Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δεύτερη μέρα στο Νταβός – Τι συζήτησε η Παγκόσμια Ελίτ

Το Παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε τα top θέματα συζητήσεων που έθεσαν οι φετινοί συμμετέχοντες κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, κάποιοι που είναι ‘μόνιμοι’ θαμώνες, όπως η Lagarde, άλλοι πάλι που συμμετείχαν για πρώτη φορά

1.Ως πρώτο θέμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν: «Ο Τζο Μπάιντεν δίνει την τελική σημαντική ομιλία του ως αντιπρόεδρος».
Μόλις 48 ώρες πριν τη λήξη της θητείας, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε μια παθιασμένη έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να «ενεργήσει επειγόντως για να υπερασπιστεί τη διεθνή φιλελεύθερη τάξη».
«Για τα τελευταία επτά χρόνια, οι επιλογές που έχουμε κάνει – κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας στην Ευρώπη – έχουν κατευθύνει τον κόσμο μας κάτω από μια σαφή πορεία», δήλωσε ο Μπάιντεν.
«Η προσοχή μας στην οικοδόμηση και τη διατήρηση της Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στον πυρήνα της, ήταν το θεμέλιο της επιτυχίας που ο κόσμος απολάμβανε κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα».
Μετά ξαφνικά έπαψε να το απολαμβάνει…
Δήλωσε υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης, αναγνώρισε το πρόβλημα της όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, τη διάλυση της μεσαίας τάξης και είπε ότι ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα είναι τώρα απαραίτητο, όπου οι πλούσιοι θα επιβαρύνονται με περισσότερους φόρους. Καταπληκτική ομιλία από κάποιον που σε 48 ώρες θα είναι στην αντιπολίτευση…




    2.Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της ημέρας, ο Jack Ma, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του γίγαντα Διαδικτύου Alibaba, μίλησε για την αυξανόμενη αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση της Αμερικής.
«Οι Αμερικάνικες διεθνείς εταιρείες έκαναν εκατομμύρια και εκατομμύρια δολαρίων από την παγκοσμιοποίηση», είπε. Αλλά ότι ο πλούτος δεν ήταν ποτέ κατανεμημένος δίκαια, γεγονός που εξηγεί την αίσθηση του θυμού πολλοί Αμερικανοί αισθάνονται, τόνισε. Ευτυχώς που… είναι στην Κίνα… αλλά σε αυτό απέφυγε να αναφερθεί ο Κινέζος κροίσος.
Για τους πρόσφυγες μίλησε η Yusra Mardini η 18χρονη που εγκατέλειψε το σπίτι της στη Συρία, έσωσε τις ζωές 19 ανθρώπων, ενώ διάσχιζαν το Αιγαίο για να φτάσουν στην Ελλάδα και πήγε για να εκπροσωπήσει την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων στο Ρίο.
      3.Η Mardini έλαβε μέρος μέσω Facebook σε ζωντανή συνέντευξη στο Νταβός για να επιστήσει την προσοχή στα δεινά των προσφύγων σε όλο τον κόσμο.
4.Και πάμε στη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, την Κριστίν Λαγκάρντ, που δεν θα μπορούσε να λείψει από το WEF – λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;
«Όταν η γυναίκα αρχίζει να μιλά, οι άνδρες γυρίζουν το διακόπτη». Το φεμινιστικό της παράπονο έβγαλε η κα ΔΝΤ, θεωρώντας ότι η ισότητα των δυο φύλων έχει αποτύχει παταγωδώς κι ότι θα χρειαστούν ακόμα 170 για να κλείσει το οικονομικό χάσμα μεταξύ τους. Κατά την κα Λαγκάρντ, καμιά γυναίκα δεν θα πρέπει να περιορίζεται στο ρόλο της μάνας και νοικοκυράς, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, θα πρέπει να βγουν όλες στην παραγωγή.
Στη Δύση αυτό πέτυχε, για δεκαετίες οι γυναίκες ήταν το φθηνότερο εργατικό κι αργότερα συνέβαλε και στη μείωση του πληθυσμού. Πρώτα καριέρα, μετά η οικογένεια. Τώρα κάτι αντίστοιχο οραματίζεται και για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου…
    5.Και τώρα θα μάθετε γιατί κυκλοφόρησε το εξαίσιο Δελτίο Τύπου “Ζήσαμε τη θερμότερη χρονιά στην Ιστορία” που πριν λίγο και διαψεύσαμε ως ψευδή είδηση.
Στην Ατζέντα των θεμάτων ήταν ΚΑΙ φέτος η Κλιματική Αλλαγή και καλεσμένος ήταν ΚΑΙ φέτος, ποιός άλλος; Ο Αρχιερέας της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη, Αλ Γκορ.
«Είναι επίσημο, το 2016 ήταν το θερμότερο έτος ποτέ, η τρίτη φορά που το ρεκόρ έχει σπάσει σε ισάριθμα χρόνια. Είναι μια ανησυχητική τάση, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για να επαναφέρετε τις χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την αποτροπή από την κατακλυσμική αλλαγή του κλίματος. Ένα από τα θετικά σημεία είναι η κατακόρυφη πτώση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάτι που ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ μίλησε σε αυτή τη σύνοδο σε συνέχεια των υποσχέσεων της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού», αναφέρει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Καταλάβατε; Είναι «επίσημο» και πείτε εσείς μετά ότι δεν είναι!
Και φυσικά, «έσπρωξε» στην ομιλία του για μια ακόμα φορά τις ΑΠΕ.



Αύριο η συνέχεια των απατεώνων που διαφεντεύουν τον κόσμο για μια χούφτα ολιγάρχες….

i-gata

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα