Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Τα… ‘αξιόπιστα’ ΜΜΕ και η παγωμένη αλεπού!



Ο Πόλεμος της Πληροφόρησης, κοινώς InfoWar, δεν είναι πρόσφατος, ειδικά στην διαδικτυακή εποχή. Τώρα όμως που βγαίνουν και τα βαριά όπλα από μεριάς του κατεστημένου, αναμενόμενη είναι η ανταπόδοση πυρών!

Συστημικά ΜΜΕ μαζί με Facebook και Google ψάχνουν να βρουν ένα τρόπο να κρίνουν και να αποφασίζουν ποια είδηση είναι ψευδής ή εμπεριέχει υπερβολή, ώστε να την επισημαίνουν με flag για τον καημένο ανυποψίαστο αναγνώστη που έχει (κατά αυτούς) μυαλό κουκούτσι και τα καταπίνει όλα αμάσητα.
Με αυτόν τον τρόπο, βλέποντας συνέχεια flags στα αγαπημένα τους εναλλακτικά sites ή γύρω από ένα θέμα, πιστεύουν ότι τα ΜΜΕ σιγά σιγά θα ανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπιστία.
Μια απλή και αθώα είδηση για μια παγωμένη αλεπού, κάνει το γύρω του διαδικτύου με μια ποικιλία πληροφοριών -από το που βρέθηκε, από ποιον βρέθηκε, πως πάγωσε και γιατί.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πλάι στη διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ όλοι, η αλεπού πάγωσε γιατί: Η κακοκαιρία δεν έκανε την εμφάνισή της μόνο στην Ελλάδα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, αλλά πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.
Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού με το φωτογραφικό φακό να έχει καταγράψει μερικές εντυπωσιακές εικόνες από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως μια παγωμένη… αλεπού!

Σύμφωνα με το Έθνος: Μια σπάνια φωτογραφία δείχνει μια νεκρή αλεπού εγκιβωτισμένη σε ένα μπλοκ πάγου, αφού έπεσε στον παγωμένο Δούναβη, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να σαρώνουν την Ευρώπη.  
Το άτυχο ζώο έπεσε από ένα λεπτό κομμάτι πάγου στον ποταμό Δούναβη κοντά στο Φρίντιγκεν στις 9 Ιανουαρίου και ανακαλύφθηκε 4 ημέρες αργότερα. Ένας περαστικός χρησιμοποίησε ένα πριόνι για να βγάλει το άγριο ζώο από τον πάγο. Ακραίες καιρικές συνθήκες σημειώνονται την τελευταία εβδομάδα στη Βάδη – Βυρτεμβέρη, όπου ο φωτογράφος Johannes Stehle κατέγραψε την εικόνα. Χιονοθύελλες και επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν παραλύσει μεγάλο μέρος της ηπείρου, με περισσότερα από 60 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη την Ευρώπη.  
To real.gr την πήγε Βρετανία! Τελικά δεν κάνει η είδηση το γύρω του διαδικτύου, αλλά η ίδια αλεπού ταξιδεύει! Σύμφωνα με το ιστολόγιο: Το γύρω του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία από την Βρετανία. Αλεπού που είχε πέσει στο ποτάμι, βρέθηκε να είναι παγωμένη στην κυριολεξία.
Ο άνδρας που τη βρήκε παραξενεύτηκε από το τεράστιο κομμάτι πάγου που επέπλεε και το τράβηξε για να δει ακριβώς τι ήταν όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.
Από ό,τι φαίνεται ο χειμώνας για το 2017 δεν είναι σκληρός μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Την πιο δραματική ιστορία της αλεπούς τη διαβάσαμε στο huffington post! Ολόκληρη έκθεση συναισθημάτων και παραπληροφόρησης, αφού αναφέρεται σε ξένο δημοσίευμα που δεν… τα λέει τόσο ποιητικά και απλά προειδοποιεί. Τι προειδοποιεί; Θα το μάθετε μόνο αν διαβάσετε την Bild στα… Γερμανικά!:
Υπάρχουν πολλές παραβολές και παροιμίες με αλεπούδες ανά τον κόσμο, από σήμερα όμως ίσως δημιουργηθεί και μία ακόμα, σχετικά με μια αλεπού που πήγε να διασχίσει το ποτάμι αλλά δεν κατάφερε ποτέ να περάσει απέναντι, καθώς ο πάγος την πρόλαβε και την παγίδευσε.
Δυστυχώς, ωστόσο, αυτό ακριβώς συνέβη στην πραγματικότητα.
Πριν λίγο καιρό, στα μεγάλα κρύα του 2016, ένας κυνηγός ονόματι Franz Stehle ήρθε αντιμέτωπος με ένα θλιβερό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό θέαμα στις όχθες του Δούναβη, στην περιοχή Baden-Württemberg στη νοτιοδυτική Γερμανία. Μια αλεπού που είχε διατηρηθεί τέλεια μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, δημιουργώντας ένα φρικιαστικό αλλά και σαγηνευτικό γλυπτό, σμιλεμένο από την ίδια τη φύση.Ο Stehle φωτογράφισε το τρομερό αυτό γλυπτό και το ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, πριν το διαλύσει, και όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση. Κάποιοι σχολίασαν πως η άτυχη αλεπού φέρνει στο νου τα γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst και πιο συγκεκριμένα μια σειρά γλυπτών του από το 1990, όπου ο καλλιτέχνης έβαζε καρχαρίες, πρόβατα και άλλα ζώα μέσα σε δεξαμενές με φορμαλδεΰδη.
Η γερμανική Bild, από την άλλη, ήταν λιγότερο ποιητική, σχολιάζοντας πως η φωτογραφία της παγιδευμένης στον πάγο αλεπούς είναι «Μια προειδοποίηση για όλους μας».
Το Ποντίκι από την άλλη, λόγω προσωπικής φιλίας με την real news, την ξαναπάει Βρετανία, με την αμέριστη συμπαράσταση της alpha bank!: Ο χειμώνας για το 2017 δεν είναι σκληρός μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μια αλεπού βρέθηκε στη Βρετανία η οποία είχε πέσει στο ποτάμι και είχε παγώσει στην κυριολεξία. Ο άνδρας που τη βρήκε παραξενεύτηκε από το τεράστιο κομμάτι πάγου που επέπλεε και το τράβηξε για να δει ακριβώς τι ήταν όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.
To The TOC που έχει κι αυτό άλλη φωτό για να κάνεις κλικ και να δεις τι τρέχει, ισχυρίζεται τη θεωρία του κάποιος βρήκε τυχαία τον απόλυτα και τέλεια κομμένο με πριόνι πάγο να επιπλέει στα παγωμένα νερά με μια αλεπού μέσα!: Eνα αλλόκοτο θέαμα που θύμισε την ταινία «Η Εποχή των Παγετώνων» αντίκρυσε ένας Γερμανός κυνηγός, με τις φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του ίντερνετ. 
Οχι, οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω δεν είναι βγαλμένες από την ταινία «Εποχή των Παγετώνων».  Είναι το αλλόκοτο θέαμα που αντίκρυσε ένας Γερμανός κυνηγός κοντά στο Fridingen της νοτιοδυτικής Γερμανίας, ο οποιός βρήκε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου να επιπλέει στον ποταμό Δούναβη.
Όταν το τράβηξε συνειδητοποίησε ότι μέσα στον πάγο βρισκόταν εγκλωβισμένη μια αλεπού, η οποία είχε πέσει στο ποτάμι και βρέθηκε παγωμένη τέσσερις ημέρες αργότερα.
Δείτε τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Έτσι… γεμάτο ορθογραφικά λάθη και οι τόνοι -κλασικά πλέον για όλους του δημοσιογράφους- να λείπουν από τα κεφαλαία φωνήεντα!
Σύμφωνα με το news.gr: Αυτός ο σωρός πάγου που βλέπετε, περιέχει στο εσωτερικό του μια νεκρή αλεπού, η οποία βρήκε το θάνατο εξαιτίας των πολικών συνθηκών που επικρατούσαν πριν λίγα 24ωρα στην Ευρώπη. 
Την εγκλωβισμένη μέσα σε ένα μπλοκ πάγου αλεπού, εντόπισε ένας γερμανός κυνηγός ο οποίος ανέφερε σε τοπικά μέσα ότι πιθανότατα έπεσε μέσα στα παγωμένα νερά του Δούναβη, κοντά στο Fridingen, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ο Franz Stehle, σημείωσε δε ότι έβαλε το ασυνήθιστο αυτό «γλυπτό» έξω από το πανδοχείο ως αξιοθέατο. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο ζώο παγώνει κατά τέτοιο τρόπο. 
Ναι την έβγαλε από τα παγωμένα νερά, όπως λέει η Bild, και την έβαλε στο πανδοχείο του όχι ως “αξιοθέατο”, αλλά -εδώ έρχεται η προειδοποίηση- για να μην περπατά ο κόσμος στον λεπτό πάγο που σπάει και πέσει μέσα στα νερά.
Το… κόπυ-πάστε (κατά Πολάκη) των ΜΜΕ είναι αξιοθαύμαστο και με λίγη σαντιγί από τον κάθε δημοσιογράφο γίνεται και… πάστα!

Το χειρότερο όμως είναι, ότι αυτοί θα αναλάβουν να μας λογοκρίνουν και να μας λένε ποια είδηση είναι ψευδής. Όπως γράφει η Γάτα, ο διευθυντής ειδήσεων του BBC, James Harding, ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός «θα συνδράμει ενεργά στη μάχη με τα ψέματα, τις διαστρεβλώσεις και τις υπερβολές» του διαδικτύου. Το BBC που υπέπεσε στη μεγαλύτερη γκάφα του 21ου αιώνα δημοσιεύοντας (μάλλον όχι και τόσο κατά λάθος) φωτογραφία από τον πόλεμο του Ιράκ με δήθεν θύματα χημικού πολέμου του Άσαντ!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα