Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5ο Ανακεφαλαίωση

Ας δούμε τι μάθαμε έως τώρα και στα τέσσερα μαθήματα.
Όλα αυτά που είδαμε έως τώρα… είναι απλές διαπιστώσεις και δεν έχουν στόχο απλά να μας πείσουν για κάτι… αλλά στόχο έχουν τα μαθήματα αυτά… να μας κάνουν ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε… πρώτα τον εαυτό μας… και κατόπιν να μελετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε… τη γλώσσα μας.

Βλέποντας και αναλύοντας με μια πρώτη ματιά τον παραπάνω πίνακα με την Ελληνική Αλφάβητο είδαμε και διαπιστώσαμε… ότι μόνον τυχαία δεν είναι τα γράμματα, αλλά κατ’ επέκταση και η Ελληνική μας Γλώσσα. Δεν είναι απλά ότι η Γλώσσα μας έχει τις περισσότερες λέξεις διεθνώς… αλλά είναι ότι… η Ελληνική μας Γλώσσα είναι πλούσια σε νοήματα και εκφράζει αυτό που εννοεί. Φυσικά επειδή υπάρχουν πολλές έννοιες για κάθε λέξη… η δυσκολία είναι ότι οφείλουμε να τις ξέρουμε… αλλά και να τις χρησιμοποιούμε αντίστοιχα με το σωστό τρόπο και τη σωστή στιγμή. Πολλές φορές εμείς οι Έλληνες…. αδυνατούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας… διότι απλά για την ίδια λέξη…. χρησιμοποιούμε άλλη έννοια ο καθένας μας. Ο άλλος… μπορεί να εννοεί μια άλλη έννοια, κάτι άλλο… και μέχρι να γίνει αυτό αντιληπτό… μπερδεύουμε στο τέλος…. τα μπούτια μας.
Είδαμε ότι η Ελληνική Γλώσσα… έχει μία δομή και μάλιστα μία μαθηματική δομή… αφού όλα γύρω μας εξάλλου είναι μαθηματικά και εκφράζονται με μαθηματικές έννοιες. Άρα το πάντρεμα γραμμάτων και αριθμών μας φέρνει μια ισορροπία… για να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το γίγνεσθαι. Διαπιστώσαμε ότι η Ελληνική Γλώσσα και ειδικά η Ελληνική Αλφάβητος έχει θέαση τον αριθμό ΕΝΝΕΑ (9)… κι αυτό είναι μία αρχή… που πρέπει πάντα να θυμόμαστε.
Η Ελληνική Γλώσσα μας μιλάει… και η Ελληνική Αλφάβητος μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε…. απλά και μόνον μελετώντας την. Ας πούμε ότι αυτά τα μαθήματα είναι ένα κίνητρο… για ν’ ανοίξουμε κάποια βιβλία… που θα μας ανοίξουν για βρούμε τους πνευματικούς μας ορίζοντές….!
Η Ελληνική Αλφάβητος… και κατ’ επέκταση… η Ελληνική Γλώσσα διαπιστώνουμε ότι:
Έχει μαθηματική υποδομή.
Έχει αριθμό θέασης στο γράμμα θ-ήτα και τον αριθμό 9.
Έχει νοημοσύνη.
Έχει λεξάριθμο-συνάριθμο.
Έχει έννοιες.
Είναι βγαλμένη από τη Φύση.
Αναπτύσσει το Πνευματικό μας επίπεδο…. και πολλά άλλα.
Η Ελληνική Γλώσσα… όπως και κάθε γλώσσα είναι ένα εργαλείο… το οποίο το χρησιμοποιεί ο καθένας κατά το δοκούν. Τα γράμματα και οι αριθμοί είναι απεικονίσεις για εμάς τους γήινους… για να αντιληφθούμε μέσω των 5 αισθήσεων την ανώτερη Νοόσφαιρα… είναι το μέσο εκείνο ή εάν θέλετε το κλειδί που θ’ ανοίξουμε την πόρτα… του προσωπικού μας οχήματος που είναι το σώμα μας… που οδηγό του έχει την ίδια μας την Ψυχή…. κι αυτό γίνεται με τον Νου. Η λέξις ΝΟΥΣ….. έχει αρχικό γράμμα… το γράμμα Ν…. που συντονίζει στο διαπασών τον εγκέφαλο μας και την υπόφυση μας αντίστοιχα. Έτσι ο Ν+ΟΥΣ…. χρειάζεται μέσω του ωτός-αυτιού…. να συντονιστεί…. σε ηχητική συχνότητα ενεργοποίησης… για να εισχωρήσει μέσα μας. Το γράμμα Ν όπως και το γράμμα Σ είναι πολύ σημαντικά γράμματα για τον συντονισμό της Σκέψης μας.
(Όλα αυτά θα τα δούμε όμως στη συνέχεια….)
Συμπέρασμα: Ο Νους μας θέλει το κατάλληλο εργαλείο… που είναι η Γλώσσα μας… για να αρχίσει να δουλεύει η ανθρώπινη «συσκευή»... παράγοντας και αναπαράγοντας… τη Λογική και τη Σκέψη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα