Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Ο λύκος επίσης θα κατοικήσει με το αρνί, και η λεοπάρδαλη θα ξαπλώσει με το παιδί. Και το μοσχάρι και το νεαρό λιοντάρι και το ελάφι μαζί. - Ησαϊας 11:6
Το 2006, έξω από την βορειοδυτική ακτή της Ιρλανδίας, μια ασυνήθιστη φιλία άρχισε. Το κουφάρι ενός δελφινιού ξεβράστηκε στις ακτές της Νήσου Τόρυ. Ένα άλλο δελφίνι, που εντοπίστηκε εκεί κοντά, αρνήθηκε να φύγει από την περιοχή. Κάθε φορά που το σμήνος των δελφινιών περνούσε, πήγαινε και κολυμπούσε μαζί τους για λίγο, αλλά πάντα γύριζε πίσω – μόνη. Οι άνθρωποι υπέθεσαν, δεδομένου ότι τα δελφίνια ζευγαρώνουν για μια ζωή, ότι το ζευγάρι αυτό ήταν σύντροφοι. Ονόμασαν το μοναχικό δελφίνι Dougie.
Δεν πέρασε πολύ καιρός πριν ένα Λαμπραντόρ στην περιοχή με το όνομα Ben ερωτευθεί το δελφίνι. Κάθε μέρα έτρεχε στην προβλήτα και περίμενε. Μόλις έβλεπε την Dougie, ο Ben γλιστρούσε στο νερό, και κολυμπούσαν και έπαιζαν μαζί. Ο ιδιοκτήτης του Ben τους παρατηρούσε να παίζουν μαζί, συχνά μέχρι και τέσσερις ώρες την ημέρα. Μερικές φορές ο Ben ήταν τόσο εξουθενωμένος μετά από μια μακρά συνάντηση ώστε το δελφίνι στήριζε το σώμα του Ben με την μύτη της ενώ εκείνος τραβούσε τα κουρασμένα του πόδια, και οι δύο μαζί επέστρεφαν στο λιμάνι.
Καθόλου λιγότερο αξιοσημείωτη δεν ήταν η αφοσίωση μεταξύ ενός γκρίζου γάτου με το όνομα Gheesy και ενός Γερμανικού κοντότριχου Πόϊντερ με το όνομα Oz. Πραγματικά φιλαράκια, πήγαιναν παντού μαζί. Όταν η υγεία του Oz χειροτέρεψε σοβαρά, η ιδιοκτήτρια του, Ali Le-Mar, κάλεσε τον κτηνίατρο στο σπίτι. Αφού ο γιατρός έκανε μια ένεση ευθανασίας στον Oz, η Ali συνόδευσε τον κτηνίατρο μέχρι την πόρτα. Επέστρεψε μέσα να καθίσει με το σώμα του σκύλου της και βρήκε τον Cheesy τον γάτο, ξαπλωμένο δίπλα στο στέρνο του Oz, όπου και παρέμεινε, ανίκητος, για τρεις ώρες.

Όταν ο Cherokee, το γκόλντεν ρητρήιβερ της Cynthia, πέθανε, οι φίλοι του οι σκύλοι ο Τimber και η Rosey κάθισαν και παρακολουθούσαν καθώς ο φίλος του ο Jim έσκαβε τον τάφο. Η μαύρη γάτα που είχε γίνει πρόσφατα φίλη με τον Cherokee τους έκανε παρέα. Και τα τρία ζώα παρέμειναν ακίνητα δίπλα στον τάφο του Cherokee για τις επόμενες δύο ημέρες. Τα απελπισμένα πρόσωπα τους και οι πεσμένοι ώμοι εξέφραζαν ολοφάνερα την αίσθηση της απώλειας τους.
Μερικές φορές ξεχνάμε ότι η αγάπη μεταξύ ανθρώπων και των ζώων τους είναι μια σχέση επίσης μεταξύ των ειδών. Η γάτα μας η Miracleμε ακολουθούσε παντού όπου πήγαινα, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Πηγαίναμε το αυτοκίνητο για πλύσιμο, όπου εντυπωσίαζε το προσωπικό όταν δεν φαινόνταν να φοβάται από το δυνατό νερό που κυλούσε στα τζάμια. Πήγαινα στα καταστήματα, την άφηνα στην είσοδο, και εκείνη με περίμενε. Επίσης πήγαινε βόλτα φορώντας λουρί, ακριβώς όπως ο σκύλος.
Μια ημέρα μια πινακίδα στήθηκε στην πόλη μας: Dog Show (= Παράσταση Σκύλων). Φόρεσα στην Miracle και στον σκύλο μας τον Furphy τα λουριά τους και τους πήρα στην παράσταση. Όταν φτάσαμε, οι οργανωτές είπαν, «Αυτή είναι παράσταση σκύλων».
«Νομίζει ότι είναι σκύλος», τους είπα. «Δεν πρόκειται να την αφήσω στο σπίτι και να την απογοητεύσω». Η Miracle τράβηξε τόσο πολύ την προσοχή, επειδή όλα τα σκυλιά την πλησίαζαν για να την μυρίσουν. Τεράστια σκυλιά, όπως Newfoundlands, έρχονταν τρέχοντας, και εκείνη απλά καθόταν εκεί τελείως άφοβη. Οι άνθρωποι έλεγαν, «Ουάου – κοιτάξτε εκείνη τη γάτα!» Τον επόμενο χρόνο μια πινακίδα στήθηκε: Παράσταση Σκύλων – Μόνον Για Σκύλους.
Μέσα στο αυτοκίνητο, η Miracle ποτέ δεν κοιμόταν αλλά καθόταν στην πόρτα δίπλα στο αριστερό μπράτσο μου, και τελικά έφτιαξα ένα ράφι εκεί για να είναι πιο βολικά για εκείνη. Το θεωρούσε καθήκον της να με βοηθάει να οδηγώ. Σε ένα 24-ωρο χωρίς διακοπή ταξίδι στην Φλώριντα, με το αυτοκίνητο γεμάτο με τα μέλη της οικογένειας, ανθρώπους και ζώα, η Miracle καθόταν επάνω στην κονσόλα και στο ράφι της και έμεινε ξύπνια σε όλη τη διαδρομή κρατώντας με σε εγρήγορση και συγκεντρωμένο. Κάθε φορά που νόμιζε ότι νύσταζα, με σκουντούσε με το πόδι της. Φυσικά όλο αυτό συνέβη παλιότερα, την εποχή πριν καταλάβουμε την σπουδαιότητα των ζωνών και των κλουβιών ασφάλειας ή των λουριών για τα ζώα. Γι’ αυτό, μην κάνετε όπως έκανα εγώ. Όταν ταξιδεύετε, να θυμάστε να προστατεύετε τα ζώα σας ακριβώς όπως θα προστατεύατε τα παιδιά σας.
Μια φορά ένας υδραυλικός ήταν στο σπίτι μας. Στέκονταν μπροστά μου ενώ εξηγούσε τι έπρεπε να κάνει και άρχισε να κουνάει τα χέρια του για να δείξει. Η Miracle ξαφνικά πήδηξε πάνω στο τραπέζι και όρμησε στα χέρια του που κουνούσε. Νόμισε ότι απειλούσε να με κτυπήσει. Στην αρχή ο υδραυλικός κι εγώ σοκαριστήκαμε, και μετά το βρήκαμε αστείο. Αλλά δεν μπόρεσα να μην προσέξω το κουράγιο της. Εδώ είναι αυτός ο τεράστιος τύπος, κι εκείνη ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να την πετάξει στην άλλη πλευρά του δωματίου. Σκέφτηκε μόνον να με προστατέψει.
Κάθε μέρα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστορίες που ζεσταίνουν την καρδιά επιβεβαιώνουν ότι όλοι συνδεόμαστε μεταξύ μας. Αυτό που επηρεάζει έναν από εμάς επηρεάζει τους άλλους. Ακολουθούν κάποιες ιστορίες με αξιοπρόσεκτες σχέσεις μεταξύ ειδών που μας δείχνουν το είδος της αγάπης που υπερβαίνει όλα τα εμπόδια και εξαλείφει τα όρια.
(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “Love, Animals & Miracles)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα