Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Υπάρχουν μοίρες που τις προκαλεί κανείς και που προσαρμόζονται σε αυτόν

post-524

Τα ευέλικτα άτομα έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στον μέσο όρο κι έπειτα να μεταστρέφουν τις συνθήκες υπέρ τους για να επιτύχουν τους στόχους τους, όπως ο παλαιστής του τζούντο που κατευθύνει τη δύναμη του αντιπάλου του προς ίδιον όφελος. 
Θα φέρουμε ένα παράδειγμα που απαντάται σε διάφορα λαϊκά παραμύθια: τον αγώνα ανάμεσα στο νερό, τον βράχο και το σπαθί.

Τα δύο τελευταία πίστευαν ότι μπορούσαν να νικήσουν το νερό επειδή το σπαθί θα το τραυμάτιζε, θα το χώριζε στα δύο, όπως χωρίζει οποιοδήποτε πράγμα, ενώ ο βράχος ήξερε ότι θα έπεφτε πάνω στο νερό και θα το κατέστρεφε. 
Ωστόσο ούτε ο βράχος μπορεί να πληγώσει το νερό, απλώς το κάνει να παρεκκλίνει της πορείας του, ούτε το σπαθί, όσο και να βυθίσει τη λεπίδα του μες στο νερό, δεν το χωρίζει στα δύο. 
Το νερό προσαρμόζεται, τυλίγει το σπαθί, δεν παύει να ρέει και μπορεί, αντίθετα, να διαβρώσει αυτό τον βράχο και να κάνει το σπαθί να σκουριάσει και να μην κόβει.

Η υπομονή, η ηρεμία και η δυνατότητα προσαρμογής είναι ισχυρότερα όπλα. Το μαλακό -το νερό- αγκαλιάζει, ενώ το σκληρό – ο βράχος- αποδιώχνει. 
Μπορεί μια αιχμηρή πέτρα να είναι απειλητική, αλλά, όταν το νερό εισχωρήσει στις σχισμές της και παγώσει, θα την κάνει κομμάτια, η πέτρα θα σπάσει.

Τα πέντε Φύλα που αναγνώριζαν οι Ινδιάνοι




Προτού οι Ευρωπαίοι χριστιανοί επιβάλουν τους ρόλους των δύο φύλων, οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής αναγνώριζαν 5 φύλα.

Για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς, δεν υπήρχε ένα σύνολο κανόνων που οι άντρες και οι γυναίκες έπρεπε να ακολουθούν, προκειμένου να θεωρούνται “κανονικά” μέλη της φυλής τους. Μόνο όταν οι Ευρωπαίοι κατέλαβαν τη Βόρεια Αμερική, κάπου στα τέλη του 15ου αιώνα – οι Ινδιάνοι υποχρεώθηκαν να εγκρίνουν τις ιδέες που κρύβονται πίσω από τους ρόλους των δυο φύλων. Μάλιστα, τα άτομα που είχαν τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά χαρακτηριστικά θεωρούνταν προικισμένα από τη φύση και, ως εκ τούτου, ήταν σε θέση να “δουν και τις δύο πλευρές των πάντων”. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Indian Country Today, όλες οι ιθαγενείς κοινότητες εκείνης της εποχής αναγνώριζαν τα ακόλουθα φύλα: γυναικείο, ανδρικό, γυναικείο δύο πνευμάτων (two spirit female) , ανδρικό δύο πνευμάτων (two spirit male) και τρανσεξουαλικό.

Κάθε φυλή είχε, φυσικά, τη δική της ορολογία, προκειμένου να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα φύλα – η Navajo, για παράδειγμα, αναφερόταν στα “δύο πνεύματα” ως Nádleehí (αυτός που μεταμορφώνεται), Hemaneh (μισός άνδρας, μισή γυναίκα) για τη Cheyenne φυλή (για τον άντρα που έχει την τάση να συμπεριφέρεται σα γυναίκα), αλλά ταυτόχρονα υπήρχε η ανάγκη για μία καθολική ορολογία, που θα μπορούσε να κατανοήσει ολόκληρος ο πληθυσμός. 


Το “Two Spirit” φύλο των ιθαγενών Αμερικανών ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που οι Ευρωπαίοι εργάστηκαν σκληρά για να συγκαλύψουν. Σύμφωνα με τον Αμερικανό καλλιτέχνη George Catlin, “το συγκεκριμένο φύλο έπρεπε να εξαλειφθεί, προτού προλάβει να μπει στα βιβλία της ιστορίας”. 

Φαρυγγίτιδα: Αίτια, αντιμετώπιση και πρόληψη – Ποιοι κινδυνεύουν

φαρυγγίτιδα

Φαρυγγίτιδα είναι η φλεγμονή του φάρυγγα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού. Αυτή η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πόνο και φαγούρα στο λαιμό, καθώς και δυσκολία στην κατάποση.

Ποιοι κινδυνεύουν από φαρυγγίτιδα
Οι ιοί είναι η πιο κοινή αιτία του πονόλαιμου, αλλά μερικά περιστατικά πονόλαιμου προκαλούνται από βακτηριακές λοιμώξεις.
Τα άτομα που εκτίθενται συχνά σε κρυολογήματα και στη γρίπη, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, ή τα μικρά παιδιά, είναι το πιο πιθανό να αναπτύξουν φαρυγγίτιδα. Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, βιώνουν συχνά λοιμώξεις των ρινικών κόλπων και φαρυγγίτιδα. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα.
Ιογενής λοίμωξη
Η φαρυγγίτιδα συνήθως προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη και η λοιμώδης μονοπυρήνωση. Οι ιογενείς λοιμώξεις δεν ανταποκρίνονται στα αντιβιοτικά και η θεραπεία μπορεί απλά να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Βακτηριακή λοίμωξη
Λιγότερο συχνά, η φαρυγγίτιδα προκαλείται από μια βακτηριακή λοίμωξη. Οι βακτηριακές μολύνσεις απαιτούν τη θεραπεία με αντιβιοτικά. Η πιο κοινή βακτηριακή λοίμωξη του λαιμού είναι ο στρεπτόκοκκος. Πιο σπάνιες αιτίες βακτηριακής φαρυγγίτιδας περιλαμβάνουν τη γονόρροια, τα χλαμύδια και το βακτήριο Corynebacterium.

Αντιμετώπιση

Δεν χρειάζεται να τους ευχαριστείτε όλους: δεν έχουν όλοι καλό γούστο

Είναι φυσιολογικό να θέλετε να τους ευχαριστείτε όλους, όμως είναι λάθος να ξεχνάτε τον εαυτό σας προκειμένου να το πετύχετε.



Μία από τις κύριες αιτίες που υποφέρουμε χωρίς λόγο είναι αναμφίβολα το γεγονός ότι θέλουμε να μας συμπαθούν όλοι.
Ίσως λέτε στον εαυτό σας αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για σας και ότι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου να προσαρμόζεστε στα γούστα και στις προτιμήσεις των άλλων ανθρώπων απλώς για να ενταχθείτε στην κοινωνία.
Όμως με κάποιον τρόπο αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε κάνει κάποια στιγμή και συνεχίζουμε να το κάνουμε σε μικρή κλίμακα.
Οι άνθρωποι, για να γίνουν μέρος του κοινωνικού και του συναισθηματικού τους περιβάλλοντος, είναι προγραμματισμένοι να εναρμονίζονται, να συντονίζονται με τους άλλους. Και αυτό συχνά απαιτεί το να πρέπει να ευχαριστούν τους άλλους, να είναι ευγενικοί, ακόμα και να λένε «ναι» όταν θέλουν να πουν «όχι».
Το κλειδί βρίσκεται στην επίτευξη ισορροπίας και στην ισχύ της συναισθηματικής νοημοσύνης μας. Όλοι θέλουμε να ευχαριστούμε τους άλλους και να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι μας θεωρούν προσιτούς, όμως αυτό δεν πρέπει ποτέ να μας κάνει να αισθανόμαστε παγιδευμένοι στην υποχρέωση να τους ευχαριστούμε όλους συνεχώς.
Στο σημερινό άρθρο θα σκεφτούμε πάνω σε αυτό.

Η απελπισμένη ανάγκη να τους ευχαριστούμε όλους και να μας συμπαθούν όλοι

Πώς να τρώτε λιγότερο χωρίς να πεινάτε;

gynaika se koyzina me nero kai froyta
Ίσως να έχετε διαβάσει τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως για παράδειγμα να αυξήσετε τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης. Μπορεί, επίσης να έχετε μελετήσει πώς να βελτιώσετε την ευαισθησία στην ινσουλίνη ή τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, ή ακόμα και να επιβραδύνετε την διαδικασία γήρανσης. Έχετε παρατηρήσει μια κοινή συμβουλή που υπάρχει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Μια συμβουλή που επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο. Για να είστε και να παραμείνετε υγιής, χρειάζεται να διατηρείτε ένα υγιές βάρος.
Αυτό εύκολα λέγεται, αλλά δύσκολα επιτυγχάνεται. Άλλωστε αν ήταν τόσο εύκολο, δεν θα ήταν τα 2/3 του πληθυσμού πάνω από τα φυσιολογικά όρια του βάρους (υπέρβαροι και παχύσαρκοι). Όταν βάζουμε στόχο να μειώσουμε το βάρος μας, συνήθως συστήνεται να τρώμε λιγότερο. Όταν όμως τρώμε λιγότερο, συνήθως πεινάμε κι αυτό είναι δυσάρεστο για τους περισσότερους από εμάς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι «σπάνε» τη δίαιτα.
Κι αν σας έλεγα ότι μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, χωρίς να αισθάνεστε πείνα;
Πώς; Έχει να κάνει με τη ρύθμιση των μηχανισμών όρεξης του οργανισμού, ώστε να δουλεύουν για εσάς και όχι εναντίον σας. Σας παρουσιάζω δύο συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το βάρος σας, αν το επιθυμείτε, αλλά είναι εξίσου χρήσιμες και για συντήρηση του απωλεσθέντος βάρους.

5 ασκήσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει για καλύτερη σεξουαλική επίδοση



Οι παρακάτω ασκήσεις όχι μόνο θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας επίδοση αλλά και θα αυξήσουν την ευχαρίστηση που σας προσφέρει, ενώ παράλληλα θα έχουν και άλλες ωφέλειες για το σώμα συνολικά.
Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση αλλά προκαλεί και μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα που οδηγούν σε σωματική και ψυχική ευεξία.
Το σεξ ενισχύει την εμπιστοσύνη στο σύντροφό σας και δημιουργεί ένα δεσμό που δυναμώνει τη συναισθηματική σας αφοσίωση.
Όμως μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε, τελικά κουράζεστε και η επίδοσή σας μειώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο άγχος που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της μέρας, σε σωματική καταπόνηση, στην καθιστική ζωή ή σε βιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα με την ηλικία.
Όμως αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια ευρεία ποικιλία ασκήσεων οι οποίες δυναμώνουν τους μυς που εμπλέκονται στη σεξουαλική πράξη, κάτι που μπορεί πραγματικά να αυξήσει την επίδοση.
Οι περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις διεγείρουν επίσης την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της λίμπιντο και της σεξουαλικής διέγερσης.
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πέντε από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να έχετε καλύτερη σεξουαλική επίδοση.

Πώς θα αναγνωρίσετε ένα χαρισματικό παιδί;

gifted-kid.jpg
Οι γονείς που έχουν παιδιά με υψηλό IQ πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. 
Από εκεί και πέρα πρέπει να του δώσουν ερεθίσματα σύμφωνα με το νοητικό του επίπεδο και τα πραγματικά του ενδιαφέροντα.
Αν δεν έχει τα κατάλληλα ερεθίσματα ένα τέτοιο παιδί μπορεί να βαρεθεί, να τα παρατήσει και να μην αναπτύξει ποτέ τις ικανότητές του. 
Επίσης μπορεί να αποκτήσει την αίσθηση ότι δεν ανήκει στο σύνολο κι ότι διαφέρει αρνητικά από τα υπόλοιπα παιδιά, οπότε σε αυτό το σημείο ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η μοναξιά. 
Κάποιες σημαντικές ενδείξεις ότι το παιδί είναι χαρισματικό, είναι οι εξής:

Έρευνα: Πόση ώρα αντέχουν οι άνδρες στο κρεβάτι;

σεξ


Χρονόμετρο στο σεξ ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόση ώρα αντέχουν οι άνδρες στο κρεβάτι έβαλαν ειδικοί επιστήμονες! Τι έδειξε η έρευνα
Είθισται οι άνδρες αρκετά συχνά να υπερηφανεύονται για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Όμως πολλές φορές οι γυναίκες εκφράζουν αντίθετη άποψη υποστηρίζοντας ότι το σεξ δεν είχε τη διάρκεια που ήθελαν.
Αυτή τη φορά οι επιστήμονες αποφάσισαν να βάλουν χρονόμετρο στο σεξ ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόση ώρα αντέχουν οι άνδρες στο κρεβάτι!
Παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη από εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών, έδωσε απάντηση και σε αυτό το φλέγον ερώτημα! Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις ανώνυμες απαντήσεις 26.000 χρηστών, 1.000 άτομα από κάθε χώρα.

Το να μεγαλώνετε σημαίνει να διαχειρίζεστε ό,τι σας πλήγωσε

Η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία αλλά με το θάρρος να αντιμετωπίζετε τις αλλαγές καθώς και τους φόβους που σας δένουν και σας εμποδίζουν να είστε ευτυχισμένοι.



Το να μεγαλώνετε δεν σημαίνει απλώς να γιορτάζετε γενέθλια ή να βλέπετε ρυτίδες κάτω από τα μάτια σας όταν χαμογελάτε. Το να μεγαλώνετε σημαίνει να ξεπερνάτε δυσκολίες και να αποκτάτε σοφία που σας βοηθάει να γίνετε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και πιο ευτυχισμένοι.
Κάτι που όλοι γνωρίζουν είναι ότι μερικές φορές ο χρόνος από μόνος του δεν αρκεί για να θεραπευτούν οι πληγές σας ή για να ελαττωθούν οι φόβοι σας.
Ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια, σήμερα μπορεί ακόμα να αισθάνεστε πικρία απέναντι σε κάποιους ανθρώπους ή να φοβάστε ορισμένες καταστάσεις που σας έβλαψαν στο παρελθόν.
Το να μεγαλώνετε σημαίνει επίσης να μπορείτε να ζείτε τη στιγμή που τελικά αντιμετωπίζετε τους δαίμονές σας πρόσωπο με πρόσωπο και μπορείτε να τους χαμογελάτε χωρίς να πονάτε.
Πρόκειται για ένα είδος σοφίας που όλοι μπορούν να αποκτήσουν ξεπερνώντας τους φόβους και τις περιοριστικές στάσεις τους. Ας μάθουμε πώς.
Το να μεγαλώνετε είναι να κατακτάτε την τέχνη της συναισθηματικής ελευθερίας
Οι εμπειρίες της ζωής δεν αποκτώνται με το να κλείσετε απλώς τα 30, τα 40, τα 50 ή τα 70. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι έχουν ζήσει πολλές δεκαετίες, εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει να φτάνουν στην ήρεμη εσωτερική ισορροπία που επιτυγχάνεται με τη συναισθηματική ωριμότητα.
Ίσως τώρα ετοιμάζεστε να ρωτήσετε: όμως… είναι απαραίτητο να υποφέρουμε για να μάθουμε;
Η απάντηση είναι όχι: ο πόνος δεν είναι προϋπόθεση της μάθησης. Η ευτυχία είναι επίσης μεγάλη δασκάλα, επειδή σας αποκαλύπτει ποια πράγματα είναι τα πιο σημαντικά για σας, τι σας ευχαριστεί και τι δίνει πραγματική αξία στη ζωή σας.
Αυτό που συχνά συμβαίνει είναι ότι ο πόνος σάς αναγκάζει να δράσετε. Θα μπορούσατε να περιγράψετε το συναισθηματικό πόνο που βιώνετε ως μια μετάβαση, σαν να «ξαναγεννιέστε», σαν να ανοίγετε τις πόρτες στις ευκαιρίες μόλις σταματήσετε να υποφέρετε.

Έξυπνα τρικ υγείας για να μην πάρετε κιλά στις γιορτές!

Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%ba

Πρωταγωνιστές και πάλι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποτελούν τα λαχταριστά εδέσματα. Οι αλμυροί και σοκολατένιοι πειρασμοί θα είναι και φέτος αρκετοί και σίγουρα παχυντικοί!
Μάθετε έξυπνα μυστικά υγείας για να μην πάρετε κιλά χωρίς όμως να στερηθείτε τα νόστιμες λιχουδιές.
Κρασί μαζί με νερό
Για κάθε γουλιά κρασί που πίνετε, πιείτε τρεις γουλιές νερό. Αυτομάτως θα περιορίσετε τις έξτρα θερμίδες!
Μασάτε αργά
Όσο πιο αργά μασάτε το φαγητό τόσο πιο λιγότερη ποσότητα φαγητού θα καταναλώσετε.

Ιδρώνετε περισσότερο από το φυσιολογικό;


Είναι ενοχλητική και εξαιρετικά δυσάρεστη, και προκαλεί αμηχανία και άγχος σε όσους πάσχουν από αυτήν. Ποιος μπορεί να συνηθίσει να δίνει την εικόνα μιας κακής υγιεινής, τη στιγμή μάλιστα που δεν την αμελεί;
Οι πάσχοντες από υπεριδρωσία, μια χρόνια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες, έχουν χαμηλή ποιότητα ζωής, βιώνουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και περιορίζονται σημαντικά στην ιδιωτική και επαγγελματική τους ζωή. Η νόσος υπολογίζεται ότι ταλαιπωρεί περίπου 100-500 χιλιάδες Έλληνες και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα ή στο πρόσωπo.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από μασχαλιαία υπεριδρωσία, είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν συχνά ρούχα για να μην δίνουν «κακή» εικόνα, ενώ εκείνοι που έχουν πρόβλημα στις παλάμες αποφεύγουν τις χειραψίες και δυσκoλεύονται να κρατήσoυν αντικείμενα ή να χρησιμoπoιήσoυν ένα πληκτρoλόγιο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασθενείς βιώνουν αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να τους οδηγήσουν ακόμη και σε ψυχολογικά προβλήματα, απομόνωση και κατάθλιψη. Κι οι επιπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Οι πάσχοντες από υπεριδρωσία παρουσιάζουν επίσης αυξημένo κίνδυνo δερματικών μoλύνσεων.

Τι είναι όμως αυτό που την προκαλεί; 

Διατροφικά μυστικά από όλο τον κόσμο

spices.jpg
Έχουμε την καλύτερη διατροφή του κόσμου. Ωστόσο, και άλλα διαιτολόγια, από κάθε γωνιά του κόσμου, περιλαμβάνουν στοιχεία και συνήθειες που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ζωή εξασφαλίζοντας υγεία και μακροζωία. Κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να κάνουν το πιάτο μας «σύμμαχο» κι όχι εχθρό της υγείας μας.

1. Καταναλώστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης.
Ποιοι τα προτιμούν: Έλληνες, Κινέζοι
Η παραδοσιακή κινέζικη διατροφή, για παράδειγμα, αποτελείται κυρίως από λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση (τουλάχιστον) τριών μερίδων τέτοιων προϊόντων καθημερινά μπορεί να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, καρδιοπάθεια και ορισμένες μορφές καρκίνου.
2. Παρατείνετε τη διάρκεια των γευμάτων σας
Ποιοι τα απολαμβάνουν: Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιάπωνες.
Για τους μεσογειακούς κυρίως λαούς, τα γεύματα είναι ευκαιρία για να περάσουν χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια, πρακτική που ενθαρρύνει το δέσιμο.
Το να τρώει κάποιος αργά και χαλαρά αποθαρρύνει την υπερφαγία και ενθαρρύνει τη χαλάρωση, που βοηθά στη χώνεψη.

Προστατεύστε το ανοσοποιητικό σας χάνοντας βάρος



Γιατί η Παχυσαρκία αποτελεί υψηλό παράγοντα κινδύνου για την εξασθένιση του ανοσοποιητικού και τις αυτοάνοσες διαταραχές;

Το πρόβλημα στην περίπτωση των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων είναι ότι συχνά παρουσιάζουν έλλειψη και ανεπάρκεια βιταμίνης D. Αυτό συμβαίνει διότι στα υπέρβαρα και τα παχύσαρκα άτομα το αυξημένο σωματικό τους λίπος δεσμεύει ποσότητα βιταμίνης D (λόγω της λιποδιαλυτής της φύσης), με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται ο φυσιολογικός μεταβολισμός της.
Η Αμερικανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για το λόγο αυτό τα παχύσαρκα άτομα χρειάζονται 2,5 φορές περισσότερη βιταμίνη D για να αυξήσουν στον ίδιο βαθμό με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, τα επίπεδα της 25(ΟΗ)D στο αίμα (Ekwaru et al. 2014).
Επιπλέον, τα παχύσαρκα άτομα στατιστικά δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους είτε στο σπίτι, είτε για εργασία, είτε γιατί απλά θέλουν να αποφεύγουν τον ήλιο, φορούν μακριά ρούχα που αφήνουν μικρότερο γυμνό μέρος του σώματος εκτεθειμένο στον ηλιακό φως και χρησιμοποιούν συχνά αντηλιακά, τα οποία παρεμποδίζουν την απορρόφηση της βιταμίνης D.
Το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όμως είναι να περιορίσουν την ζωτικής σημασίας ποσότητα του ήλιου και επομένως βιταμίνης D που λαμβάνει το σώμα τους. Ως συνέπεια μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος προσβολής του ανοσοποιητικού συστήματος ενός υπέρβαρου ή παχύσαρκου ατόμου.
Ο κίνδυνος αυξάνεται περισσότερο εάν στην εξίσωση παρεμβληθούν παράγοντες (Holick et al. 2011) όπως η εμμηνόπαυση, η ηλικία άνω των 50 ετών, θυρεοειδικές παθήσεις (οι οποίες είναι πολύ συχνές στους παχύσαρκους), σκουρόχρωμη επιδερμίδα (τα άτομα με σκούρο τόνο του δέρματος διαθέτουν φυσική προστασία από τον ήλιο εξαιτίας της μελανίνης του δέρματος, η οποία δρα ως φίλτρο κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας) και φυσικά η διαμονή σε περιοχές με γεωγραφικό πλάτος μεγαλύτερο από 35° (Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα).

Ποιο βότανο είναι το μυστικό μακροζωίας των αιωνόβιων κατοίκων ενός χωριού;

dentrolibano

Η πλούσια σε δενδρολίβανο διατροφή των κατοίκων του παραλιακού χωριού Acciaroli ίσως είναι το κλειδί της μακροζωίας τους!

Το δενδρολίβανο μπορεί να είναι το μυστικό που στο χωριό Accarioli στο Τυρρηνικό πέλαγος ζουν 300 κάτοικοι που έχουν ξεπεράσει τα εκατό! 


Το βότανο χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική των εν λόγω ιταλών αιωνόβιων οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα εκατό χωρίς να παρουσιάζουν καρδιαγγειακά νοσήματα ή άνοια.

Μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης πήραν για πρώτη φορά την άδεια να μελετήσουν από κοντά αυτό το μικρό χωριό των αιωνόβιων (οι ερευνητές θα εξετάσουν τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και θα πάρουν δείγματα αίματος των κατοίκων).

Τραύμα ταπείνωσης - ντροπής

Τραύμα ταπείνωσης ντροπής
Εάν έχετε κάποιο σχετικό τραύμα ταπείνωσης/ντροπής, τότε πιθανότατα, σε ένα βαθύ επίπεδο αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας και πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά με σας, ότι έχετε ένα βασικό ελάττωμα -τουλάχιστον υπό ορισμένες συνθήκες. Ίσως πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πράγματα αρκετά καλά. Όταν κάποιος σας επικρίνει, μπορεί να το ενστερνίζεστε και να νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας χωρίς να εξετάζετε κατά πόσο πιστεύετε ότι είναι αλήθεια.
Το τραύμα ντροπής οφείλεται στο ότι ταπεινωθήκατε ως παιδί. Μπορεί να έχετε δεχτεί γελοιοποίηση, κοροϊδία ή να νιώσατε ντροπή. Μπορεί να έχετε εκτεθεί δημόσια με τρόπο που σας ταπείνωσε. Μπορεί να σας συνέλαβαν σε μια κατάσταση που σας εξέθετε ή κάποιος να σας έκρινε με έναν τρόπο που σας έκανε να πιστεύετε ότι οι ενέργειές σας ήταν ντροπιαστικές.
Εάν έχετε τραύμα ντροπής, έχετε την τάση να αισθάνεστε εύκολα αμηχανία ή ντροπή αν κάποιος σας κρίνει, σας κοροϊδέψει ή εκτεθείτε δημόσια. Αυτό μπορεί να σας δυσκολεύει να διαχειριστείτε την αίσθηση ντροπής με έναν υγιή τρόπο, όπου θα παραμένατε γειωμένος ή θα βάζατε όρια σε κάποιον που σας κάνει να ντρέπεστε. Επίσης, μπορεί να καταστήσει δύσκολο για σας να αποφύγετε την αίσθηση ότι κάποιος σας περιγελά, ακόμα και αν δεν το κάνει στην πραγματικότητα. Ή μπορεί να αναστατώνεστε πολύ παραπάνω από το αναμενόμενο, αν κάποιος σας κάνει κάποιο πείραγμα.
Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι εντελώς συνειδητά ή να κρύβονται στο παρασκήνιο επειδή συνήθως αμύνεστε εναντίον τους με συγκεκριμένους τρόπους, όπως με το να θυμώνετε, να αποσύρεστε ή να κρίνετε τους ανθρώπους.

Που οφείλεται το τραύμα ταπείνωσης/ντροπής;

Έκζεμα, άφθα, θηλώματα, πονόδοντος: Ναι, υπάρχει φυσική αντιμετώπιση που δεν έχεις ξανακούσει!

Δοκίμασε να πας στο σούπερ μάρκετ αντί στο φαρμακείο! Οι διατροφικές συμβουλές κορυφαίων ειδικών από το εξωτερικό θα σε βοηθήσουν να λύσεις πολλά προβλήματα υγείας με φυσικό τρόπο.



1. Έκζεμα

Η θεραπεία: Βρόμη
Πώς λειτουργεί «Σε όσους υποφέρουν από έκζεμα, η ανώτερη στιβάδα λίπους του δέρματος εξασθενεί. Η βρόμη περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά, καθώς και βιταμίνη Ε, και αντικαθιστά τα χαμένα λιπαρά, συγκρατώντας, ενυδατώνοντας και προστατεύοντας το δέρμα σου» σημειώνει η διατροφική θεραπεύτρια Λιν Άλφορντ-Μπάροοου. Εντοπίζονται επίσης σε αυτή βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μεταλλικά στοιχεία, όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, γνωστά για την ευεργετική τους δράση στην υγεία του δέρματος.
Η συνταγή Εκτός από το να καταναλώνεις βρόμη, η ειδικός συμβουλεύει να ρίξεις μια χούφτα βρόμη στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη και μετά να τη βάλεις σε ένα καλσόν ή κάποιο βαμβακερό ύφασμα. Όταν γεμίζεις την μπανιέρα με νερό, βάλε το μείγμα κάτω από τη βρύση. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να διατηρήσει την υγρασία του. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις αντί για σφουγγάρι.

Σε μόλις 3 ημέρες θα είστε σε θέση να καθαρίσετε το συκώτι σας, να χάσετε βάρος και να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας

in-μόνο-3-ημερών-σας-θα-είναι-θέση-να-καθαρό-σας-ήπατος-χάσουν βάρος-και-αποτοξινώσει-σας-οργανισμού
Όταν τρώμε περισσότερο από ό, τι χρειαζόμαστε, ο οργανισμός μας μετασχηματίζει την τροφή που μένει σε λίπος, οπότε το συκώτι μας αναγκάζεται να λειτουργεί σε όσο το δυνατόν πιο εντατικούς ρυθμούς μπορεί, έτσι ώστε να εξαλείψει τις τοξίνες.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και απόφραξη των εντέρων με αποτέλεσμα οι τοξίνες να αρχίσουν να συσσωρεύονται στο σώμα μας.
Γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε ένα καθαρισμό του ήπατος. Αυτή η σπιτική θεραπεία θα καθαρίσει το συκώτι σας, θα σας βοηθήσει στο να χάσετε βάρος και επίσης θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας!
Ρίξτε μια ματιά στην συνταγή μας!

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ



Ο μεν Πατέρας δημιούργησε την ζωή, ο μεν άνθρωπος είναι η ζωή που βλέπει τον Πατέρα.


Ο άνθρωπος είναι αυτός που δίνει υπόσταση και ζωή σ'αυτόν τον κόσμο.

Το πρόβλημα είναι να μην γίνει οδηγός μας η δίχως λογική φύση.

Δίχως τον άνθρωπο η ζωή θα ήταν άλογη, δίχως λογική, κανείς δεν θα μπορούσε να δει να ζήσει και να κατανοήσει αυτόν τον κόσμο.

Ο Άνθρωπος είναι ο φορέας της ζωής.

Η αλληλεπίδραση των ανθρώπων δημιουργεί έναν καινούριο κόσμο εικονικό διότι όλη η ύπαρξη είναι νοητή, δημιουργώντας μία πραγματικότητα σύμφωνα με την αποδοχή των ανθρώπων  ως τι είναι υπαρκτό ή ανύπαρκτο, τι είναι αληθινό και τι εικονικό.

Τα συναισθήματα οι αισθήσεις τα πάθη οι επιθυμίες οι ανάγκες προβάλλουν μπροστά μας την εικόνα ως τείχος απέναντι στην λογική, τον Λόγο.
Δημιουργώντας ένα φράγμα στην ελευθερία της σκέψης, και ως προέκταση στην ίδια την ελευθερία της ζωής που είναι η ψυχή.

Το ένστικτο προβάλλεται από την ψυχή στην εικόνα, είναι η αλήθεια της ψυχής, η οποία απορρίπτει τον θάνατο και τις ανάγκες αυτού του κόσμου.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι μία ζωή, ο Λόγος, και οι αισθήσεις.

Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ







Όλα γύρω μας είναι με έναν τέτοιο τρόπο κτισμένα, όπου το κυρίως περιτύλιγμα του είναι το ψέμα. 
Ζούμε σε έναν κόσμο δίχως λογική, όπου γύρω μας επικρατούν τα ανόμοια, και ποτέ τα όμοια, ειδάλλως ο κόσμος θα ήταν αγαθός. 

Εξαιτίας αυτής της ψευδαίσθησης, ο αισθητός υλικός κόσμος, μας φαίνεται να είναι αγαθός, αλλά είναι αδύνατον να συμβεί αυτό, να συνυπάρξει δηλαδή μαζί του ο Λόγος.
Αυτός ο κόσμος κτίστηκε αποκλειστικά για όντα άλογα δίχως λογική, και ο άνθρωπος είναι ο μόνος που έχει διπλή φύση, μία άλογη φύση στο αισθητό υλικό του σώμα, και στην ψυχή του που φέρει την νοητική ουσία που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο.


Από εκεί και πέρα οι γνώσεις του αισθητού και υλικού κόσμου, σε συνδιασμό  με το αισθητό υλικό μας σώμα, δίνει την ευκαιρία στον Λόγο που βρίσκεται κλεισμένος στην ψυχή, να ζήσει και κατανοήσει αυτή την άλογη φύση από πυρ και πνεύμα καλύτερα, αλλά μέχρι εκεί, τίποτα περισσότερο, διότι άλλο είναι η γνώση που μας προσφέρει απλόχερα ο εγκέφαλος με τα αισθητήρια όργανα του, και άλλο η νόηση της αληθινής ουσίας της ζωής, η οποία προέρχεται από τον Αγαθό Νου και Λόγο, ο οποίος δεν μετέχει στο αισθητό υλικό σώμα, ούτε στον υλικό αισθητό κόσμο.

Η νοητική ουσία του Λόγου της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής, ενώθηκε με τον αισθητό κόσμο από πυρ και πνεύμα, δηλαδή με το υλικό μας σώμα, μαζί και με τις μορφές του σώματος που ενδυθήκαμε, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, τα πάθη και τις επιθυμίες και όλες τις υπόλοιπες μορφές του πνεύματος, χωρίς όμως να συμμετέχει ο Λόγος ενεργά μαζί τους,  και χωρίς να συνυπάρχει μαζί τους, διότι Λόγος ο οποίος είναι κλεισμένος εσωτερικά από τα τοιχώματα της ψυχής και κατοικεί στον πυρήνα της, κινείται και ζει με τις όμοιες προς αυτόν ουσίες, και απλά έλκεται από εμάς μόνον από την Αρμονία που ομοιάζει προς την δική του ουσία.

Πολιτισμικά προσδιοριζόμενα σύνδρομα


ψευδαισθήσεις
Ghost sickness: μία επίμονη ενασχόληση με το θάνατο και όσους έχουν πεθάνει, που συχνά παρατηρείται σε μέλη πολλών Αμερικάνικων φυλών Ινδιάνων. Διάφορα συμπτώματα μπορούν να αποδοθούν σε αυτή την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των εφιαλτών, της αδυναμίας, του αισθήματος κινδύνου, της απώλειας της όρεξης, της λιποθυμίας, της ζάλης, του φόβου, του άγχους, των ψευδαισθήσεων και της απώλειας της συνείδησης.
Hwa-byung: ένα λαϊκό σύνδρομο της Κορέας που στα ελληνικά μεταφράζεται κυριολεκτικά ως σύνδρομο θυμού και αποδίδεται στην καταστολή του θυμού. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η αϋπνία, η κόπωση, ο πανικός, ο φόβος επικείμενου θανάτου, ένα δυσφορικό συναίσθημα, δυσπεψία, ανορεξία, δύσπνοια, γενικευμένα άλγη και πόνοι και ένα αίσθημα μάζας στο επιγάστριο.
Sangue dormido: ένα σύνδρομο που απαντάται μεταξύ των νησιώτικων πληθυσμών του Πορτογαλικού Πράσινου Ακρωτηρίου. Περιλαμβάνει τρόμο, πόνο, αιμωδίες, παράλυση, σπασμούς, αποπληξία, τύφλωση, καρδιακό επεισόδιο, λοίμωξη και αποβολές.
Locura: όρος που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική από Λατίνους για να αναφερθούν σε μια σοβαρή μορφή χρόνιας ψύχωσης. Η κατάσταση αποδίδεται σε μια κληρονομούμενη ευαλωτότητα, στην επίδραση πολλών δυσκολιών στη ζωή ή σε ένα συνδυασμό των δυο παραγόντων. Στα συμπτώματα που εκδηλώνουν τα άτομα με locura περιλαμβάνονται η ασυναρτησία, η διέγερση, οι ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, η μη προβλεψιμότητα και η πιθανή βία.  

'Αγνωστα Ιπτάμενα Αντικείμενα Επιτίθενται Στην Τουρκία!!!

Το βράδυ της Κυριακής UFO επίθεση στην Τουρκία πηγαίνει ιογενή


Εκατοντάδες χρήστες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία, μέσα σε παροξυσμό, ανέβασαν πλάνα από «επίθεση UFO »  την Κυριακή το βράδυ, καθώς χιλιάδες κάτοικοι έγιναν μάρτυρες μίας πρωτοφανούς εμφάνισης αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων στον νυκτερινό ουρανό.
Έτσι στο hashtag #ufoattackturkey, πανικοβλημένοι χρήστες από διάφορα μέρη της χώρας ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο που κατέγραψαν με τα κινητά τους.
Ένας χρήστης ανέβασε ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει μια δυνατή έκρηξη να λαμβάνει μέρος καθώς διερευνώνται τα μυστηριώδη φώτα στον ουρανό.

Διατροφή: Ζωντανά Όπλα Αντιγήρανσης

Διατροφή: Ζωντανά Όπλα Αντιγήρανσης

Ισχυρά ζωντανά φάρμακα από την πηγή της νεότητας

Κάθε φρούτο και λαχανικό που τρώμε συμβάλλει χημικά, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, που άλλοτε είναι γνωστός και άλλοτε όχι, στην αναζήτησή μας για την κατάκτηση της «αιώνιας» νεότητας και υγείας. Ας μάθουμε φρούτα και λαχανικά με τεκμηριωμένη αντιγηραντική ισχύ, τα οποία δεν πρέπει να αγνοούμε ούτε και να παραλείπουμε από τη διατροφή μας.

Αυτά που τρώμε καθημερινά, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, έχουν μεγάλο και μόνιμο αντίκτυπο στην επιβίωσή μας, στην υγεία, στο ρυθμό γήρανσης και στη μακροβιότητά μας. Οι τροφές είναι ουσιαστικά ένα σύνολο χημικών ενώσεων μεγάλης πολυπλοκότητας που εισέρχονται στα κύτταρά μας, μεταβάλλοντας τη σύστασή τους και καθορίζοντας την ενεργότητά τους. Μολονότι μπορεί να μην τις βλέπουμε με αυτό τον τρόπο, οι τροφές είναι ισχυρά πακέτα ουσιών με φαρμακολογικές ιδιότητες που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των κυττάρων μας. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε στα κύτταρά μας τα αντιοξειδωτικά όπλα που χρειάζονται για να έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στις επιθέσεις του χρόνου και των ελευθέρων ριζών που αποτελούν την πρωταρχική αιτία της γήρανσης και των νόσων που σχετίζονται με αυτήν.

Φρούτα και λαχανικά που αποτελούν πανίσχυρα όπλα κατά της αντιγήρανσης

Γροθιές και ύβρεις από μποντιμπίλντερ σε Διεθνή Διοργάνωση που έληξε απόψε στο Γαλάτσι

Έδειξε στην κριτική επιτροπή τα γεννητικά του όργανα επί σκηνής φωνάζοντας «S--k my d--k» επειδή θεώρησε εαυτόν αδικημένο.

Η σκηνή της χειροδικίας

Μόλις είχε ολοκληρωθεί το τριήμερο της διεθνούς διοργάνωσης IFBB  Diamond Cup στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου αγώνων μπόντυ μπίλντινγκ με την ανάδειξη του υπερνικητή (Overall) του Έλληνα πρωταθλητή Χρήστου Πιστόλα, όταν ο Ροδίτης πρωταθλητής της κατηγορίας συν 100 κιλά Γιάννης Μάγκος με την ημίγυμνη περιβολή του αγώνα πλησίασε τα τραπέζια της κριτικής επιτροπής ανατρέποντας τα δύο από αυτά και σταμάτησε μόνο στο τρίτο όπου ακόμα καθόντουσαν κάποιοι από τους κριτές με τα λάπτοπ τους σε λειτουργία. 

Ο Μάγκος νοιώθοντας προφανώς «ριγμένος» από την επιτροπή καθώς είχε κερδίσει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου την 1η θέση στην κατηγορία του όπως και το Overall του 22ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες που είχε διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, συνέχισε φωνάζοντας «Πώς είναι δυνατόν χθες πρώτος και σήμερα δεύτερος;». 

Όταν τον πλησίασε ένας εκ των ξένων κριτών να τον συνετίσει, εκείνος του έφερε δυνατό ράπισμα ρίχνοντάς τον καταγής. 

Εν συνεχεία ο πρωταθλητής πλησίασε την κριτική επιτροπή και κατεβάζοντας το αγωνιστικό του σλιπ, επέδειξε τα γεννητικά του όργανα με εκφράσεις όπως «F---k οff» και «S---k my d--k». 

Μετά ανέβηκε στη σκηνή προκαλώντας όποιον ήθελε να αναμετρηθεί μαζί του.

 Όλα αυτά παρουσία ξένων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπόντυ Μπίλντινγκ IFBB, του προέδρου της Rafael Santonja, του Mr.Olympia Kevin Levrone, πολλών διεθνούς φήμης κορυφαίων αθλητών του χώρου, αλλά και ξένων τηλεοπτικών μέσων που βιντεοσκόπησαν το περιστατικό. 

Ο Γιάννης Μάγκος κατάφερε και ξέφυγε από τον κλοιό γύρω του ενώ κλήθηκε η αστυνομία η οποία τον αναζητά μέχρι στιγμής. 

Αμέσως το Facebook κατακλύστηκε με βίντεο από τη χειροδικία του Μάγκου και έγινε viral. Ο βετεράνος και πάλαι ποτέ Mr. Olympia Lee Haney σχολιάζοντας έγραψε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μάρτυρας μιας τέτοιου τύπου συμπεριφοράς στο χώρο του μπόντυ μπίλντινγκ.»   

Βίντεο από το επεισόδιο της χειροδικίας 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα