Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Προσέξτε, αν παίρνετε αντιόξινα




Γεια σας φίλες και φίλοι
Πολλοί ανάμεσά σας χρησιμοποιούν φάρμακα για το στομάχι, τα γνωστά «αντιόξινα», για πολύ καιρό, σχεδόν ασταμάτητα. Σας είχα ενημερώσει παλαιότερα για τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί.

Δεν είναι τα φάρμακα καραμέλες και δεν είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος ένα χάπι και στη συνέχεια να τρώει τροφές που ενοχλούν το στομάχι του, μένοντας ήσυχος πως το χάπι θα τον γλυτώσει από τις συνέπειες…

Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει αυτά τα φάρμακα, και ιδιαίτερα τα τελευταίας γενιάς από αυτά, όπως είναι αυτά που λέγονται «ανταγωνιστές της αντλίας πρωτονίων» ( nexium,losec) με βλάβες κυρίως από το καρδιαγγειακό σύστημα, μυϊκούς σπασμούς, υπασβεστιαιμία και κατάγματα οστών, όπως παλαιότερα σας είχα επισημάνει.

Σε πρόσφατη έρευνα, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί επίσημα, διαπιστώθηκε για πρώτη φορά, πως τα πιο πάνω φάρμακα συνδέονται επίσης και με αύξηση της εμφάνισης ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η συμπεριφορά μας προς τους άλλους θα διαμορφώσει την μελλοντική μας γέννηση


Αποτέλεσμα εικόνας για Η συμπεριφορά μας προς τους άλλους θα διαμορφώσει την μελλοντική μας γέννηση

Οι άνθρωποι ποτέ δεν σκέφτονται ότι οι σχέσεις τους με τους άλλους θα διαμορφώσουν τη γέννησή τους την επόμενη φορά. 

Γιατί όχι? 

Αν το γνωρίζουν αυτό, θα είναι λίγο πιο προσεκτικοί ώστε να έχουν την επόμενη φορά ένα σώμα που είναι πραγματικά υγιές, πραγματικά όμορφο, πραγματικά ελεύθερο από ατυχήματα. 

Για παράδειγμα, είχα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που πραγματικά με τραυμάτισε. 

Είπα στον εαυτό μου, "Ποιος ξέρει τι είχα κάνει;" 

Τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς λόγο. 

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. 

Όλα αυτά μας φέρνουν στα λογικά μας. 

Η κατάθλιψη είναι μια παγίδα


Αποτέλεσμα εικόνας για Η κατάθλιψη είναι μια παγίδα

Η κατάθλιψη είναι μια μεγάλη παγίδα. Γιατί παθαίνουν κατάθλιψη οι άνθρωποι; Θα εκπλαγείτε. Όταν  τα σφάλματα συσσωρεύονται, η Ψυχή σας σας κοιτάζει και λέει, "Είστε τόσο αηδιαστικός," και πέφτετε σε κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι ένα σημάδι ότι έχετε κάνει πολλά πολλά λάθος πράγματα. Είναι η συνειδητοποίηση των προηγούμενων σφαλμάτων σας, χωρίς συνειδητή επίγνωση. Συμβαίνει υποσυνείδητα.

Τα σφάλματα και τα λάθη συσσωρεύονται και προκαλούν κατάθλιψη. Έρχονται στην επιφάνεια. Η κατάθλιψη είναι ένα σημάδι ότι έχουν γίνει πολλά, πολλά λάθος πράγματα. Όποτε έχετε κατάθλιψη, να είστε προσεκτικοί και να το αναλύετε. Δείτε αν υπάρχουν πράγματα που κάνετε που είναι λάθος. Η κατάθλιψη είναι μια παγίδα. Σας φυλακίζει.

Το εγώ προσελκύει όλα τα επώδυνα φαινόμενα και τα βάσανα στον εαυτό του

Αποτέλεσμα εικόνας για Το εγώ προσελκύει όλα τα επώδυνα φαινόμενα και τα βάσανα στον εαυτό του


Το εγώ είναι σαν ένας μαγνήτης που έχει πέσει σε ένα μάτσο με καρφιά - κάθε καρφί θα προσελκυσθεί σε αυτόν. 

Το εγώ προσελκύει όλα τα επώδυνα φαινόμενα και τα βάσανα στον εαυτό του. 

Η έλλειψη εγωισμού είναι μια κατάσταση απόσπασης. 

Όταν το εγώ διαλυθεί, το άτομο δεν θα ενδιαφέρεται για την ευτυχία ή τη δυστυχία του.

Airdroid : Διαχειριστείτε το κινητό σας τηλέφωνο μέσα από τον υπολογιστή σας


Οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων όσο και αν εάν η τεχνολογία έχει κάνει άλματα δεν μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και στις καλύτερες περιπτώσεις ένα συγκεκριμένο μέγεθος και φυσικά δεν έχουν την δυναμική της οθόνης ενός Tablet ή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κάπως έτσι σκέφθηκαν και οι δημιουργοί της σημερινής εφαρμογής και με μέσω μία πολύ έξυπνης εφαρμογής κατάφεραν να μας δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης και αλληλεπίδρασης του κινητού μας τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή ασύρματα μέσω του Wi-Fi μας.

Μπορείτε στείλετε και λάβετε ατομικά ή ομαδικά μηνύματα, να εισάγετε και εξάγετε apk αρχεία, να διαχειριστείτε αρχεία στο Android και να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ Android και υπολογιστή, να δείτε και διαχειριστείτε φωτογραφίες στο Android και μεταφέρετε φωτογραφίες μεταξύ Android και υπολογιστή να ακούσετε και να διαχειριστείτε μουσική και βίντεο στο κινητό σας να βάλετε μουσική σαν ήχο τηλεφώνου και εξάγετε οποιονδήποτε ήχο τηλεφώνου, να είτε και να επεξεργαστείτε όλες τις επαφές, να πάρετε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) να δείτε την οθόνη Android συσκευών σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα.

Interactive Calendar: Διαδραστικό ημερολόγιο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας


Διαδραστικό  ημερολόγιο με τις πλέον εντυπωσιακές δυνατότητες παραμετροποίησης που μπορεί να φέρει τάξη την επιχείρησή σας και την προσωπική σας ζωή. Η εφαρμογή αυτή εμφανίζει ένα ημερολόγιο στην ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας, καθιστώντας την αναπόσπαστο μέρος των Windows. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ο βαθμός της οπτικής προσαρμογής που υποστηρίζει.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα πάντα, από τη θέση του ημερολογίου στην οθόνη, το μέγεθος, το χρώμα, τη διαφάνεια, τη γραμματοσειρά, σκιές, το διάστημα μεταξύ των ημερομηνιών. Το ημερολόγιο είναι εξαιρετικά διαισθητικό κάνοντας διπλό κλικ σε οποιοδήποτε από τις ημερομηνίες θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο δημιουργίας εργασιών, ή ένα παράθυρο διαχείρισης εργασιών, αν υπάρχουν εργασίες που έχουν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.

Ποια μεσογειακά βότανα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποια μεσογειακά βότανα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό με τη συστηματική χρήση βοτάνων ενισχύει τις αμυντικές ικανότητες του οργανισμού μας, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο που βάλλεται από ιούς. Αυτό υποστηρίζει η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη. Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρι, παρθένο ελαιόλαδο. Ποια είναι όμως τα βότανα, που συμπληρώνουν την αμυντική ασπίδα;
Όπως επισημαίνει η γιατρός, υπάρχουν 3 μεσογειακά βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προληπτική βάση κατά τη διάρκεια του χειμώνα – εφόσον δεν υπάρχουν απαγορευτικές αλλεργίες – δυσανεξίες. Αυτά είναι:

Δίκταμος (2 μερίδες την εβδομάδα)

«O δίκταμος είναι βότανο, που φυτρώνει σε πλαγιές και φαράγγια της Κρήτης. Σήμερα καλλιεργείται και χρησιμοποιείται ευρέως για τον αρωματισμό των τροφίμων. Στον αρχαίο κόσμο και κατά τον Μεσαίωνα ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένη η χρήση του σε λοιμώξεις.
Ο δίκταμος περιέχει τοκοφερόλες, πολυφαινόλες, ουρσολικό οξύ και αιθέρια έλαια που, σύμφωνα με μελέτες, προσφέρουν αντιμιτωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Η αντισηπτική δράση του δίκταμου αφορά στον σταφυλόκοκκο, στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, σε ιούς, πρωτόζωα, είδη μυκήτων.

Φασκόμηλο (3 μερίδες την εβδομάδα)

Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά είναι ενδημικό βότανο της Μεσογείου, στο οποίο η σύγχρονη ιατρική έρευνα έχει ανακαλύψει μια ποικιλία βιοδραστικών φαρμακευτικών ουσιών (1,8-κινεόλη, καμφορά, βορνεόλη, οξικό βορνύλιο, καμφένιο, λιναλοόλη, α- και β-καρυοφυλλένιο κ.ά.). Αυτές οι ουσίες εμφανίζουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση.

Συντροφικές σχέσεις: Πόσο κοντά σε αντέχω;

Η οικειότητα, είναι μια κατάσταση πραγματικής γνωριμίας και πλησιάσματος με τον άλλο. Συμβαίνει όταν ρίχνεις τις μάσκες, και αφήνεις τον άλλο να δει ποιος πραγματικά είσαι.
Η οικειότητα, είναι μια κατάσταση πραγματικής γνωριμίας και πλησιάσματος με τον άλλο. Συμβαίνει όταν ρίχνεις τις μάσκες, και αφήνεις τον άλλο να δει ποιος πραγματικά είσαι.
Από τη ΔανάηΧορομίδου , Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια- Ψυχοδραματιστή, Συνεργάτη του ΨΥ.ΚΑ.Π.(Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας)
Ιστότοπος: danaichor.blogspot.gr
«Το αγαπημένο «παιχνίδι» του Γιάννη και της Μαρίας ήταν ο «σαματάς». Ήξεραν και οι δύο την πρώτη κίνηση του παιχνιδιού: μια σιωπηλή συμπεριφορά, όπως τα μούτρα, τα απανωτά τσιγάρα, η απόσυρση ή ο εκνευρισμός. Έτσι μπορούσαν να στήσουν και να αρχίσουν το «παιχνίδι» τους. Όταν ο συμπαίχτης είχε πια πιαστεί στο παιχνίδι, ξεκινούσαν. Μόλις άρχιζε, ακολουθούσε μια προβλεπόμενη σειρά από συναλλαγές, όπου κάποιος από τους δύο εισέπραττε μια κατηγορία, ή μια ταπείνωση και κατέληγαν σε δυνατό καυγά. Έτσι, απομακρύνονταν ο ένας από τον άλλο. Αυτό ήταν το κέρδος που αποκόμιζαν από το «παιχνίδι», η αποφυγή της οικειότητας».
Η αποφυγή της οικειότητας!
Συχνά, δηλώνουμε σε ένα φίλο «άσε, είμαι χάλια. Πάλι τσακωθήκαμε με τον Χ.» Και όταν αυτός μας ρωτήσει για ποιο λόγο, διστάζουμε, συλλογιζόμαστε και λέμε: « για βλακείες..πραγματικά δεν ξέρω..έγινε όμως ένας τρικούβερτος καυγάς!».
Ή κάποτε ίσως έχει τύχει να πούμε: «φοβάμαι να του πω πως τον αγαπώ μήπως τρομάξει», ή «εγώ ήμουν έτοιμος/η να του/της δώσω τα πάντα, και αυτός/ή μου είπε να χωρίσουμε».
Όπως ο Γιάννης και η Μαρία, είμαστε ικανοί, να επινοήσουμε τον κάθε λογής τρόπο, συνήθως ασυνείδητα, προκειμένου να αποφύγουμε την ουσιαστική δέσμευση και οικειότητα. Ολόκληροι γάμοι βασίζονται σε τέτοιου είδους ασυνείδητες συμφωνίες μεταξύ των μελλοντικώς συζύγων! Διαλέγουμε εκείνον, που θα μπορεί να παίξει τα «παιχνίδια» μας, και εκείνος μας διαλέγει, γιατί μπορούμε να παίξουμε τα δικά του. Φαίνεται πως μια σχέση, μπορεί να εξυπηρετεί αυτήν την ανάγκη, το αέναο παίξιμο των παιχνιδιών, που από κάτω κρύβει την αποφυγή της αυθεντικής επαφής.
Η τελική κατάληξη είναι το εξής αντιφατικό: να «συζούμε χώρια» ! Όπως αναφέρει χαριτολογώντας ο Λ.Μπουσκάλια στο βιβλίο του «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις» : «Κοιμόμαστε σε χωριστά δωμάτια, τρώμε χωριστά, πηγαίνουμε διακοπές χωριστά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί!».
Τι είναι λοιπόν αυτή η οικειότητα, και γιατί τόσο πολύ τη φοβόμαστε;

Stop the stress: Βρέθηκε η ώρα που το κορίτσι σου έρχεται πιο γρήγορα σε οργασμό

Ναι υπάρχει και όχι δεν είναι το 'πρωί' η λέξη που περιμένεις ότι θα διαβάσεις.
Για τον γυναικείο οργασμό, οι αστικοί μύθοι δίνουν και παίρνουν. Έχουμε ακούσει τα πάντα. Από 'δεν υπάρχει, όλα στο κεφάλι είναι' μέχρι 'δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα, σιγά πώς κάνετε έτσι;'. Αυτοί που λένε το τελευταίο είναι οι πιο αισιόδοξοι της παρέας. Αυτοί με την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τέλος πάντων.
Στην πλειοψηφία τους, οι άντρες το θέμα συζήτησης με τίτλο 'γυναικείος οργασμός' το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι και αυτό γιατί το έχουν στο μυαλό τους σαν ένα τεράστιο φάντασμα. Πιο μεγάλο και από αυτό του καπιταλισμού. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα των όποιων προσωπικών ερευνών του καθενός συνήθως καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: 'Οι γυναίκες έχουν καλύτερο και γρηγορότερο οργασμό τις πρωινές ώρες, όπως και οι άντρες'.
Αμ δε.
Η ορμονολόγος Alisa Vitti έρχεται όχι μόνο για να καταρρίψει το μύθο του πρωινού σεξ ως το πιο ευεργετικό για την κορύφωση και των δύο πλευρών αλλά και να δώσει και τον πολυπόθητο αριθμό που θα σου κάνει τα πράγματα ευκολότερα: Την ακριβή ώρα που μία γυναίκα έρχεται πιο εύκολα σε οργασμό.
Και ο αριθμός αυτής (τα τα τα τααααααν!):

5 λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη



Εκτός από την αύξηση βάρους και της περιμέτρου μέσης που όλοι γνωρίζουμε, νέες μελέτες δείχνουν τις επιπτώσεις της ζάχαρης στον εγκέφαλο.

Όπως αποδεικνύεται εκτός του ότι προκαλεί παχυσαρκία και διαβήτη, η κατανάλωση μιας διατροφής με αυξημένη ποσότητα ζάχαρης συνδέεται με έναν αριθμό μη φυσιολογικών λειτουργιών του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της κακής μνήμης και των γνωστικών δραστηριοτήτων. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση της ζάχαρης.

1. Δεν είναι όλα τα σάκχαρα κακά.

Οι οργανισμοί μετατρέπουν τα περισσότερα από τα τρόφιμα που τρώνε σε ζάχαρη. Για παράδειγμα, η γλυκόζη που προέρχεται φυσικά από τη διάσπαση τροφίμων όπως είναι το ψωμί και τα ζυμαρικά, τροφοδοτεί με ενέργεια τα κύτταρα σε όλο το σώμα μας, χωρίς να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία.
Ο δεύτερος τύπος σακχάρου είναι η φρουκτόζη, την οποία προσλαμβάνουμε φυσικά από τρόφιμα όπως τα φρούτα και το μέλι. Σε αυτήν την εκδοχή της είναι σχετικά αθώα, μιας και συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι φυτικές είναι και οι βιταμίνες, με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται απότομα τα επίπεδα σακχάρου. Αντίθετα, η παρουσία φρουκτόζης σε επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να γίνει επιζήμια για την υγεία μας. "Η φρουκτόζη επηρεάζει ορμόνες, όπως η ινσουλίνη, που είναι σημαντικές ώστε να αισθανόμαστε χορτάτοι", δήλωσε ο Kathleen Page, MD, βοηθός καθηγητής της κλινικής ιατρικής στο Keck Medicine, USC.

2. Η ζάχαρη είναι εθιστική.

Χρειάζεται μόνο μία μικρή ποσότητα ζάχαρης για να διεγερθεί ο εγκέφαλος και να απελευθερώσει ντοπαμίνη, μια φυσική χημική ουσία του εγκεφάλου που ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης. Δραστικές ουσίες όπως η κοκαΐνη και η μεθαμφεταμίνη δρουν στους ίδιους υποδοχείς με τη ντοπαμίνη. Σε μια μελέτη του USC, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τροφές με φρουκτόζη βιώσαν αυξημένη πείνα και πολλές λιγούρες καΙ είχαν μια μεγαλύτερη προθυμία να δώσουν χρήματα για να αποκτήσουν άμεσα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.

3. Η ζάχαρη γερνάει το δέρμα.

Συναισθηματικό IQ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη και τι οφείλουμε να γνωρίζουμε για αυτήν; Πώς μπορεί να βοηθήσει την καθημερινότητα και την εργασία μας.


Συναισθηματικό IQ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, όπως και τα συναισθήματα των άλλων. Ο αυτοέλεγχος, ο ζήλος και η επιμονή, η συμπόνια και η ικανότητα να συμβιώνουμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι όλα στοιχεία που δείχνουν πόσο υψηλή είναι η συναισθηματική μας νοημοσύνη, σύμφωνα με τον δημιουργό του ορισμού, Daniel Goleman. Σε αντίθεση με τα βιβλία αυτοβοήθειας, η συναισθηματική νοημοσύνη λειτουργεί βάσει της θεωρίας των “δύο μυαλών”, του λογικού και του συναισθηματικού.

Πώς συνδέεται το η συναισθηματική νοημοσύνη με το IQ;

Δεν υπάρχει άμεση σχέση αυτών των δύο. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύεται πως τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και χαμηλότερο IQ μπορούν να είναι πολύ πιο πετυχημένα στη δουλειά και τις προσωπικές τους σχέσεις σε σχέση με άτομα με πολύ υψηλότερο IQ. Με πολύ απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως η εξυπνάδα δεν μπορεί να κάνει θαύματα αν δεν καταλαβαίνουμε τα συναισθήματά μας και δεν ξέρουμε πώς να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους.
Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως όλοι γεννιόμαστε με ένα σταθερό IQ που δεν μπορεί να αλλάξει σημαντικά μέσω της εκπαίδευσης και των εμπειριών μας. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, το τι θα συμβεί στη ζωή μας είναι προκαθορισμένο. Ο Goleman, πάλι, έχει πιο αισιόδοξη θεωρία για την συναισθηματική νοημοσύνη, πιστεύοντας πως είναι μια δεξιότητα που οι ενήλικες μπορούν να βελτιώσουν. Αλλά, ίσως το πιο σημαντικό, είναι πως μπορούν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν πώς να το κάνουν από παιδιά.

Τι καθορίζει την υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη;

Τι να κάνω όταν έχω νεύρα;

Διαβάζετε αυτές τις γραμμές την ώρα που βγαίνουν καπνοί από τα αυτιά σας; Έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να ηρεμήσετε.


Τι να κάνω όταν έχω νεύρα;

Οι προφανείς… ζεν απαντήσεις στην ερώτηση του τίτλου λένε να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες, να μετρήσετε μέχρι το δέκα και να περιμένετε να σας περάσει. Καθότι, όμως, η εμπειρία χρόνων έχει δείξει ότι εννιά φορές στις δέκα δεν πιάνουν (ειδικά σε περιπτώσεις δικαιολογημένου θυμού) συγκεντρώνουμε παρακάτω μερικές πιο ρεαλιστικές λύσεις για να ηρεμήσετε.
Απαντήστε ειλικρινά στον εαυτό σας γιατί έχετε νεύρα: Φταίει, για παράδειγμα, το ότι έχετε πολλή δουλειά; Έκανε κάποιος κάτι που σας πείραξε; (Και αν ναι: ήταν σοβαρό; Ειλικρινά είπαμε! Κουβέντα με τον εαυτό σας κάνετε). Μήπως τα νεύρα σας είναι θέμα ορμονών; (Ναι, οι γυναίκες έχουν κάποιες μέρες του μήνα περισσότερα νεύρα λόγω ορμονών, δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε). Όταν ξέρετε την πραγματική αιτία του προβλήματος, είναι πολύ πιο εύκολο να το αντιμετωπίσετε –ή έστω, να παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι αύριο θα αισθάνεστε καλύτερα.
Ασκηθείτε: Η άσκηση κάνει θαύματα στην εκτόνωση του συσσωρευμένου θυμού. Διαφορετικά είδη άσκησης δουλεύουν καλύτερα για διαφορετικούς ανθρώπους: Κάποιοι ξεσπάνε με «επιθετική» άσκηση, όπως το kick boxing ή η εντατική αερόβια άσκηση, άλλοι προτιμούν την ηρεμία που προσφέρουν μέθοδοι όπως η γιόγκα ή το pilates (που δουλεύουν και με την αναπνοή, που λέγαμε και στην αρχή), άλλοι πάλι ηρεμούν με τις… δουλειές του σπιτιού –άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Δημιουργήστε αντιπερισπασμούς: Στον εαυτό σας, και πάλι. Δείτε βιντεάκια στο YouTube, βάλτε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς, διαβάστε ένα βιβλίο. Προσοχή: Οι αντιπερισπασμοί πρέπει να είναι κάτι που απαιτεί την πλήρη προσοχή σας –το να χαζέψετε το newsfeed σας στο Facebook ή να μαγειρέψετε δεν θα πιάσει, γιατί θα μπορείτε παράλληλα να σκέφτεστε ό,τι κι αν ήταν αυτό που σας εκνεύρισε.

Προσοχή στο κρυφό αλάτι!



Έχεις υψηλή πίεση; Μην βάζεις αλάτι! 

Θες να χάσεις κιλά; Κόψε το ψωμί…Αυτοί είναι λίγοι από τους πολλούς αφοριστικούς διατροφικούς ισχυρισμούς, όταν κάποιος έχει υπέρταση ή κάνει δίαιτα. Ωστόσο, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να μειώσουν την κατανάλωση του αλατιού και των σταρένιων/λευκών αρτοσκευασμάτων (ψωμί, φρυγανιές, παξιμάδια), μιας και αποτελούν χαρακτηριστικές γεύσεις της ελληνικής διατροφής.
Αυτή η αλλαγή είναι επιτακτική μιας και μελέτη του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει δείξει πως στην Ελλάδα το 40% του αλατιού που καθημερινά τρώμε προέρχεται από το ψωμί που αγοράζουμε. Ειδικότερα, οι περισσότεροι Έλληνες προσλαμβάνουν καθημερινά 9 γραμμάρια αλατιού, όταν η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ανέρχεται στα 6γρ (σχεδόν 1 κουταλάκι του γλυκού).
Η περίσσεια αλατιού στον οργανισμό επιβαρύνει τη νεφρική λειτουργία και αυξάνει τον όγκο αίματος, ο οποίος με τη σειρά του απαιτεί από την καρδιά να δουλέψει περισσότερο, με αποτέλεσμα να ασκείται μεγαλύτερη περισσότερη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο πρόβλημα υπέρτασης. 

H καισαρική επηρέασε την εξέλιξή μας

Οι επεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τους μηχανισμούς της φυσικής επιλογής.
Οι επεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τους μηχανισμούς της φυσικής επιλογής.

Oσο παράξενο και αν ακούγεται, η διαδεδομένη πρακτική της καισαρικής τομής επηρεάζει την ανθρώπινη εξέλιξη. Σήμερα, όλο και περισσότερες γυναίκες αναγκάζονται να υποβληθούν στην επέμβαση, εξαιτίας της στενότητας της λεκάνης τους, ενώ, όπως υπολογίζουν οι ερευνητές, οι περιπτώσεις όπου το έμβρυο δεν μπορεί να γεννηθεί φυσιολογικά γιατί δεν χωράει να διέλθει του κόλπου έχουν αυξηθεί από τριάντα ανά χίλιες γεννήσεις, όπως ήταν τη δεκαετία του 1960, σε τριάντα έξι ανά χίλιες γεννήσεις.

Μελετώντας ιστορικά το φαινόμενο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, πριν από τις ιατρικές εξελίξεις, τα γονίδια που ευθύνονται για την αδυναμία του φυσιολογικού τοκετού δεν θα επιβίωναν, αφού μητέρα και νεογνό θα πεθαίναν κατά τη διάρκειά του. Οι ερευνητές στην Αυστρία που εκπόνησαν τη μελέτη επισημαίνουν ότι οι τάσεις που καταγράφονται σήμερα και η συχνά αβασάνιστη καταφυγή στην καισαρική τομή θα εξακολουθήσουν, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι θα έρθει μια ημέρα που ο φυσιολογικός τοκετός θα θεωρείται αναχρονιστικός.

Ειδικότερα ο δρ Φίλιπ Μίτεροκερ, του Τμήματος Θεωρητικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, επισήμανε ότι το θέμα του φυσιολογικού τοκετού αποτελεί σημαντικό ερώτημα για την κατανόηση της ανθρώπινης εξέλιξης. «Γιατί το ποσοστό των γεννήσεων κατά τις οποίες το μωρό δεν μπορεί να γεννηθεί φυσιολογικά είναι τόσο υψηλό; Χωρίς τις επεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, τα προβλήματα αυτού του τύπου αποδεικνύονται μοιραία και αυτό έχει σημασία όσον αφορά τους μηχανισμούς της φυσικής επιλογής. Οι γυναίκες που διαθέτουν πολύ στενή λεκάνη δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν του τοκετού πριν από έναν αιώνα. Σήμερα, όμως, ζουν και έτσι κληροδοτούν τα γονίδια για τη στενή λεκάνη στις θυγατέρες τους», τονίζει ο Αυστριακός ειδικός.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ?? – ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ



Πού και πού, κάποιες εμπειρίες, μέρη και πρόσωπα αφυπνίζουν μέσα σας μια εσωτερική αίσθηση οικειότητας που ψιθυρίζει για μια παλιά γνώση. Μέσα σ’ ένα πλήθος από αγνώστους, μερικές φορές υπάρχει κάποιος τον οποίον, μόλις συναντάτε, νιώθετε ότι γνωρίζατε από πολύ παλιά. Με άλλους ποτέ δεν νιώθετε οικειότητα, άσχετα με το πόσο πολύ συναναστρέφεστε μαζί τους. Αν δεν παρεμποδίζεστε από προκαταλήψεις και δεν απατάσθε από σεξουαλική έλξη και βρίσκετε ψυχές των οποίων τα πρόσωπα και οι προσωπικότητες σας έλκουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι άλλες, είναι πιθανόν να τις ξέρατε από πριν.

Μια μικρή δοκιμή επίσης θα καθορίσει ποιοι είναι αληθινοί φίλοι του παρελθόντος. Μπορεί να έχετε πολλούς «φίλους», που να σας λένε ότι είστε υπέροχοι και να συμφωνούν με όσα λέτε. Τέτοιοι άνθρωποι σας θέλουν για κάποιο δικό τους όφελος. Οι αληθινοί φίλοι δεν θέλουν τίποτα από σας εκτός από τη χαρά της παρουσίας σας. Μερικές φορές η δοκιμή των φίλων έγκειται στη διαπίστωση του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρονται όταν κάνετε κάτι που τυχαίνει να τους εξάπτει ή να τους αντικρούει. Οι δικοί σας άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να σας εκδικηθούν ή να σας εγκαταλείψουν, παρόλο που μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες.

Μπορείτε επίσης να βρείτε ποιοι είναι οι φίλοι σας από προηγούμενες ζωές από τον συντονισμό που υπάρχει μεταξύ σας.

Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά!

Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα θέμα που αφορά πολύ κόσμο καθώς ποιος δεν θα ήθελε να έχει επίπεδη κοιλιά έτσι ώστε να δείχνει υπέροχα σε ένα στενό φόρεμα ή έτσι ώστε να μην ρουφάει την κοιλιά του.

Πέρα όμως από αισθητικούς λόγους το να έχουμε επίπεδη κοιλιά είναι καλό και για την υγεία μας. Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς  οδηγεί σε επέκταση του γύρω από τα εσωτερικά κοιλιακά όργανα κάτι που ονομάζεται σπλαχνικό λίπος. Το λίπος αυτό παράγει τοξίνες, όπως οι κυτοκίνες οι οποίες επηρεάζουν την σωστή λειτουργία του οργανισμού και προκαλούν φλεγμονή αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 καθώς και καρκίνου του παχέως εντέρου, οισοφάγου και παγκρέατος. Πέρα από την γυμναστική και η διατροφή αποτελεί σύμμαχο της επίπεδης κοιλιάς.
Παρακάτω αναφέρονται κάποιες διατροφικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

i. Ενυδατωθείτε!

Η σωστή ενυδάτωση είναι μια από τις βασικότερες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε έτσι ώστε να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα όταν  οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος. Πιο συγκεκριμένα όταν είμαστε αφυδατωμένοι ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται οδηγώντας έτσι σε εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Μην ξεχνάτε λοιπόν να καταναλώνεται 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως. 

ii. Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα

Καθημερινά θα πρέπει να καταναλώνετε 4-5 γεύματα κάθε 3-4 ώρες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό αλλά διατηρεί και τις ισορροπίες του σακχάρου στο αίμα. Όσο χαμηλότερο διατηρείται το σάκχαρο του αίματος τόσο χαμηλότερα διατηρείτε και η ινσουλίνη, η οποία σε περίπτωση υπερέκκρισης οδηγεί σε εναπόθεση λίπους γύρω από την κοιλιά. Για αυτό λοιπόν μην ξεχνάτε να καταναλώνεται μικρά σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματά σας. Προτιμήστε ως σνακ μερικά αμύγδαλα, 1 φρούτο ή ένα κομμάτι τυρί χαμηλών λιπαρών.

iii. Περιορίστε την ζάχαρη

Η πρόσθετη ζάχαρη, η οποία βρίσκεται σε γλυκά, σοκολάτες, αναψυκτικά, χυμούς του εμπορίου και αθλητικά ποτά δεν είναι καλή για την υγεία μας. Προσφέρει μόνο θερμίδες και κανένα άλλο θρεπτικό συστατικό. Περιορίζοντας την κατανάλωση ζάχαρης θα διατηρήστε χαμηλά τα επίπεδα ινσουλίνης και υψηλά τα επίπεδα γλυκαγόνης, η οποία είναι μια ορμόνη που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στην περιοχή της  κοιλιάς. Για αυτό λοιπόν περιορίστε όσο περισσότερο γίνεται την ζάχαρη διαβάζοντας προσεκτικά τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων.

Άνθρωπε…. και να ‘ξερες!

Πιονι Βασιλιας.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
Πόσο σε θαυμάζω Άνθρωπε!
Αλήθεια!
Και μην ακούς όλους αυτούς που λένε πώς κατάντησες. Τίποτα δεν είναι ολοκάθαρο και φωτεινό. Έτσι και συ.
Άστους να λένε. Εγώ σε θαυμάζω για όσα σε σένα αναγνώρισα και με ενέπνευσαν. Για το μεγαλείο της δύναμής σου σε κάθε εκδήλωση της Αλήθειας σου!
Μπορεί να λησμόνησες ποιός στ’ αλήθεια είσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι!
Σ’ αυτή σου τη λήθη πάντα πόνταραν όσοι επιθυμούν τον εκφυλισμό σου. Σε πρόδωσαν, σε πλάνεψαν, σε μόλυναν, σε λέρωσαν, σε εκμεταλλεύτηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν το Καλό από μέσα σου! Γιατί το σκοτάδι δεν έχει υπόσταση από μόνο του, κι έτσι κλέβει από το φως. Από το φως σου συντηρούνται!
Κι όμως το μεγαλείο σου δεν χάθηκε!
Το έχω δει….
Σε εκείνους που πιστεύουν σε ένα καλύτερο κόσμο και μάχονται γι’ αυτό, θυσιάζοντας την βόλεψή τους
Σε εκείνους που κυνηγάνε τα όνειρά τους, χωρίς να τους πτοούν οι δυσκολίες
Σε εκείνους που δεν συμβιβάζονται με τα λιγότερα
Σε εκείνους που δεν κάνουν εκπτώσεις στην ηθική τους

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!!!

C:\Users\ΑΝΤΩΝΗΣ\Desktop\YscZFAz.jpg

Με το πρώτο φως του ήλιου μια νέα ημέρα γεννιέται και πλήθος από πραγματικότητες αναμένουν σαν κουβάρια να ξεδιπλωθούν, χαράζοντας μια ξεχωριστή διαδρομή για τον κάθε ένα από εμάς.
     Όλοι μας αναζητούμε μια θέση μέσα σε αυτή τη νέα ημέρα, για να αναπτύξουμε τον εαυτό μας, η εκδήλωση του οποίου καταγράφεται στο βιβλίο της προσωπικής μας ιστορίας .
      Τι αναζητούμε αλήθεια?
      Ψάχνουμε τις καλύτερες συνθήκες για εμάς και τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσουμε μέρα με τη μέρα τη ζωή μας.
       Μια ημέρα καλή για εμάς είναι εκείνη που έχουμε συντονιστεί με το ΕΥ της ημέρας , πρώτα εντός μας και έχουμε εντοπίσει τη θέση μας σε αυτήν. Έτσι στην καθημερινότητα μας, παρατηρούμε λιγοστά εμπόδια και νοιώθουμε αρκετά δυνατοί .
       Όλοι έχουμε βιώσει αυτή την μέρα που νοιώθουμε άτρωτοι και σίγουρα είναι ένα από το σημεία αναφοράς μας ,για τις επόμενες ημέρες που ακολουθούν ή απλά έρχεται για να μας ανακουφίσει .
       Τι γίνεται όμως όταν καθημερινά πλήθος από θέλω-απόψεων ανταγωνίζονται για μια επικράτηση και οι ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ των ΟΝΕΙΡΩΝ κατακλύζονται από ένα θυμωμένο αγώνα επικράτησης?
        Πως θα επεμπλακούμε από αυτό το χάλι που υπάρχει ούτως ή άλλως ,για να βρούμε τη δική μας μοναδική διαδρομή προς τα όνειρα μας ?
        Και πως γίνεται εκείνη τη μοναδικά ξεχωριστή για τον καθένα μας ημέρα, αυτά τα εμπόδια να μην υπήρχαν και απλά ο δρόμος για τα όνειρα μας να ήταν ανοιχτός ?
        Πολύ απλά, εκείνη την ημέρα συντονιστήκαμε με την καλή της πλευρά  και κάναμε χώρο για τα όνειρα μας εντός της  και εκείνη ανταποκρίθηκε και μας υποδέχτηκε, δείχνοντας μας βήμα βήμα την διαδρομή, επειδή εμπιστευτήκαμε τη θέση μας και την υποστηρίξαμε.
        Με λίγα λόγια επιλέξαμε να «μας δούμε» μέσα σε αυτήν ημέρα διαδραστικά και να πούμε στην τελική «ω ρε φίλε τι πέτυχα σήμερα!!!»
       Τα όνειρα μας όμως, για να υλοποιηθούν χρειάζονται και μια ανάλογη δράση .
       Έτσι, λοιπόν, επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα