Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (Mέρος Γ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς θα Μπορούσατε να Φέρεις Περισσότερη Συμπαντική Υποστήριξη στη Ζωή σας.
H Ιατρική των Ζώων
Η ιατρική των ζώων μπορεί επίσης να είναι ένα ισχυρό εργαλείο καθοδήγησης στη ζωή μας. Αν την προσοχή σας τραβάει ένα συγκεκριμένο ζώο ή συναντηθείτε με κάποιο, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη για να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά ή την ιατρική που συνδέεται με το συγκεκριμένο αυτό ζώο. Υπάρχουν κάποιες υπέροχες κάρτες ζώων διαθέσιμες ή μπορείτε να διερευνήσετε στο διαδίκτυο την ιατρική που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο ζώο. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε την διαίσθηση σας πριν αναζητήσετε οποιαδήποτε εξωτερική αναφορά. Τι παρατηρείτε σχετικά με το ζώο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Πρόσφατα ένας σκίουρος με κατούρησε και ένας ασβός διέσχισε τον δρόμο λίγα μέτρα μπροστά μου ένα απόγευμα (οι ασβοί είναι συνήθως νυκτόβια πλάσματα). Και τα δύο αυτά περιστατικά είχαν τεράστια σημασία και σχετίζονταν με αυτό που διερευνούσα στην ζωή μου εκείνη τη στιγμή.
Πώς θα Μπορούσατε να Φέρετε Περισσότερη Συμπαντική Υποστήριξη στη Ζωή σας.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξετε, να ευθυγραμμιστείτε με τη ροή και να φέρετε περισσότερη υποστήριξη στη ζωή σας. Να είστε περίεργοι, ανοικτοί, και να παρατηρείτε σε τι ή που αισθάνεστε να ελκύεστε. Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες που θα σας ενθαρρύνουν στην πορεία:

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Βγαίνοντας Από το Νου και Μπαίνοντας στην Καρδιά
Στη σύγχρονη κοινωνία οι ιδιότητες της ενσυνείδητης σκέψης θεωρούνται ότι είναι το μονοπάτι προς την επιτυχία, η οποία μετριέται σε εξωτερικά σημάδια προόδου και επίτευξης στόχων. Από μικρή ηλικία διδασκόμαστε να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να έχουμε στρατηγική. Η αληθινή επιτυχία, όμως, κατά τη γνώμη μου, προέρχεται από τη μεγαλύτερη σύνδεση με την καρδιά και τη διαίσθησή μας, από το να είμαστε αυτοί που πραγματικά είμαστε και να εκφράζουμε την θεία ύπαρξη μας. Εδώ είναι ένα εμπνευσμένο απόσπασμα από τον Open του Openhand σχετικά με τη δημιουργία περισσότερου χώρου για να υπάρξει εναρμόνιση με τη ροή στη ζωή σας και δημιουργία με το θείο:
«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτής της κοινωνίας, είναι ότι συχνά καταλήγετε να κάνετε πάρα πολλά. Και απλά το να κάνετε δεν είναι το ίδιο με τη θεία δημιουργικότητα, η οποία απαιτεί χώρο και παρουσία για να ρέει σωστά.
Έτσι, ρίξτε μια καθαρή ματιά σε όλα όσα καταλήγετε να κάνετε σε μια μέρα και ρωτήστε ...
«Χρειάζεται πραγματικά να το κάνω αυτό; Εξυπηρετεί τον υψηλότερο σκοπό μου;»
Αν όχι, βγάλτε το και επιτρέψτε σε έναν ανοιχτό χώρο να σχηματιστεί.
Επικεντρωθείτε στο να μην κάνετε, στο να μην σκέφτεστε τι πρέπει να γίνει.
Αυτό δεν είναι εύκολο, επειδή ο νους συνεχίζει να τρέχει τους προγραμματισμένους κύκλους του.
Έτσι κατεβείτε στην καρδιά, εργαστείτε στο να διαλευκάνετε τους κύκλους του νου ενώ το κέντρο σας βρίσκεται στο χώρο της καρδιάς. Δημιουργήστε ένα άνοιγμα. Στη συνέχεια, θα καταλήξετε να θαυμάζετε τα τέλεια θαύματα που δημιουργείτε».
Πάρτε λίγο ελεύθερο χρόνο, βρείτε χώρο και χρόνο για να συνδεθείτε με την Ροή. Περάστε ακόμη και λίγες στιγμές μέσα στην ημέρα σας αναπνέοντας συνειδητά. Εγκαταλείψτε τις ατζέντες ή οποιαδήποτε ανάγκη που έχετε για να συμβούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να είμαστε κολλημένοι σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όμως το σύμπαν έχει μια πολύ ευρύτερη άποψη για τον κόσμο και το τι θα μπορούσε να ξεδιπλωθεί, από αυτά που τα περιορισμένα μυαλά μας θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Υπάρχει μια πληθώρα δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας που μπορεί να μην έχουμε ακόμη σκεφτεί. Θυμάμαι τα λόγια αυτά του Gareth Brooks «Κάποια από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού είναι οι αναπάντητες προσευχές», κάποια από τα μεγαλύτερα δώρα μας είναι, επίσης, πράγματα που δεν θα είχαμε ποτέ φανταστεί, έτσι ώστε να παραμείνουμε ανοικτοί στις απεριόριστες δυνατότητες.

ΣYΝΤΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Αισθάνεστε την υποστήριξη του Σύμπαντος και την καθοδήγηση στην καθημερινή σας ζωή; Γνωρίζετε το ενεργειακό πεδίο που κινείται και συνεχώς δημιουργεί γύρω σας; Υπάρχει μια φυσική ροή ενέργειας που κινείται μέσα από όλα τα πράγματα. Δημιουργεί και διαμορφώνει την τρέχουσα στιγμή. Είστε ένα σημαντικό μέρος αυτής της ροής και ένα περίπλοκο μέρος του δικτύου της ζωής που συνεχώς υφαίνεται.
Το Σύμπαν μας καλεί συνεχώς και μας στηρίζει να έρθουμε σε ευθυγράμμιση με αυτόν τον Θείο Χορό. Είμαστε ένα απαραίτητο μέρος αυτής της αλληλεπίδρασης. Όταν δίνουμε προσοχή και συμβαδίζουμε με αυτή την ορθότητα, τότε αξιοσημείωτα θαύματα συμβαίνουν στη ζωή μας! Δεν είναι πάντα εύκολο ή απλό. Μερικές φορές, η ροή μπορεί να μας οδηγήσει σε προκλήσεις, ώστε να μπορέσουμε να ξετυλίξουμε τις στρεβλώσεις και να αφήσουμε πίσω μας αυτό που δεν μας εξυπηρετεί πλέον και μερικές φορές δεν ευθυγραμμιζόμαστε με αυτό που είναι σωστό για διάφορους λόγους, όπως φόβο, εμπειρίες του παρελθόντος ή συνήθεια. Ο κόσμος μας την παρούσα στιγμή μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο μέρος και είναι πιθανό να αντιστεκόμαστε και να χανόμαστε σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό που είναι υπέροχο σχετικά με τη ροή, είναι ότι είναι πάντα εκεί και μας περιμένει, εμείς απλά πρέπει να συντονιστούμε ξανά με αυτήν.
Υποστήριξη σε Πολλές Μορφές
Η θεία υποστήριξη έρχεται με πολλές μορφές. Μπορεί να λαβαίνουμε διαισθητικά μηνύματα ότι γνωρίζουμε πράγματα, οράματα ή εικόνες, που απλά προσγειώνονται μέσα μας. Μπορεί να αισθανόμαστε μια διαισθητική γνώση γύρω από το ηλιακό μας πλέγμα, από εδώ προέρχεται ο όρος «ένστικτο του εντέρου» (= gut instinct). Το έντερο μας γνωρίζει τι είναι σωστό. Όταν κάνω μια ερώτηση εσωτερικά, αν δεν είναι ευθυγραμμισμένη συχνά παρατηρώ ένα σφίξιμο στο ηλιακό μου πλέγμα, στη συνέχεια, αν σκεφτώ μια εναλλακτική δυνατότητα που είναι ευθυγραμμισμένη νιώθω το σώμα μου να χαλαρώνει και να επεκτείνεται. Μερικές φορές, απλά ανεξήγητα γνωρίζω ποια είναι η σωστή ενέργεια, ακόμα και αν αυτή δεν θα ήταν η λογική ή προτιμότερη επιλογή σύμφωνα με το νου/ το εγώ. Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός, γι’ αυτό εξασκηθείτε να ακούτε το σώμα σας και την εσωτερική γνώση, πώς αυτή σας μιλάει; Έχουμε αξιοσημείωτη νοημοσύνη συνεχώς στη διάθεση μας πολύ πέρα από το νου.

Τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος σε Χριστουγεννιάτικη αγορά -9 νεκροί 50 τραυματίες [εικόνες + βίντεο]

Τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος σε Χριστουγεννιάτικη αγορά -9 νεκροί 50 τραυματίες [εικόνες&βίντεο]


Με αίμα βάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50. Η Γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Το AFP κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς (πληροφορίες μιλούν για 9 νεκρούς) και τουλάχιστον 50 τραυματίες, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.



Σύμφωνα με το DPA η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».
Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.

Ξεχάστε το βιάγκρα: Συμπληρώματα διατροφής και φυσικές εναλλακτικές για την στυτική δυσλειτουργία

στυτική δυσλειτουργία

Το βιάγκρα (Viagra) είναι το πιο γνωστό φάρμακο για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
Λίγοι γνωρίζουν, όμως, ότι στην στυτική δυσλειτουργία υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το βιάγκρα. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν φάρμακα, ιατρικές θεραπείες, αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπληρώματα διατροφής και εναλλακτικές θεραπείες.
Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία
Αν ένας άντρας δεν είναι σε θέση να αποκτήσει, ή να διατηρήσει μια στύση που είναι αρκετά σταθερή για έχει φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πάσχει από στυτική δυσλειτουργία. Τα προβλήματα στύσης είναι συχνά, ειδικά με το πέρασμα του χρόνου και επηρεάζουν σχεδόν όλους τους ενήλικες άνδρες σε κάποια στιγμή της ζωής τους.
Αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας
Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκύψει από παράγοντες που είναι ιατρικοί, ψυχολογικοί, συναισθηματικοί, ή ένας συνδυασμός αυτών.
Οι ιατρικές καταστάσεις που συνδέονται με στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν:
  • Υπέρταση
  • Διαβήτης
  • Καρδιακή νόσος
  • Αθηροσκλήρωση
  • Νεφρική νόσος
  • Πολλαπλή σκλήρυνση
  • Νόσος Peyronie
  • Τραυματισμός στο πέος, ή τον προστάτη, ή την ουροδόχο κύστη, ή στην λεκάνη, ή στο νωτιαίο μυελό μετά από τη χειρουργική επέμβαση ή από άλλες αιτίες.
Ψυχολογικά ζητήματα που συμβάλλουν στη στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν:
  • Άγχος
  • Κατάθλιψη
  • Ενοχικά συναισθήματα
  • Αυξημένο στρες
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Επιλογές τρόπου ζωής που έχουν συνδεθεί με στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν:
  • Κατάχρηση αλκοόλ, ή ναρκωτικών ουσιών
  • Υπερβολικό βάρος (παχυσαρκία)
  • Έλλειψη άσκησης
  • Κάπνισμα
Συμπληρώματα διατροφής και βότανα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ, Η ΣΤΑΡ!


Σύμφωνα με το ντοκυμανταίρ, που γυρίστηκε με θέμα τη ζωή της, μεγάλωσε σε μοναστήρι και από μικρή έδωσε όρκο αγνότητος. Ότι δεν θα συνουσιαστεί ποτέ με άνδρα. Λέγεται ότι δεν πάτησε τον όρκο της, άλλωστε ήταν «λευκοί» και οι δύο της γάμοι. Θεωρούσε, άλλωστε, πράξη αηδιαστική το σεξ και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα για άτομα άνω των 40 χρόνων. Ποιά; Η Μαντάμ Κλώντ, μία αληθινή σταρ της πορνείας. Η πιο διάσημη προαγωγός στον κόσμο. Αποδεκτή από τα πιο μεγάλα ονόματα του πλανήτη, λόγω της υψηλής ποιότητας της προσφοράς της και βέβαια, για τη διακριτικότητα των υπηρεσιών της.
Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 19 Δεκεμβρίου, το 2015, πέθανε στα 92 της χρόνια η Φερνάντ Γκρυνταί, παγκόσμια γνωστή στους πελάτες της ως Μανταμ Κλώντ, αξίζει να γνωρίσουμε μία γυναίκα θρύλος της high society πορνείας. Δούλευε με κορίτσια που δεν ήταν εντελώς πουτάνες, μάλλον που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για ένα διάστημα την πορνεία, με σκοπό να πιάσουν την καλή.
Μία ήταν ηθοποιός, άλλη ζωγράφος, χορεύτρια, φοιτήτριες, κορίτσια με μέλλον και από διάφορες χώρες στο «σπίτι» της μαντάμ . Διαθέσιμες για τον Τζών Κένεντυ, τον Καντάφι, τον Σάχη της Περσίας, τον Μάρλον Μπράντο, τον Ντε Γκωλ, τον Πομπιντού, μερικά τρανταχτά ονόματα.
Ο δεξιός πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν έβαλε στο σημάδι τα μπουρδέλα πολυτελείας και η μαντάμ αναγκάστηκε να μετακινηθεί στην ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες. Επίστρεψε στο Παρίσι, όταν εξελέγη πρόεδρος ο σοσιαλιστής Φρανσουά Μιτεράν, «επισκέπτης» της κι αυτός, όχι τακτικός. Για να αντιληφθεί κανείς την αύρα της κοσμικότητας, της διασημότητας που κουβαλούσε επάνω της η μαντάμ, αρκεί να σημειωθεί πώς χαρακτηρίστηκε σπουδαιότερη η δική της απ’ εκείνη της υπόθεσης Ντρέυφους.

Το Άδειο


Θυμάμαι λοιπόν εκείνη τη μέρα
που έφυγες

δεν θα υποκύψω στον ελεεινό πειρασμό
να την αποκαλέσω αποφράδα
όπως βραβεύει κάποιος μεγαλαυχώντας
σαν επηρμένος αθλοθέτης
τον έσχατο με το αριστείο του πρώτου

το βήμα σου που άνοιξες
για να μπεις στο τελευταίο λεωφορείο
κάπως βιαστική
κι όχι ακριβώς
λυπημένη
περισσότερο αμήχανη

‘θα τα πούμε’
μα ποτέ δεν τα’παμε ξανά
το ξέραμε

από τον ήχο των ανθρώπων
ολόγυρα
από το βάρος του ουρανού
πόσο παράξενο!
από την έλλειψη οξυγόνου

το νιώθαμε

Η φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Κάρολος (και όχι ο Γουίλιαμ) θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς της Μ.Βρετανίας [εικόνες]

Φωτογραφία: Associated Press
Φωτογραφία: Associated Press
Και ενώ για πολλούς φάνταζε έως και σίγουρο ότι ο επόμενος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι ένα φρέσκο πρόσωπο (ο πρίγκιπας Γουίλιαμ) μάλλον κανόνιζαν χωρίς τον... Κάρολο. 
Μια φωτογραφία του πρώτου διαδόχου του βρετανικού θρόνου με την βασίλισσα Ελισάβετ δείχνει ότι μάλλον αυτός θα είναι ο επόμενος μονάρχης. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Κέι της Daily Mail. 
Το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της βασίλισσας για να σηματοδοτήσει το τέλος του έτους που γιόρτασε τα 90α της γενέθλια. 
Στη φωτογραφία αυτή αν και θα περίμενε κανείς η Ελισάβετ να ποζάρει πλάι πλάι με τον 95χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, τελικά στέκεται μαζί με τον πρωτότοκο γιο της και πρώτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο. 
Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα το Μπάκιγχαμ, η εν λόγω εικόνα μεταφέρει ένα μήνυμα: Οχι μόνο ότι η σχέση μητέρας και γιου είναι καλή, αλλά και ότι η συνέχεια της μοναρχίας είναι ασφαλής. 

Ελληνας μεταξύ των τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή

Φωτογραφία: AP

Eνας Έλληνας βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.
Πρόκεται για τον Έλληνα ομογενή, Αναστάσιο Ζιμπιρικάκη, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών σε κοινή συνέντευξη τύπου που είναι σε εξέλιξη μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας.

Εκτακτο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο στο Βερολίνο -Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά [εικόνες&βίντεο]

Εκτακτο: Φορτηγό σκορπίζει το θάνατο στο Βερολίνο -Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά [εικόνες&βίντεο]

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΝΕΚΡΟΙ


Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Η γερμανική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει έναν νεκρό, ενώ άγνωστός είναι ο αριθμός των τραυματιών.
Ακόμη δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για δυστύχημα ή τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Η ετυμολογία και η σημασία του ονόματος του Ουρανού


[ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΛ.  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΣΙΟΔΟΣ]
Για καιρό ορισμένοι γλωσσολόγοι συνέδεαν το όνομα του θεού Ουρανού (και το αντίστοιχο κοινό ουσιαστικό) με το όνομα της ινδικής θεότητας Varuna. Ωστόσο προσεκτικότερη ανάλυση της λέξης την συνδέει ξεκάθαρα με μια από τις παραλλαγές της ρίζας που σχετίζεται στα Αρχαία Ελληνικά με το νερό (- / -). Η δωρική/βοιωτική παραλλαγή ὠρανός και οι αιολικές ὤρανος και ὄρανος υποδεικνύουν μια αρχική μορφή του ουσιαστικού ορσανος, Το ορσανος θα αποτελούσε επέκταση μιας ακόμη βασικότερης λέξης *ορσός (=βροχή) με τη βοήθεια του επιθήματος -ανος ή εναλλακτικά να προέρχεται απευθείας από την αντίστοιχη ρηματική ρίζα -. Στην πρώτη περίπτωση ο τόνος θα έπεφτε στη λήγουσα (ορσανός) κατά το ὀρφανός (< ὀρφός), στη δεύτερη στην προπαραλήγουσα (όρσανος και πβ. ὄχανον < ἔχω / ξόανον < ξέω).  Στη δεύτερη περίπτωση η λέξη θα είχε τη σημασία ουσιαστικού που δηλώνει πρόσωπο που ενεργεί («αυτός που δίνει τη βροχή»). Η φωνητική εξέλιξη ενός τύπου ορσανος, ανεξάρτητα από τον τόνο, θα εξηγούσε τις σωζόμενες παραλλαγές της λέξης στην κάθε διάλεκτο:

Σαν τα φύλλα οι άνθρωποι


« Η γενιά των ανθρώπων είναι σαν τη γενιά των φύλλων, που άλλα φύλλα ο άνεμος σκορπά χάμω, άλλα πάλι φυτρώνουν όπως η άνοιξη αναχλωραίνει τα πράσινα δέντρα. Έτσι και η γενιά των ανθρώπων: Η μία φυτρώνει και η άλλη σβήνεται»...Στην αξία της ζωής αναφέρεται ο ΟΜΗΡΟΣ μέσα από μια στιχομυθία στην Ιλιάδα η οποία συμβαίνει ανάμεσα στον Ιδομενέα και τον Γλαύκο λίγο πριν αναμετρηθούν αντίπαλοι στην μάχη. Σαν τα φύλλα των δέντρων είναι οι άνθρωποι, που γεννιούνται και πεθαίνουν ενώ ο άνεμος μπορεί να τα σκορπίσει εύκολα στο χώμα και τα μετατρέπει σε πρασινάδα ζωής την άνοιξη, ανοίγοντας έτσι πάλι και πάλι τον κύκλο της ζωής...
Η φθαρτή φύση του ανθρώπου δεν πρέπει να λησμονείται, αντίθετα η ζωή μας γόνιμο λίπασμα στις επόμενες γενιές θα πρέπει να γίνεται. Η φύση μαρτυρά σε όποιον έχει την ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ την αδυναμία και την φθορά της ύλης απέναντι στην διαρκή αναμέτρηση με το άπειρο. Ο Όμηρος όπως και γενικότερα οι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά ότι η ζωή διαρκεί ελάχιστα, αλλά σου επιτρέπει να κάνεις όμως πολλά! Η "αθανασία" της ύλης δόθηκε από τους ΘΕΟΥΣ προς τους ανθρώπους μέσω της ΝΟΗΣΗΣ KAI TΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ.

"Οι θεοί των Ελλήνων είναι ενδοκοσμικοί"


Γύρω από την Αρχαία Ελληνική θρησκεία έχουν γραφτεί πολλά. Μελετητές που αφήσανε πλούτο και γνώση και που οι μελέτες τους μείνανε επικές. Στα παρακάτω δύο αποσπάσματα από τον βιβλίο "ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ" του W. Nestle -ένας από τους πιο εμβριθείς μελετητές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος- θα απολαύσουμε μια απλή,δυνατή και ξεκάθαρη άποψη για την λατρεία των Ελλήνων. Λέει λοιπόν:...
 "Για τους σημιτικούς λαούς  η φύση είναι βέβαια δημιουργία του θεού, και μάλιστα δημιουργία εκ του μηδενός, ένα θαύμα δηλαδή το οποίο εκφράζει, την άπειρη δύναμη του θεού... Επιπλέον λόγω του "προπατορικού αμαρτήματος" του ανθρώπου η φύση περιήλθε σε κατάσταση απομάκρυνσης από τον θεό, αποξένωσης με τον θεό, αντιπαλότητας με  τον θεό, με αποτέλεσμα ο θεός να εμφανίζεται πράγματι ως το "εντελώς άλλο" και κατά συνέπεια να φανερώνεται αληθινά και ολοκληρωτικά μόνο μέσα στο αντίθετο της φύσης, στο θαύμα.
Στην περίπτωση του Έλληνα τα πράγματα είναι διαφορετικά: γι' αυτόν η φύση, το σύμπαν, ο κόσμος, όπως είναι, είναι κάτι θεϊκό και ο απορητικός θαυμασμός, με τον οποίο παρατηρεί τον κόσμο, ήταν γι αυτόν όχι βέβαια η μοναδική, ωστόσο η βασική πηγή της θρησκείας του. Εδώ βρισκόταν η απαρχή της "ιδέας του περί θεού"Για τούτο η ευσέβεια του δεν χρειάζεται θαύματα. H ίδια η φυσική τάξη είναι για αυτόν κάτι θεϊκό.
Δεν υπάρχει γι αυτόν αντίθεση θεού, κόσμου και φύσης, και η δημιουργία εκ του μηδενός είναι για αυτόν αδιανόητη. Υπάρχει μόνο η τάξη του χαοτικού, η διαμόρφωση του άμορφου. Οι ίδιοι οι θεοί δεν βρίσκονται επέκεινα του κόσμου, αλλά είναι ενδοκοσμικοί. Ο ουρανός, η γη και ο Άδης είναι οι τρεις όροφοι του κοσμικού οικοδομήματος. Η θεογονία σχεδόν συμπίπτει με την κοσμογονία. Ο Έλληνας αισθάνεται την φύση και το θεϊκό στοιχείο εντός της ως κάτι συγγενές, και νιώθει ότι ο ίδιος αποτελεί μέρος τους.
Για τούτο δεν υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ θεού και ανθρώπου, παρά την διαφορά τους ως προς την δύναμη και την αφθαρσία.
Οι θεοί και οι θεές κατεβαίνουν στους ανθρώπους και έρχονται σε γάμο μαζί τους, και στην χορεία των ηρώων, οι οποίοι γεννιούνται από αυτούς και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ολυμπίων με τους θνητούς, μπορούν να αρθούν και μεγάλοι, κατά κάποιο τρόπο ιδιαίτερα ευνοημένοι από τους θεούς, άνθρωποι.
Στους Έλληνες λείπει εντελώς η δογματική διατύπωση του περιεχόμενου της θρησκείας και η δέσμευση των ανθρώπων σε αυτήν.

Το δαιμόνιο του Σωκράτη και τα γουρούνια των Αθηνών


[Πλούταρχος, Περί του Σωκράτους δαιμονίου 10]
Τα πιο πολλά και σημαντικά γεγονότα πρέπει να τα πληροφορηθείτε από τον Σιμμία και τους άλλους εταίρους του Σωκράτη. Όταν όμως ήμουν κι εγώ παρών (τότε που πήγα να συναντήσω το μάντη Ευθύφρονα), έτυχε να βα­δίζει ο Σωκράτης -το θυμάσαι βέβαια, Σιμμία- προς τα πάνω, προς το Σύμβολο και την οικία του Ανδοκίδη, υ­ποβάλλοντας ταυτόχρονα σε ερωτήσεις και προκαλώντας σύγχυση στον Ευθύφρονα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Ξαφ­νικά, όμως, αφού στάθηκε και σιώπησε, συγκεντρώθηκε στον εαυτό του για αρκετό χρονικό διάστημα. Κατόπιν γύρισε και πορευόταν μέσα από το δρόμο των κατα­σκευαστών κιβωτίων και καλούσε να γυρίσουν πίσω όσους από τους συντρόφους του είχαν ήδη προχωρήσει μπροστά, λέγοντας ότι τον επισκέφτηκε το δαιμόνιο.

Πως ξεπερνάμε μια προδοσία;


προδοσία
Η προδοσία σε μία σχέση –φιλική, συναισθηματική, οικογενειακή, επαγγελματική- είναι ένα δυσάρεστο γεγονός και ίσως η πιο άσχημη έκβαση σε μία σχέση μεταξύ ανθρώπων. Με τη λέξη προδοσία εννοούμε την ηθική μας βλάβη όταν ο φίλος, ο σύντροφος, ένας συνεργάτης μας δεν είναι συνεπείς σε υποχρεώσεις ως προς το πρόσωπό μας.
Η αδιαφορία για ένα σοβαρό πρόβλημα μας από τους φίλους μας , η απιστία ενός συντρόφου, ένας συνάδελφος που μαρτύρησε  ένα μυστικό μας  σε μία άλλη εταιρία, όλα αυτά συνιστούν μορφές προδοσίας. Η προδοσία για τον άνθρωπο που τη δέχεται, είναι ένα γεγονός επίπονο συναισθηματικά, ένας κλονισμός όχι μόνο της εμπιστοσύνης προς τον άνθρωπο που τη διαπράττει, αλλά και γενικότερα σε όλους τους ανθρώπους.
Όταν ένας άνθρωπος γίνεται ‘’θύμα’’ μίας προδοσίας, περνάει από πολλά και διάφορα συναισθήματα, από την έκπληξη, την πικρία, το θυμό, τη λύπη, μπορεί να μεταβεί ακόμα και στο μίσος και την επιθυμία για ανταπόδοση. Η προδοσία είναι, αναμφίβολα, ένα δυσάρεστο γεγονός  που κλονίζει τις ισορροπίες του ανθρώπου που την υφίσταται και πολλές φορές τον οδηγεί και σε άδικες γενικεύσεις ( η γυναίκα μου με εγκατέλειψε, άρα όλες οι γυναίκες είναι άπιστες).
Μπορούμε να αιτιολογήσουμε την άδικη και υπερβολική αυτή γενίκευση στη συναισθηματική πληγή που δημιουργείται στο θύμα προδοσίας από έναν άνθρωπο που για εκείνον ένοιωθε απόλυτη εμπιστοσύνη και ήταν πολύ σημαντικός ,αλλά και από το αν η προδοσία είναι ακόμα νωπή, ώστε δεν έχει προλάβει να την επεξεργαστεί με τη λογική κάποιος παρά μόνο με τη συναισθηματική ευαλωτότητα της στιγμής εκείνης.

Βαριά τραυματίας ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία – Τον πυροβόλησαν! Νεότερα...Ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα δολοφονήθηκε από Τούρκο αστυνομικό – Ο φόνος σε βίντεο!

Βαριά τραυματίας ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία – Τον πυροβόλησαν!


Τραυματισμένος σωριάστηκε από τα πυρά ενός άνδρα ο Ρώσος Πρέσβης στην ΤουρκίαΑντρέι Καρλόφ (Andrei Karlov).
Σύμφωνα με το NTV, ο Ρώσος Πρέσβης είναι βαριά τραυματίας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Άγκυρας.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες προσθέτουν ότι συνολικά τρία άτομα τραυματίστηκαν από την ένοπλη επίθεση.
Ο Αντρέι Καρλόφ είναι πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία από το 2013.
Ο Ρώσος Πρέσβης βρισκόταν σε έκθεση ζωγραφικής σε γκαλερί στην τουρκική πρωτεύουσα όπου θα εκφωνούσε ομιλία. Τότε τον πυροβόλησαν πισώπλατα, σύμφωνα με τον Independent


Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Ρώσο Πρέσβη λέγεται ότι εισήλθε στον χώρο της γκαλερί δείχνοντας αστυνομική ταυτότητα και πυροβόλησε τον Καρλόφ ενώ είχε ξεκινήσει την ομιλία του, σύμφωνα με το CNN Turk.
Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ο νεαρός άνδρας στη φωτογραφία που ακολουθεί είναι αυτός που πυροβόλησε τον Ρώσο Πρέσβη.

Ξεκινᾶμε μόνοι μας…

Ξεκινᾶμε μόνοι μας...Εἶναι ἀστεῖο νὰ κρυβόμεθα πίσω ἀπὸ τὶς λέξεις, τοὺς καθωσπρεπισμούς μας καὶ τὶς κοσμιότητες.
Εἶναι παράλογον νὰ ὑπομένουμε γενικῶς καὶ εἰδικῶς κάθε τὶ ποὺ δὲν μᾶς ἐκφράζει.
Καὶ εἶναι ἀδιανόητον νὰ περιμένουμε ἀπὸ τοὺς ἄλλους νὰ κάνουν τὰ πρῶτα βήματα, ἐγκλωβίζοντάς μας, αὐτοβούλως, σὲ δυσβάστακτα (ἢ καὶ ἰσόβια κάποιες φορές) δεσμά.
Δὲν θὰ κερδίσουμε τὸ ὁ,τιδήποτε ἐὰν ἐμεῖς δὲν ἀποφασίσουμε νὰ τολμήσουμε τὰ πάντα.
Οἱ ἀγῶνες, πραγματικοὶ κι ὄχι τύποις, εἶναι αὐτοὶ ποὺ μᾶς ἐπέτρεψαν, ὡς ἀνθρώπινον εἶδος, νὰ ἐπιβιώσουμε. 
Ἐὰν δὲν εἴμαστε λοιπὸν ἕτοιμοι νὰ κόψουμε τὶς γέφυρες καὶ τὰ δεσμά μας μὲ ὅσα μᾶς κρατοῦν φυλακισμένους, δὲν ἔχουμε ἐλπίδες νὰ ἐπιτύχουμε τὸ παραμικρό.
Τὰ πάντα, μὰ πρῶτα πρῶτα ἡ ἔννοια τῆς Ἐλευθερίας, ξεκινοῦν καὶ καταλήγουν σὲ ἐμᾶς.
Μόνον ὅταν ἀποφασίζουμε νὰ τολμήσουμε δίχως κρατήματα, βαρίδια καὶ δεσμεύσεις, μποροῦμε νὰ ἐπιτύχουμε.

Στρες και Κατάθλιψη μέσα στις Γιορτές: Μερικές Ιδέες για τη Διαχείρισή τους

61de3553922e1b93fa6df5a59998f89f

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις σημαντικότερες γιορτές στην κουλτούρα μας και μία περίοδος που αναμένουμε όλοι ότι θα μας φέρει χαρά και ευχαρίστηση. Το στρες και η κατάθλιψη μπορούν να μας καταστρέψουν το ωραίο εορταστικό κλίμα και να ζημιώσουν και την υγεία μας. Είναι πιθανόν οι απαιτήσεις που αισθανόμαστε ότι μας φορτώνονται αυτές τις μέρες να μας ρίξουν αρκετά: οι προσκλήσεις στο σπίτι, τα ψώνια, τα μαγειρέματα, το καθάρισμα του σπιτιού, το άγχος να περάσουν καλά οι καλεσμένοι μας, κι ένα σωρό άλλα που σχετίζονται με τις γιορτές.
Ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές του Mayo Clinic, μπορούμε να γλιτώσουμε από την ανεπιθύμητη «επίσκεψη» τόσο του στρες, όσο και της κατάθλιψης:
  • Όταν το στρες «χτυπήσει κόκκινο», μάλλον είναι δύσκολο να το ελέγξουμε. Είναι σημαντικό όμως να το προλαβαίνουμε όσο μπορούμε, αλλά και να το αντιμετωπίζουμε πριν ακόμα «φουντώσει». Έτσι μπορούμε να σκεφτούμε με την ησυχία μας πώς πρόκειται να είναι αυτή η αυριανή βόλτα στα μαγαζιά, παραδείγματος χάριν, και να οργανωθούμε όσο καλύτερα γίνεται για αυτήν: να σκεφτούμε το χρόνο που χρειαζόμαστε, το σνακ που ίσως χρειαστεί να έχουμε μαζί μας, τα ψώνια που έχουμε να κάνουμε, το χρόνο που θα χρειαστούμε για να ξεκουραστούμε γυρνώντας στο σπίτι. Η οργάνωση είναι πάντα ο καλύτερός μας φίλος, όχι για να μη μας βγαίνει ποτέ τίποτα από τον έλεγχο, αλλά για να έχουμε ένα καλό «περίπου» στο μυαλό μας. Αυτό μας δίνει την καλή αίσθηση ελέγχου στην ζωή μας και μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.
  • Αποδεχόμαστε τα συναισθήματά μας. Αν βιώνουμε πένθος για κάποια σημαντική απώλεια στην ζωή μας, προφανώς και είναι άδικο να πιεζόμαστε να δείχνουμε χαρούμενοι. Δε φτάνει που είναι γιορτές, τα συναισθήματα δε ρυθμίζονται με διακόπτη. Καλύτερα να είμαστε γνήσιοι και να βιώνουμε το συναίσθημα της στιγμής, παρά να το κλειδώνουμε και να φοράμε τη μάσκα μιας ψεύτικης ευτυχίας.

Πολιτική για Γέλια

Theatrical Mask
Μετά τον θάνατο του Περικλή, στην πολιτική σκηνή της Αθήνας επικρατεί ένας βυρσοδέψης που εμφανιζόταν ατημέλητος στην Εκκλησία του Δήμου, ούρλιαζε, έβριζε και καυγάδιζε με το παραμικρό. Τα δημαγωγικά του τερτίπια τα σατιρίζει συχνά ο Αριστοφάνης στα έργα του και φαίνεται πως οι Αθηναίοι, όπως κι εμείς σήμερα, διασκέδαζαν πολύ με τη διακωμώδηση εκείνου που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει στρατηγό.
Ο φιλοπόλεμος Κλέων, ο πιο διάσημος δημαγωγός της αρχαιότητας, παριστάνεται ως Παφλαγών, δούλος του Δήμου στην κωμωδία «Ιππής», που διδάχτηκε το 424 π.Χ (τον έβδομο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέμου) και πήρε το πρώτο βραβείο στα Λήναια. Ο Δήμος φυσικά αναπαριστά το σώμα της Εκκλησίας του Δήμου, της λαϊκής συνέλευσης της αρχαία Αθήνας.
Δύο δούλοι (αναπαραστάσεις του Δημοσθένη και του Νικία) θέλουν να ξεφορτωθούν τον Παφλαγόνα – Κλέωνα, ώστε να τον αντικαταστήσουν με κάποιον καταλληλότερο, καθώς ήταν χαρισματικός κόλακας και είχε στρέψει τον Δήμο εναντίον τους. Αλλά ποιος μπορεί να τον ανταγωνιστεί σε λαϊκισμό και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δήμου;
Πώς γίνεται κάποιος λαοφιλής
Επιλέγουν στην τύχη έναν φτωχό κι αγράμματο αλλαντοπώλη, τον Αγοράκριτο, τον οποίο προσπαθούν να πείσουν ότι είναι κατάλληλος να κυβερνήσει.
«Μα, πώς θα μπορούσα, εγώ ο ταπεινός αλλαντοπώλης;» ψελλίζει αυτός.
«Σπουδαίος θα γίνεις ακριβώς επειδή είσαι άνθρωπος της αγοράς, θρασύς και πονηρός», του λένε. «Δημαγωγός δεν γίνεται ούτε ο μορφωμένος ούτε ο έντιμος, αλλά ο άτιμος και αγράμματος». Μα εκείνος διστάζει.
«Και πώς θα καταφέρω να εξουσιάσω τον λαό;»
«Χαρά στο πράγμα! Κάνε ό,τι κάνεις και τώρα· ανακάτευε και συντάραζε όλες τις υποθέσεις της πόλης, όπως κάνεις με τ’  αλλαντικά σου, και να παίρνεις πάντα με το μέρος σου τον λαό γλυκαίνοντάς τον με λόγια καλά μαγειρεμένα.  Εξάλλου έχεις και άλλα προσόντα για δημαγωγός: φωνή βρώμικη, ταπεινή καταγωγή και αγοραία συμπεριφορά. Έχεις όλα όσα χρειάζεται ένας δημαγωγός: βρώμικη φωνή, ταπεινή καταγωγή και αγοραία συμπεριφορά.  Βάλε τώρα στεφάνι στο κεφάλι σου και κάνε σπονδή στον Κοάλεμο, τον θεό των ηλιθίων».

Ποια αναγέννηση;

post-590

ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΓΥΡΕΒΟΥΜΕ. Δε ζητούμε την αναγέννησή μας: Και τι η αναγέννηση μιας κοινωνίας, αν δεν είναι η ριζική ηθική καλητέρεψη των ατόμων οπού την συστένουνε;
Αν λοιπόν επιθυμούμε την αναγέννηση της κοινωνίας μας, τέστι την ηθικήν μας καλητέρεψη, δεν είναι τάχα στο χέρι μας ναν την κάμωμ’ εμείς εις τον εαυτό μας, χωρίς να ζητούμε από την Κυβέρνηση να μας κάμη καλήτερους; Αλλέως, αν δεν είναι τούτο που γυρέβουμε, τι λοιπόν εννοούμε με την λέξην Αναγέννηση;
Μήπως ζητούμε της Κυβέρνησής μας να μας στείλη ένα σακκί τάλαρα καθενός εις το σπίτι μας, και να εξακολουθάη να μας τα στέλνη πάντα κάθε φορά που μας χρειάζεται v’ αναγεννηθούμε;
Όχι, όχι˙ δεν ημπορούμε βέβαια να γεληόμαστε τόσο˙ η παιδιαροσύνη μας δεν ημπορεί δα να φτάνη έως εκεί. Άλλο πράμμα εννοούμε και μόνον δεν εκφρασθήκαμε ποτέ παστρικά.
Εμείς βασανίζουμάστε από την διαφθοράν των ηθών μας˙ το αίσθημα του πάθους μας είναι πραγματικό˙ η αιτία είναι ολοφάνερη στα μάτια μας, εμάς των ίδιωνε, όντις καθένας μας εξαιρόντας μόνον τον εαυτόν του, κατηγορεί όλους τους άλλους. Ενστιγματικώς επιθυμούμε την ιατρεία μας, συμφωνούμε διά τη χρεία τού να ηθικευθή η κοινωνία, αλλά καθένας μας αρνείται ηθικέψη τον εαυτό του!…

«Ένας σαμουράι δεσμεύεται από την υπόσχεσή του», Λευκάδιος Χερν, Ιαπωνικό Μωσαϊκό



Ένας σαμουράι νέος, δυνατός...θαρραλέος

Ο Ουμέτσου Τσούμπεϊ ήταν ένας σαμουράι νέος, πολύ δυνατός και θαρραλέος. Βρισκόταν στην υπη­ρεσία του άρχοντα Τομούρα Τζουνταγιού, του οποίου το κάστρο έστεκε αγέρωχο πάνω σ’ έναν λόφο στην περιοχή Γιοκοτέ της επαρχίας Ντέβα. Τα σπίτια των υπηρετών του άρχοντα σχημάτιζαν μια μικρή πόλη στους πρόποδες του λόφου.

Matsue Castle, Japan


Ο Ουμέτσου ήταν ένας τους επιλεγμένους για τη νυχτερινή φρούρηση των πυλών του κάστρου. Υπήρχαν δύο νυχτερινές βάρδιες. Η πρώτη ξεκινούσε το ηλιοβασίλεμα και τελείωνε τα μεσάνυχτα και η δεύτερη άρχιζε τα μεσάνυχτα και τελείωνε με τ ανατολή του ήλιου. Μια φορά που ο Ουμέτσου έτυχε να είναι στη δεύτερη βάρδια, του συνέβη μια παράξενη περιπέτεια.

This gate leads to the graves of Matsudaira castle lords. Gesshō Temple.


Ανηφόριζε μεσάνυχτα τον λόφο, για να πάρει τη θέση του στη φρουρά, όταν το μάτι του πήρε μια γυναίκα, που στεκόταν ψηλά, στην τελευταία στροφή του φιδωτού δρόμου που οδηγούσε στο κάστρο. Κρατούσε ένα παιδί στην αγκαλιά της και έμοιαζε να περιμένει κάποιον. 

Μόνο εξαιρετικές περιστάσεις μπορούσαν να δικαιολογήσoυν την παρουσία μιας γυναίκας σε αυτό το ερημικό μέρος τέτοια ώρα και ο Ουμέτσου θυμήθηκε ότι τα τελώνια είχαν τη συνήθεια να παίρνουν μορφή γυναίκας μετά το σούρουπο, για να εξαπατήσουν και να βλάψουν ανθρώπους. Έτσι δεν ήταν σίγουρος αν η γυναίκα που έβλεπε μπροστά του, ήταν στ’ αλήθεια ανθρώπινο πλάσμα.

Όταν είδε να τον πλησιάζει σαν να ήθελε να του μιλήσει, σκόπευε να την προσπεράσει χωρίς μιλιά. Αλλά ήταν πολύ έκπληκτος για να το κάνει, όταν άκουσε τη γυναίκα να τον φωνάζει με το όνομά του και να του λέει με γλυκύτατη φωνή:

Μάρως Βαμβουνάκη: Η σαρωτική εφηβεία της μέσης ηλικίας ή αλλιώς τα χαμένα όνειρα που «επιστρέφουν και ζητούν εκδίκηση»

Επειδή ο άνθρωπος ρέπει στην αμεριμνησία και τη νωθρότητα, συνεχώς αναβάλλει τις σοβαρές αποφάσεις του, τις βαθιές τίμιες εκτιμήσεις του, την αυτοκριτική και τους απολογισμούς του, για τότε που δε γίνεται πια να τις απωθήσει. Γιατί έρχεται ένας καιρός, ευτυχώς, που οι εκτιμήσεις τούτες, οι απολογισμοί, οι αυτοκριτι­κές, δεν αναβάλλονται: Δεν πάει άλλο!
214874a25cf7d3ca4671489085b5cd8c
Μια τέτοια κρίσιμη χρονική καμπή είναι και για τη ζωή μιας γυναίκας η μέση ηλικία. Η καμπή τού «δεν πάει άλλο», του «τώρα ή ποτέ». Για να ακολουθήσει η επι­κίνδυνη όσο και εσφαλμένη εγκατάλειψη στο «ποτέ…» Όλα συνηγορούν σ’ αυτά τα επώδυνα αισθήματα. Τα παιδιά ενηλικιώνονται και αυτονομούνται. Φεύγουν από το σπίτι για σπουδές, για τους δικούς τους έρωτες, για τις δικές τους παρέες, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συμβουλές της, τη φροντίδα της, τα παράπονα της, τις απειλές της. Φεύγουν με τρόπο ήπιο ή με τρόπο εμπόλε­μο και εκρηκτικό, ανάλογα- όμως φεύγουν.
Οι γονείς της, νεκροί ή γερασμένοι, δεν έχουν πια την ισχύ να επη­ρεάζουν μυαλό και αισθήματα όπως παλιά. Ο σύζυγος, συχνά, δεν είναι ο άντρας που ερωτεύτηκε. Δοσμένος τώρα στα δικά του μονοπάτια, μπερδεμένος στον δικό του ψυχολογικό χάρτη, έχει γίνει με τον καιρό ένας αδελ­φός, ένας συγκάτοικος, ένα παθητικό κουτί παραπό­νων, ένας αποφασισμένος αντίπαλος, ένας ξένος. Την εγκατέλειψε ίσως από χρόνια, είτε συναισθηματικά εί­τε και συνολικά, και τον εγκατέλειψε κι αυτή. Οι φίλοι, είτε χαμένοι σε άλλες επιλογές είτε πληκτικά δεδομένοι, δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ζουν τα δικά τους βάσανα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ !!~ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ-ΖΕΥΣ - Ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ !!!! Ο ΖΕΥΣ !!!! Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ





ΕΡMHTIKA KEIMENA - EΡMHΣ TΡIΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΟΙ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

Tο σύμπαν είναι κυκλικό, ο Νους, διότι όλα είναι νοητά..το κεφάλι.
Ο Λόγος είναι ο Νους, και ο Νους είναι ο Λόγος Αδιαίρετοι.
Η δε ένωση τους είναι η Ζωή.





ΖΩΗ ΕIΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ.
ΝΟΗΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ (Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ) ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.
ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΘΝΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

ΕΔΩ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΦΟΒΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΡΕΥΣ ΝΟ 2

Φωτογραφία του χρήστη ΤΟ Μυστικο ΤΗΣ ΖΩΗΣ.


ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΓΡΕΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΤΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΤΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΕΝΝΕΑΔΕΣ Δ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ-ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΕΚΕΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΥ-.


ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ [ΕΙΔΩΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ]ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΖΑΓΡΕΥΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΖΑΓΡΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΟΣΜΙΚΗ ΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΖΑΓΡΕΥΣ ΩΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΥΠΑΓΕΤΑΙ Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ 

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΜΩΣ ΩΣ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΝΟΥ.ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΖΑΓΡΕΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥΣ.ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣ ΒΑΣΗ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΖΑΓΡΕΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟ ΕΙΣ ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΜΑΙΩΝ –ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΕ ΝΟΕΣ ΣΕ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΝΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΝΟΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΟΗΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΩΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΦΗΣΑΝ-ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΡΗΤΑ ΝΟΗΤΙΚΗ.


ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ.ΤΟΝ ΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΝΩ ΤΗ ΓΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΖΩΗ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΠΤΑ –ΕΠΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ-ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΑΙΟΣ ΤΗ ΔΙΑΙΡΕΙ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΨΥΧΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΟΝ ΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΟΣΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΦΡΟ ΤΡΟΠΟ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΠΑΛΙ ΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΑΙΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα