Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα: οδηγός επιβίωσης για ζευγάρια!

chrcoup.jpg
Τα Χριστούγεννα έχουν χαρακτηριστεί «δολοφόνος» των σχέσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, πριν από την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου χρόνου, πολλά ζευγάρια – κάποιες μελέτες κάνουν λόγο για τέσσερα στα δέκα - τσακώνονται και χωρίζουν, τινάζοντάς τα όλα στον αέρα.
Η κρίση σε αυτές τις σχέσεις προφανώς προϋπάρχει και υποβόσκει, αλλά στις συγκεκριμένες διακοπές και κόντρα στο κλίμα της, σχεδόν υποχρεωτικής, χαράς, κάποιοι συνειδητοποιούν ότι δεν κάνουν μαζί.

«Ο Homo Sapiens, πρόγονός μας, σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρίες, επικράτησε του Homo Erectus γιατί είχε χιούμορ, ήταν ζηλιάρης και κουτσομπόλης. Δεν αρκέστηκε, δηλαδή, στην πραγματικότητα που ζούσε (μαμ, κακά και νάνι), αλλά θέλησε να δει και το φάντασμα της ζωής, ως πιο ωραίο από την πραγματική ζωή» εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (www.andrologia.gr).

«Είναι ο ίδιος λόγος που ο άνθρωπος γεννά τις θρησκείες, τις θρησκοληψίες, τις λατρείες των δεσποτών του και των Rock Stars. Ο κοινός θνητός θέλει έναν Άγιο, έναν αφέντη κι ένα θαύμα, για να ζήσει χωρίς την κατάθλιψη που κουβαλά η γνώση του ότι είναι θνητός και όχι αθάνατος, όπως θα ήθελε να είναι.
Τα Χριστούγεννα, ο μεγαλύτερος και πιο ιδιοφυής μύθος του Sapiens, τυλιγμένος με συμβολισμούς αθωότητας (άραγε ποιος είναι αθώος σε αυτόν τον κόσμο) και χαράς, που γεννήθηκε ο διάδοχος του πατρός, που με τη διπλή ιδιότητα του Θεανθρώπου γίνεται πιο ανθρώπινος, χειροπιαστός από τον απόμακρο Θεό. Άρα, πιο αγαπησιάρης και χειροπιαστός».
Πάρα πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τα Χριστούγεννα, γιατί, όπως υποστηρίζουν, τους δίνουν μια ελπίδα στο σκοτάδι της πραγματικής ζωής. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα Χριστούγεννα, εκτός από τη γέννηση μιας αθωότητας κι ένα ξέπλυμα αμαρτωλού πρότερου βίου όλων των θνητών, είναι και μια παράλογη γιορτή αγορών δώρων, που μπορούν και να φτάσουν όλες τις μέρες του χρόνου, από αυτούς που έχουν, βέβαια, λεφτά (γιατί οι άλλοι έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αγοράσουν).
Επιπλέον ο πολύς κοινός χρόνος δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο τη δυσκολία στην επικοινωνία, το κενό στα συναισθήματα, τη διάσταση στις επιθυμίες ή, ακόμη περισσότερο, τη δυσφορία που μπορεί πλέον να προκαλεί στον έναν η παρουσία του άλλου.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι προσελκύουν ευκαιρίες

Πρέπει να είστε θαρραλέοι για να ξεπεράσετε τους φραγμούς και να πειστείτε ότι αξίζετε να είστε ελεύθεροι προκειμένου να το επιτύχετε. Η θετική νοητική στάση είναι κρίσιμη για την επίτευξη της ελευθερίας και της τόσο πολύτιμης ευτυχίας.


Οι ελεύθεροι άνθρωποι προσελκύουν ευκαιρίες χάρη στην προσωπικότητά τους, στο ανοιχτό μυαλό τους, στην κινητοποίηση τους και στην απόφασή τους να μην αισθάνονται υπερβολικά δεσμευμένοι απέναντι σε οτιδήποτε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα επιτεύγματά τους.
Πολλοί από μας πιστεύουν ότι η ελευθερία είναι κάτι τόσο πολύτιμο που, αντί να αποτελεί μια πραγματικότητα, είναι μια φιλοδοξία, κάτι σπάνιο που πιθανώς δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποκτήσουν.
Ορισμένοι δεσμοί που δημιουργούνται από την οικογένεια, τις ερωτικές σχέσεις και ακόμα και τις δικές σας περιοριστικές σκέψεις, μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά εμπόδια στα όνειρά σας.
Σας προσκαλούμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι ακολουθούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους
Η ιδέα ότι πρέπει να είστε ελεύθεροι για να προσελκύσετε ευκαιρίες ξεπερνά τον απλό νόμο της έλξης. Χρειάζεστε πάνω απ’όλα ένα ορισμένο είδος νοητικής στάσης που αξίζει να υιοθετήσετε.
Δεν αρκεί να θέλετε κάτι για να το κάνετε να έρθει κοντά σας από μόνο του. Η στασιμότητα και η αναμονή δεν αποτελούν ποτέ ισχυρά μέσα, επειδή τα γρανάζια της δράσης μπαίνουν σε κίνηση χάρη στις σκέψεις σας και ακολούθως χάρη στα συναισθήματα που αυτές προκαλούν.
Ωστόσο είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη σας ένα ουσιαστικό στοιχείο. Όταν μιλάμε για ελεύθερους ανθρώπους δεν αναφερόμαστε σε ανθρώπους χωρίς στενές σχέσεις ή δεσμούς. Δεν χρειάζεται να είστε εργένηδες για να σκέφτεστε ελεύθερα.
Πάνω απ’όλα αναφερόμαστε στις παρακάτω πτυχές που χωρίς αμφιβολία θα σας φανούν χρήσιμες.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γούρια




Με αφορμή ένα δικό μου άρθρο σε κάποιο online περιοδικό, σας παρουσιάζω πως μπορείτε μόνοι σας και με λίγα υλικά να φτιάξετε γούρια-στολίδια!

Υλικά:


  • Πηλός αυτοξηραινόμενος (air dry clay)
(χρησιμοποίησα στο χρώμα της τερακότας αλλά υπάρχει και λευκός)
  • Κουπ πάτ (κυρίως χριστουγεννιάτικα)
  • πλάστης
  • Διάφανο βερνίκι νερού
  • Πινέλα
  • ακρυλικά χρώματα
  • Μεταλλικοί μαρκαδόροι
  • Χρυσό χρώμα ή σπρέι
Εκτέλεση:
Ξεκινάω πλάθοντας το πηλό ελαφρά και παίρνοντας ένα μικρό πλάστη για να τον απλώσω. Με αυτό τον τρόπο θα έχω μία μεγάλη και λεία επιφάνεια.

Αυτή είναι η πιο "σέξι" διαταραχή ύπνου


sexypnia.jpg
Για την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων το σεξ και ο ύπνος έχουν διαδοχική σειρά. Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να συμβάινουν ταυτόχρονα. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για την σεξυπνία, μια διαγνωσμένη διαταραχή ύπνου που χαρακτηρίζεται από σεξουαλικές συμπεριφορές.

Όλα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.  Οι πάσχοντες επιδεικνύουν σεξουαλικές συμπεριφορές  (αναστεναγμοί, αυνανισμός κλπ) κι επειδή αυτό συμβαίνει ενώ βρίσκονται στο βαθύτερο στάδιο του ύπνου τους, συχνά αγνοούν τις συμπεριφορές τους, οι οποίες  παρατηρούνται από αυτούς με τους οποίους μοιράζονται το κρεβάτι τους. Πρόσφατα μάλιστα νεαρός Σουηδός απαλλάχθηκε από την κατηγορία βιασμού κατά τη διάρκεια του... ύπνου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να πάσχει από σεξυπνία, η οποία εντάσσεται στο Διαγνωστικό Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, ένα επιστημονικό εργαλείο που απαριθμεί τις πιο αναγνωρισμένες διαταραχές της ψυχικής υγείας.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, η σεξυπνία παρατηρείται στο 1/3 του πληθυσμού που πάσχει από διαταραχές ύπνου, με τους άνδρες να έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν το πρόβλημα.

Γιατί ο σκύλος σας συμπεριφέρεται άσχημα;

dognoise.jpg

Πριν κατηγορήσετε τον σκύλο σας ως απείθαρχο ή για κακότροπο και πριν ετοιμαστείτε να προσλάβετε κάποιον εκπαιδευτή σκύλου, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι το 90% των σκύλων επιδεικνύουν κακή συμπεριφορά και το 50% δεν φέρονται τόσο καλά, όσο τα αφεντικά τους θα ήθελαν να φέρονται. Σε ένα πρώτο βήμα, θα σας προτείναμε να προσπαθήσετε να εντοπίσετε την αιτία της κακής συμπεριφοράς του τετράποδου φίλου σας, εξετάζοντας τις παρακάτω πιθανότητες:
Μήπως τον ενοχλεί κάποιος ήχος;
Τα σκυλιά έχουν πολύ ευαίσθητη ακοή, μπορούν να ακούσουν και πολύ οξείς ήχους (στα 45000Hz έναντι 23000Hz που πιάνει το ανθρώπινο αυτί), αλλά και πολύ χαμηλούς ήχους- π.χ. έναν θόρυβο που βρίσκεται 4 φορές πιο μακριά από αυτό που μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά ακούει πολλά περισσότερα από έναν άνθρωπο, και αυτό –μοιραία- τον εκνευρίζει.
Mήπως φοβάται;
Τα σκυλιά συμπεριφέρονται επίσης άσχημα όταν βρίσκονται σε περιβάλλοντα με ήχους που τους προκαλούν φόβο και στρες, όπως π.χ. έξω στον δρόμο, όταν υπάρχουν γάτες και άλλα ζώα, στην αίθουσα αναμονής του κτηνιάτρου, όταν στο σπίτι γίνεται πάρτι ή ένας τσακωμός.
Τα σκυλιά είναι ευαίσθητα π.χ. σε ένα γαύγισμα, σε μια άγρια φωνή ή σε μια κραυγή, και βιώνουν στρες όταν ακούνε τέτοιους ήχους, πολύ περισσότερο από ό,τι στον ήχο των βεγγαλικών ή στον θόρυβο από μια ηλεκτρική σκούπα- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι τελευταίοι ήχοι δεν του προκαλούν στρες.

Οι Γεωπολιτικές Διαστάσεις Του Ελληνικού "Δημογραφικού Χειμώνα"



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ
Το μeγεθος του πληθυσμοy συνιστά στοιχεiο ισχyος

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris Ι) Γιώργος Πρεβελάκης αναλύει τις γεωπολιτικές συνέπειες των δυσμενών δημογραφικών εξελίξεων που προβλέπονται για τις επόμενες δεκαετίες και εξερευνά πιθανές πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

prevelakis-thumb-large
Σύμφωνα με την έρευνα για το δημογραφικό της διαΝΕΟσις, ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει αρχίσει να μειώνεται. Η Ελλάδα του μέλλοντος προβλέπεται να έχει πληθυσμό μικρότερο και γηραιότερο από τον σημερινό. Ποιες επιπτώσεις συνεπάγονται για τη χώρα οι προοπτικές αυτές ως προς την ισχύ της, τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες, τη θέση της στη διεθνή κοινότητα και τις εσωτερικές της ισορροπίες; Δηλαδή, ποιες γεωπολιτικές συνέπειες θα έχουν οι προβλεπόμενες δημογραφικές εξελίξεις;
Η γεωπολιτική πρόβλεψη είναι δυσχερής και αβέβαιη. Από τους διαφόρους παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις, η δημογραφία εμφανίζεται ως η πλέον αξιόπιστη. Η κατανομή των ηλικιακών ομάδων προδικάζει τη σύνθεση του πληθυσμού μερικές δεκαετίες αργότερα- υπό την προϋπόθεση ότι έκτακτα γεγονότα, όπως πόλεμοι ή οικονομικές κρίσεις, δεν θα διαταράξουν την εξέλιξη της γονιμότητας και της θνησιμότητας. Οι μεταναστεύσεις οι οποίες, επίσης, επηρεάζουν την εξέλιξη του πληθυσμού είναι ακόμη λιγότερο προβλέψιμες από όσο η φυσική κίνηση.  Με όλες αυτές τις επιφυλάξεις, η προβολή του πληθυσμού μιας χώρας είναι, πάντως, ασφαλέστερη από την πρόβλεψη των οικονομικών μεγεθών ή των πολιτικών σχηματισμών. Το σχετικώς προβλέψιμο των δημογραφικών εξελίξεων μπορεί, επομένως, να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για να εξαχθούν γεωπολιτικά συμπεράσματα.
Το μέγεθος του πληθυσμού συνιστά στοιχείο ισχύος
Ο πληθυσμός συνιστά στοιχείο ισχύος1. Με εξαίρεση τη Ρωσία, στις αρχές του 19ου αιώνα η Γαλλία ήταν η πολυπληθέστερη και η ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης. Όμως, η Αγγλία και οι περιοχές που συγκρότησαν τη Γερμανία παρουσίαζαν δυναμικότερη δημογραφική συμπεριφορά. Παρά την υπερωκεάνια μετανάστευση του πληθυσμού της, η Αγγλία έφθασε τα πληθυσμιακά μεγέθη της Γαλλίας στην αρχή του 20ού αιώνα· έναν αιώνα πριν αριθμούσε μόλις τους μισούς κατοίκους σε σύγκριση με τη Γαλλία. Η Γερμανία είχε 40% περισσότερους κατοίκους από τη Γαλλία πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στις αρχές του 19ου αιώνα οι πληθυσμοί των περιοχών της αντιστοιχούσαν στο 70% των γαλλικών. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι η Αγγλία εκτόπισε τη Γαλλία από την παγκόσμια κυριαρχία και η Γερμανία από την ευρωπαϊκή ηγεμονία. Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ανθρώπινες απώλειες της Γαλλίας μετέτρεψαν την επιτυχία της σε “πύρρειο νίκη”. Η δημογραφική αδυναμία της Γαλλίας κατά τον Μεσοπόλεμο εξηγεί την υποχωρητικότητά της έναντι του γερμανικού επεκτατισμού. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ιστορία, όπου η δημογραφική αδυναμία έχει προηγηθεί της ήττας ή της παρακμής. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η Σοβιετική Ένωση πριν καταρρεύσουν πολιτικά, είχαν υποβαθμιστεί δημογραφικά.
Εκτός από την ποσοτική διάσταση, μεγάλη γεωπολιτική σημασία έχει και η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού. Χώρες με γηρασμένο πληθυσμό, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που συνεπάγεται η έντονη εξάρτηση των ανενεργών ηλικιωμένων από τους ενεργούς νεωτέρους, δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του παρόντος έναντι του μέλλοντος. Μειώνουν τις αμυντικές δαπάνες και την προσπάθεια για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό (soft-power), καθώς προέχει να καλυφθούν συντάξεις και δαπάνες για την υγεία. Στην πολιτική ζωή επικρατεί ο συντηρητισμός. Η “γεροντοκρατία” καθιστά τους νέους de facto παραμελημένη μειονότητα. Ως αντίδραση, οι νέοι επιλέγουν την εξέγερση ή την μετανάστευση, με αποτέλεσμα να αυξάνει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του γηρασμένου πληθυσμού. Η γήρανση, επομένως, του πληθυσμού δημιουργεί προβλήματα τόσο στην “εξωτερική” όσο και στην “εσωτερική” γεωπολιτική.

ΤΟ 2017 ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.
Η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού διαισθάνεται ότι κάτι συμβαίνει σε πλανητικό επίπεδο και υποψιάζεται ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.
- Για πρώτη φορά η πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στον οικονομικό τομέα ανετράπη και αμφισβητείται από άλλα κράτη, ή συνασπισμούς κρατών
- Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρωσία προκάλεσε ευθέως τον συνασπισμό ΗΠΑ - NATO, αμφισβητώντας την στρατιωτική του ισχύ
- Για πρώτη φορά συνασπισμός κρατών (BRICS) αμφισβήτησαν το ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ διεθνές νομισματικό σύστημα και προχώρησαν στην δημιουργία νέας Παγκόσμιας Τράπεζας και νέου ΔΝΤ, με σκοπό την εγκαθίδρυση ενός νέου νομισματικού συστήματος με βάση τον χρυσό
- Για πρώτη φορά φαίνεται πως η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού (πέραν του 65%) προτιμά τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης απορρίπτοντας τα ψεύδη των ελεγχόμενων από την Cabal ΜΜΕ
- Οι ΗΠΑ έπαψαν να παριστάνουν τον διεθνή χωροφύλακα, αφού η παράνομη κυβέρνηση - εταιρεία της Washinghton DC που τις κυβερνά, δεν ελέγχει πλέον το Πεντάγωνο και τις μυστικές υπηρεσίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα