Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Τεχνολογικοί μύθοι που όλοι, σχεδόν, τους πιστεύουμε

MOBILE PHONES

Η τεχνολογία είναι καθημερινά στα χέρια μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την κατανοούμε.
Για αυτό και βρίσκουν έδαφος διαφόρων ειδών «γιατροσόφια» και μύθοι που αναπαράγονται επειδή κάπου κάποτε τα ακούσαμε και μας φάνηκαν λογικά.
Ας δούμε τους πιο διαδεδομένους μύθους:
ΤΟ PRIVATE BROWSING ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ
Καθόλου. Αν χρησιμοποιείτε incognito mode στο Chrome ή private browsing στο Safari το μόνο που συμβαίνει είναι πως ο υπολογιστής σας δεν καταγράφει το παραμικρό ιστορικό από τις κινήσεις σας, δεν συμπληρώνει αυτόματα τα password και δεν δέχεται cookies. Όμως η ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεστε δεν βλέπει καμία διαφορά με όποιο mode και αν τη βλέπετε. Εφόσον δεν έχετε κάποιου είδους ειδικό anonymizer ή κρυπτογράφηση, τα στοιχεία που λαμβάνει από εσάς είναι πάντα τα ίδια.
ΤΑ MAC ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΙΟΥΣ
Αυστηρά και αντικειμενικά μιλώντας, αυτό είναι αληθές. Ωστόσο δεν ισχύει για τα trojans ή άλλα malware (δεν είναι όλα τα malware ιοί). Παρά την ενσωματωμένη «γραμμή άμυνας» που έχει το λειτουργικό του, ένα Mac μπορεί να γίνει «φορέας» ενός ιού που προέρχεται από μηχάνημα Windows και να τον μεταδώσει σε ένα άλλο. Αν, μάλιστα, ο χρήστης είναι απρόσεκτος και ανοίγει χωρίς προσοχή email από αγνώστους τότε φυσικά και η ζημιά μπορεί να γίνει, οποιοδήποτε λειτουργικό και αν έχεις.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Οι συσκευές μας και οι μπαταρίες τους είναι αρκετά έξυπνες -εδώ και πάνω από μία δεκαετία- για να ξέρουν πόσο ρεύμα χρειάζονται. Μόλις η φόρτιση φτάσει στο 100% απλώς σταματούν να δέχονται ρεύμα. Αν στο μεταξύ πέσει στο 99% «ανοίγουν» ξανά. Και αυτό συμβαίνει συνέχεια μέχρι να το αποσυνδέσετε από τον φορτιστή.
ΤΑ MEGAPIXEL ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ
Είναι πολύ εύκολο να διαφημίζεις τα 8, 12, ή 16 megapixel ενός τηλεφώνου ή κάμερας διότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως είναι ένα νούμερο ευθέως ανάλογο της ποιότητας. Όμως η ποιότητα της φωτογραφίας εξαρτάται κυρίως από τον φακό και μαζί από τον αισθητήρα. Η ευκρίνεια είναι κυρίως θέμα φακού ενώ η συνολική ποιότητα είναι θέμα του πόσο φως μπορεί να δεχτεί, να καταγράψει και να επεξεργαστεί ο αισθητήρας.
ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ
Κανείς δεν ξέρει πώς ξεκίνησε αυτός ο μύθος που είναι από τα πιο διαδεδομένα γιατροσόφια που αφορούν στις μπαταρίες. Όμως ο λόγος που πέφτει η απόδοσή τους είναι οι κύκλοι λειτουργίας καθώς περνάει ο καιρός και όχι το κάθε πότε θα φορτιστούν.
ΟΣΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Από έναν αριθμό pixel και πάνω -περίπου στα 300 ανά τετ. ίντσα- το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει διαφορά όσο αυξάνεται η πυκνότητά τους. Με άλλα λόγια το 2560 x 1440 είναι το ίδιο με το 1920 x 1080, είναι απλώς θέμα βιολογικών περιορισμών.
ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙΣ ΤΟ IPHONE ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΤΟΥ IPAD
Η Apple αναφέρει πως μπορείς θαυμάσια να το κάνεις. Ωστόσο, αναλυτές έχουν διαπιστώσει ότι σε βάθος χρόνου ο φορτιστής του iPad «στρεσάρει» τη μπαταρία του iPhone μειώνοντας την απόδοσή της. Όμως, μια και το βάθος χρόνου είναι πάνω από ένα έτος συνεχούς «παρασπονδίας», μπορείτε άφοβα να φορτίζετε με όποιον από τους δύο βρίσκετε μπροστά σας.
ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Οι περισσότεροι τον αφήνουμε σε Stand By για λόγους ευκολίας, αλλά το σίγουρο είναι πως ένα Shut Down ωφελεί περισσότερο. Μια συσκευή «ξοδεύει» από τη διάρκεια ζωής της όσο λειτουργεί, συνεπώς όταν είναι εντελώς σβησμένη παρατείνεται ο χρόνος στον οποίο θα μας υπηρετεί. Επιπλέον, σβήνοντας τον υπολογιστή εξοικονομείται και ενέργεια, πράγμα καλό για το περιβάλλον.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα