Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Πυραμίδα του Θανάτου: Ποιος πραγματικά είναι ο Κυβερνήτης αυτού του κόσμου;

Ποιος βρίσκεται πραγματικά στην κορυφή της πυραμίδας;

in5d σε 5d in5d.com www.in5d.com http://in5d.com/

Έχουμε όλοι δει τον "παντεπόπτη οφθαλμό" στην κορυφή της πυραμίδας, στο Αμερικάνικο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου
Ενώ υπάρχουν πολλές ερμηνείες για το ποιος είναι αυτός, είναι πιθανό το πρόσωπο που βρίσκεται στην κορυφή αυτής της πυραμίδας να μην είναι καν από αυτόν τον πλανήτη και βασίζεται σε μας στο να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο για να επιβιώσει μέσω θυσιαστικών ενεργειών.
Αρχαία συστήματα πυραμιδικού ελέγχου χρησιμοποιήθηκαν από τους Φαραώ. Για να κρύψουν τους εξωγήινους ηγεμόνες, η πυραμίδα ελέγχου τους έμοιαζε με αυτήν:
Pyramid Of Death: Who REALLY Runs This World?
Η επόμενη πυραμίδα ελέγχου αφορούσε την μοναρχία και έμοιαζε με αυτήν:
Πυραμίδα του θανάτου: ο οποίος διευθύνει πραγματικά αυτό τον κόσμο;

Μας έχουν οδηγήσει να πιστεύουμε ότι η παρακάτω πυραμίδα είναι το ισχύον σύστημα ελέγχου, με τα χρήματα και τον Πάπα / Βατικανό στην κορυφή της:
Πυραμίδα του θανάτου: ο οποίος διευθύνει πραγματικά αυτό τον κόσμο;
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν τυφλά ότι οι αντίστοιχοι ηγέτες των χωρών τους κατέχουν την απόλυτη εξουσία, αλλά αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί οι ηγέτες δίνουν εξηγήσεις σε ανώτερες δυνάμεις. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ ήθελε να δει τα αρχεία UFO και δεν του επιτράπηκε να το πράξει από τον επικεφαλής της CIA, George HW Bush. Έτσι, αν ο επικεφαλής της CIA είναι πάνω από τον πρόεδρο, τότε  ποιος κυβερνάει τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Αμερικανιές

amer-copy

Μια παραδοξότητα στον κόσμο του 20ου αιώνα -και μετά- είναι ότι κάποιοι χαρακτηρίζουν οτιδήποτε έρχεται απ’ τις ΗΠΑ ως «αμερικανιά».
Και είναι παράδοξο γιατί σ’ αυτή τη χώρα γεννήθηκαν κάποια απ’ τα σημαντικότερα μουσικά είδη, ευδοκίμησε η λογοτεχνία, ανανεώθηκε το θέατρο και απογειώθηκε ο κινηματογράφος.
Κατά κάποιον τρόπο οι ΗΠΑ κατέκτησαν τον πλανήτη όχι μόνο στρατιωτικά ή οικονομικά, αλλά και πολιτισμικά.
Φανταστείτε την παγκόσμια τέχνη χωρίς τον Τένεσι Ουίλιαμς, χωρίς τον Μάρλον Μπράντο, χωρίς τον Τσάρλι Τσάπλιν (που δεν ήταν Αμερικάνος, αλλά μόνο στις ΗΠΑ μπορούσε να κάνει όσα έκανε), χωρίς τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, τον Γούντι Άλεν και τον Τζιμ Τζάρμους, χωρίς το ροκ εν ρολ, τη ροκ, τη σόουλ και το χιπ χοπ, χωρίς τον Πόε, τον Χέμινγουεϊ, τον Μπουκόφκσι και τον Τομ Ρόμπινς, χωρίς τα κόμιξ της Μάρβελ και της DC, χωρίς τις χορογραφίες του Μπομπ Φόσι, χωρίς τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϊ και τα animation της Pixar, χωρίς τις φωτογραφίες του Ρόμπερτ Φρανκ και της Άρμπους, χωρίς την αρχιτεκτονική του Φρανκ Λόιντ Ράιτ, τη ζωγραφική πριν την pop επανάσταση του Γουόρχολ και του Λίχτενσταϊν (και για την νέα αμερικάνικη τηλεόραση ακούω πολλά θετικά σχόλια, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη).
Αν όλα αυτά θεωρούνται από κάποιους «αμερικανιές» τότε δηλώνω θαυμαστής και υπέρμαχος της αμερικανιάς.
Αυτοί οι «κάποιοι» ίσως προτιμούν τα βαθύτερα και σκοτεινότερα έργα τέχνης, παρά την αμερικανική δημιουργία, όπου ακόμα και στο πιο «δύσκολο» έργο υπάρχει ο παράγοντας της διασκέδασης. Άποψη σεβαστή, αλλά ο υποφαινόμενος προτιμά να διατηρούνται οι ισορροπίες, ανάμεσα στο εγκεφαλικό και στο συναισθηματικό, ανάμεσα στο αργό και στο γρήγορο, ανάμεσα στο απλό και στο φορτωμένο.
Οι Αμερικάνοι καλλιτέχνες είναι ειδήμονες σ’ αυτή την ισορροπία.

Η ζωή αρχίζει εκεί που τελειώνει ο φόβος

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι φοβισμένοι, ντροπαλοί, χαρούμενοι, λυπημένοι. Ο καθένας κουβαλάει κάτι διαφορετικό. Όλοι ξεκίνησαν απ’ το άγνωστο και κατέληξαν σ’ αυτό που δημιούργησαν οι ίδιοι και κουβαλάνε μέσα τους, τη δική τους ιστορία. Μια ιστορία που λέγεται ζωή. Κάποιος μας τη χάρισε κι εμείς πρέπει να τη ζήσουμε. Όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι είμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούμε διάφορα πράγματα κι όλα διαμορφώνονται τελικά ανάλογα με το πώς εσύ θέλεις να ζήσεις. Εσύ θα διαλέξεις ποιος θα είναι ο ρόλος σου και πώς θα παίξεις καλύτερα ώστε να αισθάνεσαι πλήρης.
pretty-woman
Ζωντανοί είμαστε όλοι, οι ανάσες διαδέχονται η μια την άλλη. Η καρδιά κάνει τη δουλειά. Άλλο όμως η επιβίωση, η συντήρηση μέσα σε φυλακές βαρετής σιγουριάς και ρουτίνας σχετικής ασφάλειας κι άλλο να ζεις. «Η ζωή είναι ωραία». Μια έκφραση λιτή, σύντομη και με τόσο νόημα που όμως δεν ισχύει για όλους. Η ζωή είναι κι ωραία κι όμορφη κι απολαυστική. Όταν έχεις όνειρα και τα κυνηγάς, όταν υπάρχει αγωνία κι έξαψη χαράς από επιτυχίες μετά από ρίσκο, όταν η τόλμη καταφέρνει να ξεπεράσει το μεγαλύτερο δεσμοφύλακα πολλών ανθρώπων, το φόβο.
Είναι πολλά τα είδη του φόβου. Ο φόβος για αποτυχία, ο φόβος κριτικής και χλευασμού από άτομα των οποίων η γνώμη δε θα ‘πρεπε να μας νοιάζει, ο φόβος για συναισθήματα άλλων που ίσως δε θα ‘διναν την ίδια σημασία για ‘μας. Ο φόβος απώλειας του σίγουρου κι ας είναι μέτριο, ας σκοτώνει αργά και σταθερά κάθε όρεξη για διασκέδαση. Φοβόμαστε να ζήσουμε, να γελάσουμε, ν’ αγαπήσουμε. Από φόβους άλλο τίποτα και στο τέλος τρέμουμε μη μας κοιτάξει στραβά για τις επιλογές μας και κάποιος περαστικός στο δρόμο. Έχουμε κακές εμπειρίες απ’ το παρελθόν και τις κουβαλάμε μαζί μας και στο παρόν. Τέτοιες που σου διαλύουν το μυαλό και τη ζωή και δε χαίρεσαι τίποτα απ’ αυτά για τα οποία φτιάχτηκες. Ένας φαύλος κύκλος καταπίεσης στο βωμό του οποίου θυσιάζεται κάθε ελπίδα.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ




ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.

ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ VI
Στοβαίος 1,21. 9


-Αφού στους Γενικούς Λόγους υποσχέθηκες να μου μιλήσεις
για τους τριάντα έξι Δέκαρχους, τώρα μίλησε μου γι αυτούς και
για την ενέργεια τους.



-Καμιά αντίρρηση, και αυτός θα είναι ο κυριότερος απ'όλους
και κορυφαίος λόγος.
Και συ σκέψου έτσι.
Σου μίλησα για τον ζωδιακό κύκλο που λέγεται ζωφόρος, για τους πέντε πλανήτες και τον ήλιο και τη σελήνη και τον κύκλο του καθενός.


-Τα είπες βέβαια,Τρισμέγιστε.

-Έτσι σε θέλω να σκέφτεσαι και για τους τριάντα έξι Δέκαρχους,
έχοντας στη μνήμη σου εκείνα ώστε να σου γίνει πιο ευκολονόητος και ο λόγος για αυτά.

-Θυμάμαι πατέρα

-Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα.
Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν. 


-Τα είπες βέβαια,Τρισμέγιστε.

-Έτσι σε θέλω να σκέφτεσαι και για τους τριάντα έξι Δέκαρχους,
έχοντας στη μνήμη σου εκείνα ώστε να σου γίνει πιο ευκολονόητος και ο λόγος για αυτά.

-Θυμάμαι πατέρα

-Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα. 

Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν. 

-Σκέφτομαι ένα τέτοιο σχήμα, όπως το λες πατέρα

-Κάτω λοιπόν από αυτόν τον κύκλο, έχουν ταχθεί οι τριάντα έξι Δέκαρχοι, ανάμεσα στον κύκλο του σύμπαντος 
και το ζωδιακό, χωρίζοντας και τους δύο κύκλους και με τρόπο ώστε υποστηρίζοντας εκείνο τον κύκλο και καθορίζοντας τον ζωδιακό και ακόμη, κινούμενοι μαζί με τους πλανήτες ώστε να έχουν την ίδια δύναμη με αυτούς, εναλλάξ, κατά την περιφορά του σύμπαντος.

Επιβραδύνουν λοιπόν το σώμα του σύμπαντος που τα περιέχει όλα (γιατί αν ήταν μόνο του θα έφτανε σε μεγάλες ταχύτητες επειδή περιέχει τα πάντα) ενώ επισπεύδουν τους επτά άλλους κύκλους επειδή η κίνηση τους είναι βραδύτερη του κύκλου του σύμπαντος.
Έτσι, είναι απαραίτητο να κινούνται αυτοί και το σύμπαν.


Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι Δέκαρχοι περιβάλλουν, τον κύκλο των επτά και του σύμπαντος και κυρίως όλα όσα είναι μέσα στο σύμπαν, και, ως φύλακες, τα συγκρατούν όλα αυτά και τηρούν την ορθή τάξη των πάντων.

-Έτσι τα καταλαβαίνω, πατέρα , όσα λες.

-Ακόμη σκέψου, ότι αυτοί (οι Δέκαρχοι), δεν παθαίνουν όσα οι άλλοι πλανήτες, διότι ούτε συγκρατούμενοι διατηρούν την τροχιά τους ούτε εμποδίζονται και γυρίζουν πίσω, ούτε τους σκεπάζει το φως του ήλιου παρά έχουν την ελευθερία τους πάνω απ όλα, ως φύλακες και φρουροί του σύμπαντος, περιβάλλουν το σύμπαν με το ημερονύκτιο.


- Αραγε λοιπον, πατερα, και αυτοι εχουν καποια ενεργεια πανω μας;

Η γηραιότερη γυναίκα είναι η μόνη εν ζωή που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα!

Perierga.gr-Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο κλείνει σήμερα τα 117!

Η Emma Morano από την Ιταλία γιόρτασε στις 29 Νοεμβρίου τα 117 της χρόνια! 
Είναι ο γηραιότερος άνθρωπος σήμερα στον κόσμο και μάλιστα, η μόνη που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα.
Όταν η Emma γεννήθηκε, το 1899, η Μεγάλη Βρετανία βρισκόταν ακόμη σε πόλεμο με τη Νότια Αφρική. Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν 15 χρονών, ενώ ήταν 28 όταν εφευρέθηκε η τηλεόραση! 
Σήμερα κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου, αλλά ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της;

Έκπληκτοι οι γιατροί! Η Κανέλα αποδεικνύεται ότι είναι φυσικό υποκατάστατο της ινσουλίνης!

Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται να σας πω για το υπέροχο μπαχαρικό που όλοι πιθανότατα γνωρίζετε. Είναι η κανέλα! Η κατανάλωση αυτού του μπαχαρικού συνιστάται ιδιαίτερα στους διαβητικούς να το συμπεριλάβουν στην καθημερινή διατροφή τους, επειδή διαθέτει μια αντιδιαβητική δράση, η οποία μειώνει τη γλυκόζη του αίματος.
οι γιατροί-είναι-έκπληξη
Λειτουργεί ακριβώς όπως η ινσουλίνη ή να είμαστε πιο ακριβείς μιμείται την ινσουλίνη. Είναι αντίγραφο και αντιδρά με τον ίδιο τρόπο όπως και η ινσουλίνη, αλλά την παράγει στο σώμα μας με φυσικό τρόπο.
Μια επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατάφερε να αποδείξει ότι η κανέλα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται μεθυλο-υδροξυχαλκόνη. Αυτό το συστατικό είναι ένα αποτελεσματικό αντι-διαβητικό και συγχρόνως μειώνει τη γλυκόζη του αίματος.

 Λοιπόν, είναι σημαντικό να έχουμε γλυκόζη στο αίμα μας, γιατί αν δεν έχουμε γλυκόζη, δεν παίρνουμε βάρος.
Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος, το κλειδί είναι να μειωθεί η γλυκόζη και η κανέλα έχει αυτό το πλεονέκτημα, επειδή έχει υψηλή ομοιότητα με την ινσουλίνη.
Η κανέλα έχει επίσης αντιμυκητιακή ιδιότητα, το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει πολλά είδη μυκήτων. 

Συνιστάται να λαμβάνετε δύο κουταλιές της σούπας καθημερινά.
Σας παρουσιάζουμε μια απίστευτη συνταγή για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα σωστά!

Εξαλείφει τον πόνο στα οστά και τις αρθρώσεις, κάνει τα μαλλιά και τα νύχια να μεγαλώνουν και καταπολεμά, επίσης, τη δυσανεξία στη γλουτένη!

αυτό-εξαλείφει-σας-πόνος-in-the-οστά-και-αρθρώσεις-κάνει-το-μαλλιά-και-νύχια-μεγαλώνουν-και-επίσης-αγώνες-γλουτένη δυσανεξία






Το τσόφλι του αυγού είναι μια φυσική πηγή μετάλλων και περιέχει 90% ασβέστιο. Το ασβέστιο απορροφάται από το σώμα εύκολα, επειδή η χημική του σύνθεση είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνο των δοντιών και των οστών των ανθρώπων.
Αν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, το ασβέστιο μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης, διεγείρει το μυελό των οστών για την παραγωγή κυττάρων και βοηθά στην καταπολέμηση των υψηλών επίπεδων χοληστερόλης και υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Τα τσόφλια των αυγών περιέχουν επίσης σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί συστήνουν τα τσόφλια των αυγών ως ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα ασβεστίου και ανόργανων συστατικών.
Συνιστάται η κατανάλωση 1,5 έως 3 γραμμαρίων από τσόφλια αυγών την ημέρα.
Εδώ είναι μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών:

Βελλεροφόντης



Ο Βελλεροφόντης είναι ήρωας της Ελληνικής Μυθολογίας. 

Αναφέρεται ως υιός του βασιλέα της Κορίνθου. 

Μετά τον φόνο του Βέλλερου εξορίζεται από την Κόρινθο και καταφεύγει στην γειτονική Τύρινθα, στην αυλή του βασιλέα Προίτου. 

Εκεί η βασίλισσα Σθενέβοια (ή Άντεια) τον ερωτεύεται. 

Ο Βελλεροφόντης την αποκρούει και εκείνη τον κατηγορεί στον σύζυγό της.

 Θέλοντας να τον απομακρύνει από την Τίρυνθα, ο βασιλέας Προίτος τον αποστέλλει στον πεθερό του Ιοβάτη, βασιλέα της Λυκίας στην Δυτική Μικρά Ασία (έχοντας ένα κλειστό γράμμα από τον Προίτο, στο οποίο ο αποστολέας παράγγειλε στον αποδέκτη να φονεύσει τον φέροντα).

Τότε ο βασιλέας Ιοβάτης του αναθέτει τρείς επικίνδυνες αποστολές:


Να αντιμετωπίσει τους Σόλυμους 


Να αντιμετωπίσει τις Αμαζόνες.


Να αντιμετωπίσει την Χίμαιρα (φοβερό διπλοειδές τέρας που το εμπρόσθιο μέρος του ήταν λέοντας και το οπίσθιο ήταν δράκοντας.

ΙΧΩΡ ΚΑΙ ΠΕΤΡΙΧΩΡΟΣ



Φίλες και φίλοι 

Είναι γνωστό από τη μυθολογία ότι ο Ιχώρ είναι το αίμα των θεών και των αθάνατων.

Τι είναι όμως ο πετριχώρος; Είναι το αίμα της γης.

Η λέξη πετριχώρος είναι σύνθετη από την «πέτρα» και τη λέξη «ιχώρ». Ο ιχώρ της πέτρας.

Πετριχώρος ονομάζεται η χαρακτηριστική οσμή που βγαίνει από το χώμα όταν βρέχει. Το 1964 μια αυστραλιανή μελέτη στην επιθεώρηση Nature ανέλυε την προέλευση αυτής της οσμής που ονομαζόταν πετριχώρος. Ήταν πρώτα η γεωσμίνη, μια ουσία που παράγεται από βακτηρίδια κι έπειτα μια ελαιώδης ουσία που βγαίνει από κάποια φυτά και απορροφάται από αργιλώδη και αμμώδη εδάφη.
Όταν λοιπόν βρέχει μυρίζουμε το αίμα της γης.
Ο ιχώρ, το θεϊκό αίμα ήταν γαλαζωπό ή κατ’ άλλους χρυσό, θα μπορούσε να έχει το χρώμα του φωτός.

Κοινωνικά κατασκευασμένος ανδρισμός

Αναρωτιέμαι, άραγε πόσες γενιές αντρών δεν ανατράφηκαν με το κλισέ: «οι άνδρες δεν κλαίνε, μονάχα δακρύζουν…»; Η ευαισθησία, η συμπόνια, η εκδήλωση των συναισθημάτων, αυτά, δηλαδή,  που για ένα κορίτσι είναι χάρισμα, ανέκαθεν στο αγόρι θεωρούνταν ελαττώματα και κυρίως «ξένα» και «παράταιρα».
Όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές, αυτή η πανοπλία του αγέρωχου και ανάλγητου άνδρα περνά από πατέρα σε γιο, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ένας άντρας, ακόμα κι αν υποφέρει πολύ, δύσκολα θα ζητήσει βοήθεια, διότι ο δυνατός, αρρενωπός ρόλος που του επιβάλλει η κοινωνία έρχεται σε αντίθεση με την έκκληση για βοήθεια, η οποία φανερώνει αδυναμία. 
Από νήπια κιόλας τα παιδιά μαθαίνουν να υποδύονται «παιχνίδια ρόλων»: Τα κορίτσια ταΐζουν την κούκλα τους, μιμούμενα τη μαμά που ταΐζει το μωρό, ενώ τα αγόρια μαστορεύουν όπως κάνει ο μπαμπάς τους. Αν, όμως, ένα αγόρι δει το ανδρικό του πρότυπο (τον πατέρα) να ταΐζει το αδερφάκι του, θα κάνει το ίδιο. Πολλοί γονείς τρομοκρατούνται, όταν βλέπουν ένα αγοράκι να πειραματίζεται με «κοριτσίστικες» συνήθειες, επιλογές και συμπεριφορές. Όπως το κορίτσι παίρνει ένα ρόλο «αγορίστικο» για να νιώσει περισσότερη δύναμη και εξουσία, έτσι και ένα αγόρι μπορεί να πάρει ένα ρόλο «κοριτσίστικο».
Αν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ή να απαγορεύσουμε τους πειραματισμούς του, θα είναι σαν να του απαγορεύουμε να εκφραστεί, να κατανοήσει το ίδιο του το «είναι». Ας μην ξεχνάμε πως η ευαισθησία δεν είναι αδυναμία, αλλά χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης. Κι έπειτα, ας μην ξεχνάμε ότι : «τα δάκρυα των ανθρώπων έχουν καθαρτική σημασία! Τόσο για τα ίδια τα μάτια, όσο και για την ψυχή.» Γι' αυτό μην τα αντιμετωπίζετε ως αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Έχουν και τα δύο φύλα ανάγκη από αυτά.
«Μην είσαι μαμάκιας» 

Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΣΤΑΡΤΗ "ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Η θεά του έρωτα, η μινωική Αστάρτη, είναι το πρόσωπο-κλειδί που «ξεκλειδώνει» το μυστήριο του Δίσκου της Φαιστού, σύμφωνα με τον γλωσσολόγο - αρχαιολόγο και συντονιστή του προγράμματος Erasmus + του ΤΕΙ Κρήτης, Γκάρεθ Όουενς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αποκαλύπτει ότι ύστερα από νεότερα δεδομένα στην έρευνά του, η θεωρία του έχει αλλάξει, κατά τι, σε σχέση με την άποψη που είχε διατυπώσει πριν από έναν περίπου χρόνο και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρίσκεται πια η "έγκυος μητέρα", όπως είχε αρχικά εκτιμήσει, αλλά η "έγκυος θεότητα" που παίρνει μορφή στο πρόσωπο της Αστάρτης, της θεότητας του έρωτα. 

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για θρησκευτικό κείμενο. Αυτό προκύπτει από τη σύγκριση που γίνεται με άλλες θρησκευτικές λέξεις, από άλλες επιγραφές από τα ιερά βουνά της Κρήτης και από άλλα κείμενα. Έχουμε λέξεις που είναι ακριβώς οι ίδιες" λέει και προσθέτει: "έχω την υποψία ότι ο Δίσκος της Φαιστού είναι ύμνος προ την Αστάρτη, τη θεότητα του έρωτα. Τέτοιες λέξεις όπως αυτές που αναφέρονται στο δίσκο, βρέθηκαν και με μινωικά τάματα και όπως συμβαίνει και με τα σημερινά τάματα, ο κόσμος κάνει μια προσευχή όταν δυσκολεύεται είτε για θέματα υγείας, είτε για προσωπικά προβλήματα.
Ο άνθρωπος δεν αλλάζει τελικά". Εκτιμά, άλλωστε, ότι η μία πλευρά του Δίσκου της Φαιστού είναι αφιερωμένη στην έγκυο θεότητα και η άλλη στη Μινωική Αστάρτη.

Για τη σημασία του προσώπου αυτού, επισημαίνει ότι η Μινωική Αστάρτη είναι η θεά του έρωτα, του πολέμου και του βουνού και η προέλευσή της εντοπίζεται στην ανατολή. 


"Από την αρχαία Μεσοποταμία, που βρίσκεται στη σημερινή Τουρκία, η Αστάρτη πήγε στην Κύπρο και έγινε Αφροδίτη" τονίζει. Αναφορικά με τους συμβολισμούς με τους οποίους συνδέεται, σημειώνει ότι "η Αστάρτη έχει σχέση με τη μητέρα, που είναι κέντρο του σύμπαντος, γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχουμε, γιατί η μητέρα είναι δημιουργία. Έχει επίσης σχέση με το φως, καθώς δεν είναι τυχαίες διαχρονικές αναφορές στο φως, το Πάσχα, τη λαμπρή, τη φανερωμένη, ακόμη και το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη. Ακόμη και η λέξη Φαιστός έχει σχέση με το φως. Κατά την άποψή μου, η πρώτη λέξη στο Δίσκο της Φαιστού σημαίνει φωτεινή θεότητα. Kαι ο πάπυρος του Δερβενίου, τον οποίο είδα πρόσφατα στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης μιλά για το φως, τη μητέρα και τη σημασία της ζωής".

Ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού σε ποσοστό 90% 

Ο ύπνος «μπρούμυτα» καταπονεί τη σπονδυλική στήλη


mproumets.jpg
Υπάρχουν στάσεις ύπνου που μπορεί να προσφέρουν ανάπαυση και άλλες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν το σώμα μας και τελικά να ξυπνήσουμε κουρασμένοι. Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε «μπρούμυτα»;

«Η επιλογή των ανθρώπων να κοιμούνται μπρούμυτα, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει το ροχαλητό και την άπνοια κατά τον ύπνο, καταπονεί όμως την πλάτη και τον αυχένα, οδηγώντας συχνά σε κακή ποιότητα ύπνου, αλλά και σε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας», φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς επιστημονικός διευθυντής του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr).
Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι άνθρωποι που προτιμούν αυτή τη στάση για να κοιμηθούν βιώνουν κάποιου είδους πόνο, είτε αυτός εντοπίζεται στο λαιμό, είτε στην πλάτη, είτε στις αρθρώσεις, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια του ύπνου. Όσο οξύτερος είναι ο πόνος τόσο πιο πιθανό είναι να διακοπεί ο ύπνος τη νύχτα, με αποτέλεσμα την αίσθηση κόπωσης το επόμενο πρωί.
Η καταπόνηση που υφίσταται η μέση και γενικά η σπονδυλική στήλη οφείλεται στο γεγονός ότι στο μέσον του σώματος υπάρχουν τα περισσότερα κιλά του συνολικού βάρους, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διατήρηση μιας ουδέτερης θέσης της σπονδυλικής στήλης τις ώρες του ύπνου.
Εκτός από τους τοπικούς πόνους, η καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης δύνανται να επηρεάσει και άλλα μέρη του σώματος. Δηλαδή, οι πιέσεις που δέχεται μπορεί να προκαλέσουν πόνο σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα, δεδομένου ότι από τη σπονδυλική στήλη περνούν τα νεύρα.
Οι αιτίες

Ο ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΘΕΑ ΤΟΥ ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗ




Ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης ανέλαβε να βρει ασφαλή δρόμο για την μεταφορά υλικών όπως ο  κασσίτερος ,το ήλεκτρον και άλλα  από τον Βορά αλλά και δυνατότητα προσέγγισης των αποικιών της δυτικής μεσογείου με την μητροπολιτική Ελλάδα , προσέγγιση που παρεμπόδιζε η Καρχηδόνα.
Η Μασσαλία στα 333 π.Χ αντιμετώπισε ναυτικό αποκλεισμό από τους Καρχηδόνιους, οι οποίοι φύλαγαν τα περάσματα προς τον Ατλαντικό. Έτσι ο Μιδάκριτος ο Μασσαλιώτης πρότεινε να βρουν πέρασμα μέσα από τα ποτάμια της Γαλατίας προς τον Ατλαντικό!!!!!

Ο Μιδάκριτος 

Η Μασσαλία διέθετε ένα αξιόλογο ναυτικό με έμπειρους καπετάνιους και ναύτες που όργωναν την Μεσόγειο απ' άκρη σ' άκρη. Γύρω στο 333 π.Χ., η Καρχηδόνα, η άλλη μεγάλη ναυτική δύναμη της δυτικής Μεσογείου είχε καταλάβει την Ταρτησσό, μια πόλη που βρισκόταν στις Ηράκλειες στήλες (στενά Γιβραλντάρ). Η Καρχηδόνα μέσω της Ταρτησσού δεν άφηνε τα Μασσαλιώτικα πλοία να διαπλεύσουν για τα βρετανικά νησιά και να προμηθευτούν κασσίτερο και ήλεκτρο που υπήρχαν άφθονα στις χώρες του βορρά.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ζούσε ο Μιδάκριτος που ήταν γεωγράφος, καπετάνιος και εξερευνητής. Πρότεινε στους 600 τιμούχους (κυβερνήτες της Μασσαλίας) να ναυλώσουν πλοία που θα διέπλεαν τα μεγάλα ποτάμια της Γαλατίας και από εκεί θα έβγαιναν στον ωκεανό για να πάνε στην Βρετανία.
Οι τιμούχοι το σκέφτηκαν και συμφώνησαν, μιας και δεν υπήρχε άλλη λύση για να προμηθευτούν τον πολύτιμο κασσίτερο, τον λευκό μόλυβδο όπως τον έλεγαν για να φτιάξουν τον μπρούντζο. Αφού εξόπλισαν τα πλοία που θα διέπλεαν τα ποτάμια, πρώτα διέπλευσαν τον μεγάλο Ροδανό, που λέγεται ότι πήρε το όνομά του από Ρόδιους αποίκους. Μέσα στα πλοία είχαν προϊόντα της πόλης που θα τα αντάλλασσαν με τους ντόπιους για να πάρουν κασσίτερο και ήλεκτρο.
Οι μέρες περνούσαν και στο εσωτερικό της χώρας άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από τα κελτικά φύλλα που κατοικούσαν σε εκείνες τις περιοχές. Τα βέλη και τα ακόντια έπεφταν σωρηδόν πάνω στα πλοία τραυματίζοντας και σκοτώνοντας πολλούς από το πλήρωμα.

Άγχος και Καρδιά: Πώς την επηρεάζει και πώς θα την προστατεύσετε

IsadeGFadfADEmageHandler.jpg
Όλοι οι άνθρωποι ζούμε καθημερινά με άγχος και στρες. Είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο αγώνας για επαγγελματική αποκατάσταση, η ανάγκη για οικονομική ασφάλεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάποιο πρόβλημα υγείας, κάποιο δυσάρεστο οικογενειακό γεγονός, η απώλεια ενός συντρόφου, η απόλυση από τη δουλεία και άλλα που μας προκαλούν άγχος.
 
 
Το άγχος είναι μία διάχυτη, δυσάρεστη και πολλές φορές ακαθόριστη αίσθηση ανησυχίας. Έρχεται ως αίσθημα έντασης και εκνευρισμού. Μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα πνιγμού και δυσφορία. Μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην συγκέντρωση, ζάλη, κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, ταχυκαρδίες, αίσθημα παλμών, εφίδρωση.
Σε σοβαρότερες μορφές συνοδεύεται από υπερβολική λύπη, προβλήματα ύπνου, καταθλιπτική διάθεση, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης, ενοχές, απαισιοδοξία, ανησυχία και απομόνωση.
Τι προκαλεί το άγχος στην καρδιά;
Δεν είναι τυχαία η έκφραση 'το άγχος σκοτώνει'. Το άγχος προκαλεί μέσω της επίδρασης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος μία σειρά από προβλήματα στην καρδιά. Η αυξημένη έκκριση αδρεναλίνης που χαρακτηρίζει το άγχος έχει ως αποτέλεσμα ταχυκαρδίες, αίσθημα παλμών, αρρυθμίες, αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμη προκαλεί αγγειόσπασμο δηλαδή μικραίνει προσωρινά το εσωτερικό μέγεθος των αγγείων. Αποτέλεσμα αυτών είναι η επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος που όταν γίνεται χρόνια μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, όπως τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Πως να ελέγξω το άγχος;

Κατάθλιψη σε παιδιά και έφηβους. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει

Κατάθλιψη σε παιδιά και έφηβους. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει


Πρόσφατη μεγάλη έρευνα καταδεικνύει ότι η μουσικοθεραπεία μειώνει την κατάθλιψη σε παιδιά και έφηβους με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Bournemouth University και του Queens University Belfast και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psychiatry. Η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε παιδιά και έφηβους με ψυχικές δυσκολίες και διαταραχές. Παρόλα αυτά, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα στο είδος της μέχρι σήμερα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλινικό πλαίσιο με 251 συμμετέχοντες.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 251 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 8-16 ετών με συναισθηματικές, κοινωνικές, συμπεριφορικές και αναπυξιακές δυσκολίες. Τα παιδιά και έφηβοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: 128 έλαβαν τη συνήθη φροντίδα, ενώ 123 έλαβαν μουσικοθεραπεία επιπρόσθετα της συνήθισμένης φροντίδας.
Χρησιμοποιήθηκε η μουσικοθεραπευτική προσέγγιση του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού της Juliette Alvin. Μέσα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό ενθαρρύνεται ο ασθενής να δημιουργήσει ήχους και μουσική χρησιμοποιώντας τη φωνή του, διάφορα μουσικά όργανα και κίνηση. Παράλληλα ο ασθενής ενθαρρύνεται και στηρίζεται με βάση τις ανάγκες του από τον μουσικοθεραπευτή. Η πιο πάνω τεχνική είναι ιδιαίτερα βοηθητική σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε 12 ατομικές συνεδρίες μουσικοθεραπείας διάρκειας 30 λεπτών, μια φορά τη βδομάδα.

Αποτελέσματα της έρευνας

Πολυσπόρια ή μπουρμπουρέλια


Όπως, τα λένε στην Κεφαλλονιά μας...

Το λένε έτσι..., διότι τα όσπρια βράζουν όλα μαζί στην κατσαρόλα, δηλ. μπουρμπουλίζονται κατά την τοπική διάλεκτο...
Το παραδοσιακό αυτό πιάτο με όλα τα όσπρια και καρπούς προς τιμή της Παναγίας μας την ημέρα των Εισοδίων της (21 Νοεμβρίου) για να την ευχαριστήσουν για τη σπορά... στο κάθε σπιτικό!
Στην Κεφαλλονιά, μάλιστα, το προσφέρουν και το βράδυ της Παραμονής της Εορτής μετά τη λήξη του Εσπερινού στους εκκλησιαζόμενους μαζί με τον άρτο...

Υλικά

1 φ. τσαγιού φασόλια
1 φ. τσαγιού μαυρομάτικα
1 φ. τσαγιού φασόλια χάντρες
1/2 φ. τσαγιού φακές
1/2 φ. τσαγιού καλαμπόκι
1 φ. τσαγιού ρεβύθια
1 φ. τσαγιού ξερά κουκιά
αλάτι
πιπέρι

* προαιρετικά και αρακά...

Υλικά : 6-8 μερίδες

Εκτέλεση

Πώς τα Χριστούγεννα επηρεάζουν την… χολή – Τι ισχύει με τα εορταστικά γεύματα

χολή


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί τους έρχονται και οι διατροφικές… παρασπονδίες των εορτών. Τι μπορεί να σημαίνει, όμως, για την χολή μας το να πέσουμε σε μεγάλες ατασθαλίες; Ακούμε πολύ συχνά τους ανθρώπους γύρω μας ότι έχουν πέτρες στη χολή και ότι χρειάστηκε να τις αφαιρέσουν. Τι είναι όμως η χολή; Και πως τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα μπορεί να την επηρεάσουν;

Η χολή είναι ένα καφεπράσινο υγρό τό οποίο παράγεται στο συκώτι μας, μεταφέρεται και αποθηκεύεται από το συκώτι σε ένα άλλο όργανο που είναι κολλημένο στο συκώτι και ονομάζεται χοληδόχος κύστη. Για την ακρίβεια όταν ακούμε ότι κάποιος έχει πέτρες στη χολή για την ακρίβεια έχει πέτρες στη χοληδόχο κύστη.
Ποιος είναι ο ρόλος της χολής;
Η χολή χρησιμεύει στην πέψη του λίπους αφού πρώτα περάσει στο λεπτό έντερο μέσω ενός πόρου που ονομάζεται κυστικός πόρος. Η χολή αποτελείται από χοληστερόλη, φωσφολιπίδια , χολικά άλατα , πρωτείνες και χολοχρωστικές σε συγκεκριμένες αναλογίες. Όταν αυτές οι αναλογίες διαταραχθούν τότε δημιουργούνται ευνοικές συνθήκες για να αναπτυχθούν πέτρες στη "χολή". Όταν λοιπόν αυξάνεται πολύ η χοληστερόλη είναι δυνατόν να δημιουργηθούν πέτρες που ονομάζονται χοληστερινικοί λίθοι που είναι και οι συχνότεροι.
Παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα να δημιουργηθούν πέτρες

Καρδιακή νόσος: 6 «αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε ποτέ

καρδιακή νόσος

Η καρδιακή νόσος παραμένει η #1 αιτία θανάτου τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες παγκοσμίως. Μάλιστα τα στατιστικά υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από πρόβλημα στην καρδιά ξεπερνούν εκείνους που πεθαίνουν από κάθε μορφή καρκίνου συνολικά.

Ένας από τους λόγους που η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρα είναι επειδή οι άνθρωποι αγνοούν ή αδιαφορούν για πολλά συμπτώματα, όταν αυτά πρωτοεμφανίζονται.
Ο οξύς πόνος στο στήθος σίγουρα θα κάνει τον καθένα να πάει στον γιατρό, αλλά τα συμπτώματα των καρδιακών προβλημάτων δεν είναι πάντα τόσο προφανή και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
Δείτε μερικά από αυτά τα “αθώα” συμπτώματα, για να ξέρετε αν και πότε πρέπει να ανησυχήσετε:

Αίμα από την μύτη: Πώς σταματάει – Τα λάθη που κάνετε χωρίς να το ξέρετε

αίμα από την μύτη

Οι ρινορραγίες (αιμορραγίες από την μύτη) είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας τις ζεστές μέρες, ή στην ξηρασία και την παγωνιά στην ατμόσφαιρα τις κρύες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι συνθήκες ξηραίνουν τις ρινικές μεμβράνες με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να “ανοίξει η μύτη” σας.



Αν εσείς ή κάποιο δικό σας άτομο βγάλει αίμα από την μύτη, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα για να σταματήσετε την αιμορραγία:
  • Γύρετε προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω. Σκοπός είναι να αφήσετε το αίμα να στραγγίξει γρήγορα και να μην συσσωρευθεί στο πίσω μέρος της ρινικής οδού ή του λαιμού, όπου και θα ξεραθεί και να δημιουργήσει περαιτέρω δυσφορία. Επίσης το αίμα θα μπορούσε να περάσει στην τραχεία προκαλώντας κλείσιμο των αεραγωγών, ή να πάει στο στομάχι. Αν το αίμα πάει στο έντερο μπορεί να ερεθίσει τους βλεννογόνους αδένες του στομάχου και να προκαλέσει στον ασθενή ξαφνικό εμετό.
  • Με δύο δάχτυλα πιέστε την μύτη σας ακριβώς κάτω από το κόκκαλο στο ύψος των ματιών. Μην κλείσετε τα ρουθούνια σας. Τα δάχτυλά σας θα πρέπει να ακουμπάνε και το οστό και τον μαλακό ιστό. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει ροή αίματος, ρυθμίσετε το πόσο δυνατά πιάνετε την μύτη σας. Δεν πρέπει να υπάρχει εμφανής αιμορραγία, ενώ κρατάτε τη μύτη.

Το σουσάμι με αντιυπερτασικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές ιδιότητες



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Το σουσάμι ή σησάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο. 

Το όνομα σησάμι προέρχεται από την Αραβική λέξη "semsin". Παλαιότερα η Ινδία θεωρούνταν η χώρα καταγωγής του σησαμιού, αλλά σήμερα πιστεύουμε ότι η πραγματική χώρα καταγωγής του είναι το Σουδάν, στην Κεντρική Αφρική, όπου έχουν βρεθεί πολλά άγρια είδη. Η χρησιμοποίηση του σησαμιού ως τροφής είναι τόσο παλαιά όσο του σιταριού και του ρυζιού όπως προκύπτει από αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία Αίγυπτο το 6000 π.Χ. Βάση των αρχαίων ευρημάτων δύο πιθανοί δρόμοι δημιουργήθηκαν για την εξάπλωση του από την Κεντρική Αφρική, ο ένας δρόμος ανατολικά πέρασε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και έφθασε στην Ινδία, στην Κεντρική Ασία και από εκεί στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Βορειοανατολική Ασία και την Αυστραλία. Ο άλλος δρόμος ήταν βόρεια από την Αίγυπτο και μέσω των Μεσογειακών χωρών στην Αραβία, την Κεντρική Ασία και την Κίνα, και τελικά στην Ευρώπη. Οι σπόροι του σουσαμιού αποτελούσαν τροφή για τους αρχαίους Έλληνες καθώς επίσης και για άλλους λαούς της Μεσογείου. 

Τρίτος μύθος: Να νιώθεις πόνο σημαίνει να καταστρέφεσαι από αυτόν

Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πως Μπορούν!

Μέρος Τέταρτο

Οι 5 μύθοι για την θεραπεία
  • Πρώτος μύθος:  Η ζωή μου ορίζεται απο το τραύμα μου
  • Δεύτερος μύθος: Υγιής σημαίνει μόνος
  • Τρίτος μύθος: Να νιώθεις πόνο σημαίνει να καταστρέφεσαι από αυτόν
  • Τέταρτος μύθος: Κάθε ασθένεια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής ενέργειας, και όλοι κρύβουμε κακία στον πυρήνα μας
  • Πέμπτος μύθος: Η πραγματική αλλαγή είναι αδύνατη

Τρίτος μύθος: Να νιώθεις πόνο σημαίνει να καταστρέφεσαι από αυτόν

Συμβαίνει συχνά ο πόνος να είναι ένδειξη της εμφάνισης μιας ασθένειας, είτε συναισθηματικής είτε σωματικής, και είναι φυσιολογικό να πιστεύουμε ότι οι πόνοι είναι κάτι αρνητι­κό. Αλλά ο πόνος είναι και δάσκαλος, ένας αγγελιοφόρος που μας παρακινεί να στρέψουμε την προσοχή μας στο σώμα μας και να απομακρυνθούμε από συμπεριφορές και καταστάσεις που ενισχύουν την αδυναμία μας και να στραφούμε προς εκεί­νες που μας χαρίζουν ακεραιότητα και δύναμη.

Η φαρμακολάτρισσα κοινωνία μας θεωρεί ότι σχεδόν κάθε περίπτωση σωματικού και ψυχολογικού πόνου πρέπει να ξορκί­ζεται με τη χορήγηση φαρμάκων. Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις υποστηρίζουν τη χρήση παυσίπονων για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, των πόνων στην πλάτη, και όποιου άλλου συμπτώματος μπορεί να φανταστεί κανείς. Αναμφισβήτητα, ο χρόνιος πόνος είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για όποιον θέλει να κάνει μια ολοκληρωμένη ζωή, και κάνει τη διατήρηση θετικής στάσης εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο, ο συναισθηματικός και ψυχολογικός πόνος μπορεί να είναι κι ένα σημάδι για να προσέ­ξουμε. Μπορεί να είναι δάσκαλος, είτε πηγάζει από τα συναισθήματά μας είτε από τη σάρκα μας. Στρέφει την προσοχή μας στη σωματική ή συναισθηματική περιοχή μας που εκλιπαρεί για φροντίδα. 

Το να ναρκώνουμε τον πόνο πρόωρα ή υπερβολικά μπορεί να αποδειχτεί λάθος, επειδή μπορεί να μας οδηγήσει στη λανθασμένη αντίληψη ότι θεραπευόμαστε, ενώ δεν είναι έτσι. Αντί να παίρνουμε αμέσως φάρμακα στην πρώτη ευκαι­ρία, θα έπρεπε να εξετάσουμε γιατί πονάμε. Οι αγαπημένες μου μισητές διαφημίσεις είναι εκείνες που παρουσιάζουν κάτι χωνευτικά που παίρνεις πριν φας, ώστε να μπορείς να φας όλα εκείνα τα λιπαρά, πικάντικα ή ζαχαρούχα φαγητά που σου αρέ­σουν, ενώ θα φιμώνεις τον πόνο στο στομάχι σου που προσπα­θεί να σου πει ότι το σώμα σου δεν μπορεί να χωνέψει τροφή τέτοιου είδους.

Η Θεραπεία είναι ένας δρόμος για να ανοίξεις την καρδιά σου

Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πως Μπορούν!

Μέρος Τρίτο

Οι 5 μύθοι για την θεραπεία

Πρώτος μύθος:  Η ζωή μου ορίζεται απο το τραύμα μου
Δεύτερος μύθος: Υγιής σημαίνει μόνος
Τρίτος μύθος: Να νιώθεις πόνο σημαίνει να καταστρέφεσαι από αυτόν
Τέταρτος μύθος: Κάθε ασθένεια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής ενέργειας, και όλοι κρύβουμε κακία στον πυρήνα μας
Πέμπτος μύθος: Η πραγματική αλλαγή είναι αδύνατη

    Δεύτερος μύθος: υγιής σημαίνει μόνος

    Μια φράση που χρησιμοποιούμε συχνά για να πούμε ότι κάποιος θεραπεύτηκε είναι “στάθηκε στα πόδια του” — δηλαδή, μπόρεσε να φροντίσει τον εαυτό του, να ανεξαρτητοποιηθεί.


    Αλλά για κάποιους ψυχικά τραυματισμένους ανθρώπους, η επί­τευξη της υγείας και της ανεξαρτησίας θα ισοδυναμούσε με απομόνωση και τρωτότητα. Για πολλούς, αυτός ο φόβος της ηρωικής ανεξαρτησίας —και, κατ’ επέκταση, της μοναξιάς- βρίσκεται στη ρίζα της ανικανότητάς τους να θεραπευτούν. 

    Επι­πλέον, πιστεύουν ότι από τη στιγμή που θα θεραπευτούν, θα εί­ναι πάντα θεραπευμένοι, και έτσι με το πέρασμα στην υγεία η ανάγκη για συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη με κάποιο μαγικό τρόπο θα εξατμιστεί. Αυτή είναι άλλη μία παραλλαγή της πανάρχαιας αντίληψης ότι μόλις φτάσουμε στη Γη της Επαγγελίας δεν θα έχουμε άλλο δρόμο μπροστά μας. 

    Όμως οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διαδικασία της θεραπείας ή έχουν ήδη θεραπευτεί έχουν ανάγκη από τη φιλία και τη συντροφικότητα όπως κι όλοι οι άλλοι. Δημιουργούμε την υγεία κάθε μέρα, ώρα και στιγμή, και πρέπει να το κάνουμε αυτό συνειδητά. 

    Όπως η φώτιση δεν είναι ένα γεγονός που επιτυγχάνεται μόνο μια φορά από πνευματικούς υπεράνθρωπους, έτσι και η υγεία δεν επιτυγχάνεται έξω από το κοινωνικό περιβάλλον—προϋποθέτει μια συνειδητή σχέση μεταξύ νου, σώματος και πνεύματος, μια σχέ­ση του ατόμου με τους άλλους ανθρώπους και το ευρύτερο σύμπαν.

    Οι πληγές μας ορίζουν τη ζωή μας. Αλήθεια ή Ψέμα;

    Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πως Μπορούν!
    Μέρος δεύτερο

    Οι 5 μύθοι για την θεραπεία
    Πρώτος μύθος:  Η ζωή μου ορίζεται απο το τραύμα μου
    Δεύτερος μύθος: Υγιής σημαίνει μόνος
    Τρίτος μύθος: Να νιώθεις πόνο σημαίνει να καταστρέφεσαι από αυτόν
    Τέταρτος μύθος: Κάθε ασθένεια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής ενέργειας, και όλοι κρύβουμε κακία στον πυρήνα μας
    Πέμπτος μύθος: Η πραγματική αλλαγή είναι αδύνατη

    Πρώτος μύθος:  Η ζωή μου ορίζεται από το τραύμα μου

    Είναι πρακτικά αδύνατον να μην επηρεαστεί κανείς από τα συναισθηματικά  ή τα ψυχολογικά τραύματά του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα τραύματα διαπερνούν το αίμα και το σώμα μας. Η βιογραφία μας γίνεται σε μεγάλο η βιολογία μας.


    Τα τραύματα είναι σαν αποστραγγιστικά κανάλια που τραβούν το νερό και το πνεύμα από το ποτάμι της ζωής μας. Όσο πιο πολλά τραύματα έχουμε, τόσο πιο μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβάλουμε για να ανακαλέσουμε την ενέργειά μας, να σταματήσουμε τις ενεργειακές διαρροές και κινήσουμε με άλλους τρόπους για τη διαδικασία της θεραπείας μας. Όσο κι αν είναι το πλήθος και το βάθος αυτών των εκτροπών, η θεραπεία προϋποθέτει την επιστροφή της προσωπικής μας δύναμης στην ίδια μας τη ζωή.

    Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται και πως Μπορούν!

    Μέρος πρώτο

    Υπάρχουν πέντε βασικοί μύθοι για τη θεραπεία, που μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλες τις διανοητικές και συναισθηματικές δυνάμεις κάποιου και να κάνουν τη θεραπεία σχεδόν αδύνατη. 
    Καθένας απ’ αυτούς υποστηρίζει τη συνείδηση της τραυματολογίας, η οποία πιο πολύ αδυνατίζει το σώμα παρά το αποκαθιστά. Αυτές οι αντιλήψεις είναι τόσο ισχυρές που καμιά φορά μοιάζουν πιο δυνατές από την αι­σιοδοξία μας ότι θα θεραπευτούμε. 
    Αυτό συμβαίνει επειδή οι θετικές, αισιόδοξες σκέψεις αφορούν το μέλλον, κάτι που εί­ναι πιθανόν, ενώ η ασθένεια είναι μια πραγματικότητα και οι μύθοι που την υποστηρίζουν αναφέρονται στο παρόν. 
    Η θε­ραπεία είναι κάτι το απροσδιόριστο, ενώ την ασθένεια τη βλέπεις και την αισθάνεσαι.


    Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεφύγετε από την κατευθυντήρια δύναμη ενός μύθου είναι να αναγνωρίσετε ότι προσωπικά τον πιστεύετε κι ότι, αν και μοιράζεστε αυτή την αντίληψη με άλλους, είναι μια αντίληψη και όχι απαραίτητα ένα γεγονός. Μετά εργαστείτε συνειδητά ώστε να αποσπαστείτε από την επιρροή του. 
    Καθώς θα διαβάζετε για καθέ­να από τους πέντε μύθους, αναρωτηθείτε: “Εγώ το πιστεύω αυτό;” 

    Αν ανακαλύψετε ότι το πιστεύετε, θα σας προσφέρω τρόπους - μέσα από προσευχές και άλλες τελετές - να χα­λαρώσετε τη θηλιά τους γύρω από το μυαλό σας. 

    Κανένας μύθος δεν φεύγει από την ψυχή χωρίς μάχη, αν όμως σκο­πεύετε πραγματικά να θεραπευτείτε, δεν έχετε άλλη επιλο­γή από το να μπείτε σ’ αυτή τη μάχη και μετά να αναπτύξετε άλλους τρόπους σκέψης για να τους αντικαταστήσετε και να στηρίξετε την υγεία σας.


    Οι 5 μύθοι για την θεραπεία

    Τι κάνουμε ακριβώς σε ένα Νταραβέρι;



    Έχεις νταραβέρι με κάποιον; Τότε κάνεις μαζί του συναλλαγή ή κάποια αγοραπωλησία. Αυτό σημαίνει νταραβέρι, συναλλαγή / αγοραπωλησία.

    Δεν είναι τούρκικη λέξη

    Πολλοί νομίζουν ότι το νταραβέρι είναι λέξη με τούρκικη προέλευση. Όμως όχι
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα