Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΦΙΑ


Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Όταν η κόρη μου η Sommer ήταν περίπου δύο ετών, και είχε μόλις αρχίσει να μιλάει με τη δική της μοναδική προφορά των λέξεων, πλησίασε μια γυναίκα γύρω στα 20 που είχε επισκεφτεί το σπίτι μας, έδειξε κατ’ ευθείαν το στομάχι της της είπε: «Βλέπω το μωρό σου ‘ναι εκεί». Χρόνια αργότερα ανακαλύψαμε ότι η νέα γυναίκα είχε μόλις μάθει ότι ήταν έγκυος και είχε αποφασίσει να τερματίσει αυτήν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη γιατί είχε δεχτεί επίθεση αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Έχω πει πολλές φορές στο κοινό μου σε όλον τον κόσμο, «Αν η προσευχή είναι το να μιλάς εσύ στον Θεό, τότε η διαίσθηση είναι το να μιλάει ο Θεός σε σένα». Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί τόσα πολλά παιδιά φαίνεται να έχουν τέτοιες ιδιαίτερα ανεπτυγμένες διαισθητικές δυνάμεις που τους επιτρέπουν να λένε τα πράγματα που λένε. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ιστορίες σχετικά με την παρόμοια με μυστικιστική σοφία που ρέει από τα παιδιά μας, δίνει συναρπαστικά ανεπίσημα στοιχεία μιας πνευματικής διάστασης νοημοσύνης που έχουν βιώσει πριν από την άφιξη τους εδώ πάνω στην Γη. Συχνά λέω ότι όταν μάθεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, στην πραγματικότητα εμπιστεύεσαι την ίδια την σοφία που σε δημιούργησε. Από τις πρώτες προσπάθειες τους να μιλήσουν και να σκεφτούν, τα παιδιά δεν έχουν κανέναν άλλον να εμπιστευτούν εκτός από τον εαυτό τους. Αισθάνονται κάτι μέσα τους και το βγάζουν έξω και όλοι εκείνοι που ακούν αυτές τις οξυδερκείς λέξεις σαστίζουν και εκπλήσσονται. Έχουν πραγματική εμπιστοσύνη στην ίδια την απέραντη σοφία που τα έφερε από τον άμορφο κόσμο του Πνεύματος στον σωματικό κόσμο που έχει απαρχές και καταλήξεις.

Ως ενήλικες, αποτελεί συνηθισμένη παρερμηνεία να βλέπουμε τα παιδιά σαν να ήταν «μαθητευόμενοι άνθρωποι» πηγαίνοντας προς το να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι όταν τελικά φτάνουν στην ενηλικίωση. Σας προτρέπω να αρχίσετε να βλέπετε τα παιδιά σαν πνευματικά όντα, απογόνους ενός άπειρου συστήματος με όλη τη σοφία, τις δυνάμεις, και τις ικανότητες της Πηγής από την οποία έχουν προέλθει. Κάθε άτομο είναι ολόκληρο και πλήρες στο τώρα, ανεξάρτητα από την χρονολογική ηλικία του σώματος του. Ως εκ τούτου, κανείς δεν έχει περισσότερο δικαίωμα να είναι σοφότερος επειδή απλά είναι μεγαλύτερος και γηραιότερος.
Με αυτό το είδος του επαναπρογραμματισμού, μπορείτε να συμπεριφέρεστε σε κάθε νεαρό άτομο που συναντάτε με όλο το σεβασμό που οφείλετε σε έναν εξελιγμένο πνευματικό δάσκαλο. Αντί να θεωρείτε ότι ένα παιδί είναι πολύ ανώριμο για να έχει κάτι που να αξίζει πραγματικά να προσφέρει, αντ’ αυτού να ακούτε προσεκτικά, και στη συνέχεια να τα αφήνετε να συμμετέχουν αν θέλουν να επεκτείνουν σε οτιδήποτε που έχουν προσφέρει.

Κάθε φορά που κοιτάζω ένα νεογέννητο, συνομιλώ σιωπηλά μαζί του με δέος για την σοφία που είναι η πραγματική του ουσία. Προτείνω όταν κοιτάτε ένα μικρό παιδί, να βλέπετε την άπειρη συνειδητότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Εμπιστευτείτε ότι έχει κάτι μεγάλης αξίας να σας προσφέρει, ιδιαίτερα αφού δεν έχει μάθει ακόμα να αμφιβάλει για τον εαυτό του.
Πάντα θεωρώ κάθε ένα από τα παιδιά μου ότι είναι δάσκαλος μου, πάνω στο θέμα της δικής του έμφυτης γνώσης, ιδιαίτερα όταν μιλάνε για μυστικιστικά ή πνευματικά θέματα. Ποιος είμαι εγώ που θα αμφισβητήσει αυτό που αισθάνονται βαθιά μέσα τους, ιδιαίτερα όταν επιθυμούν να το εκφράσουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη αγάπη αποδοχής;
Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε παιδί που μιλάει για θέματα που είναι εσωτερικά και του πνευματικού τομέα, σας εκλιπαρώ να τα εκλάβετε όχι σαν τους στοχασμούς ενός ανενημέρωτου νεαρού ατόμου, αλλά ως πηγή μεγάλης σοφίας.
- Dr Wayne W. Dyer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα