Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ; ??





ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ; ??

Και όπως έχει δηλώσει και ο Νίτσε αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης ο δυτικοευρωπαϊκος πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια γιατί οτιδήποτε αν δημιουργούσαν φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνοταν και κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα!!! Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων. Αλλά όλα τα δηλητήρια του φθόνου της ύβρεως του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά αυτού του μικρού αλαζονικού Έθνους!!!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΕΪΚΗ ΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΙΔΕΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ;

Από την άλλη τα ζώα οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης το οποίο διαθέτει τις δυνάμεις της Αρμονίας, μπορεί να μην έχουν ελεύθερη επιλογή, αλλά επιφέρεται η αρμονία στην διττή τους φύση.
Οι άνθρωποι που ενώ διαθέτουν την ελεύθερη επιλογή άρα δεν οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης, και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν τον Λόγο είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει.

Ως αποτέλεσμα η ελεύθερη επιλογή είναι προτέρημα όσων ανθρώπων διαθέτουν τον Λόγο, όσο όμως απομακρύνονται από τον Λόγο της ψυχής  τόσο πιο πολύ βουλιάζουν στο απύθμενο βαθύ σκοτάδι της ύλης.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα