Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Microchip 👁 : Το Κογκρέσο δίνει το πράσινο φως να μπει σε άτομα με «νοητική υστέρηση»

sddefault



Και κάπως έτσι αρχίζουν όλα… Όχι δεν πρόκειται ούτε για sci fi ταινία, ούτε για μυθιστόρημα, αυτό είναι η πραγματικότητα

Στις αρχές του Δεκέμβρη, με το πρόσχημα να παρασχεθεί βοήθεια στους γονείς και τους κηδεμόνες παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, άνοια, αναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός και τα παρόμοια, το Κογκρέσο ενέκρινε το πρόγραμμα στο HR 4919, το οποίο ωστόσο θα μπορούσε να λειτουργήσει καταχρηστικά από την όποια εξουσία λόγω της αοριστίας στη διατύπωση του νόμου.
Η γλώσσα του νομοσχεδίου είναι τόσο ασαφής, στην πραγματικότητα, αφού δεν ξέρουμε τι είδους τεχνολογία παρακολούθησης θα χρησιμοποιηθεί ή που μπορεί αυτό το πρόγραμμα να καταλήξει. Ενώ πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές υψηλής τεχνολογίας αυτές τις μέρες από τα μικροτσίπ, μπορεί για το ευρύ κοινό αυτό να είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί για να εγκλιματιστεί στην ιδέα.

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ σε «κατ’ οίκον περιορισμό» μετά το μήνυμα Χριστουγέννων…



Η Βασίλισσα Ελισσάβετ έχει τεθεί υπό «κατ ‘οίκον περιορισμό» από τη βασιλική οικογένεια και δεν της επιτρέπεται να εμφανίζεται δημοσίως μετά την προσπάθειά της να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο με «τις πιο σκοτεινές δυνάμεις», κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του Χριστουγεννιάτικου μηνύματός της για το 2016, σύμφωνα με εμπιστευτικές πηγές του BBC.

Σαφώς ταραγμένη, η βασίλισσα κατονόμασε επιφανή πρόσωπα τα οποία είναι ένοχα για «τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των πιο ευάλωτων, των παιδιών μας». Η βασίλισσα ζήτησε συγγνώμη που δεν τους εξέθεσε νωρίτερα, και ζήτησε από τους υπηκόους της να κατανοήσουν ότι η βασιλική οικογένεια απλά έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να διασφαλίσει τη δική της επιβίωση.

Ανώτερα στελέχη του ΒΒC και σύμβουλοι του παλατιού έσπευσαν να ακυρώσουν την τηλεοπτική λήψη, όχι όμως πριν η Βασίλισσα εκφράσει τους σκοτεινούς της φόβους ότι το 2017 θα είναι μια «χρονιά σφαγής, όμοια της οποίας δεν έχουμε δει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμου», καθώς κακόβουλες δυνάμεις, η παγκόσμια ελίτ, προετοιμάζουν πόλεμο για να επιτύχουν τους στόχους τους.


Έκπληκτο το προσωπικό του BBC 

ΟΙ ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

- "Το δικό σας Σύμπαν είναι τεχνητό δημιούργημα προηγμένου υπερπολιτισμού, των "Πανσόφων Δημιουργών", κοσμικών όντων εξωσυμπαντικών και εξωδιαστατικών. Ζουν σε κάποιο από τα πολλά παράλληλα προς το δικό σας Σύμπαν. Στα αρχικά στάδια της δημιουργίας του το επέβλεπαν συνεχώς και κατόπιν το άφησαν να εξελιχθεί αυτόνομα, χωρίς να παρεμβαίνουν στην λειτουργία του. Παρεμβαίνουν μόνον όταν υπάρχει ανάγκη διόρθωσης κοσμικών εκτροπών, ή όταν η ύβρις των λογικών όντων υπερβεί όλα τα ανεκτά θεσμοθετημένα όρια.
Η μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε το δικό σας Σύμπαν, δεν προκλήθηκε μόνη της τυχαία, ούτε από τον Θεό, αλλά ήταν μια έκρηξη που προκάλεσαν οι "Πάνσοφοι Δημιουργοί" των Συμπάντων, είτε κατόπιν εντολής κάποιων άλλων υπερτέρων από αυτούς σοφών, είτε εξ' ιδίας πρωτοβουλίας.

Σκέψεις που μετατρέπονται σε χρυσό

Από την Γεωργία Μεταξά
Οι καιροί που ζούμε είναι σίγουρα δύσκολοι, αλλά τι θα γινόταν αν πηγαίναμε κόντρα στους καιρούς και υιοθετούσαμε έναν τρόπο σκέψης και δράσης που μόνο επιτυχία θα μπορούσε να μας φέρει;
2421hj43jh532j532523
Χρυσό αγαλματίδιο από αρχαίο θησαυρό των Φιλιππίνων. Μητροπολιτικό Μουσείο της Μανίλα.
Πηγή: Supplied
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ προσφέρει απλόχερα αφθονία και ευημερία σε όλους. Για να αντιληφθούμε τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας θα πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε με έναν πιο εποικοδομητικό και θετικό τρόπο γιατί πώς είναι δυνατόν να έχουμε αφθονία όταν πιστεύουμε ότι είμαστε άτυχοι ή ανάξιοι να έχουμε χρήματα;
Μεγαλώνοντας μάθαμε να εκτιμούμε ή όχι το χρήμα, να το μαζεύουμε ή να το σκορπάμε. Οι απόψεις των γονιών μας και των ανθρώπων γύρω μας έγιναν και δικές μας πάγιες πεποιθήσεις και σύντομα απέκτησαν τη μορφή συνήθειας στην καθημερινή μας ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς, εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που είχαμε αποκτήσει από τη νεαρή μας ηλικία.
Αν αναρωτιέστε λοιπόν πώς βρεθήκατε στη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεστε σήμερα, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ μακριά. H απάντηση μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο νομίζετε.
Πολλοί ειδικοί συγγραφείς βιβλίων σχετικών με την ευημερία και την αφθονία πιστεύουν ότι το κλειδί για τη βελτίωση της οικονομικής μας κατάστασης βρίσκεται στην αλλαγή των πεποιθήσεών μας σχετικά με τα χρήματα.
Με άλλα λόγια, θεωρούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε ευημερία στη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα οικονομικά μας θέματα.
Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε τις παγιωμένες ιδέες που έχουμε για τα χρήματα, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε μέσω διαφόρων τεχνικών, όπως είναι για παράδειγμα ο δημιουργικός οραματισμός.
H μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τη δύναμη της φαντασίας ως εξής: δημιουργούμε μια εικόνα αφθονίας και ευημερίας στο μυαλό μας, την οποία φέρνουμε ξανά και ξανά στη σκέψη μας μέχρι να μας γίνει βίωμα. H μέθοδος λειτουργεί μαγνητικά, ελκύοντας τον πλούτο στην καθημερινή ζωή μας.

Έβδομη Πύλη: Φωτεινό ονείρεμα ή διαλογισμός;

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη
Ο διαλογισμός είναι η καλύτερη τεχνική για να έχει κάποιος φωτεινά όνειρα, καθώς οι συνειδησιακές καταστάσεις είναι παρόμοιες.
ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ όνειρα –στα οποία το άτομο αποκτά ξαφνικά συνείδηση ότι ονειρεύεται– είναι ένα αίνιγμα όχι μόνο για τους ονειρευόμενους, αλλά και για τους επιστήμονες που τα μελετούν. Τι προκαλεί το ξαφνικό ξύπνημα της συνείδησης;
Επιπλέον, γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν φωτεινά όνειρα σχεδόν κάθε νύχτα, ενώ άλλοι δεν έχουν ποτέ; Και γιατί τα άτομα που έχουν φωτεινά όνειρα, περιγράφουν μια διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει και να «ξυπνήσει» μέσα στο όνειρο;
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες έχει προταθεί από τον Χάρυ Χαντ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μπροκ του Καναδά. «Το φωτεινό ονείρεμα», υποστηρίζει ο καθηγητής, «είναι μια μορφή διαλογισμού». Και αναφέρει μια σειρά από σπουδαία ψυχολογικά και σωματικά χαρακτηριστικά που είναι ίδια και στις δύο καταστάσεις.
Για παράδειγμα, ένας αρχάριος στο διαλογισμό, συχνά περισπάται από θορύβους, κινήσεις και από τις δικές του σκέψεις. Έτσι ασκείται πρώτα στην αυτοσυγκέντρωση για να μπορεί να διαλογίζεται μετά απερίσπαστα.

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ

12 ΗΛΙΟΣ1

Το Φως(1), είναι η ζωηρότερη εκδήλωση του Δημιουργού Αιτίου στο Σύμπαν και δεν υπάρχει νοητή πνευματική λειτουργία και μορφικός κόσμος απουσία των ιδιοτήτων του Δημιουργού Αιτίου. Πηγή του Φωτός στο γήινο περιβάλλον είναι ο Ήλιος ο οποίος αποτελεί την υψηλότερη εκδήλωση του φωτός σ’ αυτό. 
Ο Ήλιος είναι ο Πατέρας της γήινης ζωής. 
Οι μεταμορφώσεις και η εξέλιξη των ουσιών της Φύσης πάνω στην Γη είναι αποτέλεσμα της επίδρασης του Ηλίου γιατί ο Ήλιος είναι Εκείνος που δίνει τον ρυθμό στο πλανητικό μας σύστημα και την ζωή υπό την ευρεία της έννοια. Τα διάφορα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα πάνω στην Γη μαρτυρούν την ζωογόνο επίδραση του Ηλίου στην Γη γιατί ο Ήλιος είναι Εκείνος που συνθέτει σήμερα για να αποσυνθέσει αύριο και να ανασυνθέσει αργότερα. Με την βοήθεια του ηλιακού φωτός μετατρέπεται το απλό σπέρμα σε δρυ και με τις διαφορετικής εντάσεως ακτίνες του προκαλούνται οι διαφορετικές λειτουργίες στον κάθε οργανισμό. Ο Ήλιος με τις ακτινοβολίες του αφυπνίζει τα σπέρματα των Ιδεών και επιβοηθεί τα όντα να ανέλθουν σε ανέλιξη. Για να είναι όμως αμεσότερα τα αποτελέσματα αυτών των επιδράσεων στον άνθρωπο, πρέπει να φρο-ντίσει να εκμηδενίσει κάθε αντίδραση των στοιχείων της κατώτερής του φύσης. 
12 ΗΛΙΟΣ1Ο Ήλιος είναι ο Πατέρας και ο συντηρητής του ανθρωπίνου οργανισμού δια του Φωτός του και ως εκ τούτου το ανθρώπινο γένος οφείλει να απευθύνει προς αυτόν ειλικρινή χαιρετισμό. Πρώτιστο καθήκον μας είναι να στραφούμε προς τον Φοίβο Ήλιο, τον δωρητή της ζωής και σύμβολο του υπέρτατου Λόγου και να διαλαλήσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς αυτόν. Γι’ αυτό δεν θα ήταν άστοχο να παρατεθούν αποσπάσμα-τα των προς τον Ήλιο ύμνων του αειμνήστου Ιωάννη Βασιλή και του φιλοσόφου Πρόκλου που περικλείουν πολλά μηνύματα για κάθε ειλικρινή αναζητητή της αλήθειας. 
Αναφέρει λοιπόν ο αείμνηστος Ιωάννης Βασιλής: «Θείε Ήλιε, οι πρόγονοί μας σε απεκάλουν Φοίβο διότι εν σοι η δύναμις της ζωής είναι ανεξάντλητος πηγή εξ ης οι ημέτεροι κόσμοι αντλούν της χαράς και του ενθουσιασμού τα μέσα. Ότε διαγράφεις την μεγαλοπρεπή εν τω απείρω τροχειάν σου και οι ακτίνες σου πλησιάζουν το περιβάλλον της Γης, τα σκότη φυγαδεύονται και οι άνθρωποι αισθάνονται του φωτός την χάρη. Ότε η δύναμις των ακτίνων σου εγγίζει την επιφάνειαν της Γης, μεταμορφώνεις τας ουσίας της εις μαγευτικά χρώματα και μεθύοντα μύρα και αι ψυχαί της Γης σκιρτούν από χαρά και αναφωνούν xαίρε ευεργέτα ημών Ηλιε… Ανέρχεσαι επί των υψίστων σημείων της τροχιάς σου και τότε η επίδρασή σου εφ’ ημών προκαλεί τας θειοτέρας εκδηλώσεις των συνειδητών Εγώ. Τότε η Γη αναγνωρίζει εν Σοι τον χορηγόν της ζωής. Πορεύεσαι εν τη ατέρμονι αξελίξει και ωθείς πάσαν υπόστασιν ποθούσαν τας περι¬πτύξεις σου εις άπειρον πρόοδον. Τότε οι Μύσται και οι Σοφοί …., υμνούσιν το Φως Σου και αναφωνούν xαίρε ευεργέτα ημών Ηλιε”. 

Το ρόδι και η παρουσία του στην Ελληνική Μυθολογία


Το ρόδι, το οποίο το "σπάμε" ως έθιμο την Πρωτοχρονιά και σε γάμους, θεωρείται σύμβολο της καλοτυχίας, της αφθονίας και της γονιμότητας, λόγω της εσωτερικής δομής του. 

Αν ανατρέξουμε πολλούς αιώνες πίσω, θα δούμε πως αναφέρεται σε περιπτώσεις στην μυθολογία μας και από αυτό το γεγονός συμπεραίνει κάποιος πως το έθιμο συνδέεται με την αρχαϊκή παράδοση της χώρας μας...

Ένας φημισμένος μύθος που σχετίζεται με το ρόδι, είναι αυτός της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη. 


Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, ο Άδης, αφού άρπαξε την όμορφη Περσεφόνη σε μία στιγμή που μάζευε άνθη, την πήρε μαζί του στον κάτω κόσμο. 


Η Δήμητρα, ως μητέρα της, στεναχωρήθηκε πολύ από τον χαμό της και την έψαξε παντού χωρίς αποτέλεσμα. Όταν έμαθε την αλήθεια, απαίτησε με πυγμή από τους θεούς να επέμβουν και να μεσολαβήσουν για να επιστρέψει η κόρη της στον επάνω κόσμο, μαζί της. Οι θεοί κατέληξαν πως το αίτημα της Δήμητρας ήταν δίκαιο και έστειλαν με εντολή του Δία, τον Ερμή για να την επιστρέψει από τον Άδη. 

Ο Άδης όμως μαθαίνοντας τις αποφάσεις των θεών, προσέφερε στην Περσεφόνη να φάει επτά σπόρους ροδιού, ώστε να την «δέσει» κοντά του, αφού ήταν και σύμβολο γάμου. Μετά την επιλογή της Περσεφόνης να φάει τους σπόρους τoυ ροδιού, οι θεοί επέβαλλαν να ανεβαίνει κάποιους μήνες στον επάνω κόσμο και να κατεβαίνει κάποιους μήνες στον κάτω κόσμο. 

Έτσι, όταν ζούσε στον πάνω κόσμο με την μητέρα της, αναγεννιόταν η φύση, συμβολίζοντας την Άνοιξη, ενώ όταν απομακρυνόταν στον κάτω κόσμο, ερχόταν ο θάνατος της φύσης, κοινώς η εποχή του Χειμώνα


Παρομοίως το ρόδι έγινε σύμβολο του ερχομού της Άνοιξης μετά τον κρύο Χειμώνα και έκανε έντονη την παρουσία του στα αρχαία Ελευσίνια Μυστήρια. Οι Ιερείς της Δήμητρας, στην Ελευσίνα, οι Ιεροφάντες, ήταν στεφανωμένοι με κλαδιά ροδιάς κατά την διάρκεια των μεγάλων μυστηρίων. 


Το φρούτο το ίδιο απαγορευόταν στους μύστες γιατί, ως σύμβολο γονιμότητας, φέρει την ιδιότητα να κάνει να κατεβαίνουν οι Ψυχές στη σάρκα. Στη διάρκεια των εορτών τηςΔήμητρας (τα "Θεσμοφόρια"), οι Αθηναίες έτρωγαν τα μικροσκοπικά λαμπερά σπόρια για να αποκτήσουν γονιμότητα και ευημερία.

Θάργηλος άρτος: Η μετέπειτα Βασιλόπιττα


  Η αναζήτηση για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών.  

Το έθιμο αυτό είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν. 


Οι Λαογράφοι αναζητούν τη ρίζα του εθίμου στην αρχαιοελληνική παράδοση.

Οι Αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν στους θεούς σε κάθε μεγάλη καμπή του χρόνου ή της ζωής τους«εορταστικούς άρτους»

  Κάθε Αθηναίος στρατιώτης, πριν ξεκινήσει για τον πόλεμο, αφιέρωνε στον Άρη, το θεό του πολέμου, τρία ψωμάκια. Ένα για να πάει καλά, ένα για να νικήσει και το τρίτο για να γυρίσει γερός και αρτιμελής. 


Οι κυνηγοί, για να έχουν πλούσιο κυνήγι αφιέρωναν παρόμοια ψωμάκια στη θεά Άρτεμη, την προστάτιδα του κυνηγιού.  


Οι θεριστάδες της γης αφιέρωναν αρτίδια στη θεά Δήμητρα, που τα ονόμαζαν «θαλύσια αρτίδια» στη γιορτή της συγκομιδής και απλώς «άρτους» ή «πλακούντες»στη γιορτή των Θεσμοφορίων. 


 Ο λαογράφος Φίλιππος Βρεττάκος στο βιβλίο του “Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των” αναφέρει: 


 “Οι πρόγονοί μας εις την αρχαιότητα κατά τας μεγάλας αγροτικάς εορτάς προσέφεραν εις τους θεούς, ως απ αρχήν, έναν άρτον. Επί παραδείγματι κατά την εορτήν του θερισμού, που ελέγετο Θαλύσια και ήτο αφιερωμένη εις την Δήμητρα, κατασκευάζετο από το νέον σιτάρι ένας μεγάλος εορταστικός άρτος (ένα καρβέλι), που ελέγετο “Θαλύσιος άρτος”, κατά δε την προς τιμήν Απόλλωνος εορτήν των Θαργηλιών εψήνετο, κατά το έθιμον,ο “θάργηλος άρτος”. 


 Τα Θαργήλια γιορτάζονταν την 16η και την 7η ημέρα του μηνός Θαργηλιώνος προς τιμή του Απόλλωνος Δηλίου στην Αθήνα, τη Μίλητο, τη Δήλο και πολλές άλλες Ιωνικές πόλεις. Η γιορτή άρχιζε με θυσία μιας άμναδος και ενός κριού. 


Ακολουθούσε πομπή και μετά μουσικοί αγώνες από κυκλικό χορό, όπου ο νικητής έπαιρνε ως βραβείο τρίποδα, τον οποίο αφιέρωνε στο «Πύθιον» Ιερό του Θεού που είχε ιδρυθεί από τον Πεισίστρατο. 

Στη συνέχεια τα παιδιά τοποθετούσαν στις εξώθυρες των οικιών τους την«ειρεσιώνη» δηλαδή κλαδί ελιάς παγκάρπου. 

Προσφέρονταν θυσίες και καρποί, ενώ από τους πρώτους ώριμους σπόρους ζύμωναν τον άρτο «Θάργηλο».

 Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι  παρόμοιοι άρτοι δίνονταν  και κατά την διάρκεια της Αρχαιοελληνικής εορτής των  «Κρονίων» και αργότερα των ρωμαϊκών «Σατουρναλίων»

Δίαιτα 3 ημερών που θα σας βοηθήσει να χάσετε έως και 5 κιλά φυσικά!



11
Υπάρχουν χιλιάδες χάπια και πολύ ακριβά φάρμακα που υπόσχονται να σας κάνουν λεπτούς σε πολύ σύντομο χρόνο, αλλά, δυστυχώς, η πλειοψηφία τους δεν έχει κανένα όφελος και μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα για την υγεία. Αλλά, εδώ, σας παρουσιάζουμε μια θεραπεία που είναι 100 % υγιεινή και θα σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 5 κιλά σε μόλις 3 ημέρες! Αυτή η δίαιτα είναι εξαιρετικά νόστιμη, διότι βασίζεται στον ανανά! Ο ανανάς είναι ένα από τα φρούτα που χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους, επειδή περιέχει διουρητικές, χωνευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Δίαιτα 3 ημερών με ανανά:
1η μέρα:
Πρωινό: Δύο ολικής αλέσεως cookies ή ολικής αλέσεως τοστ και δύο φέτες ανανά.
Μεσημεριανό: μαγειρεμένο μπρόκολο με ένα μικρό μοσχαρίσιο φιλέτο και δύο φέτες ανανά.
Δείπνο: μαρούλι, ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλου και δύο φέτες ανανά.
2η μέρα:

Προσοχή στο αλκοόλ! Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλονται σ’ αυτό

katanalvsh-alkool

Κάθε χρόνο, αυτές τις γιορτινές ημέρες οι Έλληνες ιατροδικαστές αντιμετωπίζουν μία ιδιαίτερα λυπηρή πραγματικότητα: Τα νεκροτομεία γεμίζουν με νέες και νέους που χάνουν τη ζωή τους σε οδικά τροχαία δυστυχήματα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κάθε θάνατο από τροχαίο αντιστοιχούν για τον ίδιο λόγο, 4 μόνιμες βαριές αναπηρίες, 8 σοβαροί τραυματισμοί και 50 ελαφρότεροι τραυματισμοί. Περίπου ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ.

Το κυρίως ερώτημα που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτάσει τα νόμιμα όρια κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα μας, καθώς ειδικά αυτή την περίοδο διενεργούνται στους δρόμους χιλιάδες αλκοτέστ. Αυτό που θα πρέπει ο κάθε οδηγός να γνωρίζει είναι ότι το να φτάσει κάποιος το όριο του 0,25 γραμ./λίτρο εκπνεόμενου αέρα στα αλκοτέστ που πραγματοποιούνται από την τροχαία, ή τα 0,50 γραμ./ λίτρο αίματος με τη διαδικασία της αιμοληψίας, είναι πάρα πολύ εύκολο. Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι οι όποιες απαντήσεις δίνονται σχετικά με ενδεικτικές ποσότητες κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, που είναι ικανές για να πιάσουν το όριο, έχουν μόνο ενδεικτικό χαρακτήρα.

“Γιατρέ, δεν αντέχω άλλο, πονάει όλο μου το κορμί, όλα στραβά μου πάνε”

post-615

Ένας άντρας επισκέφτηκε τον γιατρό του για κάτι πόνους που είχε.
“Γιατρέ, δεν αντέχω άλλο, πονάει όλο μου το κορμί, όλα στραβά μου πάνε”.
Ο γιατρός άρχισε να υποπτεύεται ότι ενδεχομένως να υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα στους σωματικούς και στους ψυχικούς του πόνους, αφού ο άνθρωπος αυτός συνέχισε να παραπονιέται για το πόσο άσχημα πήγαιναν τα πράγματα στη ζωή του. Έτσι, κι εφόσον γνώριζε κάποια στοιχεία για την οικογενειακή και προσωπική του ζωή, του είπε:
“Σας καταλαβαίνω απόλυτα και λυπάμαι πολύ για το θάνατο της συζύγου σας”.
Ο άντρας τον κοίταξε παραξενεμένος.
“Τι λέτε γιατρέ; Η σύζυγός μου είναι μια χαρά’ μάλλον κάποιος σας παραπληροφόρησε”.
“Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που η σύζυγός σας είναι καλά”.
Και ο γιατρός έγραψε σ’ ένα χαρτί, αρθρώνοντας παράλληλα τη φράση: “Η σύζυγος είναι καλά”.
“Τότε μάλλον κάποιο από τα παιδιά σας θα είναι άρρωστο”, συνέχισε ο γιατρός.
“Γιατρέ, είστε πολύ περίεργος σήμερα. Ευτυχώς, τα παιδιά μου έχουν όλα την υγεία τους”.
“Τα παιδιά του είναι υγιή”, σχολίασε ο γιατρός, σημειώνοντας και πάλι στο χαρτί αυτή τη φράση.
“Δεν θέλω να ξύνω την πληγή σας, αλλά λυπάμαι που χάσατε τη δουλειά σας”.
“Γιατρέ, δεν ξέρω τι σας συμβαίνει, αλλά…”

Έκχαρτ Τόλλε: Ο σκοπός της ζωής μας είναι να κάνουμε την ουσία να ρέει παντού μέσα μας


Ο Ρώσος πνευματικός δάσκαλος Γκουρτζίεφ έλεγε ότι ο άνθρωπος έχει δύο πτυχές: την προσωπικότητα και την ουσία. Οι περισσότεροι άνθρωποι σ’ αυτό τον κόσμο αναπτύσσουν πολύ την προσωπικότητα, αλλά όχι την ουσία.
Η ουσία είναι αυτό που είσαι πέρα από την προσωπικότητα. Και έλεγε ότι σπάνια, σε κάποιους ανθρώπους, κυριαρχεί η ουσία, ενώ η προσωπικότητα είναι πολύ περιορισμένη. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν μια πολύ καλά αναπτυγμένη προσωπικότητα, ειδικά στο δυτικό κόσμο, αν και όλος ο κόσμος έχει σχεδόν δυτικοποιηθεί και βρίσκεις και στην ανατολή ανθρώπους με μεγάλη προσωπικότητα.
Όταν η προσωπικότητα υποχωρεί, όπως συμβαίνει σε εμάς εδώ, τότε κάτι πολύ πιο ζωντανό και ουσιώδες αναδύεται: αυτή είναι η ουσία. Και αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας, η ουσία να αρχίσει να ρέει παντού, ακόμα και στον νου και ο νους να γίνει υπηρέτης της - την ουσία την ονομάζουμε και επίγνωση ή συνειδητή παρουσία.

ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΙΚΛ…ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ; (Βίντεο)

illoumi-bloodsacrife-exposed

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Όλοι αναρωτιούνται τι είναι τελικά αυτό που σκότωσε τελικά τον πασίγνωστο τραγουδιστή George Michael. Ήταν τα ναρκωτικά, το ποτό ή μήπως κάτι βαθύτερο κρύβεται από πίσω;
Ο ίδιος ήταν χρόνια ομοφυλόφιλος, ισχυριζόμενος ότι έτσι γεννήθηκε. Παρόλα αυτά όμως, αναφέρεται από ορισμένους ότι η ομοφυλοφιλία του ίσως να οφείλεται σε κακοποίηση που υπέστη σε παιδική ηλικία. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι υπάρχει περίπτωση να πέθανε και από Έιτζ.

Μήπως άνηκε άραγε στα κυκλώματα των Ιλλουμινάτι; Αν και δεν υπάρχουν φανερές αποδείξεις για κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο ότι ελεγχόταν από αυτούς όπως άλλωστε και άλλοι διάσημοι. Αυτό φαίνεται για παράδειγμα σε εξώφυλλα δίσκων του, όπου εμφανίζεται με το ένα μάτι καλυμμένο κάτι που μας θυμίζει και περιπτώσεις όπως η Ριχάνα, Αντζελίνα Τζολί και άλλους σταρ να κάνουν ακριβώς τις ίδιες χειρονομίες. Εκτός αυτού, σε συναυλίες του σχηματίζει με τα χέρια του το σύμβολο του διαβόλου, ενώ στα στάδια που πραγματοποιεί τις συναυλίες του δεν λείπουν οι πυραμίδες των Ιλλουμινάτι καθώς και άλλα σύμβολά τους.

Homo Simulacrum: Οι “Προγραμματισμένοι” Ηγέτες του κόσμου

Simulacrum

Τι θα λέγατε αν κάποιος υποστήριζε πως οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην παγκόσμια σκηνή ελέγχου του κόσμου, έχουν αντικατασταθεί και την θέση τους έχουν πάρει κατασκευασμένα simulacrum ή αντίγραφα, προγραμματισμένοι άνθρωποι που δημιουργήθηκαν για να λειτουργούν ως πιόνια ελέγχου της μάζας;
Homo Simulacrum: Οι Προγραμματισμένοι Ηγέτες του κόσμου
Σίγουρα η παραπάνω θεωρία φαντάζει ένα τρελό συνωμοσιολογικό σενάριο βγαλμένο μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Όμως για αρκετούς ανθρώπους αυτή η «ανθρώπινη» αντικατάσταση πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια. Προτού προχωρήσουμε όμως ας δούμε τι σημαίνει ο όρος Homo Simulacrum:
Αν κάποιος αναζητήσει το ζήτημα στο Διαδίκτυο θα διαπιστώσει πως τα ονόματα για αυτή την συνωμοσιολογική θεωρία είναι πάρα πολλά. Μερικά από αυτά είναι τα εξής: Doppelganger ή διπλό,  Συνθετικοί άνθρωποι, κλώνοι, replicants, κυβερνογενετικά ανθρωποειδή κλπ.

Τι μπορεί να φταίει για τις "λάθος" επιλογές συντρόφων

  • Όταν η επιλογή συντρόφου γίνεται κάτω από την πίεση του χρόνου. Πολλές φορές "η κοινωνική προσταγή" του γάμου αγχώνει εφόσον τα χρόνια περνούν – ειδικότερα όσον αφορά το γυναικείο φύλο, που το βιολογικό ρολόι για τη μητρότητα έχει ημερομηνία λήξης. Έτσι γίνεται ένας συμβιβασμός και επιλέγουμε έναν σύντροφο που συνήθως δεν πληρεί τα κριτήριά μας, προκειμένου να απαντήσουμε σε πρώτο επίπεδο ίσως στην ανάγκη , την πίεση ή τα μηνύματα της πατρικής μας οικογένειας ,αλλά και της κοινωνίας εφόσον ο γάμος ορίζεται ως στόχος για την ανθρώπινη ολοκλήρωση.couple-baiser
  • Τα προσωπικά βιώματα μέσα από την πατρική οικογένεια και οι τραυματικές εμπειρίες που πιθανότατα έχουμε από τη σχέση των γονιών μας, πολλές φορές εμπλέκονται και στην προσωπική μας ζωή. Είναι πιθανό, λοιπόν, να επαναλάβουμε την προβληματική σχέση, που έχουμε ήδη βιώσει και μας είναι οικεία, ή ασυνείδητα να την προκαλέσουμε.
  • Η εξάρτηση που απορρέει από μία μακρόχρονη συμβίωση σε συνδυασμό με το φόβο και την ανασφάλεια που μπορεί να μας προκαλεί η ιδέα του καινούργιου συντρόφου.
  • Η έλλειψη αυτογνωσίας. Δεν έχουμε προσδιορίσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας μέσα στη σχέση.
  • Ο αρχικός παρορμητισμός που μπορεί να ξεκινήσει μία σχέση και στη συνέχεια η αδυναμία μας να τη διακόψουμε.
  • Η χαμηλή αυτό-εκτίμηση είναι άλλος ένας λόγος για να εγκλωβιστούμε σε μία σχέση.

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Παραιτήθηκε ο Τεντόμας μετά το... φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα
Ο χρόνος κλείνει με τους γνωστούς ηλίθιους. Τους νεοέλληνες. Χιλιάδες φυσικά τα παραδείγματα, αλλά αξίζει το τελευταίο. Αυτό που κατεγράφη μεταξύ κάποιου Τόσκα, που το παίζει υπουργός ασφάλειας, και κάποιου Καμίνη, που παριστάνει τον δήμαρχό Αθηνών.
Πριν από λίγες ημέρες, όταν κάποιοι δήθεν αντιεξουσιαστές είχαν κάψει τρία τρόλεϋ, είχε βγει ο δήμαρχος, κι είχε προσκαλέσει τον Τόσκα, να παραιτηθεί. Ουδείς φυσικά πήρε στα σοβαρά τον τσακωμό δυό δημόσιων τεμπελχανάδων, αλλά όπως και να το κάνεις, έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς ακόμα κι ένα στημένο αγώνα. Ειδικά αυτόν, που ο Καμίνης τα έκανε μαντάρα με κάποια ρόδα στο Σύνταγμα, κι ενώ ήθελε να γίνει Τόσκας στη θέση του Τόσκα.
Ο δήμαρχος, που μάλλον βαρέθηκε την θέση του, ήθελε να πει τον Τόσκα ανίκανο για την υπόθεση της αντιμετώπισης του ανεξάρτητου κράτους των Εξαρχείων. Και πάνω που κάποιοι ηλίθιοι που τον έχουν ψηφίσει, και θα θέλανε να τον βλέπουν κάπου ανώτερα, ήρθε αυτή η πουτάνα η ρόδα, που μόλις στήθηκε, αμέσως ξεστήθηκε, διότι δεν γύριζε. Και μάλιστα ήταν αδύνατον και να γίνει να γυρίσει.
Ο Καμίνης λοιπόν, απλά αποδείχτηκε μίνιμουμ ηλίθιος. Διότι όπως και να το κάνεις, δεν τα έβαλε με τους αντιεξουσιαστές. Ένα απλό παιχνίδι του λούνα παρκ ήθελε να στήσει, και απέτυχε. Κι ενώ είχε καλέσει τεχνική εταιρεία, είχε βάλει στο παιχνίδι και τον αντιδήμαρχο, κι είχε δώσει κι ένα σεβαστό ποσό. Τον φαντάζεστε πώς ειναι σήμερα;

Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ – ΜΗ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ – Η ΟΡΓΗ – Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ – Η ΒΡΙΣΙΑ «ΑΝΟΗΤΕ» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗ ΘΕΪΚΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

«Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: “Μην φονεύσεις. Και όποιος φονεύει, θα είναι ένοχος στην κρίση”. Εγώ όμως σας λέω ότι κάθε ένας που οργίζεται με τον αδελφό του αναίτια θα είναι ένοχος στην κρίση. Και όποιος πει προς τον αδελφό του: “Ρακά”, θα είναι ένοχος στο συνέδριο. Και όποιος πει: “Ανόητε”, θα κινδυνεύει στη φωτιά της κόλασης» (κατά Ματθαίο Ε:21-22).
Έχοντας μιλήσει γενικά για τους αιώνιους νόμους που κυβερνούν τη δημιουργία του Θεού και για το ότι η τήρησή τους είναι απαραίτητη για την απόκτηση της βασιλείας των ουρανών, ο Ιησούς επεξηγεί (στα εδάφια 21-48) συγκεκριμένες εφαρμογές αυτών των νόμων – τρόπους εκπλήρωσης του πνεύματος της φυσικής δικαιοσύνης τους.
Μιλά αρχικά για την αρχαία εντολή: «Μην φονεύσεις. Όποιος φονεύσει, θα είναι ένοχος στην κρίση» (Έξοδος Κ:13). Αυτοί που σκοτώνουν όχι μόνο αντιπαρατίθενται στον οικουμενικό νόμο της θεϊκής δημιουργίας, αλλά στερούν από τα θύματά τους τη θεμιτή ευκαιρία να εξαντλήσουν με ανεξαρτησία το κάρμα τους – είναι ένας αποκλεισμός της εξέλιξης αυτού του ανθρώπου στη διάρκεια της τωρινής ζωής του.
Ο Ιησούς επισήμανε ότι υπό το φως της φυσικής δικαιοσύνης, η φαυλότητα δεν έγκειται μόνο στον φόνο, αλλά και στις οργισμένες σκέψεις και τα συναισθήματα που ωθούν σε τέτοια πράξη. Ο Ιησούς, ο οποίος δίδασκε την αγάπη για τους εχθρούς κάποιου, προειδοποίησε για την «αναίτια» οργή – και μετά συνέχισε λέγοντας ότι ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να ενδίδει σε εχθρότητα και περιφρόνηση προς τα αδέλφια του σε καμία περίπτωση, ώστε να μην «είναι ένοχος στην κρίση». Η οργή εκμηδενίζει τη διάκριση και εμποδίζει τον νου να διακρίνει την ορθή πορεία κατά τη διάρκεια ενός βαρυσήμαντου θέματος. Οποιοσδήποτε είναι θυμωμένος με τον αδελφό του εξαιτίας παρεξήγησης των γεγονότων ή λόγω μιας προσωπικής αδικίας που αντιλήφθηκε κάτω από συναισθηματική φόρτιση ότι έγινε εναντίον του, είναι ένας άνθρωπος που είναι θυμωμένος χωρίς αιτία.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Ο RUSTY

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Ήταν μόλις ένα μικρό αγόρι ηλικίας εννέα εβδομάδων, στο χρώμα της σαμπάνιας, με μεγάλες μπροστινές πατούσες και ένα φαρδύ μέτωπο που με έκανε να πιστέψω ότι θα ήταν πολύ έξυπνος. Πόσο λίγο ήξερα πόσο έξυπνος θα ήταν! Η μητέρα του, ένα άσπρο Μαλτέζικο τερριέ, και ο πατέρας του, ένα μαύρο κανίς, είχαν δημιουργήσει μεταξύ τους ένα γνήσιο Μαλτεζ-κανίς.
Το κουταβάκι θα ήταν το Χριστουγεννιάτικο δώρο μου από τον σύζυγο μου, αλλά δεν μπορούσαμε να τον φέρουμε σπίτι για άλλες τέσσερις εβδομάδες, όχι μέχρι να είναι αρκετά μεγάλος για να αφήσει την μητέρα του. Όταν τελικά πήγαμε και τον πήραμε, ένιωσα τόση λύπη για αυτήν. Πόσο φοβερό να σου παίρνουν το μωρό σου. Δώσαμε στο κουταβάκι το όνομα Ράστυ.
Πρέπει να παραδεχτώ ότι, στην ηλικία των εβδομήντα-δύο ετών, είχα ξεχάσει πόσο σκληρή δουλειά είναι τα κουτάβια, αλλά επιβιώσαμε από τις τρύπες που έσκαβε στο γρασίδι, την καταστροφή των βιβλίων του συζύγου μου που μάσησε, τις απαιτήσεις του για παιχνίδι την στιγμή που καθίσαμε να παρακολουθήσουμε τα νέα, και τις συνεχείς εξόδους απαραίτητες για να τον εκπαιδεύσουμε να ζει στο σπίτι.
Ο Ράστυ σύντομα έγινε ένα ισάξιο μέλος της οικογένειας. Παντού όπου πηγαίναμε πήγαινε και ο Ράστυ. Σύντομα έγινε αρκετά σοφός για να αναγνωρίζει το γεγονός ότι αν κουνούσε την ουρά του και χαμογελούσε στους ανθρώπους (ναι, ένα μεγάλο χαμόγελο που φαίνονταν τα δόντια του), εκείνοι θα τον χάϊδευαν και θα του έλεγαν τι χαριτωμένο αγοράκι ήταν. Δεν θα πω ότι δεν είχε τις άτακτες στιγμές του, όπως τη φορά που κατάφωρα έκλεψε ένα σάντουιτς από το χέρι ενός φίλου όταν είμαστε έξω σε ένα πικ νικ και μετά το καταβρόχθισε, αφήνοντας τον σύζυγο μου κι εμένα με μόνη επιλογή να μοιραστούμε ό,τι είχε απομείνει από το γεύμα μας. Αλλά το αφοπλιστικό χαμόγελο πάντα του εξασφάλιζε την συγχώρεση όλων.
Κάναμε πολλούς φίλους εξ’ αιτίας του Ράστυ. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και η ακοή μας χειροτέρευε, ο Ράστυ έγινε τα αυτιά μας, γαυγίζοντας για να μας ειδοποιήσει, αν το κουδούνι της πόρτας ή το τηλέφωνο κτυπούσαν.

Ρόφημα για αδυνάτισμα με πεπόνι, πράσινο μήλο και αγγούρι


Συνιστούμε να καταναλώνετε αυτό το ρόφημα για αδυνάτισμα με πεπόνι, πράσινο μήλο και αγγούρι για δύο εβδομάδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σταδιακά και με φυσικό τρόπο.
Πρόκειται για μια απλή και φαρμακευτική συνταγή που αποτοξινώνει το σώμα και επιταχύνει το μεταβολισμό χάρη στο πράσινο μήλο.
Επιπλέον εξασφαλίζει ενέργεια και είναι ένα γευστικό ρόφημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
Θα προσέξετε τα θετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης αυτού του ροφήματος μετά από μια-δυο εβδομάδες, εφόσον αυτή συμπληρώνεται από μια ισορροπημένη διατροφή χαρακτηριζόμενη από ποικιλία.
Η κατανάλωση αυτού του ροφήματος για αδυνάτισμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώσετε τη διατροφή σας και συμπληρώνει θαυμάσια το πρωινό σας γεύμα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε να το συνοδεύετε με ίνες και πρωτεΐνη.
Παρακάτω θα εξηγήσουμε τι μπορεί να κάνει αυτό το ρόφημα για αδυνάτισμα και θα σας πούμε πώς να το φτιάξετε.

Ρόφημα για αδυνάτισμα με πεπόνι, πράσινο μήλο και αγγούρι

Θα ξεκινήσουμε λέγοντάς σας κάτι σημαντικό αλλά και λογικό: δεν συνιστούμε να προσθέσετε γλυκαντικές ουσίες σε αυτό το ρόφημα. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε ένα μάλλον ώριμο πεπόνι, αυτό από μόνο του θα εξασφαλίσει στο ρόφημα μια φρέσκια γλυκιά γεύση.
Πάνω απ’όλα το συγκεκριμένο ρόφημα για αδυνάτισμα θα πρέπει να είναι υγιεινό, να εξασφαλίζει ενέργεια και να αποτοξινώνει. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρούτα βιολογικής καλλιέργειας. Μάλιστα είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιήσετε βιολογικά προϊόντα, επειδή στο ρόφημα περιλαμβάνεται και η φλούδα του πράσινου μήλου.
Ας δούμε τώρα πώς κάθε ένα από τα συστατικά του ροφήματος μπορούν να μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα.

Μυϊκές κράμπες: σε τι οφείλονται και πώς αντιμετωπίζονται;


Οι μυϊκές κράμπες ή οι μυϊκοί σπασμοί οφείλονται στην ακούσια σύσπαση ενός ή περισσότερων μυών σας, χωρίς να μπορείτε να τους χαλαρώσετε, προκαλώντας ήπιο ή έντονο πόνο.
Συνήθως εμφανίζονται στο πίσω μέρος του ποδιού ή του μηρού, όμως μπορεί να εμφανιστούν και στα πέλματα, στους βραχίονες και σε άλλες μυϊκές ομάδες του σώματος.
Οι άνθρωποι που παθαίνουν κράμπες βιώνουν ένα δυσάρεστο αίσθημα ακαμψίας και έντασης που εξαφανίζεται από μόνο του μέσα σε μερικά λεπτά.
Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρή ενόχληση στη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα και στους γύρω ιστούς, η οποία επιμένει για ώρες.
Αν και οι κράμπες θεωρούνται καλοήθεις, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν ανακούφιση από αυτές, επειδή οι κράμπες μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο ή άλλες σημαντικές καθημερινές δραστηριότητες.
Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, είναι σημαντικό να βρείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που προκαλούν τις κράμπες και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τη χρήση παυσίπονων ή άλλων φαρμάκων.
Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές πληροφορίες και πρακτικές συστάσεις για άμεση δράση.
Δοκιμάστε τες!

Έμπρακτη καλοσύνη: ένας υπέροχος τρόπος να φροντίσετε τον εγκέφαλο


Η έμπρακτη καλοσύνη στην καθημερινή ζωή είναι ένας τρόπος να δημιουργείτε αλληλεπιδράσεις που χαρακτηρίζονται από περισσότερο σεβασμό και μεγαλύτερη ευαισθησία. Οι πράξεις που καθοδηγούνται από την αμοιβαιότητα και έχουν αποκλειστικό σκοπό τους να κάνουν καλό έχουν ως αποτέλεσμα μια καλύτερη ψυχική υγεία.
Πιθανώς έχετε σκεφτεί πολλές φορές ότι η «φύτευση» σπόρων καλοσύνης δεν εγγυάται πάντα μια «συγκομιδή» σεβασμού.
Όμως, αν και μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει πολλές φορές προδοσία και κάποιες απογοητεύσεις στη ζωή σας, υπάρχει κάτι που είναι σίγουρο: μπορείτε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή αν διατηρήσετε την αρμονία ανάμεσα σε όσα αισθάνεστε και όσα κάνετε.
Επιπλέον, αν και μπορεί αυτό να σας εκπλήσσει, ο εγκέφαλός σας είναι γενετικά προγραμματισμένος για καλοσύνη. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει, επειδή κάθε μέρα επικρατούν άλλες βιολογικές τάσεις, όπως ο φθόνος ή η πικρία.
Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Ο εγκέφαλός σας καταλαβαίνει ότι η καλοσύνη είναι σημαντική

2-ensyneiditotita
Ο Jerome Kagan, φημισμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ειδικεύεται σε αυτό που είναι γνωστό ως «ψυχολογία της καλοσύνης».
  • Σύμφωνα με τον Kagan, η ανθρωπότητα είναι γενετικά προγραμματισμένη για καλοσύνη. Για να το θέσουμε διαφορετικά, όλοι μας ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο με εγκατεστημένο το «λογισμικό» που μας δίνει τη δυνατότητα για έμπρακτη καλοσύνη.
  • Ωστόσο, όπως έχει δείξει η εμπειρία της ιστορίας, αυτό δεν ισχύει πάντα. Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα