Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η δύναμη σου είναι ο εαυτός σου…επένδυσε σε αυτόν!

Η δύναμη σου είναι ο εαυτός σου…επένδυσε σε αυτόν!

Επενδύω σημαίνει τοποθετώ τα χρήματα μου, τον χρόνο μου, την ενέργεια μου, την προσοχή μου με απώτερο σκοπό βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα να έχω κέρδος.  Σε εμάς τις γυναίκες αρέσει πολύ το να επενδύουμε, το θέμα είναι επενδύουμε τελικά ή μήπως ξοδεύουμε; Το ξόδεμα είναι σπατάλη όλων των παραπάνω χωρίς να έχουμε κάποιο κέρδος από αυτό.  Αλήθεια  έχεις αναρωτηθεί που ξοδεύεις το πιο πολύτιμο αγαθό που έχεις και είναι ο χρόνος σου, που σπαταλάς τα χρήματα σου, τον εαυτό σου, την ζωή σου ολόκληρη;;

Αρκετές φορές  αγοράσαμε  ρούχα και μάλιστα κάποιες φορές δεν τα φορέσαμε καν, τα ξεχάσαμε ή τελικά δεν μας άρεσαν , ακόμη και αντικείμενα  έχουμε αγοράσει που δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ. Αν το 1/3 από τα χρήματα που ξοδεύεις μέσα στον μήνα σου τα επένδυες ουσιαστικά στον εαυτό σου αγοράζοντας ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης  που μπορεί να σου δώσει μια άλλη οπτική στον τρόπο που σκέφτεσαι, ή παρακολουθώντας  ένα σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για να σε εξελίξεις , ή κάνοντας  μια απόδραση ώστε να αντέξεις την ρουτίνα της καθημερινότητας ,  ή ένα μασάζ στο σώμα σου για να νιώσεις ότι σε φροντίζεις  , ή να παρακολουθούσες μια ομιλία, να σου αγόραζες ένα λουλούδι,  οτιδήποτε έχει ουσία και διάρκεια χαράς για εσένα , οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις δημιουργική, τότε σίγουρα θα έχεις ξεκινήσει να επενδύεις σε εσένα.
 Πως αλήθεια περνάς τον χρόνο σου; Δουλεύεις, συντηρείς ένα σπίτι, μια οικογένεια, παιδιά, τρως, κοιμάσαι και την επόμενη μέρα πάλι από την αρχή;  Και εσύ που είσαι μέσα σε όλο αυτό; Επενδύεις  έστω και μισή ώρα από τον χρόνο σου για να κάνεις κάτι ΜΟΝΟ για εσένα; Κάτι που πραγματικά θα σε ωφελήσει και θα σε κάνει να νιώσεις ικανοποίηση; 

Δώσε χρόνο σε εσένα να σε καταλάβεις, τι σκέπτεσαι, πως νιώθεις, τι κάνεις , γιατί το κάνεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν σε καταλάβεις πώς περιμένεις να σε καταλάβουν οι άλλοι; Σου προσφέρεις κάτι από όλα αυτά που προσφέρεις στους γύρω σου  που τους ακούς, τους συμπαραστέκεσαι, τους αφουγκράζεσαι , που τρέχεις για να τους τα προλάβεις όλα; Και αν δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις  ζήτα βοήθεια από κάποιον που ξέρει.      
Tις περισσότερες  φορές  επενδύουμε όλο μας το είναι , σε πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις που είναι έξω από εμάς βάζοντας στην άκρη την πιο σημαντική σχέση που έχουμε, την σχέση με τον εαυτό μας.
Αυτό συμβαίνει γιατί μας έμαθαν από πολύ μικρή ηλικία ότι είναι εγωιστικό να ασχολούμαστε με εμάς και να μας έχουμε ως προτεραιότητα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει  διότι ο μόνος τρόπος για να βελτιώσουμε  τις σχέσεις  με τους γύρω μας είναι να επενδύσουμε στην σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. 
Έτσι αποκτούμε μια παντοτινή φίλη που θα μας ενθαρρύνει, θα μας στηρίζει, θα  μας πιστεύει , θα μας διασκεδάζει, θα μας ακούει, θα μας συμβουλεύει, θα είναι πάντα εκεί για εμάς και δεν είναι άλλη από τον εαυτό μας..
Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ.. ΕΠΕΝΔΥΣΕ  ΣΕ ΑΥΤΟΝ!!
της Χριστίνας Κοστόλια

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα