Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

OΤΙΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΝΗΤΑ





Σε έναν κόσμο όπου όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σώματος, το οποίο είναι θνητό από ύλη δημιουργημένο την γη και το νερό, και από το πνεύμα δηλαδή τις αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες που εκδηλώνονται στο υλικό σώμα, τότε κάθε μας ανάγκη δεν είναι προερχόμενη εκ της ψυχής,  αλλά είναι του θνητού σώματος που εκδηλώνει όλες τις ανάγκες του μέσα από τις διττές μορφές του πνεύματος.

Και το πνεύμα παίρνει την νοερή ζωή από την νοητική ουσία της ψυχής που ενώνεται μαζί του. 
Και η ψυχή ανήκει στον δικό της νοητό κόσμο, και ενώνεται με το πνεύμα και το σώμα από την μοίρα που της επιβάλλει να δώσει ζωή στο αισθητό σώμα από πυρ και πνεύμα.

Η μοίρα είναι οι δυνάμεις που δημιουργήθηκαν από την Πρόνοια του δεύτερου Νου δημιουργού από πυρ και πνεύμα, διότι ο δικός του αισθητός κόσμος  εκδηλώνεται στην Ύλη από αισθητά σώματα. Και όλα τα δικά του δημιουργήματα οδηγούνται από την φύση, δηλαδή από τον ίδιο, διότι όλες οι ψυχές που εκδηλώνουν την ζωή σε όλα τα έμβια όντα δεν έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή.

Η ελεύθερη επιλογή επειδή ο αισθητός κόσμος των αισθητών σωμάτων είναι δίχως λογική, δεν επιτρέπεται στα έμβια όντα, διότι είναι πολύ εύκολο να υποπέσουν σε λάθη οι ενσαρκωμένες ψυχές και να γίνουν ένα με την δίχως λογική φύση.

Οι άνθρωποι όμως επειδή προέρχονται από έναν ανώτερο κόσμο του Αρχέτυπου Φωτός έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή.
Διότι οι άνθρωποι είναι ο Λόγος Ουσιωδώς όμοιος με το Φως, και ο Λόγος ενδύεται την ψυχή του κάθε σύμπαντος από τους επτά κόσμους.
Και κάθε ψυχή είναι η μοίρα της τέτοια ώστε να ενδύεται το πυρ και πνεύμα για να εκδηλώνεται η ζωή στην ύλη από πυρ και πνεύμα.

Και κάθε άνθρωπος που έχει τον Νου κατανοώντας τον εαυτό του "γνώθι σ'αυτόν" θα αποκτήσει τις δυνάμεις της Αρμονίας του Λόγου, που εξουσιάζει τους επτά κύκλους του αισθητού κόσμου των σωμάτων. Και θα απέχει από την ύλη διότι όσο γινόμαστε ένα με αυτόν τον αισθητό κόσμο της ύλης, τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκες, και όσο περισσότερες ανάγκες έχουμε, τόσο πιο βαθιά στην δίχως λογική φύση της ύλης εισχωρούμε.

Όποιος άνθρωπος γνωρίζει τον αληθινό του εαυτό δεν συμμετέχει ενεργά στην υλη διότι θα γινει μια οντότητα διχως λογική όπου οι ανάγκες και οι μορφές του αισθητού σώματος όπως οι αισθήσεις τα συναισθήματα οι επιθυμίες τα πάθη για την ύλη δεν έχουν καμιά σχέση με τον νοητό κόσμο της ψυχής, αλλα με τον αισθητο κοσμο του σωματος.

Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθεί από την άλογη φύση των αισθητων σωματων απο πυρ και πνευμα που ειναι διχως λογική.
morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα