρου. Κόψτε ένα κλαδί: θα το αντικαταστήσουν τρία κλαδιά. Το δέντρο δεν μπορεί να νικηθεί τόσο εύκολα. Πρέπει να επιβιώσει. Και μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε τα φύλλα και τα κλαδιά -δεν θα συμβεί τίποτε. Βαθιά μέσα σας θα παραμείνετε ο ίδιος, επειδή οι ρίζες είναι άθικτες.

Ένας Ιάπωνας ήταν παλιός πελάτης σε ένα ελληνικό εστιατόριο επειδή είχε ανακαλύψει ότι έφτιαχναν πολύ νόστιμο τηγανητό ρύζι. Κάθε απόγευμα ερχόταν και παρήγγειλε τηγανητό «λύζι».

Το απόλυτο αρσενικό



Ο άντρας που στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 ήταν ο απόλυτος jeune premier του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, έχει «κάψει» πολλές γυναικείες καρδιές. Η καριέρα του μεγάλη και πλούσια, και οι γυναίκες του ακόμα πιο πολλές. Κυρίες και Κύριοι ο ένας και μοναδικός Αλέκος Αλεξανδράκης.
Θα σας πω μερικά πράγματα για εκείνον αλλά το βασικό μας θέμα είναι ο Αλεξανδράκης και οι γυναίκες. Υπάρχει μια φημολογία ότι ήταν ο Νο1 γυναικάς ηθοποιός, πιο πολύ και από τον Κούρκουλο, και τον Φέρτη, και τον Φούντα… Ο Αλέκος Αλεξανδράκης της κυνήγαγε όλες και όλες έτρεχαν ξωπίσω του. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την δεκαετία του ’70 και μετά είχε μεγάλη και σοβαρή σχέση με την Νόνικα Γαληνέα που διήρκεσε 21 χρόνια αλλά που δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Περιττό να σας πω ότι με τις γυναίκες ηθοποιούς που θα δείτε πιο κάτω στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, δεν υπονοώ ότι είχε σχέση, απλά όλες τον ήθελαν συμπρωταγωνιστή τους (για περαιτέρω δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά).

Η ΠΥΛΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΛΗ

( Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ)

Η Αληθινή Θρησκεία είναι η Θρησκεία του Βιώματος, της Άμεσης Εμπειρίας της Πραγματικότητας, της Άμεσης Επαφής με αυτό που συμβαίνει πραγματικά, Εδώ, Τώρα, στον Πραγματικό Χρόνο. Μια Κατάσταση Συνείδησης διαφορετική από αυτή του συνηθισμένου ανθρώπου. Μια Αντίληψη Καθαρή, Ανοιχτή, χωρίς διαστρεβλώσεις, πέρα από την σκέψη, το εγώ, την δυαδικότητα, τον διαχωρισμό υποκειμένου-αντικειμένου, την ψεύτικη εξέλιξη και τον ψεύτικο χρόνο της σκέψης. Ένας άλλος τρόπος να βλέπουμε, να ζούμε και να «αγγίζουμε» τα πράγματα. Μια Κατάσταση Ενότητας της Ύπαρξης, Μια Παγκόσμια Συνείδηση.

Η Αληθινή Θρησκεία είναι να Βιώσουμε Άμεσα την Πραγματικότητα, να Δούμε, να Κατανοήσουμε εμείς οι ίδιοι, (όχι να συλλάβουμε την πραγματικότητα με την σκέψη, να σκεφτούμε). Η Κατανόηση, σαν απόλυτα δική μας «πράξη», είναι μια απόλυτα προσωπική μοναχική «πράξη», μια Προσωπική Πύλη, Διέξοδος, Οδός, προς την Πραγματική Ζωή, προς την Εμπειρία της Πραγματικότητας. Είναι μια πράξη τόσο μοναχική όσο η γέννησή μας στον κόσμο ή ο θάνατος, το πέρασμα σε μια άλλη κατάσταση ύπαρξης. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε με κάποιον άλλον, (άσχετα αν παράλληλα το κάνουν κι άλλοι). Η Αφύπνιση στην Πραγματικότητα είναι σαν μια δεύτερη γέννηση, γινόμαστε ένας νέος άνθρωπος, ένας άλλος άνθρωπος, επειδή τώρα Βλέπουμε ενώ τόσο καιρό είμασταν τυφλοί (στην πραγματικότητα βλέπαμε αυτό που «κατασκευάζαμε» με την σκέψη).

Το να μιλήσεις στους ανθρώπους για την Αληθινή Θρησκεία, για την Άμεση Εμπειρία της Πραγματικότητας, για την Αφύπνιση στην Πραγματικότητα, δηλαδή για την Κατανόηση που πρέπει να κατακτήσουν αυτοί οι ίδιοι μέσα τους, μόνοι τους, για μια εσωτερική μοναχική πράξη, όπου θα είναι ο καθένας τελείως μόνος μέχρι μα Περάσει την Πύλη προς την Ενότητα της Ύπαρξης, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Οι άνθρωποι φοβούνται να είναι μόνοι και μάλιστα σε κάτι τόσο σοβαρό όπως μια «νέα γέννηση». Αντίθετα οι άνθρωποι μπορούν, όλοι μαζί, να βιώνουν «μαζί» την εξωτερική ζωή. Έτσι θέλουν να πιστεύουν. 

Στην πραγματικότητα ο καθένας είναι φυλακισμένος στην δική του προσωπική αντίληψη της πραγματικότητας (που κατασκευάζει με την σκέψη του) κι όλοι ζουν στον δικό τους ξεχωριστό κόσμο κι αυτό που ονομάζουν «μαζί» είναι απλά ότι τα σώματά τους είναι μαζί, κοντά, (ενώ οι ψυχές τους μένουν πάντα «χώρια»). 

Έτσι, με αυτή την έννοια, όλοι μαζί, μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε εξωτερικό έργο. Να φτιάξουν θρησκείες, φιλοσοφίες, πολιτικές ιδεολογίες, να χτίσουν τον υψηλότερο ναό του κόσμου ή την πιο μεγάλη γέφυρα του πλανήτη, ακόμα και να ταξιδέψουν στο διάστημα (αν και είναι προφανές ότι το διάστημα δεν φτιάχτηκε τόσο απέραντο για τον άνθρωπο της γης, μόνο για τον άνθρωπο της γης, ό,τι κι αν λένε οι αμαθείς). 

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

yunan-ucak-tacizΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στις 26/11 και ωρα 15, 12 μμ. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά του οτι αποφεύγουν συνήθως να μεταδιδουν τετοιες ειδησεις, αυτή την φορά μετέδωσαν την είδηση σχεδόν αμέσως δημιουργώντας κλίμα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, jet, εκγλώβησαν στα ραντάρ τους δυο τουρκικά F-16 επί 19 ολόκληρα λεπτά.

Ήχοι χαμηλής συχνότητας & θεάσεις φαντασμάτων

Ήχοι χαμηλής συχνότητας

Η αίσθηση της ακοής είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του ανθρώπινου Εγκεφάλου. Εξάλλου οι ήχοι είναι μορφές ενέργειας και είναι γνωστό πως επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου με διάφορους τρόπους. Ο Ανθρώπινος εγκέφαλος λαμβάνει αυτά τα ενεργειακά ηχητικά κύματα και τα μετατρέπει σε πληροφορία. Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα εύρος ακοής που κυμαίνεται από τα 20Hz έως περίπου τα 20.000 Hz. Τι συμβαίνει όμως όταν στα αυτιά μας έρχονται Ήχοι χαμηλής συχνότητας;
gh3
Τα πράγματα γίνονται περίεργα όταν κάποιος προσεγγίζει αυτά τα χαμηλά όρια της ανθρώπινης ακοής. Αν εκτεθούμε σε ήχους υψηλής συχνότητας, τότε μπορούμε να κάνουμε ζημιά στο τύμπανο του αυτιού, όμως οι Ήχοι χαμηλής συχνότητας υπάρχουν στην ίδια την φύση αλλά και τον σύγχρονο κόσμο που κατοικούμε.
Ένα παράξενο ηχητικό πείραμα

Πράγματα που αν τα κάνεις σε ερωτεύονται

Ερωτικός: Ερωτικός είναι επίθετο που σημαίνει ότι το υποκείμενο διαθέτει μια ιδιότητα. Ερωτικό; δεν γίνεσαι κάποια στιγμή επειδή συνάντησες μια αιθέρια ύπαρξη που κατέβηκε από τους ουρανούς και ξαφνικά έδωσε ζωή στην κοιμισμένη σου ύπαρξη…scarlett-johansson
Ερωτικός δεν γίνεσαι επειδή είδες κάποιον ή κάποια και σε γοήτευσε. Ερωτικός δεν γίνεσαι επειδή αισθάνθηκες ακαταμάχητο πόθο να κάνεις σεξ μαζί του. Ερωτικός δεν γίνεσαι γιατί πονάς στη σκέψη του. Ερωτικός δεν γίνεσαι επειδή τον σκέφτεσαι και δεν έχεις την δύναμη να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Ερωτικός δεν είσαι όταν γράφεις στιχάκια για τον πόνο σου.
Ερωτικός είσαι πριν να γνωρίσεις το πρόσωπο που θα ερωτευθείς.
Ερωτικός είσαι ως προς τον τρόπο που ζεις την καθημερινότητα, στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή
Ερωτικός στις αποφάσεις σου. Στους στόχους σου. Στον πόνο σου. Στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις αποτυχίες σου. Ερωτικός είσαι στις υπερβάσεις σου. Στην άντληση χαράς από αυτά που πάλεψες, από αυτά που δεν υποχώρησες, από αυτά που δεν συμβιβάστηκες.
Η ερωτικότητα ως στοιχείο της προσωπικότητας είναι το ζητούμενο κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. Η ερωτικότητα μπορεί να έχει ισχύ στη σεξουαλικότητα, αλλά δεν περικλείεται στα στενά όριά της. Δεν εκκινεί με την σεξουαλική συγκίνηση, ούτε εξαφανίζεται μαζί της. Είναι τρόπος να υπάρχεις. Είναι απόφαση ζωής. Δεν καθορίζεται από εξωτερικά ερεθίσματα και δεν ζητά ανταλλάγματα.

Η ερώτηση προέρχεται από τον Νου και Λόγο. Η επιθυμία από το αισθητό σώμα.




Aπό την στιγμή που ότι υπάρχει σ'αυτόν τον κόσμο παύει να υπάρχει κάποια στιγμή, σημαίνει ότι αντιλαμβανόμαστε ως ζωή την ανυπαρξία της ζωής.
Ζωή είναι η χαρά, το όμορφο, το αγαθό, ενώ η λύπη, το άσχημο, είναι το σκοτάδι.

Η Ζωή είναι νοητή, και ο κόσμος του Νου κινείται με τον Λόγο.
Νους δίχως λογική είναι αδύνατον να αντιληφθεί την ζωή, και αυτός ο κόσμος είναι δίχως λογική. 



Το ένα και το κανένα, η ζωή και ο θάνατος, το καλό και το κακό, το καθετί που έχει το αντίθετο του, δεν είναι η ζωή, διότι είναι δίχως λογική.
Πως είναι δυνατόν το τίποτα να γίνει ένα, και το ένα να γίνει τίποτα, όταν ενώνονται μαζί.
Διότι ότι υπάρχει είναι για πάντα, και σ'αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν υπάρχει για πάντα.

Είναι η κίνηση, ο Λόγος, που δόθηκε στο τίποτα, και η κίνηση είναι η ζωή, μα ζωή δεν είναι, αλλά η εικόνα της ζωής, δηλαδή το τίποτα, ένα νοητό όνειρο απατηλό.

Αυτό που κινείται ενώθηκε με αυτό που είναι ακίνητο, και πήρε την νοερή ζωή, και την διανοητική κίνηση στο σώμα, η μεν νοερή ζωή είναι οι αισθήσεις τα συναισθήματα, που κινούν ένα σώμα γεμάτο από ανάγκες.
Και ότι έχει ανάγκες είναι ελλιπής, διότι δεν έχει λογική, ούτε είναι η ζωή, αλλά απλά κινείται.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ)






Διαβάζουμε τα πατερικά κείμενα: 

βασικά έχουν μπερδέψει την βούρτσα με την να μην πω! 

Αυτά που γράφει ο Ερμής Τρισμέγιστος για την υπόσταση του θεϊκού Ανθρώπου μας λένε ότι είναι οι άγγελοι.
Δηλαδή μπέρδεψαν και διαστρέβλωσαν τα πάντα για να δημιουργήσουν μια θρησκεία στα μέτρα τους με σκοπό να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους με τον φόβο.


…..Σύμφωνα με την διδασκαλία των αγίων Πατέρων μας, οι άγγελοι αφ’ ενός μεν δεν έχουν σώματα, αφ’ ετέρου δε δεν είναι άϋλα όντα, αλλά είναι αιθέρια όντα, όπως λέγει ο άγιος Ιωάννης ο
Δαμασκηνός. Έχουν νου, έχουν ύπαρξη, είναι πρόσωπα, αλλά δεν έχουν σώματα, όπως είναι ο άνθρωπος. Είναι νόες, όπως λένε τα κείμενα της Εκκλησίας μας και η λειτουργική γλώσσα. 
Οπότε, το ερώτημα είναι: Εφόσον οι άγγελοι, και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που εμφανίσθηκε στην Παναγία μας, είναι ασώματα όντα, τότε πως εμφανίσθηκε με σώμα και πως ομιλούσε στην Παναγία; Αυτό είναι ένα μυστήριο το οποίο δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει λογικά, αλλά βλέπουμε μια εξήγηση στην διδασκαλία των αγίων Πατέρων. 
Άλλωστε η ίδια η Παναγία μας, όπως λένε τα ιερά τροπάρια
τα οποία ψάλαμε απόψε, φαίνεται να λέγει στον Αρχάγγελο: «Φαίνη μοι ως άνθρωπος και πως φθέγγη ρήματα υπέρ άνθρωπον;». Πως εσύ, ενώ μου φαίνεσαι ως άνθρωπος –δεν είσαι άνθρωπος–ομιλείς και λες ρήματα τα οποία είναι πάνω από την γλώσσα των ανθρώπων; 
Άρα κάτι συμβαίνει ιδιαίτερο με τους αγγέλους και κάτι διαφορετικό έγινε εκείνη την ώρα που εμφανίσθηκε ο
Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία μας.Η γλώσσα των Αγγέλων

....
Καταρχήν για ποιον άνθρωπο μας μιλούν εδώ; μα φυσικά για τον άνθρωπο της Γης ο οποίος είναι το "είδος" του γένους των Ανθρώπων, όπως ξεκάθαρα μας αναφέρει ο Ερμής Τρισμέγιστος.
Η αληθινή υπόσταση του θεϊκού Ανθρώπου είναι Φως που έγινε Νους και ψυχή δηλαδή νοητική ουσία Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο, που ενσαρκώθηκε το πυρ και πνεύμα, δηλαδή σώμα και τις δίχως λογική μορφές του πνεύματος, δίνοντας ο Άνθρωπος Νους και ψυχή την νοερή ζωή στο πνεύμα και την διανοητική κίνηση στο σώμα που ενώθηκε μαζί τους.

Αν υποφέρετε από πόνους στα γόνατα, αυτό το απλό τέχνασμα θα σας δώσει άμεση ανακούφιση!



Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστος και να επηρεάσει την ποιότητα της καθημερινής σας ζωής.
Συνήθως, είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της οστεοαρθρίτιδας. Ο πόνος είναι συνεχής καθ 'όλη τη μέρα και τη νύχτα και αποτρέπει τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτόν από την εκτέλεση των καθημερινών τους εργασιών. Ωστόσο, αν νομίζατε ότι το να αντιμετωπίσετε τον πόνο στο γόνατο παρουσιάζει δυσκολίες κάνετε λάθος!
Υπάρχει μια πολύ εύκολη τεχνική που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πόνο σας άμεσα! Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 50% περίπου του συνόλου των Αμερικανών αναμένεται να υποφέρουν από πόνους στα γόνατα από τη στιγμή που θα φθάσουν τα 85.
Κάθε φορά που αισθάνεστε πόνο στο γόνατο, αυτό σημαίνει ότι ο χώρος μεταξύ των οστών και του χόνδρου έχει σφίξει ή περιοριστεί.

Ήταν γυναικάς, αλκοολικός και σπάταλος



Ήταν ένας καλλιτέχνης των γηπέδων, ένας θρύλος του Αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέληξε ένα ράκος, ένα θύμα του lifestyle και της φήμης του. 
George Best
Θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει αλαζόνα, εγωκεντρικό, καβαλημένο καλάμι, άξεστο, αλλά και χαρισματικό παίχτη του ποδοσφαίρου, καλόκαρδο λαϊκό παιδί, αυτοδημιούργητο και πονόψυχο. Έζησε μια ζωή γεμάτη από γκολ, σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά και αλητείες, γυναίκες και τόνους αλκοόλ. Αυτός ήταν ο George Best, ο άνθρωπος που μπορούσε να νικήσει τους πάντες μέσα στο γήπεδο, όχι όμως και τον κακό του εαυτό, εκτός γηπέδου.
Ήταν δίδυμος, γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1946 στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας.Από εκεί ξεκίνησαν όλα, και το 1961 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τηManchester United και σε ηλικία 17 ετών κάνει «παπάδες» με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Χάρη σ’ αυτόν η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα το 1965 και ο George Best είναι, πλέον, μια τεράστια μορφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ικανός για τα πάντα και απρόβλεπτος όσο δεν χωράει ο νους του ανθρώπου. Μέσα στο γήπεδο μεγαλουργεί και ο κόσμος τον αποθεώνει. Γνώρισε τέτοια δόξα, ανάλογη με αυτήν τωνBeatles. Γι’ αυτό και ο παγκόσμιος τύπος τον αποκαλούσε: «Το 5ο σκαθάρι».
Έχουν γραφτεί πάρα πολλά, για τον ποδοσφαιριστή που κατάφερνε να μαγεύει το κοινό στα γήπεδα, αλλά και να καταστρέψει τη ζωή του, εξαιτίας του αυτοκαταστροφικού του χαρακτήρα, και του υπέρμετρου εγωισμού του.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ... ΑΠΙΣΤΙΑΣ

Εκατομμύρια άντρες δεν βρίσκουν γκόμενα. Για διάφορους λόγους. Γιατί είναι μεγάλης ηλικίας. Γιατί είναι κακοφτιαγμένοι. Γιατί δεν έχουν φράγκα. Γιατί δεν έχουν την ικανότητα να κατακτήσουν ούτε θηλυκιά γάτα.
Μιλάμε για παντρεμένους άντρες. Που δεν έχουν παραδώσει τα όπλα στο σεξ κι όμως για διάφορους λόγους περιορίζονται στην γυναίκα τους. Ερώτηση. Θα τους πεις «πιστούς» αυτούς τους άντρες που θέλουν να ξενοπηδήξουν και δεν μπορούν. Όχι, βέβαια. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που «θέλουν», αλλά για διάφορους λόγους μένουν στην πείνα.
Παρακάτω. Κάποτε θα καταργηθεί η λέξη «Απιστία». Έτσι λέω. Η έννοια της Απιστίας κι όχι μόνον διότι ο μισός πλανήτης κάνει πάρτυ με το χορό της...''απιστίας''. Ναι, ο μισός πλανήτης. Μιλάνε τα νούμερα. Οι έρευνες.
Γιατί χαρακτηρίζουν «απιστία» ένα πήδημα μ’ άλλην γυναίκα, μ’ άλλον άνδρα, όταν ο «άπιστος» δεν αισθάνεται...άπιστος. Όταν αισθηματικά και ψυχικά παραμένει, και θέλει να παραμένει, σύζυγος. Πήγε μ’ άλλην, μ’ άλλον, αλλά συνεχίζει να αγαπάει το ίδιο, όσο αγαπάει την γυναίκα του, τον άντρα της.
Ποιά... «απιστία»; Όχι, δεν είναι, μόνον και μόνον επειδή γίνεται κρυφά από τον έτερον ήμισυ.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΡΑΙ


Για να κερδίσει τον πόλεμο η πουτάνα η Αμερική ρίχνει τις δύο ατομικές μπόμπες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Εκατοντάδες αξιωματικοί του ιαπωνικού στρατού κάνουν χαρακίρι αφιερώνοντας την αυτοκτονία τους στον αυτοκράτορα από τον οποίον ζητούν συγχώρεση για την ήττα. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα για τον Δυτικό. Όπως είναι εκτός κάθε σκέψεως στη Δύση η απόφαση των καμικάζε να πέφτουν με αεροπλάνο-μπόμπα σε εχθρικό παπόρι.
Ο δάσκαλός μου, ξέχνα τα θρανία στο σχολείο, μιλάω για δάσκαλο, όχι κάποιον δημόσιο υπάλληλο, μου είπε “Πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην Ιαπωνία είναι άγνωστα στη Δύση, ούτε και πρόκειται ποτέ να γίνουν κατανοητά”. Αυτό, όταν έγινε γνωστή η αυτοκτονία του Γιουκίο Μισίμα, σα σήμερα 25 Νοεμβρίου, το 1970.
Από αριστοκρατική οικογένεια ο 45χρονος συγγραφέας Γιουκίο Μισίμα, εκπαιδευμένος στην αυτοάμυνα και τις πολεμικές τέχνες, στην απόλυτα πνευματική τους διάσταση, είχε φτιάξει το τέλειο ανδρικό κορμί χωρίς αναβολικά. Παρέδωσε το τελευταίο του έργο, το “Εκπεσών Άγγελος” και με τον ιδιωτικό στρατό του, από 100 νέους, επιχείρησε να καταλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιαπωνίας. Γιατί;
Ήταν Ιάπωνας. Ήταν της παράδοσης. Βαθειά χαραγμένο μέσα του ότι Ο Δρόμος του Σαμουράι Είναι ο Θάνατος. Ο μεγάλος θάνατος. Ο αξιοπρεπής θάνατος.
Τον είπαν φασίστα τον Μισίμα. Εθνικιστή. Αυτούς τους πετάμε από το μπαλκόνι. Ας συνεχίσουμε την κουβέντα..., στον ποιητή δεν άρεσε η δυτικοποίηση της γιαπωνέζικης κοινωνίας, οι ''αλλαγές'' της μετά τον πόλεμο. Όπως αναμένονταν “απέτυχε” το “πραξικόπημα” του και το μεσημέρι με τέσσερις μαθητές του έκανε σεπούκου στην ταράτσα του Γενικού Επιτελείου.
Πρέπει να πεθαίνουμε νέοι, έλεγε ο Γιουκίο Μισίμα, τρεις φορές υποψήφιος για Νόμπελ λογοτεχνίας. Στο βιβλίο του “Ηθική των Σαμουράι στη σύγχρονη κοινωνία” αναλύει την αρχέγονη σχέση των Ιαπώνων με το θάνατο.

Η εμβληματική απολογία του Φιντέλ Κάστρο: 'Η ιστορία θα με δικαιώσει'



Η ιστορική απολογία του Κάστρο στις 6 Οκτώβρη του 1953, στο δικαστήριο του Σαντιάγκο της Κούβας που ξεδίπλωσε το όραμα της επανάστασης για μια δίκαιη κοινωνία

H απολογία του Φιντέλ Κάστρο στη δίκη του μετά την αποτυχημένη εξέγερση κατά του καθεστώτος Μπατίστα, στις 26 Ιουλίου 1953, όταν ηγήθηκε 150 Κουβανών επαναστατών σε μια επίθεση στο στρατόπεδο Μονκάδα, ξεδιπλώνει το όραμα του Κουβανού ηγέτη που πέθανε στις 26 Νοεμβρίου του 2016 σε ηλικία 90 ετών.
AdTech Ad
Η επίθεση του 1953 απέτυχε, κάποιοι από τους αντάρτες σκοτώθηκαν και κάποιοι άλλοι, μεταξύ αυτών και ο Κάστρο, πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Ο Κάστρο, ασκούμενος δικηγόρος εκείνη την εποχή, επέλεξε να υπερασπιστεί μόνος τον εαυτό του στη δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 1953. Αργότερα δήλωσε ότι τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του είχαν ήδη γραφεί για να χρησιμοποιηθούν ως ανακοίνωση και μανιφέστο των εξεγερμένων στην περίπτωση που η εξέγερση επιτύγχανε.

Καταδικάστε με, δεν έχει σημασία. Η ιστορία θα με δικαιώσει

Η εισαγγελία ζήτησε να καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλακή. Καταδικάστηκε τελικά σε 15 χρόνια φυλάκιση στο σωφρονιστήριο του Λος Πίνος, που σήμερα ονομάζεται το Νησί της Νεολαίας. Μετά από δύο χρόνια φυλακής, στον Φιντέλ και τους συντρόφους του χορηγήθηκε γενική αμνηστία και αυτοεξορίστηκε στο Μεξικό, απ’ όπου οργανώθηκε και εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά μια ομάδα επαναστατών, ανάμεσά τους ο Αργεντίνος Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα και ο Καμίλο Σιενφουέγκος.
Στα τέλη Νοεμβρίου του 1956, 82 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα αποπλέουν από το Μεξικό, με ένα μικρό σκάφος, το Granma και κατευθύνονται στη δασική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα. Στο δρόμο πέφτουν σε ενέδρα των καθεστωτικών και αποδεκατίζονται.
Οι δώδεκα που επιζούν φτάνουν στη Σιέρα Μαέστρα και ξεκινούν αντάρτικο. Το Φλεβάρη του 1956 έγιναν καθολικές απεργίες εργατών στη βιομηχανία ζάχαρης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Οι επαναστάτες κατάφεραν να συνδυάσουν τον αγώνα στα βουνά με ένοπλες εξεγέρσεις, απεργίες και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στο πλευρό τους είχαν και σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τις αρχές του 1958 οι ένοπλοι αντάρτες έφταναν τους 6.000 και είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος του νησιού.
Το 1958 αρχίζουν και μετακινούνται από τα βουνά στις πεδιάδες, να καταλαμβάνουν τη μία μετά την άλλη τις πόλεις και τελικά μπαίνουν θριαμβευτές στην Αβάνα την Πρωτοχρονιά του 1959 κι ενώ ο Μπατίστα και οι στενοί συνεργάτες του έχουν εγκαταλείψει το νησί.

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο



Τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας ανακοίνωσε ο αδελφός του και πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας. Η ζωή και το έργο του ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

"Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 (τοπική ώρα) χθες το βράδυ", ανακοίνωσε ο αδερφός του Φιντέλ, Ραούλ Κάστρο, απευθυνόμενος στον λαό της Κούβας.
AdTech Ad

Ο πατέρας της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο (προφέρεται Φιδέλ στα ελληνικά) ήταν 90 ετών και από το 2006 και μετά είχε παραδώσει την εξουσία στον αδερφό του. Η σορός του "θα αποτεφρωθεί", δήλωσε ακόμη ο νυν πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ. "Σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ, η σορός του θα αποτεφρωθεί τις πρώτες ώρες" του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο Κουβανός πρόεδρος σε διάβημα του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Οι κουβανικές αρχές κήρυξαν εθνικό πένθος εννέα ημερών. Το συμβούλιο του Κράτους κήρυξε σε λακωνικό ανακοινωθέν που εξέδωσε "εθνικό πένθος εννέα ημερών" από το Σάββατο (σήμερα) έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, όπου θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις προς τιμήν του αποθανόντος ηγέτη, μια πομπή με τις στάχτες του θα διασχίσει τη χώρα για τέσσερις ημέρες.

ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ; ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!



Το άγχος της σημερινής γυναίκας. Η μόνιμη αγωνία της, που αρχίζει να την πιάνει από τότε που πάει σχολείο. Και συμπεριφέρεται σαν όρθιο θύμα, μην και δεν είναι μοδάτη. Θέλει να κυκλοφορεί με γυμνασμένο κορμί, καλλίγραμμη, λεπτή, ξανθιά. Όπως τα μανεκέν που βλέπει στην τηλεόραση, στις φωτογραφίες στα περιοδικά.
Βγαίνει έξω σήμερα το κορίτσι ντυμένη, χτενισμένη, μακιγιαρισμένη να μην είναι η ίδια, αλλά με την εικόνα μιας άλλης. Σύμφωνα με τις επιταγές των μόδιστρων, των διαφημιστών, των σκηνοθετών του σινεμά.
Η γυναίκα γεννήθηκε για να αρέσει. Ένας άνδρας αυτό δεν το ξεχνάει ποτέ. Να αρέσει ακόμα και σ' εκείνον που δεν σκέφθηκε να ξαπλώσει μαζί του. Γι' αυτό ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο και... προβληματισμό η γυναίκα από τον άνδρα στον καθρέπτη.
Και γιατί θέλει να αρέσει η γυναίκα, και από μικρή ηλικία; Επειδή έτσι αισθάνεται καλύτερα. Πιο ασφαλής. Πιο σίγουρη με τον εαυτό της. Και, το παραδέχεται ή όχι, για να τονώσει τη σεξουαλικότητά της. Εσύ ο αρσενικός πώς παίζεις;

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ



Ακόμα ψάχνουν. Το κλεμμένο χρυσάφι και τους τέσσερις από τους έξι στο μεγαλύτερο κόλπο που οργανώθηκε στην Αγγλία. Στη μεγαλύτερη ληστεία, με πολύ μεγαλύτερη λεία απ' εκείνη που γνώριζαν ότι θα αρπάξουν οι έξι συμμορίτες και ο άνθρωπος-κλειδί, ο συνεργάτης τους, που τους είχε ενημερώσει για τα πάντα. Ένας από τους σεκιούριτυ της «χρυσής» αποθήκης στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου.
Στην Ιστορία και στα αστυνομικά χρονικά καταγράφεται ως Η Μεγάλη Ληστεία του Χήθροου, συνέβη σα σήμερα 26 Νοεμβρίου, το 1983. Ο αρχηγός της συμμορίας και ο υπαρχηγός πιάστηκαν και φυλακίστηκαν 25 χρόνια, 10 χρόνια έφαγε ο γαμπρός του αρχηγού, ο σεκιουριτάς, με τις πληροφορίες του οποίου σχεδιάστηκε η επιχείρηση.
Ξημερώματα έξι πάνοπλοι μασκοφόροι αιφνιδιάζουν τους φύλακες της αποθήκης Brinks-Μαt στο αεροδρόμιο, τους ακινητοποιούν, μέχρι πετρέλαιο τους έριξαν. Γνώριζαν το κάθε τους βήμα οι ληστές, όπως τον τρόπο να απενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας. Μόνον ένα λάθος έκαναν.

Πρωτεσίλαος, ο πρώτος Αχαιός νεκρός στην Τροία


Χαρά Νάστου

Στον ελληνικό κατάλογο των νεκρών που ξαναγύρισαν από τον Άδη συμπεριλαμβάνεται και ο Πρωτεσίλαος, ο πρώτος Αχαιός που πάτησε το πόδι του στην Τροία και τον φόνευσε ο Έκτορας. 

Έτσι επαληθεύεται ο χρησμός που έλεγε πως, αν πεθάνει ο πρώτος από τους Έλληνες που θα πατήσει σε τρωικό έδαφος, θα είναι βέβαιο το κούρσος της Τροίας.
Στη Μυθολογία ο Πρωτεσίλαος αναφέρεται ως βασιλιάς της Θεσσαλίας, γιος του Ιφίκλου και της Αστυόχης.

Το βασίλειό του εντοπίζεται στα όρια της σημερινής επαρχίας του Αλμυρού.
Ο Πρωτεσίλαος αναγράφεται στον κατάλογο των μνηστήρων της Ωραίας Ελένης και ως εκ τούτου λαμβάνει μέρος στην εκστρατεία κατά της Τροίας με 40 πλοία, ηγούμενος των Θεσσαλών των πόλεων Φυλάκης, Ανδρώνας Πυράσου και Πτελεού.

Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις, είχε συμμετάσχει και στην πρώτη εκστρατεία των Ελλήνων, στη Μυσία.
Αφήνοντας πίσω τους το νησί Τένεδος, οι Αχαιοί φτάνουν επιτέλους στο ακρογιάλι της Τροίας. 

Και ο Πρωτεσίλαος(πρώτος+ ελαύνω) είναι ο πρώτος που σκοτώνεται στον Τρωικό Πόλεμο από την πλευρά των πολιορκητών.

Δέχτηκε να βγει αυτός πρώτος, γνωρίζοντας τον συγκεκριμένο χρησμό. 

Μάλιστα κατά τη μεταγενέστερη παράδοση το αρχικό του όνομα ήταν Ιόλαος και για την «ακραία» του αυτή προθυμία μετονομάσθηκε σε «Πρωτεσίλαο».
Σε μια άλλη εκδοχή, όταν έφτασαν στα παράλια, κανείς δεν τολμούσε να αποβιβαστεί και να πατήσει το πόδι του στην τρωική γη, γιατί όλοι τους ήξεραν την προφητεία της Θέτιδας, ότι ο πρώτος Αχαιός που θα πατούσε τη γη της Τροίας θα πέθαινε αμέσως. 

Καιαδας, πελαργός και αντιπελάργηση


Φίλες και φίλοι 
Έχετε ακούσει τη λέξη αντιπελάργηση ; Αν όχι διαβάστε τη συνέχεια!
Αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο Καιάδας με τον πελαργό.
Και οι δύο έχουν τους θρύλους τους και κάπου συναντιώνται.
Ο πελαργός είναι ένα πουλί πολύ αγαπητό από το λαό. Στη Θεσσαλία μάλιστα, όποιος σκότωνε πελαργό τιμωρούνταν με θάνατο.
Είναι πολύ γνωστός από την αρχαιότητα ο θρύλος που λέει ότι οι πελαργοί δείχνουν παροιμιώδη αυτοθυσία ως προς τους γέρικους και αδύναμους γονείς τους, όχι απλά τους τρέφουν σαν βρέφη, αλλά και μαδούν τα φτερά τους για να τους ζεστάνουν.
Αντιπελάργηση λοιπόν είναι ο όρος που δηλώνει την ανταπόδοση των ευεργεσιών.
Διαβάζουμε στον Μέγα Βασίλειο: "Οι πελαργοί, όταν ο γονιός τους γυμνωθεί τελείως από τα φτερά, επειδή όταν γεράσει, αρχίζουν και πέφτουν, τον βάζουν ανάμεσά τους και τον ζεσταίνουν με τα δικά τους φτερά. Του ετοιμάζουν άφθονο φαγητό και τον βοηθούν όσο είναι δυνατόν όταν πρέπει να πετάξει, σηκώνοντάς τον απαλά, με τη φτερούγα τους, πότε ο ένας εκ δεξιών και πότε ο άλλος εξ αριστερών.
Και τούτο είναι πασίγνωστο, ώστε μερικοί και την ανταπόδοση των ευεργεσιών να την ονομάζουν "αντιπελάργηση".
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον Καιάδα;

Μαίανδρος: μια ιστορία ερωτική!

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο μαίανδρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μετονομασία της χειρώνιας λαβής. Η ιστορία μετράει αρκετούς αιώνες και είναι ερωτική! Βρισκόμαστε στην αρχαία Ελλάδα, τότε που ο Πηλέας, βασιλιάς μεν κοινός θνητός δε, ερωτεύτηκε την νηρηίδα Θέτιδα.
Ο κένταυρος Χείρωνας τον συμβούλεψε να την αρπάξει, να την σφίξει στην αγκαλιά του και να μην την αφήσει να φύγει, ακόμα κι όταν εκείνη θα αλλάζει μορφές σε φίδι, λιοντάρι, νερό, φωτιά, προκειμένου να ξεφύγει. Η λαβή αυτή διατήρησε την αγκαλιά του Πηλέα σφιχτή, η Θέτιδα παρόλες τις μεταμορφώσεις δεν κατάφερε να ξεφύγει και τελικά η επιμονή και η δυναμική διεκδίκηση του θνητού άντρα την έκανε να υποκύψει στον έρωτά του και να πέσει κυριολεκτικά και μεταφορικά στην αγκαλιά του. Καρπός του έρωτά τους ο Αχιλλέας, ο πιο ξακουστός αρχαίος Έλληνας πολεμιστής, την ίδια μοίρα έχει το σύμβολο της λαβής που μετονομάστηκε σε μαίανδρο από τον ποταμό της Καρίας Μαίανδρου (βρίσκεται στη σημερινή Τουρκία) με συνεχείς ελικοειδείς στροφές, όπως και το σχήμα, που έμελλε να γίνει το πιο αναγνωρίσιμο παγκοσμίως αρχαιοελληνικό σύμβολο.
Σε κοινωνικό επίπεδο, όσον αφορά τον γάμο, βλέπουμε μόνο το χαρμόσυνο γεγονός, τα τούλια και τα κουφέτα κι ενώ η κοινωνία θέλει τον άντρα να μάχεται να ενδώσει, η αναλυτική ψυχολογία υποστηρίζει το αντίθετο. Ο γάμος για τον άντρα συμβολίζει την επέκταση του βασιλείου του, με μια βασίλισσα εδραιώνει τη θέση του στα κεκτημένα του, για την γυναίκα γάμος σημαίνει θυσία. Ο άντρας δεν αναγνωρίζει καμιά θυσία στην πράξη του γάμου, ενώ στη γυναίκα το στοιχείο αυτό είναι έντονο, γιατί συμβολίζει για εκείνη το θάνατο της κόρης, το πέρασμα προς την ωριμότητα και τη γέννηση της γυναίκας.
Χαρακτηριστικά ο Robert Johnson στο βιβλίο του Εκείνος-Εκείνη αναφέρει:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα