Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Άμμα

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Άμμα
"Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μιλούν για τα Χριστούγεννα αναφέρονται στις στιγμές που πέρασαν με την οικογένεια τους, στα υπέροχα γεύματα και τα γλυκά που ετοίμασαν και στα δώρα που πήραν. Σχεδόν κανείς δεν μιλά για την προσευχή που έκανε, την πνευματική του άσκηση ή τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να εφαρμόσει στην πράξη τις διδασκαλίες του Ιησού.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτά περιλαμβάνει ο πραγματικός εορτασμός των Χριστουγέννων. Η Άμμα δεν ισχυρίζεται ότι οι άλλοι τρόποι εορτασμού δεν χρειάζονται, αλλά εννοεί ότι τα Χριστούγεννα αποκτούν το πραγματικό τους νόημα όταν τα χρησιμοποιούμε για να στοχαζόμαστε πάνω στη ζωή και τις διδασκαλίες του Χριστού και να αξιολογούμε την πνευματική μας πρόοδο. 
Αληθινή αγάπη για τον Κύριο έχουμε όταν αφομοιώνουμε τα ιδανικά που δίδαξε, γιατί αυτά μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών μέσα μας και να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας σε μια προσφορά υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα.

Ο Κρίσνα, ο Ράμα και ο Ιησούς Χριστός αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις στη ζωή τους. Τις αντιμετώπισαν όμως όλες με θάρρος χωρίς να κλονιστούν ποτέ. Επιπλέον, μετέτρεπαν το κάθε εμπόδιο που συναντούσαν σε σκαλοπάτι για να προχωρούν μπροστά. Τέτοιο ήταν το μεγαλείο τους. Μας έδειξαν με τη ζωή τους ότι αν καταβάλλουμε ειλικρινή προσπάθεια για να πετύχουμε έναν υψηλό στόχο, καμιά δύναμη σ’ αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Ακόμα και μετά από χιλιάδες χρόνια, οι ζωές τους μας εμπνέουν και μας γεμίζουν δύναμη. Γιορτές όπως τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να εφαρμόζουμε τα ιδανικά του μοιράσματος και της φροντίδας για τους άλλους. Οι ευλογίες που έχουμε λάβει στη ζωή μας δεν οφείλονται μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Η επιτυχία μας οφείλεται επίσης στη βοήθεια, τις προσευχές και τις ευλογίες που μας χαρίζουν όλοι εκείνοι που μας αγαπούν.

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το χρέος μας απέναντί τους. Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς προχωράμε στο πνευματικό μονοπάτι, θα πρέπει τακτικά να θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη όλους εκείνους που μας βοήθησαν στο ταξίδι μας. Αν υπάρχουν άνθρωποι που μας στεναχώρησαν, θα πρέπει να αναπτύσσουμε την ικανότητα να συγχωρούμε και να ξεχνάμε. Μια τέτοια στάση είναι σαν το καύσιμο που μας επιτρέπει να προχωράμε μπροστά.

Έρχεται χιονιάς καβάλα σε μικροκύματα!

kairos-1021x500.jpg

Επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα φαινόμενα, πάντως, αναμένεται να εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο. Από την πλευρά τους οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «ιστορικό χιονιά» που θα χτυπήσει την Αττική από την Τετάρτη, ενώ προειδοποιούν και για τα φαινόμενα που θα αναπτυχθούν στην Κρήτη
“Έρχεται”. Από που μας έρχεται; Ξανά από τη Σιβηρία. Κάνει μια παράκαμψη και έρχεται μπαμ κατευθείαν στο δόξα πατρί της Ελλάδας. Δεν πιάνει τόσο τα βόρεια της χώρας γιατί έρχεται δια της πλαγίας οδού και πείτε και κανένα ευχαριστώ στους φίλους μας τους Ρώσους που μας τον στέλνουν πρωτοχρονιάτικο δωράκι.
Θα πιάσει από Λαμία και κάτω περισσότερο, την Ελλάδα που… “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέεεε” – θυμάστε το τραγουδάκι; Ε τώρα κάνει. Και μόλις σταματήσει να κάνει θα ξαναφάτε τη σκόνη από την Αφρική – μην σας πω ότι το παλεύουν να τα συνδυάσουν και τα δυο μαζί. Λίγη υπομονή κι όπου να ‘ναι θα τα καταφέρουν.
Η χώρα πάντως είναι κανονικά στην πρίζα, για μια ακόμα φορά, και το βλέπουμε στις εικόνες της NASA, αλλά και να μην το βλέπαμε πάλι θα το ξέραμε αφού νιώθουμε όλη αυτή την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στο νευρικό σύστημα.

Ο ουσιαστικός Γονεϊκός Ρόλος και η Παγίδα της Υπερπροστατευτικότητας

Ξεκινώντας θα λέγαμε απλά «ΜΗΝ κάνετε για το παιδί ότι μπορεί να κάνει μόνο του». Ο κανόνας αυτός είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικός και χρειάζεται να τον επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα στη μέρα σας. Αν είναι δύσκολο να το θυμάστε μπορείτε να το γράψετε, να το εκτυπώσετε και να το κολλήσετε σε εμφανές σημείο στο σπίτι σας.
Όποτε κάνουμε κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο του το παιδί, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να του δείχνουμε ότι είμαστε πιο μεγάλοι, καλύτεροι, πιο επιδέξιοι, πιο πεπειραμένοι και πιο σπουδαίοι. Συνεχώς, λοιπόν, επιδεικνύουμε την υπεροχή μας και την κατωτερότητά του. Να κάνουμε κάτι που το παιδί μπορεί να κάνει μόνο του είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό αφού του στερεί την ευκαιρία να δοκιμάσει τη δύναμή του.
Δείχνει τη τέλεια έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές του, στο θάρρος και στην επάρκειά του, του αφαιρεί το δικαίωμα της ασφάλειας που βασίζεται στη συνειδητοποίηση της προσωπικής του ικανότητας να αντιμετωπίζει και να λύνει τα προβλήματα και του αρνείται το δικαίωμα να αναπτύξει την αυτάρκειά του και ΟΛΑ αυτά συμβαίνουν για να κρατήσει ο γονιιός την ιδιότητα του απαραίτητου στη ζωή του παιδιού. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε μια απέραντη έλλειψη σεβασμού προς το παιδί σαν άτομο.
Από τα πρώτα τρυφερά τους χρόνια τα παιδιά μας δείχνουν πως θέλουν να κάνουν μόνα τους κάποια πράγματα και πολύ πιο συχνά απ’ότι θα έπρεπε αποθαρρύνουμε αυτές τις προσπάθειες για να αποφύγουμε τη φασαρία. Τι κρίμα! Είναι πολύ πιο εύκολο να ξαναπλύνουμε το μωρό παρά να του ξαναδώσουμε το χαμένο του θάρρος. Μόλις το παιδί εκδηλώσει επιθυμία να κάνει πράγματα μόνο του πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό και να το αφήσουμε να προχωρήσει (όποτε είναι δυνατόν) και υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για ένα παιδί να εξυπηρετηθεί μόνο του και να βοηθήσει τους άλλους απ’ ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Μπορεί να χρειάζεται βοήθεια, επιτήρηση, εξάσκηση και ενθάρρυνση και αυτά είναι που πρέπει να του δώσουμε εμείς.
Δεν έχουμε το δικαίωμα όμως να κάνουμε τα πάντα στη θέση του ούτε να αναστέλουμε τις ωφέλιμες προσφορές που είναι πρόθυμο να κάνει. Η μικροσκοπική εμφάνιση των παιδιών μας τραβάει την προσοχή ιδιαίτερα και είναι σχεδόν πάντα μια αυθόρμητη αντίδραση να απλώσουμε τα χέρια και να βοηθήσουμε όταν το δούμε να δυσκολεύεται. Συνήθως, όμως, εξακολουθούμε να βοηθούμε τα παιδιά μας για πολύ περισσότερο καιρό απ’ ότι έχουν ανάγκη μόνο και μόνο επείδη το έχουμε συνηθίσει.

Οι 12 Μήνες


Το παραμύθι με τους 12 μήνες και την καλή χήρα λέγεται σ’ όλη την Ελλάδα, πάντα στην αρχή τού χρόνου. Είναι παραμύθι γεμάτο καλοσύνη και ανθρωπιά πού την συναντάει κανείς όταν προσφέρει αγάπη.
Από περιφέρεια σε περιφέρεια υπάρχουν μικρές παραλλαγές.Εμείς όμως θα το πούμε στη γενική του μορφή, έτσι όπως πρωτοειπώθηκε,προσθέτοντας μερικά λαογραφικά στοιχεία.
Τα παλιά τα χρόνια, την παραμονή τής Πρωτοχρονιάς μαζεύονταν όλη η οικογένεια γύρω από το τζάκι, πού έκαιγε το κούτσουρο τού Χριστού και περίμεναν να έρθει ο καινούργιος ο χρόνος, κάπως διαφορετικά πό σήμερα.
Η νοικοκυρά έφερνε τη βασιλόπιττα, ζυμωμένη με στάρινο αλεύρι και στολισμένη με κεντήδια, φτιαγμένα με το πιρούνι. Αυτή η Βασιλόπιττα ήταν χωρισμένη με ένα σταυρό από καρύδια, σε 4 μέρη. Στο ένα ήταν κεντημένη η Γή με τα στάχυα και τα λουλούδια, κι αυτό το μέρος προσφερόταν στην γεωργία. Το άλλο ήταν χαρισμένο στα ζωντανά πού βοηθούσαν τον χωρικό στις δουλειές του, το τρίτο, στα παιδιά πού ήταν το αύριο και το τέταρτο στο σπίτι πού έκλεινε μέσα το Θεό και την οικογένεια.
Ο νοικοκύρης έπαιρνε τη Βασιλόπιττα, τη σταύρωνε 3 φορές, τη σήκωνε στην ανατολή κι ύστερα την κυλούσε 3 φορές στο δωμάτιο• όλοι εύχονταν «χρονιά ευτυχισμένη κι ίσα» να μη πέσει η πίττα ανάποδα. Ώσπου να γίνουν όμως αυτά, ο παππόύς άρχιζε ένα παιχνίδι με τούς μήνες. Έπρεπε, γρήγορα, όποιον μήνα φώναξε, οι άλλοι ν’ απαντήσουν μ’ ένα τραγούδι ή παροιμία. Έτσι άρχιζε:
- Γενάρης !
- «Γενάρης,μήνας τού Χριστού, κι Αρχιμηνιά τού χρόνου»,τού απαντούσαν.
- Φλεβάρης !
- «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίζει, του καλοκαιριού μυρίζει. Κι αν ανοίξει τις φλέβες του, τρεχάτε να κρυφτήτε».
- Μάρτης ! φωνάζει πιό δυνατά
Επειδή ο Μάρτης, ήταν παλαιότερα, ο πρώτος μήνας τού χρόνου κι όταν άλλαξε η πρωτοχρονιά, του κακοφάνηκε και κατσούφιασε, έλεγαν:
- «Μάρτης είναι, νάζια κάνει.........πότε κλαίει και πότε γελάει».
- Απρίλης !
- « Ο Απρίλης με τα λούλουδα κι ο Μάης με τα ρόδα», απαντούσαν.
- Μάης ! συνέχιζε ο γέροντας.
- «Τώρα Μαγιά, τώρα δροσιά, τώρα το καλοκαίρι, τώρα ομορφαίνουν τα κλαδιά και βγάζει η γής λουλούδια», τραγουδούσαν.
- Ιούνιος !
- «Θερίζετε, θερίζετε», λέει ο τζίτζικας «δώσε και με τον κόπο μου ».
- Ιούλιος !
- «Η δουλειά τού γεωργού, στ’ αλώνι φαίνεται».
- Αύγουστος !
- «Αύγουστε καλέ μας μήνα να’σουν 2 φορές το χρόνο».
- Σεπτέμβρης !
- «Τού Σταυρού σταύρωνε και σπέρνε».
- Οκτώβρης !
- «Χειμώνας και χινόπωρο, αντάμα τρών’ και πίνουν, αντάμα έχουν τα άλογα στον πλάτανο ζεμένα».
- Νοέμβρης !
- « Στις 30 τ’ Άη Αντρός, αντριεύθεται ο βοριάς».
- Δεκέμβρης ! τελείωνε κι έκανε το σταυρό του.

ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ – ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ – ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ – ΤΑ ΚΑΡΜΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ – Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μην κρίνετε για να μην κριθείτε

«Μην κρίνετε για να μην κριθείτε. Διότι με όποια κρίση κρίνετε θα κριθείτε και με όποιο μέτρο μετράτε θα αντιμετρηθεί σ’ εσάς.
»Και γιατί βλέπεις το ξυλάκι στο μάτι του αδελφού σου και δεν παρατηρείς το δοκάρι στο μάτι σου? Ή πώς θα πεις στον αδελφό σου: “Άσε να βγάλω το ξυλάκι από το μάτι σου” ενώ το δοκάρι είναι στο μάτι σου? Υποκριτή, βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και τότε θα δεις καθαρά για να βγάλεις το ξυλάκι από το μάτι του αδελφού σου» (κατά Ματθαίο Ζ:1-5)
Όποια κρίση κι αν εκφέρει κάποιος, την ίδια θα προσελκύσει στον εαυτό του. Σ’ αυτήν την περικοπή ο Ιησούς διατυπώνει με σαφήνεια ότι ο μηχανισμός της αιτίας και του αποτελέσματος του καρμικού νόμου είναι μια μορφή ηθικής απειλής για εκείνους που εκθέτουν ανελέητα τα σφάλματα των άλλων, αφού και τα δικά τους σφάλματα παρόμοια θα βγουν στο φως του σκληρού εξονυχιστικού ελέγχου. Με το ίδιο πνεύμα με το οποίο κάποιος κρίνει τους άλλους, ο θεϊκός νόμος κρίνει τον επικριτή – το κίνητρο, καθώς και η πράξη καθ’ εαυτή, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξίσωσης της αιτίας και του αποτελέσματος.
Η τιμωρία ή η ανταμοιβή δεν απονέμονται από τον Θεό ως πράξη εκδίκησης ή ιδιαίτερης εύνοιας. Τα καλά και τα φαύλα αποτελέσματα είναι η αντανακλαστική έκβαση των καλών και των κακών πράξεων. Εφόσον ούτε ακόμα και ο Θεός δεν κρίνει τις πράξεις κανενός, έχοντας αναθέσει αυτήν την ενέργεια στον αμερόληπτο νόμο του κάρμα, με ποιο δικαίωμα οι μικρόμυαλοι άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν αυτό? Εκείνοι που έχουν ήδη κριθεί και αυτόματα έχουν καταδικαστεί από τον καρμικό νόμο για τις πλανημένες τους πράξεις δεν χρειάζεται να επικριθούν ή να αποδοκιμαστούν και από κάποιον άλλον. Ένας άνθρωπος που κάνει κακή χρήση της ελεύθερης επιλογής του και εκθέτει τον εαυτό του σε φαύλα καρμικά επακόλουθα χρειάζεται συμπόνια αντί για επίκριση. Ο Θεός ευχαριστιέται όταν βλέπει έναν πνευματικά τυχερό άνθρωπο να προσπαθεί να σώσει έναν ατυχή αδελφό του που σπαράσσεται από τα νύχια των συνεπειών των κακών πράξεων. Όταν βλέπει μια ψυχή να βοηθά μια άλλη ψυχή στην προσπάθειά της να βγει από τα μπλεξίματα του κάρμα που δημιουργούν δυστυχία, εκτείνει ευσπλαχνία και τις ευλογίες Του οι οποίες συγχωρούν τα πάντα, με τις οποίες η συμπονετική ψυχή ανακαλύπτει ότι έχει ελευθερωθεί από πολλά από τα επακόλουθα του δικού της ολέθριου κάρμα.
Απόρροια της λειτουργίας του ίδιου του συμπαντικού νόμου είναι και το γεγονός ότι με το να κρίνει κάποιος τους άλλους άσπλαχνα προσελκύει κακόβουλες επικρίσεις πάνω του. Αν κάποιος διαδίδει τις αδυναμίες των άλλων, ο θεϊκός νόμος θα φανερώσει μυστηριωδώς και τα δικά του κρυφά σφάλματα. Ο άνθρωπος που μπαίνει στον πειρασμό να λέει κακά λόγια για οποιονδήποτε άλλον θα πρέπει πρώτα να ρωτά τον εαυτό του: «Είμαι εγώ αλάθητος?». Μην κρίνετε τους άλλους. Κρίνετε και αλλάξτε τον εαυτό σας πρώτα.
Η άσπλαχνη ομιλία και συμπεριφορά έχουν τις ρίζες τους στις άσπλαχνες σκέψεις. Αν κάποιος είναι συνεχώς αγενής, αυτό σημαίνει ότι ο νους του είναι ένα λιμάνι αγενών σκέψεων. Σύμφωνα με τον ψυχολογικό νόμο της συνήθειας, όσο περισσότερο νοητικό χώρο παρέχει κάποιος στις κακόβουλες σκέψεις, τόσο περισσότερο θα εθίζεται στην κακία, ερεθίζοντας και εξοργίζοντας τους άλλους με την αδίστακτη συμπεριφορά του, κι έτσι θα προσελκύει αγένεια προς τον ίδιο. Επομένως είναι ύπουλο και ανεπιθύμητο να κάνει κάποιος επικριτικές σκέψεις για τους άλλους σε οποιαδήποτε περίπτωση, γιατί μια τέτοια εσωτερική ασχήμια μπορεί να γίνει μια ακλόνητη συνήθεια κακίας. Είναι ανόητος αυτός που μετατρέπεται σε χρόνιο κριτή των άλλων, γιατί το μόνο που κατορθώνει είναι να έλκει πάνω του δυσαρμονία απ’ όλες τις πλευρές. Είναι αληθινά σοφός εκείνος που γνωρίζει πότε είναι σωστό να μιλήσει και πότε είναι καλύτερο να παραμείνει σιωπηλός.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του ανθρώπου χωρούν στο ανυπόφορο κενό που η γνώση δεν κατάφερε να γεμίσει

post-603


Τα περισσότερα πράγματα είναι «μέσα για κάτι άλλο». Το χρήμα είναι μέσο για… Η φυσική ομορφιά είναι μέσο για… Μερικές φορές ως κι η αγάπη είναι μέσο για κάτι άλλο… Εκτός από τη γνώση. Ο σκοπός της γνώσης θα έπρεπε να είναι μόνο η γνώση.
Εγώ θα κατέτασσα στους πιο σοφούς μόνο εκείνους που απολαμβάνουν την εσωτερική γαλήνη που δίνει η βεβαιότητα μιας σωστής πορείας σ’ ένα σωστό δρόμο. Μόνο αυτούς που είναι αληθινά πεπεισμένοι ότι το διαπροσωπικό υπερτερεί τον ατομικού. Και μόνο όσους έχουν αναπτύξει ένα υψηλότατο επίπεδο συνείδησης της αξίας του προφανούς. Μόνο αυτοί μπορούν να αξιωθούν μια ζωή μέσα στη γνώση -όπου η γνώση δεν θα είναι φορτίο αλλά καταφανής χαρά.
Ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα (τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα, η κατάχρηση εξουσίας, η βία, η χειραγώγηση και, προπαντός, ο κάθε είδους αυταρχισμός) όλα χωρούν μες στη λίστα της αποσύνθεσης. Αλλά πριν απ’ αυτή τη λίστα, χώρεσαν στο ανυπόφορο κενό που η γνώση δεν κατάφερε να γεμίσει.
Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το κενά αυτό δεν θα καταληφθεί από πράγματα χειροπιαστά και υλικά.
Εγώ δεν είμαι σοφός και μάλλον ποτέ δεν θα γίνω, αφιερώνω, όμως, το χρόνο και την ενέργειά μου για να βοηθήσω άλλους να νιώσουν την επιθυμία και να βρουν τη δύναμη που απαιτεί η αναζήτηση της σοφίας.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΜΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»?

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Και αφού γεννήθηκε ο Ιησούς στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας επί των ημερών του Ηρώδη του βασιλιά, ιδού, μάγοι (στα Αγγλικά η λέξη «μάγοι» μεταφράστηκαν με τη λέξη «σοφοί», κι έτσι γράφονται εδώ) από την ανατολή ήρθαν στα Ιεροσόλυμα, λέγοντας: «Πού είναι ο γεννημένος βασιλιάς των Ιουδαίων? Διότι είδαμε το αστέρι του στην ανατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε» (κατά Ματθαίο Β:1).
Οι θρύλοι αφθονούν γύρω από το προσκύνημα των «τριών σοφών από την Ανατολή» στο βρέφος Ιησού. Μια κοινή παράδοση τους θεωρεί μάγους (Εβραϊκά chartumim), μια ιερατική τάξη μυστικιστών μεταξύ των αρχαίων Μηδών και των Περσών που κατείχαν εσωτερικές δυνάμεις και γνώση με τις οποίες μπορούσαν να ερμηνεύουν κρυμμένες έννοιες στις Γραφές, να κατανοούν μυστικά του παρελθόντος και να προφητεύουν το μέλλον. Η Ρωμαϊκή Εκκλησία τίμησε τους Σοφούς αυτούς με τον τίτλο των βασιλιάδων, βασιζόμενη στην παράγραφο ΟΒ:10 των Ψαλμών που σχετίζεται με τον μελλοντικό ερχομό του Μεσσία: «Οι βασιλείς Θαρσείς και των νησιών θα προσφέρουν προσφορές, οι βασιλείς της Αραβίας και της Σεβά θα προσφέρουν δώρα». Οι βασιλιάδες αυτοί αγιοποιήθηκαν από την Εκκλησία και αναγνωρίστηκαν ως Γκασπάρ, Μελχιώρ και Μπαλτάζαρ· σκηνώματα αυτών των βασιλιάδων βρίσκονται σε λειψανοθήκες στην Κολονία. Οι Σοφοί θεωρήθηκε ότι ήταν τρεις τον αριθμό, αντίστοιχοι των προσφορών των τριών δώρων που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη: χρυσός, λιβάνι, και μύρο.
Η λατρεία των Σοφών έχει πολύ περισσότερη σημασία από απλώς μια πρόσθετη σκηνή φαντασμαγορίας που αναγνώριζε την άγια γέννηση. Ήταν η προσδιοριστική σφραγίδα που έθεσε ο Θεός στη ζωή του Ιησού, η οποία στο μέλλον θα χαρακτήριζε την αποστολή και το μήνυμά του – μια υπενθύμιση ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στην Ανατολή, ένας Ανατολίτης Χριστός. Και ότι οι διδασκαλίες του έφεραν την επίδραση του ανατολικού πολιτισμού και των εθίμων του. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή παράδοση στην Ινδία, έγκυρα γνωστή ανάμεσα στους ανώτερους μεταφυσικούς, περιεχόμενη σε μύθους και καταγραμμένη σε αρχαία χειρόγραφα, ότι οι σοφοί από την Ανατολή που ταξίδεψαν μέχρι να φτάσουν στο βρέφος Ιησού στη Βηθλεέμ ήταν στην πραγματικότητα μεγάλοι σοφοί της Ινδίας.

Βρὲς τὸν (πραγματικό) ἐχθρό!!!

Βρὲς τὸν (πραγματικό) ἐχθρό!!!

Μέσα στὴν δίνη τοῦ πολέμου, ποὺ βιώνουμε, ἀκοῦμε, βλέπουμε καὶ ἀντιμετωπίζουμε καταστάσεις παραλογίας. Τὸ καλὸ καὶ τὸ κακό, σὰν ἔννοιες, διαστρεβλώνονται καὶ χρησιμοποιοῦνται προσχηματικά.
Ἡ λογικὴ παραβιάζεται καὶ γελοιοποιεῖται καὶ μοναδικὸ μέλημα τῶν κρατούντων εἶναι ἡ διατήρησις τῆς ἐξουσίας τους μὲ κάθε μέσον.
Μᾶς προτάσσουν ἕναν σωρὸ ἄσχετες ἀφορμές, πρὸ κειμένου νὰ ἀσχολούμεθα μὲ τὰ δευτερεύοντα καὶ νὰ χάνουμε τὰ οὐσιώδη.
Ἡ κατάστασις αὐτή, τῆς παραλογίας, ὅπου ἐντός της ἐπικρατοῦν οἱ μεγαλύτεροι γνῶστες τῆς διαπλοκῆς, χειραγωγώντας τὶς μάζες (ἐμᾶς δῆλα δή!!!) ἀν τὶ νὰ μᾶς βοηθᾷ νὰ συνειδητοποιήσουμε τὸ ποιὸς εἶναι ὁ πραγματικός μας ἐχθρός, μᾶς παραπλανεῖ καὶ μᾶς ὑποχρεώνει νὰ ἐνασχολούμεθα μὲ δευτερεύοντα καὶ  ἀνούσια ζητήματα, τὴν στιγμὴ ποὺ πίσω ἀπὸ τὶς πλάτες μας κάποιοι ἔχουν πρὸ πολλοῦ ἀποφασίσει καὶ γιὰ τὴν πορεία μας καὶ γιὰ τὴν ἐπιβίωσίν μας.
Κι ἐνᾦ ἐμεῖς βλέπουμε τὶς στρατιὲς τῶν ἀνεγκεφάλων, ποὺ ἐσκορπίσθησαν ἀνάμεσά μας, γιὰ νὰ κερδίσουν τὸν χρόνο ποὺ χρειάζονται οἱ ἐντολοδόχοι τους, στὴν πραγματικότητα, πίσω ἀπὸ αὐτὲς τὶς βιτρίνες, μᾶς ἀπομειώνουν βαθμοὺς ἐλευθερίας, προετοιμάζοντας πολὺ μεθοδικὰ καὶ τὴν φυσική μας ἐξόντωσιν.  Πάντα γιὰ τὸ «καλό» μας.
Ἀκριβῶς σὲ αὐτὲς τὶς συνθῆκες, τὶς παραπλανητικές, ἐμεῖς ὀφείλουμε νὰ σταθοῦμε, ὅσο τὸ δυνατόν, ἀποστασιοποιημένοι, γιὰ νὰ ἀντιληφθοῦμε καλλίτερα τὸ ποιὸς (ἢ ποιοί), πραγματικά, ἐλέγχει (ἢ ἐλέγχουν) τὰ γεγονότα καὶ τὶς καταστάσεις. Ἀφήνοντας τὰ συναισθήματά μας γιὰ λίγο στὴν ἄκρη, μποροῦμε σταδιακῶς νὰ διακρίνουμε καλλίτερα τὸ πόσο εὔκολα χειραγωγούμεθα. Ἀν τὶ νὰ ἑστιάζουμε στὸν πρὸ πολλοῦ ἐξαγορασμένο δημοσιοκάφρο, ἢ στὸ καλὰ ἀμοιβόμενο κομματόσκυλο, ἢ ἀκόμη καὶ στὸν ἠλίθιο τῆς γειτονιᾶς μας, ἂς προσπαθήσουμε νὰ διακρίνουμε τὸ ποιός, γιατί, μὲ ποιὸν τρόπο συντονίζει ὅλους αὐτούς, καθὼς καὶ τὸ τὶ κερδίζει. 

Τι συμβαίνει; Ο ουρανός στην Βραζιλία έγινε κόκκινος σαν αίμα! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για WHAT'S GOING ON? SKY IN BRAZIL TURNS BLOOD RED

Ένα βίντεο, από τη Βραζιλία,  που έχει γίνει viral, δείχνει σύννεφα κόκκινα σαν αίμα. 

Είναι αποτέλεσμα γεωμηχανικής ή υπάρχει φυσική εξήγηση ;

ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς τα μέσα ενημέρωσης Εύβοιας, Στερεάς Ελλάδας και πανελλαδικά
Χαλκίδα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016


ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗΣ
ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ


Τον τελευταίο καιρό με αλλεπάλληλες φωτιές-εμπρησμούς, οι επίδοξοι διεκδικητές και καταπατητές του υγροτόπου προσπαθούν να δημιουργήσουν το έδαφος για να εισβάλουν περισσότερο μέσα στον πυρήνα του υδροβιοτόπου.
Επιπλέον και αμέσως μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του Δεκεμβρίου ένα καμμένο κομμάτι έχει ήδη μπαζωθεί από κάποιους διεκδικητές, ενώ εντός της ζώνης Α’ του υδροβιότοπου βρίσκεται εγκατεστημένη μπουλντόζα η οποία προχωρά σε εργασίες διαμόρφωσης.
Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε προστατευόμενη περιοχή με προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 642/Δ/9-10-1989) και διεθνείς συνθήκες (Ramsar – Βέρνης) που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος. Αυτά τα εξόφθαλμα εγκληματικά γεγονότα όμως δεν αρκούν να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (εκτός της πυροσβεστικής), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Χαλκιδέων ή Μεσσαπίων-Διρφύων στους οποίους ανήκει διοικητικά ο υδροβιότοπος.


Απαιτούμε από το Δασαρχείο και το τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ούτως ώστε να προστατευθεί η καμμένη περιοχή και να φύγουν τα μπάζα.
Να συνεργαστούν οι δύο εμπλεκόμενοι Δήμοι ούτως ώστε να περιφραχτεί και να αναδειχθεί η Α’ ζώνη ή και πυρήνας του υγροτόπου.
Να αποκλιμακωθεί η ένταση της ρύπανσης από τα λύματα του Βιολογικού της Ν. Αρτάκης καθώς και από τα αγροτοκτηνοτροφικά απόβλητα τα οποία καταλήγουν στα υπόγεια νερά. Με τα νερά αυτά ποτίζονται τα φυτά. Το νερό αυτό το πίνουν τα ζώα με τα οποία θρεφόμαστε και εμείς οι ίδιοι.

«Παγωμένος» ώμος: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

shoulder-anatomy

Έχετε άκουσε ποτέ την έκφραση «παγωμένος ώμος»; Αν ναι, σίγουρα ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Αν όχι, θα σας ταλαιπωρήσει, επειδή κάτι κάνατε, κάποια στιγμή, δεν του δώσατε σημασία, όμως εκείνος δεν σας συγχωρεί.

Η άρθρωσή του ώμου και η περιοχή του είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο - σταυροδρόμι του σώματος. Επάνω και γύρω απ' αυτήν διακλαδώνονται πολλά ανατομικά στοιχεία, που μπορεί να δώσουν πόνο, με επακόλουθο τη δυσκαμψία, την ακινησία και την αδυναμία χρήσης του, επηρεάζοντας πολλές λειτουργικές κινήσεις.
«Λόγω του ότι ο ώμος είναι η μοναδική άρθρωση που κρέμεται (ως εκκρεμές), σε περίπτωση μικρής ή μεσαίας κάκωσης, ο εγκέφαλος τον ακινητοποιεί, «φοβούμενος» ότι μπορεί να αποκοπεί. Πρόκειται για αμυντικό μηχανισμό για την αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών», επισημαίνει ο Γιώργος Γουδέβενος, φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Οι αιτίες της βλάβης του ώμου μπορεί να οφείλονται σε διάφορες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής (χόμπι), και σε τραυματισμούς από αθλητικά, εργατικά ή τροχαία ατυχήματα, καθώς πρόκειται για μία άρθρωση εκτεθειμένη στους τραυματισμούς και στις κακώσεις».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστροφή από την καψούρα



Ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη μαστούρα , λένε. Μεθάς, φίλε μου, από έρωτα. Καταστρέφεσαι από την ίδια του την ένταση. Μαθαίνεις τα όρια σου και τα ξεπερνάς. Κατάσταση μη κοντρολαρισμένη, θολό τοπίο και μη αναστρέψιμη πορεία.


Κυλάει μέσα στο αίμα σου σαν σκληρό ναρκωτικό. Σου σκάνε όλα στο πρώτο φιλί κι έπειτα εθίζεσαι και δε σου φτάνει. Θέλεις να κουμπωθείς με αγκαλιές και σαρκική επαφή. Θέλεις λίγα παραπάνω «
g» σε χρόνο για να φτιαχτείς καλύτερα. Έχεις ανάγκη μια μυτιά από τη μυρωδιά του λαιμού του/της.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαστροφή από την καψούρα.

Από τα ουράνια, μπορεί με μία ματιά, με μία λέξη, να σε γειώσει. Όπως ένα καλό τσιγάρο. Οι καύτρες του, ή σε χαλαρώνουν και ζεις τη φάση σου ευτυχισμένος, είτε σου γαμάνε το είναι και σε ρίχνουν ψυχολογικά. 

Σου ανατρέπει όλα τα δεδομένα και ζεις το χάος και την παράνοια της ύπαρξης του στο πετσί σου. 

Μια απλή καθημερινή ήταν, που επέστρεφα σπίτι μετά από ξίδια. Καταραζόμουν τον μαλάκα που εξαιτίας του έφτυσα χολή κι ετούτο το βράδυ και δεν ήταν κι εκεί να με γυρίσει σπίτι. Ούτε γι αυτό στάθηκε άξιος. Να περπατώ μόνη στα σκοτάδια μέσα στ’ άγρια χαράματα με όλες μου τις αισθήσεις σ’ εγρήγορση. 

Ένας περίεργος ήχος διέκοψε τον φόβο μου. Δεν κατάφερα ν’ αναγνωρίσω ούτε τι ήταν, ούτε από πού ακριβώς προερχόταν. Ω, να! τώρα ακούστηκε ξανά. Να κάνω λάθος; 

7 απλές ασκήσεις που θα μετατρέψουν το σώμα σας σε μερικές εβδομάδες


Παρακάτω θα δείτε μερικές έξυπνες και απλές ασκήσεις για να αλλάξετε τον την εμφάνισή σας σε λίγες εβδομάδες. Δεν θα χρειαστεί να πάτε στο γυμναστήριο ή να αγοράσετε κανέναν ειδικό εξοπλισμό αλλά μόνο να διαθέσετε μερικά λεπτά από το χρόνο σας καθημερινά και να το πάρετε απόφαση.
Άσκηση σανίδα
82005-650-1453276125-plank
Η σανίδα είναι μια στατική άσκηση που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να κινηθείτε αλλά αρκεί να κρατήσετε σωστά το σώμα σας σε αυτή τη θέση. Για να το κάνετε σωστά, ακολουθήστε το παράδειγμα της φωτογραφίας και στηρίξτε τον εαυτό σας στους αγκώνες, τους πήχεις σας και το μπροστά μέρος των ποδιών σας.
Είναι σημαντικό να κρατήσετε την πλάτη σας εντελώς ίσια χωρίς να χαμηλώσετε ή να υψώσετε τη μέση σας. Αν δεν δυσκολευτείτε να κρατήσετε το σώμα σας με τους αγκώνες, κάτι δεν κάνετε καλά. Όταν είστε σε αυτή τη θέση, οι μύες που χρησιμοποιείτε  λειτουργούν. Αυτοί είναι οι μύες της πλάτης, των μηρών, των χεριών και οι κοιλιακοί.
Κάμψεις
81905-650-1453276125-plank2
Για να κάνετε σωστές κάμψεις, χρησιμοποιήστε την παραπάνω άσκηση και σπρώξτε τον εαυτό σας με τα χέρια σας. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσετε την πλάτη και τα πόδια σας σε ευθεία γραμμή. Αυτό θα θέσει σε λειτουργία τους κοιλιακούς και τα χέρια σας. Το επόμενο βήμα είναι να επιστρέψετε στην αρχική σας θέση όσο πιο αργά γίνεται.

ΤΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ( !!;;!! ) ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ!!!!

Φωτογραφίες έχουν ληφθεί από ένα ασυνήθιστο πλάσμα με ανατριχιαστική διάφανη εμφάνιση χωρίς να έχει δέρμα το οποίο βρέθηκε σε ένα βουνό νεκρό επάνω σε έναν βράχο!
Οι εικόνες του ανατριχιαστικού αγνώστου  πλάσματος  πυροδότησε μια τρομαχτική αναζήτηση στα ΜΜΕ για την προέλευση του ζώου αφού φωτογραφήθηκε από τον Karl Ingar Fossbakkens  ( Καρλ Ίνγκαρ Φοςμπέικενς ) στην κεντρική Νορβηγία!
Ο κ. Φοςμπέικενς  είπε τρομοκρατημένος ότι η σύζυγός του ανακάλυψε αυτό το παράξενο πλάσμα τρία χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο βουνό επάνω! Είχε λεία επιδερμίδα, χωρίς δέρμα με σχεδόν διαφανή εμφάνιση του σώματος του!
alien-creature-1
Και πρόσθεσε: << Μην αντέχοντας η γυναίκα μου να πάρει φωτογραφίες εγώ τράβηξα δυο τρεις από το πλάσμα αυτό >>!
Πολλοί ήταν αυτοί  που είπαν ότι αν θα μπορούσε να είναι ένα ελάφι, καριμπού ή άλκη! Άλλοι αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να είναι τα απομεινάρια μιας νυχτερίδας!
Αλλά η αλήθεια είναι ακόμα πιο αποτρόπαια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες και τους ειδικούς επιστήμονες!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΦΑΛΑΙΝΑ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ!!!! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

Στην  Μεγάλη Βρετανία σε ένα μέρος που ονομάζεται Skefflinge , σχεδόν ένα χιλιόμετρο από τη θάλασσα, βρέθηκε νεκρή  μια νεαρή θηλυκή φάλαινα!!!! Η νεκρή φάλαινα μέσο όρο είχε δέκα μέτρα μήκος και βρέθηκε στο γρασίδι ενός χωραφιού. Το πιο παράξενο πράγμα είναι ότι γύρω τις δεν βρέθηκε κανένα ίχνος μεταφοράς της!!!!
Φαίνεται ότι το ζώο σαν να είχε μόλις τηλεμεταφερθεί εκεί, κάποια στοιχεία δείχνουν ότι έπεσε στο έδαφος από  κάποιο τύπο αεροσκάφους!!!! Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η φάλαινα ήταν ακόμα ζωντανή όταν βρισκόταν στο χωράφι δημιουργώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις!!!!
 Οι εργαζόμενοι της Βρετανικής Ζωολογικής Εταιρείας που διεξήγαν την επιθεώρηση κατάφεραν να βρούνε μια τραγική λύση που γελάει όλη η Βρετανία μαζί τους!!!!
Είπαν ότι η θηλυκή  φάλαινα βγήκε από τη θάλασσα προς την ξηρά από τη δράση των κυμάτων!!!! Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής αμφισβήτησαν τα λόγια των ερευνητών, υποστηρίζοντας ότι τέτοια κύματα δεν έχουν υπάρξει ποτέ και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν, ώστε να πάρουν αυτό το θηλαστικό ζώο τόσων τόνων και να το πάνε ένα χιλιόμετρο μέσα στην ακτή!!!!
 Ως εκ τούτου, οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να δώσουν μια ακριβή εξήγηση για το περιστατικό!!!! Οι Βρετανοί ουφολόγοι- ερευνητές πιστεύουν ότι η πιο πιθανή αιτία είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση απαγωγής από εξωγήινους, υποδηλώνουν ότι πιθανότητα ότι ένα UFO ψάρεψε την φάλαινα για να την εξετάσουν  και στη συνέχεια για κάποιο λόγο ίσως λόγο βάρους τους έπεσε στην ξηρά!!!!  Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι εξωγήινοι απήγαγαν συνεχώς πολλά ζώα της γης για να τα εξετάσουν και να εκτελέσουν πειράματα πάνω τους!!!!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες στο ίδιο τμήμα της Αγγλίας, ένα νεκρό δελφίνι βρέθηκε σχεδόν στην ίδια θέση!!!! Έτσι, η θεωρία των εξωγήινων φαίνεται η πιο αξιόπιστη!!!!
ΟΜΩΣ…!!!!!

Το ρόφημα που λιώνει τις πέτρες στα νεφρά, θεραπεύει τον καρκίνο του ήπατος και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα!



καταστρέφει-καρκίνου-κύτταρα
Η συνταγή που έχουμε για σας σήμερα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσει την πέψη σας και να αποτρέψει τη φλεγμονή, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα να λιώνει πέτρες στα νεφρά, να βοηθάει στη θεραπεία του καρκίνου του ήπατος και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.
Το Τζίντζερ είναι ένα απίστευτο φυσικό φάρμακο με αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντι-παρασιτικές ιδιότητες. Περιέχει επίσης αιθέρια έλαια τα οποία είναι υπεύθυνα για το πικρό άρωμα και τη γεύση.
Μπορεί να θεραπεύσει πολλά καρδιαγγειακά προβλήματα και βοηθάει στην αντιμετώπιση του άσθματος. 
Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσάι τζίντζερ καθημερινά θα καθαρίσει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες σας και θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. 
Το τσάι θα βελτιώσει την κυκλοφορία σας παραδίνοντας οξυγόνο, βιταμίνες και μέταλλα στους ιστούς σας.
Να πώς να το προετοιμάσετε:

Ο ενθουσιασμός!

o-enthousiasmos-quotes-woman-violin-sea317

Τίποτα σπουδαίο δεν επιτεύχθηκε ποτέ χωρίς ενθουσιασμό!
Ο ενθουσιασμός είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις της επιτυχίας.
Όταν κάνετε κάτι, κάντε το με όλο σας το σθένος.
Κάντε το με όλη σας την ψυχή.
Βάλτε τη δική σας προσωπική σφραγίδα.

Το δώρο μας στον κόσμο: αυτό που δίνει νόημα στη ζωή μας

νόημα ζωής
Έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας; Πέρα από τη φυσική επιδίωξη για ασφάλεια, ευχαρίστηση, αγάπη και αναγνώριση, τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή σας;Τις στιγμές που πέφτουν οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, για παράδειγμα, καθώς ξεκουράζεστε στη βεράντα του σπιτιού σας ή περπατάτε στη φύση, εκείνες τις ώρες όπου σκέφτεστε βαθύτερα ερωτήματα, τι είναι αυτό που σας συγκινεί;
Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να αποτελέσετε μέρος σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας, τι είναι αυτό που σας ελκύει; Ποιο είναι το δικό σας δώρο στον κόσμο;
Αυτά είναι καίρια ζητήματα για όλους μας. Ακόμα κι αν δεν το έχετε ποτέ σκεφτεί, εάν πλησιάζετε την μέση ηλικία ή είστε σε μια περίοδο κρίσης και μετάβασης, αυτό το θέμα μπορεί μόλις τώρα να αναδύεται στη συνείδησή σας. Αν έχετε φτάσει στο σημείο της ψυχολογικής σας εξέλιξης όπου οι βασικές σας ανάγκες καλύπτονται, ενδεχομένως αυτά τα ευρύτερα ερωτήματα να αποτελούν πλέον σημαντική προτεραιότητα για σας.
Ως σκοπό ζωής εννοούμε τη συνεισφορά μας στον κόσμο, η οποία χρησιμοποιεί ολόκληρο τον εαυτό μας πλήρως και δίνει στη ζωή μας πάθος, πληρότητα και νόημα μέσα από την αφοσίωση σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας. Θα μπορούσε να είναι έργο κοινωνικής μεταρρύθμισης, υπηρεσία σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, απελευθέρωση της δημιουργικότητάς μας ή ανάπτυξη του υψηλότερου πνευματικού/ψυχικού μας δυναμικού.
Ο καθένας μας έχει ένα σκοπό ζωής να δημιουργήσει ή να ανακαλύψει. Είναι σαφές ότι σε ένα ορισμένο επίπεδο ψυχολογικής ανάπτυξης, χρειάζεται να εντοπίσουμε και να εκδηλώσουμε αυτό το σκοπό. Μπλοκάρισμα στον τομέα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απάθεια, κατάθλιψη, απελπισία και μια ποικιλία άλλων ψυχολογικών συμπτωμάτων. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε σωματικά συμπτώματα. Αντίθετα, η εύρεση και εκπλήρωση του σκοπού της ζωής μας μπορεί να οδηγήσει σε χαρά και ικανοποίηση τέτοιου βάθους που δεν συγκρίνεται με επιδιώξεις που είναι περισσότερο προσανατολισμένες στον εαυτό.
Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό; Αρχικά δημιουργούμε ένα χόμπι ή ψυχαγωγικό ενδιαφέρον σε κάτι που μας προσφέρει διασκέδαση, μάθηση και εξέλιξη και γίνεται αβίαστα στη ζωή μας, χωρίς στρες, με «ροή». Κατόπιν μαθαίνουμε να αξιοποιούμε αυτό το ευγενές πάθος, αυτή τη «ροή», με έναν τρόπο που μας φέρνει χαρά ή να τη μετατρέπουμε σε επάγγελμα ή τρόπο για να βγάζουμε τα προς το ζην.

Σπυράκι; Απαλλαγείτε!

spyraki-ingolden.gr
Τα σπυράκια έχουν την τάση να εμφανίζονται τις πιο ακατάλληλες ώρες και γι’ αυτό καλό είναι μάθουμε μερικούς τρόπους αντιμετώπισης…
Tea tree oil: Βάζουμε λίγο λάδι σε μία μπατονέτα και απλώνουμε πάνω στο σπυράκι. Επαναλαμβάνουμε τακτικά τη διαδικασία.
Ασπιρίνη: Σε ένα μικρό πιατάκι τρίβουμε μια ασπιρίνη και ρίχνουμε μερικές σταγόνες νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια πλούσια πάστα. Απλώνουμε  το μείγμα πάνω στο σπυράκι, αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Η ασπιρίνη περιέχει το ίδιο συστατικό με τα προϊόντα για τις ατέλειες της επιδερμίδας. Προσοχή: αν έχουμε αλλεργία στην ασπιρίνη.
Άργιλος: Βάζουμε πριν κοιμηθούμε τοπικά μια μάσκα από άργιλο. Το πρωί θα έχει ξεραθεί!
Πάγος: Τυλίγουμε με μία πετσέτα ένα παγάκι και τοποθετούμε επάνω στο σπυράκι. Θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά για να φύγει η κοκκινίλα και το πρήξιμο!

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 29/12

Νέα Σελήνη στις 29/12 στον Αιγόκερω: Στόχευσε και ενεργοποίησε

Στις 29 του μήνα λαμβάνει χώρα η τελευταία νέα Σελήνη της χρονιάς η οποία καθορίζει το κλίμα για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς Το φαινόμενο συμβαίνει στις 08:52 το πρωί στην 8η μοίρα του Αιγόκερω (07ο59’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 
Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του κύριου σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/3, από 27/6-1/7, από 29/9-3/10 και από 29/12-1/1, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/6 και στις 15/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη; 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 28 Ιανουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου, μέχρι την Πανσέληνο του επόμενου μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 

  • Ατομικοί στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από ευστροφία και εξυπνάδα
  • Επιθυμία να κάνουμε τα πρώτα βήματα στο άγνωστο
  • Κινήσεις για να κάνουμε τις σχέσεις πιο γερές
  • Οραματισμός για το μέλλον
  • Μνήμες από το παρελθόν
H γεύση των επόμενων ημερών 
Επικοινωνία έξω
 
Η στενή επαφή του Ερμή με την νέα Σελήνη δίνει έμφαση στην επικοινωνία για το διάστημα που επηρεάζει το φαινόμενο και το μυαλό μας είναι αρκετά ενεργό. Οι απόψεις μας και οι ισχυρισμοί μας αποκτούν βάρος και σημασία και τα λόγια μας μεταφέρουν σημαντικά νοήματα και μπορούμε να επηρεάσουμε. Είναι κατάλληλη περίοδος να ασχοληθούμε με την αλληλογραφία μας, να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα συρτάρια μας και να βάλουμε σε τάξη τους λογαριασμούς μας. Η ανάγκη μας για επαφή με άλλους ανθρώπους, για συζητήσεις και για ανταλλαγή απόψεων γίνεται εντονότερη και δεν είναι καθόλου απίθανο να μας απασχολήσουν παλιότερες ιδέες για να τις ξαναδούμε και να τις επαναπροσδιορίσουμε ή να έρθουμε σε επαφή με πρόσωπα από το παρελθόν μας. 

Επικοινωνία μέσα
 
Η συγκεκριμένη αναδρομή του Ερμή είναι σημαντική γιατί ξεκίνησε όταν ο πλανήτης πήγε να κάνει την επαφή του με τον Πλούτωνα στις 19 Δεκεμβρίου. Τώρα η νέα Σελήνη σε επαφή με τον ανάδρομο Ερμή εγκαινιάζει μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων κατά την οποία η τάση που επικρατεί είναι γύρω από την επικοινωνία, αλλά και γύρω από την σκέψη, την ενδοσκόπηση και την περισυλλογή. Είναι χρήσιμο διάστημα για να αναλογιστούμε την δύναμη που έχουν οι σκέψεις πάνω στην ζωή μας και τα λόγια μας πάνω στους ανθρώπους 

ΦΑΙΔΡΑ Έρμαιη του πάθους της

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Φίλες και φίλοι,
Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στα δόλια καμώματα του έρωτα που δεν βρίσκει ανταπόκριση και χάνει τα λογικά του, με επίσημη καλεσμένη μας την Φαίδρα, κόρη του Μίνωα και της Πασιφάης. Το όνομά της προέρχεται από το φαιδρός= φωτεινός, επομένως υποδηλώνει την φωτεινή, τη λαμπερή και γεμάτη χάρη.
Όταν ο θρόνος της Κρήτης δόθηκε στον αδελφό της Δευκαλίωνα, εκείνος θέλησε να κάνει ειρήνη με τους Αθηναίους και ν’ αφήσει τις πληγές του παρελθόντος να κλείσουν πια. Για να δείξει την καλή του θέληση, έστειλε τον βασιλιά της Αθήνας Θησέα, την Φαίδρα ως γυναίκα του. Το ζευγάρι έκανε δύο γιούς: τον Ακάμαντα και τον Δημοφώντα.
Ο Θησέας είχε αποκτήσει από την Ιπολύτη ένα ακόμη γιό, τον πανέμορφο Ιππόλυτο, γνωστό για τις επιδόσεις του στο κυνήγι και την πίστη του στην παρθένο θεά Άρτεμη. Ο νέος ζούσε μακριά από την Αθήνα, στο σπίτι του προπάππου του Πιτθέα(παππούς του Θησέα από την πλευρά της μητέρας του Αίθρας), με σκοπό να τον διαδεχθεί στο θρόνο μετά τον θάνατό του.
Η Φαίδρα τον γνώρισε όταν ταξίδεψε μέχρι την Τροιζήνα με τον Θησέα. Και με την πρώτη ματιά, ένα ανομολόγητο πάθος ξέσχισε τις σάρκες της, θόλωσε το μυαλό της και εξαφάνισε την λογική της. Ήθελε τον όμορφο και αγνό νεαρό, περισσότερο και από το οξυγόνο που ανέπνεε...
Ο μύθος λέει ότι κοντά στο ιερό της Αφροδίτης στην Τροιζήνα, υπήρχε μια μυρτιά. Η Φαίδρα παρακολουθούσε τον Ιππόλυτο να γυμνάζεται πιο κάτω, κρυμμένη πίσω
Από το δέντρο και τρυπώντας τα φύλλα του με την περόνη των μαλλιών της, εξ ου και η επωνυμία της Αφροδίτης ως Κατασκοπίας. Και πίσω στην Αθήνα, η Φαίδρα ίδρυσε ένα ιερό για την Αφροδίτη, στην ΝΔ πλευρά της Ακρόπολης. Από εκεί, μπορούσε να ατενίζει την Τροιζήνα.
Ο Ιππόλυτος χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να πάρει μέρος στα Παναθήναια. Η Φαίδρα, που κοιμόταν και ξυπνούσε με τη μορφή του, κάνει το τόλμημα: στέλνει στον νέο ένα ερωτικό γράμμα. Εκείνος την αποκρούει, όπως έκανε και με κάθε άλλη γυναίκα.
Το μυαλό της γυναίκας, όμως, δεν ήταν στη θέση του. Το πάθος υπερίσχυσε της όποιας λογικής. Έσκισε το φόρεμά της και δεν δίστασε να εμφανιστεί μπροστά στον Θησέα και να κατηγορήσει τον Ιππόλυτο- ότι εκείνος της επιτέθηκε με ερωτικές ορέξεις κι εκείνη τον απέκρουσε.
Ο Θησέας θυμωμένος εξορίζει τον Ιππόλυτο και ζητά από τον Ποσειδώνα να τον σκοτώσει. Ο θεός της θάλασσας στέλνει στο δρόμο του νέου ένα τέρας, το οποίο τρομάζει τα άλογα και ο Ιππόλυτος πέφτει νεκρός.
Η είδηση του θανάτου του, γεμίζει τη Φαίδρα με τύψεις. Πάλι μακριά από τη λογική, αυτοκτονεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα