Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ; (Μέρος Β)


Ο χώρος της Δυνατότητας
Χωρίς αμφιβολία, υπάρχει ένα τεράστιο κόστος στο να εστιάζετε σε αρνητικά αποτελέσματα, διότι, με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να θέλετε μπλοκάρετε το κβαντικό πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων, όπου υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα για οποιαδήποτε εμπειρία, και θα ακολουθούσε φυσιολογικά αν δεν μπαίνατε στη μέση. Το ονομάζω αυτό Χώρο της Δυνατότητας και είναι πάντα διαθέσιμος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το χώρο, ενώ βιώνετε κάθε είδους αντίσταση. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, λέγοντας να είστε ανοικτοί, δεν σημαίνει ότι είστε πραγματικά ανοιχτοί, ειδικά εάν βγάζετε ακόμα αρνητικά συμπεράσματα, περιμένοντας το άλλο παπούτσι να πέσει, ή προετοιμάζεστε για το χειρότερο.
Το να σταματήσετε να αντιστέκεστε απαιτεί να αφήσει να εγκαταλείψετε νομίζετε ότι ξέρετε - αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά, λογικά αποτελέσματα, αναμενόμενες αντιδράσεις, και την ερμηνεία σας για τα γεγονότα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν μια δύσκολη κατάσταση φαίνεται αδύνατο να λυθεί, εσείς θα πρέπει να αποβάλετε την έννοια του αδύνατου, και θα πρέπει να πιστέψετε ότι το Σύμπαν μπορεί αβίαστα να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα άσχετα από το πόσο μεγάλο ή μικρό αυτό είναι.
Κρατώντας με εμπιστοσύνη το χώρο για το αδύνατο να γίνει δυνατό, χωρίς να βιάζεστε να καταλήξετε σε αρνητικά συμπεράσματα ή να αντιδράτε στις τρέχουσες ανατροφοδοτήσεις, το Σύμπαν μπορεί να συνωμοτήσει για ανώτερο καλό σας, και ένα θαύμα μπορεί να γίνει από το πουθενά (εμείς το αποκαλούμε θαύμα, αλλά είναι απλά η σωστή χρήση του κβαντικού πεδίου).
Μέσα στον Χώρο της Δυνατότητας, έχετε τη δύναμη να κάνετε το αδύνατο δυνατό!
Όλα είναι τέλεια, πάντα!

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ; (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Ανακάλυψε πώς μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου αλλάζοντας την ιστορία σου.
Όπως είναι φυσικό, όλοι λέμε ιστορίες για τη ζωή μας, αλλά λίγοι από εμάς συνειδητοποιούν ότι η ζωή ξετυλίγεται σύμφωνα με τις ιστορίες που λέμε, και, στην πραγματικότητα, τη στιγμή που εσείς προβάλλετε νόημα σε μια εμπειρία, η ιστορία ξεδιπλώνεται, όπως εσείς την λέτε - και αυτός είναι ο τρόπος που δημιουργείτε την πραγματικότητά σας!
Αυτή η αόρατη διαδικασία της δημιουργίας της πραγματικότητας είναι τόσο ομαλή και απρόσκοπτη που λίγοι από εμάς κάποτε συνειδητοποιούμε ότι το κάνουμε, αλλά παρ' όλα αυτά, συνειδητά ή ασυνείδητα, όλοι δημιουργούμε τη ζωή μας με βάση το νόημα που δίνουμε κυριολεκτικά στα πάντα.
Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δημιουργική δύναμη για το ανώτερο καλό σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι υπάρχει μια συνεχής αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και τη ζωή σας και επειδή η ζωή σας είναι πραγματικά ζωντανή συνειδητότητα, με την θέληση της δίνει μορφή και σχηματίζει, σύμφωνα με τις σκέψεις και τα πιστεύω σας. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που εσείς δίνετε νόημα ή λέτε μια ιστορία για εμπειρία στο παρελθόν ή στο παρόν, χωρίς να το θέλετε δίνετε οδηγίες στη ζωή σας, και αυτή υπακούει πιστά, προσφέροντάς σας περισσότερες εμπειρίες στην πραγματική ζωή που αντικατοπτρίζουν την ιστορία που λέτε, και, ως εκ τούτου, εσείς καθορίζετε το μέλλον σας.
Έτσι, αν συχνά ανησυχείτε, ψάχνετε για πιθανά προβλήματα ή φοβάστε το χειρότερο, μπορεί να σαμποτάρετε τη ζωή σας, και ασυνείδητα επιλέγετε την πραγματικότητα που επιθυμείτε λιγότερο, και αυτό μπορεί να εξηγεί τα δυσάρεστα μοτίβα των ανεπιθύμητων συμβάντων.
Αν και μπορεί να βιαστούμε να κρίνουμε μια ανεπιθύμητη εμπειρία ως «κακή» καμία εμπειρία δεν είναι πραγματικά κακή μέχρι εμείς να την καταραστούμε με την κρίση μας, και, στην πραγματικότητα, όταν κάτι «κακό» συμβαίνει, τη στιγμή που εσείς του δίνετε νόημα, εσείς αποφασίζετε το αποτέλεσμα . Ακόμα και όταν μια κατάσταση, γεγονός ή σχέση είναι προκαθορισμένα, το αποτέλεσμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εσάς και προσδιορίζεται από την ιστορία που εσείς λέτε και το νόημα που εσείς αποδίδετε.
Αν και το μέλλον φαίνεται απρόβλεπτο, μπορούμε να το προβλέψουμε με ακρίβεια σύμφωνα με τις τρέχουσες και τις παλαιότερες ιστορίες μας, οπότε γιατί να προβλέψετε ένα δύσκολο μέλλον, όταν μπορείτε να φέρετε στο προσκήνιο μια υπέροχη ζωή;
Τι γίνεται με την αντιμετώπιση της πραγματικότητας;

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ


Είναι γιορτές και αναρωτιέσαι τι να δώσεις στους ανθρώπους εκείνους στη ζωή σου που είναι ιδιαίτεροι. Ποιο είναι το τελευταίο gadget, η τελευταία τάση, το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό; Ή, αναρωτιέσαι τι θα πάρεις ίσως; Είναι το κόσμημα που ήθελες; Το iPad που φαίνεται μάλλον λίγο ακριβό; Μια δωροκάρτα; Δίνεις και παίρνεις. Τι υπέροχη η χαρά των Χριστουγέννων φαίνεται να είναι! «Λοιπόν, τί πήρες;»
Έχω μια πρόταση για δώρο – ένα δώρο που μπορείς να πάρεις και να δώσεις συγχρόνως. Λέγεται «ευγνωμοσύνη». Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι, σκέψου τους ανθρώπους που αγαπάς, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, και αναλογίσου γιατί έχουν σημασία για σένα. Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς τον καλύτερο σου φίλο (στην καλύτερη φίλη), τον/την σύντροφο σου, την μητέρα ή τον πατέρα σου, τα παιδιά σου; Φαντάσου ότι δεν υπήρχαν πιά, και ότι τώρα είχες την ευκαιρία να τους πάρεις πίσω – αλλά μόνον αν μπορούσες να αποδείξεις ότι ήσουν πραγματικά ευγνώμων. Τι θα σου έλειπε από τον καλύτερο σου φίλο (την καλύτερη φίλη); Σκέψου τις συζητήσεις, τις αναμνήσεις, το γέλιο, και τα δάκρυα – που μοιραστήκατε μαζί. Τώρα σκέψου πόσο ευγνώμων είσαι που τον/την έχεις στη ζωή σου. Τώρα, πες του/της το.
Σκέπτομαι την μητέρα μου που πέθανε πριν 24 χρόνια. Είμαι για πάντα ευγνώμων σε αυτήν. Με φρόντιζε όταν ήμουν παιδί, με έκανε να γελάω, μου έδωσε αυτοπεποίθηση, με φιλούσε και μου έδωσε την ικανότητα να αγαπώ. Είμαι ευγνώμων σήμερα. Και θα είμαι πάντα. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους και τα πράγματα που έχουν φύγει – αλλά μένουν μαζί μου για πάντα επειδή εγώ τα κρατώ με την ευγνωμοσύνη μου. Κανείς ποτέ δεν μπορεί να μου αφαιρέσει την εκτίμηση μου.
Είμαι ευγνώμων στους φίλους, τα μέλη της οικογένειας, στους συναδέλφους μου, στους ασθενείς μου που συνεχίζουν να με διδάσκουν. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου και να δω το χιόνι από ένα παράθυρο από εκεί που κάθομαι. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συγγραφείς των οποίων το έργο με έχει εμπνεύσει, με έχει κάνει να σκέπτομαι και να αισθάνομαι με καινούργιους και βαθύτερους τρόπους, συγγραφείς όπως ο Σέξπηρ, ο John Donne και ο James Joyce και όλους τους άλλους – όλοι φευγάτοι, ίσως, αλλά όλοι εδώ για πάντα μέσα στην καρδιά μου.

Η εκεχειρία του 1914





Παραμονή Χριστουγέννων του 1914, σταμάτησε ο πόλεμος για μία νύχτα κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο, στα χαρακώματα της Βελγικής πόλης Ιπρ...

Την παραμονή των Χριστουγέννων, άνδρες του Βρετανικού στρατού άκουσαν τους αντίπαλους Γερμανούς στρατιώτες να τραγουδούν τα κάλαντα,  και είδαν φανάρια και μικρά έλατα στα  αντίπαλα χαρακώματα. 

Λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα, περιγράφει ο τελευταίος εν ζωή στρατιώτης, ο Σκωτσέζος Αλφρεντ Άντερσον (απεβίωσε το 2005 σε ηλικία 109 ετών), μερικοί Γερμανοί στρατιώτες σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να στολίσουν τη δική τους πλευρά των χαρακωμάτων. Έβαλαν μικρά κεράκια πάνω στα δέντρα και άρχισαν να τραγουδούν τα κάλαντα. Απέναντι, κάποιοι Βρετανοί, άρχισαν και αυτοί να τραγουδούν στη δική τους γλώσσα.

Πόσους ξηρούς καρπούς τρώτε;


Πόσους ξηρούς καρπούς τρώτε την ημέρα;
Ξηροί καρποί
Να μία καλή ερώτηση για την προστασία της υγείας. Από την απάντησή σας εξαρτάται το πόσο φροντίζετε ή όχι αυτό το σώμα με το οποίο βιώνετε ετούτη τη ζωή.
Μία χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα την ημέρα, σας προστατεύει από την βλαβερή οξειδωτική κατάσταση που δημιουργούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται κατά το στρες. Είναι, δηλαδή, οι ξηροί καρποί, μία πολύ καλή αντιοξειδωτική τροφή, ενώ παράλληλα περιέχει φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και τα πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν γίνει για τους ξηρούς καρπούς και τη σχέση τους με την υγεία. Σε μία πρόσφατη, οι ερευνητές μελέτησαν πολλές προηγούμενες σχετικές έρευνες που είχαν γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και ανέλυσαν συνολικά τα αποτελέσματά τους.

Αυτές οι έρευνες περιελάμβαναν 819,448 συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν 12,300 περιπτώσεις με στεφανιαία νόσο, 9,200 περιπτώσεις με εγκεφαλικό επεισόδιο, 18,600 περιπτώσεις με καρδιαγγειακή νόσο και 18,400 περιπτώσεις με καρκίνο. Μελετήθηκε η κατανάλωση ξηρών καρπών από τους συμμετέχοντες (κάσιους, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια και φυστίκια) και βρέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα:

Μόνον μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα (περίπου 20 γραμ.)  μειώνουν

Η έννοια του αρχετύπου, και παγκόσμια αρχέτυπα


Ο όρος αρχέτυπο σημαίνει αρχικός τύπος, ό,τι δηλαδή θα χρησιμεύσει ως υπόδειγμα, πρότυπο, μοντέλο. Τα αρχέτυπα μας καθοδηγούν σε ορισμένες βασικές συμπεριφορές όντας αντιπρόσωποι, ως προς τα πιο χαρακτηριστικά τους στοιχεία, εικόνων, ιδεών, εμπειριών και συναισθημάτων. Στα αρχέτυπα μελετητές διαφόρων σχολών βρίσκουν τα θεμέλια πολλών εκδηλώσεων του ανθρώπου, όπως των μύθων, της λογοτεχνίας, της τέχνης, των συμβολισμών και όλων των βασικών συλλήψεων της επιστήμης.

Η ύπαρξη των αρχετύπων έχει γίνει ήδη δεκτή, άμεσα ή έμμεσα, σε πολλές επιστήμες: στην Εθνολογία ως συλλογικές αναπαραστάσεις, στη Βιολογία ως πρότυπα συμπεριφοράς και μορφογενετικά πρότυπα, στην Ιστορία ως μοντέλα επανάληψης των βασικών γεγονότων, στη Συγκριτική Μυθολογία και Εθιμογραφία ως θέματα με παρόμοια χαρακτηριστικά, στην Κυβερνητική ως κατασκευή βασικών δυναμικών σχημάτων για την εξομοίωση διαδικασιών. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η παρουσία της έννοιας του αρχετύπου, το οποίο είναι κάτι πολύ σύνθετο.

Είναι κάτι που βιώνεται με τις εικόνες, τις ιδέες, τις εμπειρίες, με αρχετυπική δομή και παραγωγό τον μη συνειδητό νου. Αλλά η βασική και γενική δομή των περιεχομένων μέσα μας αρχετύπων είναι παγκόσμια και προϋπάρχει. Η προϋπάρχουσα δομή είναι αδύνατο να παρασταθεί και λειτουργεί ως ρυθμιστής εκείνου του υλικού που αναπαρίσταται. Ετσι, το αρχέτυπο ως εμπειρικό φαινόμενο καθορίζεται από το πού, το πότε και προσωπικές συνθήκες αλλά είναι, από την άλλη πλευρά, ιδεατό γενικό δομικό σχέδιο, ανεξάρτητο από συνθήκες, αποτελώντας ουσιαστικό συστατικό της ψυχής, του πνεύματος και του νου.

Η δυσκολία, που προκαλεί παρανοήσεις, έγκειται στο ότι τα αρχέτυπα είναι, κατά κάποιο τρόπο, πραγματικά. Δηλαδή είναι δυνατόν να αναγνωριστούν εμπειρικά ορισμένες καταστάσεις, με την αιτία τους να περιγράφεται ως αρχέτυπο. Κάτι τέτοιο το ξέρουμε στη Φυσική για καταστάσεις με αιτία τους, υποτίθεται, το άτομο, που όμως γι' αυτές είναι απλώς ένα πρότυπο ή όπως τα Μαθηματικά έχουν ως βάση τον αριθμό αλλά δεν είναι κάποιο δεικνυόμενο ον.
Κανένας δεν είδε ποτέ ένα αρχέτυπο, ούτε ένα άτομο, ούτε έναν αριθμό. Αλλά είναι γνωστό ότι όλα αυτά λειτουργούν, με τον τρόπο του το καθένα: το ένα παράγει την πρώτη ύλη όλης της δημιουργικότητας, το άλλο την ύλη και εκρήξεις, το τρίτο τα Μαθηματικά. 

Οταν λοιπόν λέμε άτομο ή αριθμός, στην ουσία εννοούμε ένα πρότυπο, μια ιδέα, μια εικόνα, μια σύλληψη, μια έννοια και όχι κάποιο υλικοφυσικό αντικείμενο. Ομοια, όταν λέμε αρχέτυπο εννοούμε την ιδέα, την εικόνα που αντιστοιχεί σε αυτό και ποτέ το πράγμα καθαυτό, που σε όλες τις περιπτώσεις είναι κάποιο υπερβατικό μυστήριο. Ποτέ ένας φυσικός ή μαθηματικός δε θα πίστευε ότι έχει χτυπήσει τον στόχο του, με το πρότυπο του ατόμου ή την έννοια του αριθμού, αντίστοιχα, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι χειρίζεται ένα δυναμικό σχήμα ή μοντέλο που απλώς φανερώνει γεγονότα.

Κλεμμένες αρχαιότητες από την Παλμύρα βρέθηκαν στη Γενεύη



Οι ελβετικές αρχές έχουν κατασχέσει πολιτιστικά κειμήλια που λεηλατήθηκαν από την αρχαία πόλη της Συρίας, Παλμύρα.


Εντοπίσθηκαν σε θησαυροφυλάκιο στην ελεύθερη ζώνη της Γενεύης.

 Η ‘ελεύθερη ζώνη’ (Ports Francs & Entrepôts de Genève SA ) είναι ένα συγκρότημα αποθηκών στη Γενεύη της Ελβετίας για την αποθήκευση έργων τέχνης και άλλων πολύτιμων και συλλεκτικών αντικειμένων 



Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘The Guardian τα περισσότερα από τα κειμήλια εκλάπησαν από τη Συρία και κατέληξαν στη Γενεύη μέσω του Κατάρ.



Τα αρχαιολογικά αντικείμενα χρονολογούνται από τον τρίτο ή τον τέταρτο αιώνα.

Το τίμημα της σιωπής



Η σιωπή είναι ένας «οδηγός» ο οποίος αν δεν έχει βάσεις, τελικά μας οδηγεί να βιώσουμε επίπονα κομμάτια, κυρίως εσωτερικά.
Η σιωπή για να βιωθεί στο απόλυτο, στο ουσιαστικό αλλά κυρίως στο προστατευτικό χρειάζεται να συνεργαστεί με την εσωτερική ειρήνη, την εσωτερική γαλήνη, την εσωτερική αρμονία.
Καθώς η σιωπή αν δεν συνεργαστεί με τα παραπάνω, μόνο σιωπή δεν είναι. Αλλά είναι απλώς ένα «δεν μιλάω».


Το δεν μιλάω λοιπόν δεν είναι σιωπή, αλλά ένας σύμβουλος ο οποίος θα μας φέρει με τα χρόνια αντιμέτωπους με χρόνιες παθήσεις στο αναπνευστικό, στο ορμονικό, στο μυοσκελετικό και στο νευρικό σύστημα, αλλά και όγκους. Το δεν μιλάω ως κατάσταση θα πει πως μαθαίνω τον εαυτό μου να καταπίνει συναίσθημα και έτσι είναι σαν να βάζω επάνω μου συνέχεια βάρος και βάρος και βάρος. Μέχρι που έρχεται κάποια στιγμή να γίνει η εσωτερική μου έκρηξη.
Το τίμημα λοιπόν του σιωπή = δεν μιλάω ποτέ δεν θα μας οδηγήσει κάπου ως χρυσός. Καθώς έχουμε μάθει την παροιμία, η σιωπή είναι χρυσός.
Δεν υπάρχει άνρθωπος που να μην έχει «πνιγεί» έστω μία φορά στη ζωή του, από διάφορα που του συνέβησαν. Το πώς βιώνει ο καθένας μας εσωτερικά αυτά τα κομμάτια «πνίγομαι» είναι σχετικό και πάντα διαφορετικό. Καθώς αυτά που αντιμετωπίζουμε σχετίζονται με όλο τον εσωτερικό μας κόσμο τον συναισθηματικό αλλά και τη βάση του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητάς μας. Το να προσπαθούμε δε, να εξηγήσουμε σε άλλους ανθρώπους γιατί νιώθουμε όπως νιώθουμε, μπορεί να μοιάζει ότι μιλάμε άλλη γλώσσα. Και φυσικά μιλάμε άλλη γλώσσα. Το εσωτερικό κομμάτι του καθενός από μας βιώνοντας εσωτερικά το κάθε τι, ναι είναι διαφορετική γλώσσα. Η γλώσσα του σώματος εσωτερικά είναι τελείως διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο.  Δεν μπορούμε λοιπόν να έχουμε την απαίτηση να μας καταλάβουν οι γύρω μας, ακόμη και ο πιο δικός μας άνθρωπος. Καθώς η εσωτερική μας κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Η αγάπη είναι η μοναδική κινητήριος δύναμη για μία σχέση ή ένα γάμο;


Όλα τα ζευγάρια ζώντας το παραμύθι της αγάπης και του ρομάντζου δεν επιθυμούν τίποτα περισσότερο από ένα ευτυχισμένο γάμο. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η σχέση τους είναι διαφορετική από όλες τις άλλες και μοναδική και  ότι η βαθιά τους αγάπη θα μείνει ζωντανή για πάντα. Όμως, αργά ή γρήγορα τα πολλά ζευγάρια νοιώθουν  απροετοίμαστα  να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις εντάσεις που δημιουργούνται στο γάμο ή σε μία σχέση.
Νοιώθουν απογοητευμένοι, ανήσυχοι, πληγωμένοι χωρίς να μπορούν να καταλάβουν ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα και καθώς η σχέση τους βουλιάζει, αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο γάμος τους ήταν λάθος. Φαντάζει παράξενο γιατί τόσοι γάμοι καταρρέουν ενώ υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να κρατήσουν ένα ζευγάρι μαζί. Η αγάπη είναι ασφαλώς μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που βιώνουν οι άνθρωποι. Εάν προστεθούν και τα άλλα στοιχεία μίας σχέσης όπως η συντροφικότητα, αποδοχή, στήριξη, απόκτηση παιδιών, είναι άξιο απορίας πως αυτοί οι ισχυροί δεσμοί δεν θωρακίζουν την σχέση.
Η αγάπη από μόνη της δεν είναι ικανή να κρατήσει ένα ζευγάρι μαζί διότι τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται μπορεί να επιφέρουν απογοητεύσεις, παρεξηγήσεις αλλά ακόμα και έλλειψη επικοινωνίας καθώς και αρνητικά συναισθήματα όπως οργή, μνησικακία και πίκρα που μπορεί να διαλύσουν τα θεμέλια ενός δεσμού.
Επειδή στις περισσότερες κοινωνίες η ιδέα του γάμου παρουσιάζεται ως ιδανική, τα ζευγάρια δεν προετοιμάζονται για τις δυσκολίες της συμβίωσης και έτσι πολλές φορές από πρώην εραστές και σύντροφοι μετατρέπονται σε ανταγωνιστές. Πέρα από την αγάπη που αποτελεί την κινητήριο  δύναμη για να είναι δύο άνθρωποι μαζί, προσωπικές ιδιότητες και ικανότητες είναι σημαντικές για την διατήρηση και ενδυνάμωση μίας σχέσης όπως  δέσμευση, ευαισθησία, μεγαλοθυμία, σεβασμός, πίστη, υπευθυνότητα, αξιοπιστία  και συνέπεια.

Τα επόμενα 100 χρόνια σύμφωνα με το Futurism


Αν έχετε το ίδιο «μικρόβιο» με εμάς και σας συναρπάζει περισσότερο το μέλλον από το παρελθόν, σίγουρα θα έχετε επιχειρήσει να προβλέψετε ποιες νέες ανακαλύψεις στην επιστήμη και την τεχνολογία θα προκύψουν τα αμέσως επόμενα χρόνια. Μια τέτοια πρόβλεψη επιχειρεί, αρκετά επιτυχημένα, το Futurism σε ένα infographic που δημοσίευσε πρόσφατα.

Το μενού περιλαμβάνει ταξίδια στο διάστημα, μακρινές ανακαλύψεις, αλλά και βελτίωση της ζωής εδώ, στον πλανήτη μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Μάνο Κουφάκη για τη μετάφραση και τους Σταμάτη και Δημήτρη για τις χρήσιμες επιστημονικές συμβουλές τους.

Σύνδεσμος αρχικής δημοσίευσης (το infographic κατέβηκε απ'τη σελίδα, λίγες μέρες αφού δημοσιεύτηκε, άγνωστο γιατί):

Τα επόμενα 100 χρόνια 

Μπέσι, η αγελάδα



Το σύμπαν είναι μόνιμα σε μια ρευστή κατάσταση. Τα αστέρια κινούνται συνεχώς, αυξάνονται, παγώνουν, εκρήγνυνται. Η ίδια η Γη δεν παραμένει αμετάβλητη: βουνά φθείρονται, ποτάμια αλλάζουν την κοίτη τους, κοιλάδες βαθαίνουν. Ολόκληρη η ζωή επίσης είναι μια διαδικασία αλλαγής μέσω της γέννησης, της ανάπτυξης, της φθοράς και του θανάτου. Ακόμα και ό,τι ονομάζαμε «αδρανή ύλη», καρέκλες, τραπέζια, πέτρες, δεν είναι αδρανής όπως γνωρίζουμε τώρα, γιατί σε υπομικροσκοπικό επίπεδο, είναι δίνες από ηλεκτρόνια και πρωτόνια. Αν ένα τραπέζι φαίνεται να είναι ολόιδιο με χθες ή με πριν από εκατό χρόνια, δεν είναι επειδή δεν έχει αλλάξει, αλλά επειδή οι αλλαγές που έχει υποστεί είναι πολύ ανεπαίσθητες για την «χονδροειδή» μας αντίληψη.

Στη σύγχρονη επιστήμη, δεν υπάρχει «σταθερή ύλη». Αν αυτή μας μοιάζει «σταθερή», είναι γιατί η κίνησή της είναι πολύ γρήγορη ή μικροσκοπική για να τη νιώσουμε. Είναι σταθερή μόνο με την έννοια πως ένας χρωματιστός πίνακας φαίνεται «λευκός» όταν γυρίζει πολύ γρήγορα ή η κορυφή μιας σβούρας «φαίνεται ακίνητη» όταν επίσης γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα. Οι αισθήσεις μας είναι υπερβολικά περιορισμένες, σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να χρειάζεται συνεχώς να χρησιμοποιούμε όργανα όπως μικροσκόπια, τηλεσκόπια, ταχύμετρα, στηθοσκόπια και σεισμογράφους για να ανιχνεύσουμε και να καταγράψουμε συμβάντα τα οποία οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να «συλλάβουν» από μόνες τους. Ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει να βλέπουμε και να αισθανόμαστε πράγματα είναι το αποτέλεσμα των ιδιαιτεροτήτων του νευρικού μας συστήματος. Υπάρχουν «εικόνες» που δε μπορούμε να δούμε και, όπως γνωρίζουν στις μέρες μας ακόμα και τα παιδιά που έχουν σφυρίχτρες υψηλών συχνοτήτων για σκύλους, ήχοι που δεν μπορούμε να ακούσουμε. Ως εκ τούτου, είναι παράλογο να υποθέτουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε οτιδήποτε «όπως πραγματικά είναι».

Όλα επιστρέφουν πίσω στο κουτί (Η Μονόπολη της Ζωής) (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Όλα επιστρέφουν πίσω στο κουτί (Η Μονόπολη της Ζωής)

Φαντάσου κάποιον να σου πει: "Έλα να παίξεις μαζί μας Monopoly. Αλλά έχε υπόψιν σου ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες είναι ήδη αγορασμένες, πολλές από αυτές επίσης έχουν χτισμένα σε αυτές σπίτια και ξενοδοχεία και θα σε φορολογήσουμε πολύ αν καταλήξεις να τις έχεις, θα πληρώνεσαι λιγότερο απ'ό,τι εμείς, κάποιοι από εμάς θα μπορούμε να αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και αν φύγεις απ'το παιχνίδι ή δεν θέλεις να παίξεις, θα σου στερήσουμε το φαγητό και τη στέγη και όλες τις βασικές ανάγκες της κανονικής ζωής σου. Να γνωρίζεις ότι ακόμα και αν παίζεις καλά, το παιχνίδι μπορεί να γίνει λίγο παλαβό: θα αποκτήσεις εμμονές με το να βγάζεις ολοένα και περισσότερα χρήματα και με το να είσαι όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός και πολλές φορές θα νιώθεις ότι τίποτα δεν είναι αρκετό για σένα. Α και θα διαλέξουμε εμείς το πιόνι σου. Έλα παίξε μαζί μας!" :)

Δεν ακούγεται σαν ο Χίτλερ μόλις να σε προσκάλεσε να παίξεις μαζί του Monopoly;

Θα έπαιζες ποτέ; Είμαι σίγουρος πως όχι. Όμως, ήδη παίζεις αυτό το παιχνίδι, δεν το βλέπεις;

Έχεις γεννηθεί σε έναν κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήδη ανήκει σε άλλους ανθρώπους: λόφους, παραλίες, ξενοδοχεία, σπίτια, πισίνες, μηχανές, αυτοκίνητα, ρούχα, φαγητό, gadgets, ακόμα και ζώα ή ό,τι άλλο φαντάζεσαι.

Ο πλούτος σου θα εξαρτηθεί τις περισσότερες φορές από τον αντίστοιχο της οικογένειάς σου. Θα λαμβάνεις μια άδικη αμοιβή που δεν αντιστοιχεί στις προσπάθειές σου. Υπάρχουν άπειροι κανόνες εκεί έξω, τους περισσότερους εκ των οποίων δεν γνωρίζεις και πολλοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ή να τους διαγράψουν και να δημιουργήσουν άλλους που θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή σου.

Το "πιόνι" σου είναι ήδη επιλεγμένο από άλλους υπό την μορφή της κουλτούρας (ποια γλώσσα θα μάθεις, έθιμα και παραδόσεις, θρησκεία, κλπ). Οι άνθρωποι είναι πολύ ανταγωνιστικοί σε αυτό τον κόσμο και θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πάντες (μαζί κι εσένα) - πολλοί από αυτούς δε νιώθουν ότι ποτέ δεν έχουν πλουτίσει αρκετά και ψυχαναγκαστικά διεκδικούν όλο και περισσότερα. Ακόμα και η ιδέα του να είσαι στη φυλακή και να βγάζεις χρήματα μπορεί να φτάνει να είναι προτιμότερη από την κανονική ζωή. Κι αυτό γιατί πολλοί φυλακισμένοι ζουν καλύτερα από τους πραγματικά φτωχούς.

Και το χειρότερο από όλα, είναι ότι αν δεν δεχθείς να παίξεις αυτό το αληθινό, χρηματοπιστωτικό παιχνίδι, τότε δεν θα μπορείς να αγοράσεις φαγητό, να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να ικανοποιήσεις οποιαδήποτε από τις ανάγκες σου.

Μπορείς κυριολεκτικά να πεθάνεις αν δεν παίξεις.

Τα Τέσσερα Στοιχεία και η Μαγεία της Φύσης

Τέσσερα Στοιχεία

Τα Τέσσερα Στοιχεία ως Ψυχικές Σφραγίδες: Από τα πολύ παλιά χρόνια, ο άνθρωπος θεωρούσε τον εαυτό του αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, μελετούσε τα καιρικά και τα φυσικά φαινόμενα, τα Τέσσερα Στοιχεία και τις πιθανές αντιστοιχίες τους με τις άλλες μορφές ζωής, τις εποχές και τις ουράνιες σφαίρες.
Σύμφωνα με τους σοφούς διδασκάλους της Αναγέννησης και της αρχαιότητας, το Συμπαντικό Στερέωμα είναι τετραπλό ως προς την φυσική ουσία του και χωρίζεται στο πεδίο της Ύλης (Γη), του Νερού, της Φωτιάς και του Αέρα. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τα βασικά και θεμελιώδη συστατικά απ’τα οποίο είναι κατασκευασμένο το περιβάλλον που αντιλαμβανόμαστε, ενώ μέσα απ’τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους αναπτύσσονται όλα τα άλλα ορατά υλικά που δομούν την ύπαρξη.
Τα Τέσσερα Στοιχεία έχουν…ζωή! 
«Όλη η Ύλη αποτελείται από τρία στοιχεία: θείο, υδράργυρο κι αλάτι έτσι όπως ο άνθρωπος αποτελείται από: Πνεύμα, Ψυχή και Σάρκα. Ο άνθρωπος είναι το ανώτερο ον που υπάρχει, γιατί σε εκείνον η Φύση έχει φτάσει στο αποκορύφωμα των εξελικτικών της προσπαθειών. Σ’αυτόν περιέχονται όλα τα Ουράνια, Γήινα, Υδάτινα κι Αέρινα: όλες οι δυνάμεις, οι μορφές και τα όντα που υπάρχουν στα Τέσσερα Στοιχεία απ’τα οποία είναι φτιαγμένο το Σύμπαν. Θεός, Κτήνος, Άνθρωπος και Φύση είναι Ένα.»
Θεόφραστος Παράκελσος, 1493 – 1541
Στην κινέζικη ιατρική συναντούμε τα πέντε στοιχεία: γη, νερό, μέταλλο, ξύλο, φωτιά και συνδέονται άμεσα με τις έννοιες του «γιν-γιανγκ» καθώς αντιπροσωπεύουν όλες τις δυνάμεις που διέπουν το σύμπαν και συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Αντικατοπτρίζονται στα χρώματα, στους ήχους, στις εποχές του χρόνου, στις αλλαγές του καιρού ή της διάθεσης και μπορούν να δράσουν είτε ευεργετικά είτε αρνητικά στο ανθρώπινο σώμα προκαλώντας ασθένειες.
Το εξωτερικό περίβλημα οφείλει την φυσική του ιδιομορφία σε όλες εκείνες τις εσωτερικές επιρροές που δεν είναι ορατές στο μάτι και μπορούν να γίνουν αντιληπτές μόνο με τις ψυχικές αισθήσεις. Όλα τα δημιουργήματα έχουν αστρικές ταυτότητες και μοιράζονται μεταξύ τους κάποια βασικά γνωρίσματα ως προς την αυθεντικότητα τους. Εκπορεύονται από την ίδια Πηγή Ζωής, μα οφείλουν τη διαφορετικότητα τους στους συνδυασμούς των στοιχείων. Ο Παράκελσος είχε παρατηρήσει πως τα φυτά έμοιαζαν με μικρογραφίες απ’τα μέρη του ανθρώπινου σώματος και είχαν τις αποχρώσεις του στοιχείου που τους αντιστοιχούσε. Πχ, η καρυδιά που διέπεται από το πύρινο στοιχείο, «προδίδει» με την ενέργεια και το σχήμα των καρπών της ότι βοηθά στην ενεργή λειτουργία του εγκεφάλου.

ήρωες και υπάνθρωποι...






Κ
ανείς θνητός δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τους αθάνατους Κάποτε βέβαια ο βροτός τολμά να σηκώσει με αυθάδεια το βλέμμα στους άμβροτους
Όμως υπάρχουν και οι ήρωες
Και όταν το βλέμμα σου πέσει πάνω τους
τότε σώνεται η αυθάδεια
τη θέση της παίρνει το δέος… η ντροπή… η επίγνωση…
Απέναντι στο θεό, στο θείο, στο Άπειρο, στην Ιεραρχία μπορείς να σηκώσεις το ανάστημά σου, να βρίσεις, να εκστομίσεις τα ακατανόμαστα… ξέρεις ή ελπίζεις κρυφά ότι θα σκορπιστούν στους πέντε ανέμους… όπως όταν ρίχνεις μια πέτρα στον ωκεανό…
Το θείο απολαμβάνει την πολυτέλεια του απρόσιτου κατοικεί στο Γνόφο του Αχανούς και κανείς δεν έχει ιδέα τι είναι το Αχανές πόσω μάλλον ο πυρήνας του Μονάχα τις ιερές αφηγήσεις έχουμε για όλο τούτο. Ίσως και κάποιες υποψίες, κάποιες ποιοτικές επιδράσεις που φέρνουν τα όνειρα και ο έρωτας καθώς και οι περιοχές που γειτνιάζουν με το θάνατο Εκεί δηλαδή που οι πύλες της αντίληψης διευρύνονται
Ως θνητός μπορείς να καταγγέλλεις τους Αθάνατους.
Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά με τους Ήρωες

Ούτε Χρόνος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ούτε Χρόνος

Για τον άνθρωπο που γνωρίζει το αιώνιο δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος.
Ο χώρος κι ο χρόνος είναι πραγματικότητα για τον άνθρωπο που είναι ακόμα ανολοκλήρωτος και γι' αυτόν ο χώρος είναι διαιρεμένος σε διαστάσεις κι ο χρόνος σε παρελθόν, παρόν και μέλλον. Κοιτάζει πίσω του και βλέπει τη γέννησή του, τα αποκτήματά του και όλα όσα έχει απορρίψει. Το μέλλον τροποποιεί συνέχεια το παρελθόν και πάντα προστίθεται σ' αυτό. Ο άνθρωπος στρέφει το βλέμμα του από το παρελθόν στο μέλλον όπου τον περιμένουν ο θάνατος, το άγνωστο, το σκοτάδι, το μυστήριο.

Γοητευμένος απ' αυτά δεν μπορεί πια να ξεκολήσει από πάνω τους. Το μυστήριο του μέλλοντος κρύβει γι' αυτόν την εκπλήρωση όλων των πόθων του που του έχει αρνηθεί το παρελθόν και στα όνειρά του πετάει σε εκείνον τον λαμπερό ορίζοντα όπου πρέπει να υπάρχει η ευτυχία, εκεί όπου πρέπει να την αναζητήσει.

Ολέθριο λάθος!

Ψευδαισθήσεων κατάῤῥευσις…

Ψευδαισθήσεων κατάῤῥευσις...

Δὲν εἶναι ποὺ φθάσαμε ἔως ἐδῶ σήμερα μὲ δόλο…
Εἶναι ποὺ ἀκόμη καὶ σήμερα, μὲ τόσες ἀποδείξεις, ἀρνούμεθα νὰ τὸ ἀποδεχθοῦμε.
Δὲν εἶναι ποὺ ἐλπίζουμε ἀκόμη σὲ μίαν σωτηρία…
Εἶναι ποὺ ἐλπίζουμε σὲ λάθος πράγματα καὶ σὲ λάθος …«διασώσεις».
Δὲν εἶναι ποὺ εἶναι ἄχρηστοι καὶ μισάνθρωποι οἱ «ἡγέτες» μας…
Εἶναι ποὺ δὲν ἀντέχουμε, ἀκόμη καὶ τώρα, νὰ τὸ ἀνατρέψουμε μέσα μας.
Δὲν εἶναι ποὺ πρέπει μόνοι μας νὰ πατήσουμε στὰ πόδια μας, ἐὰν θέλουμε νὰ ἐπιβιώσουμε.
Εἶναι ποὺ κάποιοι, ἀρκετοὶ ἀκόμη, θέλουν νὰ μεταβιβάσουν τὴν …«ἀνόρθωσιν» σὲ πλάτες ἄλλων.

Άντρες και αντοχή στο σεξ: Πότε και γιατί εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα…

σεξ

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι στην ηλικία των 40 ετών το 11% των αντρών χάνει τις… αντοχές του στο σεξ. Και όπως είναι φυσικό, το ποσοστό αυτό αυξάνεται με τα χρόνια, με αποτέλεσμα στα 70 τους χρόνια οι μισοί άντρες να βιώνουν σημαντική μείωση στις σεξουαλικές επιδόσεις και τις αντοχές τους.

Εκτός όμως από την ηλικία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που... σαμποτάρουν τις αντοχές ενός άντρα στο σεξ. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Central European Journal of Urology, κατέδειξε τους παράγοντες, εκτός από την ηλικία, που μπορούν να σαμποτάρουν τις αντοχές των ανδρών στο σεξ. 
Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

ΑΝ σας το προσφέρουν ποτέ, δεχτείτε το

post-598

«Όταν θα πεθάνουμε και θα πάμε στον ουρανό να συναντήσουμε τον Πλάστη μας, ο Πλάστης μας δε θα μας ρωτήσει, γιατί δεν έγινες ο Μεσσίας; Γιατί δεν ανακάλυψες το φάρμακο γι’ αυτή και την άλλη αρρώστια; Το μόνο πράγμα που θα μας ρωτήσει αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι: Γιατί δεν έγινες εσύ;»
Αυτή είναι η πρωταρχική σου ευθύνη γιατί, αν δεν ήταν αυτή, τότε είσαι τόσο απίστευτα μοναδικός; Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Όλοι έχουμε να δώσουμε κάτι που δεν το έχει κανένας άλλος στον κόσμο. Δε φτάνει αυτό για να ενθουσιαστείς με τον εαυτό σου; Και για να πεις: «Πρέπει να βρω τι είναι αυτό».

Τα λέω αυτά στους μαθητές μου και μου λένε: «Εγώ; Μα εγώ δεν έχω τίποτε χρήσιμο». Κοίτα, αν το πιστεύεις αυτό και αν ακούς τους άλλους, θα πειστείς τελικά ότι έτσι είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άλλοι προτιμούν πάντα να μας υποβιβάζουν αντί να μας ενθαρρύνουν να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, αφού η δίκη σου ολοκλήρωση θα μου χαρίσει ένα κόσμο που δε θα μπορούσα να τov έχω με άλλο τρόπο. Είμαι σίγουρα γραμμένος στο Βιβλίο Γκίνες για τα ρεκόρ μου στο αγκάλιασμα. Ξέρετε πως δεν υπάρχουν δυο άνθρωποι που να αγκαλιάζουν το ίδιο; Είναι αυτός που αγκαλιάζει χαλαρά και σχεδόν πλέει μέσα στα χέρια σου. Είναι αυτός που σε αρπάζει και σε σφίγγει. Είναι αυτός που σε χτυπάει μπαμ, μπαμ, μπαμ, στην πλάτη. Είναι ο τρυφερός που χάνεται στη αγκαλιά σου. Μη μου πείτε πως μπορεί κανείς να βρει το αγκάλιασμα ανιαρό!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ... ΜΕΤΡΟ

Αυτή τη χρονιά μην πέσεις στην παγίδα. Δες πώς θα απολαύσεις τις γιορτές χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία σου ή τα κιλά σου.


Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και μαζί με αυτές τα εορταστικά δείπνα, τα γλυκά, τα ποτά…
Oι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις είναι «Τι θα κάνω μέσα στις γιορτές;» «Φοβάμαι μην ξαναπάρω τα κιλά που έχασα » «Πήρα πολλά κιλά μέσα στις γιορτές, πως θα τα χάσω γρήγορα;».
Για να αποφύγουμε λοιπόν το άγχος και να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το βάρος μας μέσα στις γιορτές πρέπει να τρώμε με μέτρο ακολουθώντας απλές συμβουλές:

SCIENCE: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 10 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016

Η ανακοίνωση για την πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, που έκαναν οι επιστήμονες των ανιχνευτών LIGO στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υπήρξε η επιστημονική ανακάλυψη της χρονιάς που φεύγει, σύμφωνα με ένα από τα κορυφαία στον κόσμο επιστημονικά περιοδικά, το «Science». Τα βαρυτικά κύματα, οι «ρυτιδώσεις» του χωροχρόνου που ταξιδεύουν στο σύμπαν από μακρινές πηγές για να φθάσουν έως τη Γη, είχαν προβλεφθεί θεωρητικά από τον Αϊνστάιν πριν από περίπου ένα αιώνα και η ύπαρξή τους επιβεβαιώθηκε φέτος με μεγάλη καθυστέρηση.  Τα πρώτα βαρυτικά κύματα που ανιχνεύθηκαν, όπως εκτιμάται, δημιουργήθηκαν από τη συγχώνευση δύο μεγάλων μαύρων οπών σε απόσταση 1,3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.
mergingblackholes_v2
Τη λίστα (Top 10) με τα δέκα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2016 συμπληρώνουν:
• Η ανακάλυψη από τους αστρονόμους ενός μικρού εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη, γύρω από το κοντινότερο άστρο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου.
• Η θριαμβευτική νίκη στη Ν. Κορέα του υπολογιστή AlphaGo της DeepMind (θυγατρικής της Google) επί του Νο 2 στον κόσμο παίκτη του πολύ δύσκολου επιτραπέζιου παιγνιδιού Go, δείχνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο έξυπνη.
• Το ξανάνιωμα και η επέκταση της ζωής τρωκτικών μέσω κυτταρικών και γενετικών επεμβάσεων, δείχνοντας ότι η γήρανση μπορεί να αναστραφεί, τουλάχιστον εν μέρει.
• Η ανακάλυψη ότι (και) οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν μια ικανότητα που έως τώρα θεωρείτο αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο: να «διαβάζουν» το μυαλό των άλλων, κατανοώντας τις επιθυμίες και τις προθέσεις τους.
• Η δημιουργία πρωτεϊνών που δεν υπάρχουν στη φύση, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων υλικών.

Ρωσικό τάγμα επιβάλει σε ρόλο αστυνομίας την τάξη στο Χαλέπι




Δεκέμβριος 23, 2016. 23:09


Ρωσικό τάγμα της στρατιωτικής αστυνομίας εγκαταστάθηκε στις απελευθερωμένες συνοικίες της πόλης του Χαλεπίου της Συρίας για να διατηρήσει την τάξη μεταξύ των κατοίκων.




Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως δημοσιεύει το «Interfax».


Το ρωσικό τάγμα εδρεύει στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, όπου βρίσκεται το  ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία,  και ήρθε στο Χαλέπι για την εκτέλεση καθηκόντων αστυνόμευσης.

Τοξικότητα…



Τα συναισθήματα τα οποία τα κινεί το εγώ και μέσα από τον διαχωρισμό θετικών και αρνητικών ανθρώπων, καταστάσεων, ή σκέψεων … , φτιάχνουμε σενάρια του πρέπει μέσα από το δίκαιο και άδικο των ανθρώπων – εγώ, μας γεμίζει λοιπόν κακία, μίσος, θυμό, ζήλια … μιας και τα πράγματα δεν έρχονται όπως είχα σκεφτεί ή υπολογίσει .


Έτσι γεμίζουμε βρώμικες σκέψεις = τοξικότητα η οποία συσσωρεύεται στην αποθήκη συναισθημάτων μας στο 3ο κέντρο – τσάκρα με συμπτώματα όπως: συκώτι, έλκος, διαβήτης, εθισμοί «αλκοόλ ναρκωτικά … » αποτέλεσμα να μολύνω εμένα , αυτό το μοιράζω στο χώρο και τους γύρο μου μέσο της αναπνοής .
Αλήθεια πόσο συχνά καθαρίζουμε τον χώρο μας που είναι βρώμικος ? ακόμα και ένας καθαρός χώρος χρειάζεται αέρα, αποτέλεσμα η σκόνη που αν δεν καθαριστεί θα γίνει τοξική .
Τον χώρο που κατοικεί η ψυχή μας, το σώμα μας πόσο συχνά το καθαρίζουμε? αφού όπως προείπαμε μπορεί να βρωμίσει μέσω της αναπνοής, από την συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους .
Ο τρόπος να αποβάλω την τοξικότητα είναι η «ΑΓΑΠΗ». Η οποία μπορεί να δει με στοργή εμένα και να μου επιτρέπει, να με αποδεχτώ το θετικό και το αρνητικό, το καλό και το κακό μέσα μου , να με δεχτώ όπως είμαι , σαν μια ολότητα με τις πλευρές μου. Γιατί αν είμαι σε μια βάρκα και κάτσω μόνο στην μια μεριά θα γέρνει ή δεν μπορώ να κάνω κουπί μόνο από την μια μεριά γιατί θα κάνω κύκλους για να πάω κάπου πρέπει να κάνω κουπί και από της δυο μεριές η για να ισορροπήσω μέσα στην βάρκα θα πρέπει να είμαι στο κέντρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα