Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΠΑΛΜΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΜΑΔΙΚΑ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Στις αρχαίες παραδόσεις και στις παραδόσεις της φύσης, η μαγειρική συχνά ήταν ένα ομαδικό εγχείρημα. Ήταν ο χρόνος που οι γυναίκες μοιράζονταν ιστορίες, τραγουδούσαν τραγούδια, έλεγαν αστεία, και υποστήριζαν η μία την άλλη στις προκλήσεις της ημέρας. Με την βαθύτερη έννοια, το αίσθημα της σύνδεσης που ένιωθαν ενώ μαγείρευαν εμπλούτιζε το φαγητό με την «ενέργεια της κοινότητας», η οποία με την σειρά της δημιουργούσε ακόμη περισσότερο το συναίσθημα της κοινότητας για εκείνους που έτρωγαν.
Τα δείπνα πίστης, γνωστά επίσης ως potlucks, είναι συναθροίσεις όπου οι άνθρωποι συνεισφέρουν είτε ένα πιάτο στο μενού ή ένα υλικό στην κατσαρόλα. Το όνομα έρχεται από το γεγονός ότι έχεις «πίστη» ότι όλοι θα συνεισφέρουν κάτι. Τα παλιά χρόνια, οι Ιρλανδέζες συγκεντρώνονταν για να μαγειρέψουν το βραδινό γεύμα με τα υλικά της ημέρας, καθώς είχαν μόνο μια κατσαρόλα μεταξύ τους. Επρόκειτο πραγματικά για μια ανταλλαγή δώρων και δημιουργία της συνέργειας, καθώς τα άτομα συγκεντρώνονταν για να δημιουργήσουν το φαγητό που θα πρόσφεραν ο ένας στον άλλον. Η κατανάλωση των συνδυασμένων ενεργειών όλων στην πόλη σε ένα γεύμα, στην πραγματικότητα, βοηθούσε τους ανθρώπους να δεθούν μεταξύ τους με περισσότερη ακόμη αρμονία.
Στο σημερινό κόσμο, μαγειρεύουμε συνήθως μόνοι, και το μαγείρεμα θεωρείται από πολλούς ότι είναι μπελάς ή καθήκον παρά μια ενδυνάμωση της κοινότητας και ένας τρόπος να εμπλουτίζεις το φαγητό με Πνεύμα.
Κατά παράξενο τρόπο, ίσως εκείνοι που στον σημερινό κόσμο παρακολουθούν τηλεόραση ενώ μαγειρεύουν υποσυνείδητα ανακαλούν κυτταρικές αναμνήσεις ομαδικής μαγειρικής. Αν και συχνά δεν είναι δυνατόν να μαγειρεύουμε με άλλους, το να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια κατά καιρούς να μαγειρεύετε με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιήσει κυτταρικές μνήμες αρχαίων εποχών και θα γεμίσει το φαγητό με την συνδυαστική ενέργεια των φίλων και της οικογένειας σας.
Αντί να καλέσετε φίλους για φαγητό το οποίο έχει ήδη μαγειρευτεί, σαν μια πρόταση, σκεφτείτε να τους ζητήσετε να πάρουν μέρος στην δημιουργία ενός γεύματος στο οποίο η δημιουργικότητα και η στενή σχέση είναι τόσο ισχυρά και έχουν τόσο πολύ νόημα όσο και το ίδιο το γεύμα. Όταν συμβεί αυτό, η χαρά που θα νιώσετε ενώ θα μαγειρεύετε θα εμπλουτίσει το φαγητό με όλα εκείνα τα καλά συναισθήματα.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα