Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Eurasia: Από τον Trump στον "απολυταρχικό" Erdogan & το ελληνικό χρέος - Οι κίνδυνοι του 2017

Eurasia: Από τον Trump στον "απολυταρχικό" Erdogan & το ελληνικό χρέος - Οι κίνδυνοι του 2017

Από την πολιτική "μονομέρεια" του Donald Trump στις ΗΠΑ μέχρι τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Angela Merkel στη Γερμανία, το 2017 θεωρείται η πιο "ευάλωτη" στους πολιτικούς κινδύνους χρονιά, μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με την ανάλυση της Eurasia, η οποία δεν παραλείπει την Ελλάδα από αυτό το σκηνικό αβεβαιότητας που διαφαίνεται για το έτος που μόλις ξεκίνησε.
"Το 2017 εισερχόμαστε σε μια περίοδο γεωπολιτικής ύφεσης", σημειώνει, σε ανάλυσή της, η Eurasia, επισημαίνοντας μάλιστα πως αν και τα ενδεχόμενα παγκόσμιου πολέμου ή "διάλυσης σημαντικών κεντρικών θεσμών διακυβέρνησης" μπορούν να αποφευχθούν, δεν παύουν να νοούνται και ως πιθανά.
Το "οδοιπορικό" της Eurasia στους πολιτικούς κινδύνους του 2017 εκτείνεται σε όλες τις άκρες του κόσμου και σε όλο το φάσμα της πολιτικο-οικονομικής επικαιρότητας, ήτοι από την εκλογή του Trump στις ΗΠΑ μέχρι τον ρόλο του Erdogan, αλλά και το χρέος της Ελλάδας.
Ειδικότερα, η Eurasia προειδοποιεί πως με την άνοδο του Donald Trump στην αμερικανική προεδρία, η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στις ΗΠΑ, εφιστώντας την προσοχή των επενδυτών για τους επακόλουθους πολιτικούς κινδύνους.
Άλλωστε, ως "απειλές" για τη σταθερότητα εκλαμβάνονται και οι εκλογές στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ολλανδία, με το Brexit να μην λείπει από την ατζέντα.

Στην Κίνα τώρα, αναμένονται αποφασιστικές απαντήσεις στις όποιες προκλήσεις, προκαλώντας πιθανόν ρήξη στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Xi Jinping, στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εγχώρια σταθερότητα, θα μπορούσε να "υπερβάλει" απέναντι σε ενδεχόμενα σημάδια οικονομικής δυσχέρειας, εγείροντας τον κίνδυνο νέας "φούσκας" στα περιουσιακά στοιχεία ή capital controls. 
Όλα αυτά, την ώρα που στη Γερμανία, η Angela Merkel επιδιώκει την επανεκλογή της και καλείται να αντιμετωπίσει πιθανές διαφωνίες σχετικά με το Brexit ή το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας για το προσφυγικό. Άλλωστε, βρίσκεται ενώπιον και του "ολοένα και πιο απολυταρχικού" Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, επισημαίνει η Eurasia. 
Στους άλλους κινδύνους που εντοπίζει η Eurasia, ξεχωρίζει η έλλειψη μεταρρυθμίσεων, με τους πολιτικούς να επιρρίπτουν ευθύνες στις κεντρικές τράπεζες. 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα