Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Πώς είναι σήμερα ο… άνθρωπος δέντρο μετά από 16 επεμβάσεις [pics, vid]

άνθρωπος δέντρο

Ένας άντρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο λόγω μιας εξαιρετικά σπάνιας πάθησης του δέρματος, έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο από 16 χειρουργικές επεμβάσεις σε χέρια και πόδια.

Πρόκειται για τον Abul Bajandar, ο οποίος έγινε γνωστός ως... άνθρωπος δέντρο, λόγω των μεγάλων κονδυλωμάτων στο δέρμα του, που έμοιαζαν σαν κομμάτια από κορμό δέντρου. Αυτού του τύπου τα κονδυλώματα προκαλούνται από μία εξαιρετικά σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται επιδερμική δυσπλασία (epidermodysplasia verruciformis - EV). Οι γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Ντάκα κατάφεραν σταδιακά να αφαιρέσουν συνολικά πέντε κιλά δερματικών κονδυλωμάτων από το σώμα του Bajandar, μέσα στον ένα χρόνο που ξεκίνησε η διαδικασία θεραπείας του.

Πιστεύουν ότι τα κονδυλώματα αυτά δεν πρόκειται να αναπτυχθούν ξανά και έτσι ο Bajandar θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που θα ιαθεί πλήρως από αυτήν τη γενετική ασθένεια, η οποία προδιαθέτει τους πάσχοντες σε εκτεταμένες μολύνσεις κονδυλωμάτων και καρκινώματα.
άνθρωπος δέντρο
“Δεν πίστευα ότι θα μπορέσω ποτέ να κρατήσω το παιδί μου με τα χέρια μου (...) Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Μπορώ να κρατήσει την κόρη μου στην αγκαλιά μου και να παίξω μαζί της. Δεν βλέπω την στιγμή να επιστρέψω στο σπίτι μου”, είπε συγκινημένος από το νοσοκομείο ο Bajandar στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και ένα χρόνο με την σύζυγο και την κόρη του να έχουν “μετακομίσει” εκεί μαζί του από την αρχή.

Η επικεφαλής πλαστική χειρουργός της θεραπείας, δρ Samanta Lal Sen, περιγράφει την ολική ανάκαμψη του Bajandar ως “ορόσημο στην ιστορία της ιατρικής επιστήμης” και πρόσθεσε ότι τα χέρια και τα πόδια του είναι πλέον “σχεδόν μια χαρά” και πως αναμένεται να του δοθεί εξιτήριο μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, αφότου γίνουν μερικές ακόμα μικροεπεμβάσεις που θα τελειοποιήσουν το σχήμα των χεριών του.
Ο Bajandar έλαβε δωρεές από ανθρώπους από κάθε άκρη της Γης, όταν η ιστορία του έγινε γνωστή παγκοσμίως λίγο πάνω από ένα χρόνο πριν.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα