Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Προσωπική απογραφή


Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όλοι προσπαθούμε να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά. Αναλογιζόμαστε το πώς πέρασε ο χρόνος που αφήσαμε πίσω μας, τι μας έφερε, τι μας πήρε, φέρνοντας στο μυαλό μας στιγμές που θα θέλαμε να ζήσουμε πάλι ή κακές αναμνήσεις που θα δίναμε τα πάντα να σβηστούν από τη μνήμη μας. Κάπως έτσι πραγματοποιούμε την προσωπική μας απογραφή.
Η προσωπική απογραφή σχετίζεται κυρίως με το παρελθόν. Σε αυτή λοιπόν την παρελθοντική φάση, εξετάζουμε τα όσα συνέβησαν στη ζωή μας τη χρονιά που πέρασε. Αναλύουμε τα γεγονότα με μοναδικό σκοπό την κατανόηση των όσων έγιναν. Το γιατί δηλαδή συνέβησαν κάποια γεγονότα, είτε θετικά, είτε αρνητικά και τι αντίκτυπο είχαν στη ζωή μας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η απογραφή που κάνουμε στον εαυτό μας σχετίζεται πολλές φορές με ανθρώπους είτε που μπήκαν με απρόσμενο τρόπο στη ζωή μας, είτε με άτομα που διώξαμε εμείς ή που έφυγαν μόνα τους από τη ζωή μας. Και στις δύο περιπτώσεις είναι βασικό να έχουμε καταλάβει το γιατί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με πιο ξεκάθαρες σκέψεις στη νέα χρονιά.

Στο κομμάτι αυτό, πρέπει να προστεθούν και τα συναισθήματα τα οποία βιώσαμε μέσα από καταστάσεις ή ανθρώπους τη χρονιά που πέρασε. Ποιος και γιατί μας έκανε να αισθανόμαστε διάφορα συναισθήματα. Και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να κρατήσουμε τα όμορφα σαν εμπειρίες και τα άσχημα που μας συνέβησαν σαν μαθήματα για τη νέα χρονιά ώστε να μην ξανασυμβούν!
Ερχόμενοι λοιπόν αντιμέτωποι με το νέο έτος, πρέπει να είμαστε σε θέση να ξέρουμε τι ζητάμε έχοντας πάντα ως δεδομένα μέσα μας αυτά που μας άφησε πίσω η προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει πως γνωρίζουμε καλά τι κάναμε λάθος και τι σωστά την περασμένη χρονιά και ότι είμαστε πλέον κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των ημερών που έρχονται.
Ο σκοπός της προσωπικής απογραφής είναι μόνο ένας. Να θέσουμε νέους στόχους για τη νέα χρονιά οι οποίοι θα μας γεμίσουν με δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα. Να θυμάστε πως όσο πιο καλά είμαστε προετοιμασμένοι τόσο πιο εύκολα θα ανταποκριθούμε στη νέα πραγματικότητα που έρχεται.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα