Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Από το Big Bang στη Θέωση, μύηση με το λουλούδι της ζωής




Από το Ζάχο Σκαφίδα

Ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος (495 π.Χ. - 435 π.Χ.)  αρχαίος Έλληνας πυθαγόρειος φιλόσοφος ανέφερε ότι “Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρειά του πουθενά” Υποκλινόμαστε στη σοφία την προ 2.500 χρόνων. Αν το κέντρο και η περιφέρεια ήταν συγκεκριμένα, ο θεός δεν θα ήταν άπειρος. Φιλοσοφικά ο κύκλος ή ο δίσκος, συμβολίζουν την τελειότητα και την αιωνιότητα. Είναι το σύμβολο που ενώνει το πνεύμα με την ύλη. Είναι το σχήμα που έχει άπειρη δύναμη, γιατί δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Συμβολίζει την ολοκλήρωση και την πληρότητα.
Αν πάρουμε το μήκος μιας διαμέτρου ενός κύκλου και προσπαθήσουμε να βρούμε πόσο χωράει στην περιφέρεια, δεν θα βρούμε ένα συγκεκριμένο αριθμό αλλά το γνωστό π= 3,14 με άπειρα ψηφία. Αυτό είναι αναμενόμενο διότι σε αντίθετη περίπτωση η περιφέρεια θα ήταν επακριβώς μετρήσιμη και καθορισμένη κάτι που δεν συνάδει με το απροσδιόριστο της Θεότητας. Το περίεργο του π είναι όσα ψηφία και να βρούμε, έχουν βρεθεί 2,7 τρισεκατομμύριαδεν γνωρίζουμε το επόμενο, χαρακτηριστικό της άπειρης και απροσδιόριστης Θεότητας.

Ο μέγας Πλάτων έλεγε “τὸν θεὸν ἀεὶ γεωμετρεῖν” Το πρώτο βήμα για την δημιουργία του σπόρου της ζωής ήταν σύμφωνα με τον αποκρυφισμό η δημιουργία του οκταέδρου του οποίου η περιστροφή καθόρισε τα όρια μιας σφαίρας. Μέσα στην απροσδιόριστή αυτή σφαίρα μπορούμε να φανταστούμε τη θεϊκή συνείδηση.

Η δημιουργία σε αντιστοιχία με το λουλούδι της ζωής

Την πρώτη μέρα της δημιουργίας έφτιαξε τη φούσκα της ζωής προσθέτοντας στην απροσδιόριστη σφαίρα της ύπαρξης και μίαν άλλη διατεμνόμενη. Χάριν νοητικής και σχηματικής ευκολίας  θα αναφερόμαστε σε κύκλους αντί για σφαίρες. Την δεύτερη μέρα τον τρίποδα της ζωής. Τις επόμενες μέρες πρόσθετε και από ένα κύκλο ή σφαίρα, και την έκτη μέρα δημιούργησε τον σπόρο της ζωής.


Ο σπόρος της ζωής

Το σπόρο της ζωής μπορούμε να ολοκληρώσουμε περιβάλλοντας τον με  ένα κύκλο.








Το αυγό της ζωής

Μετά την δημιουργία του σπόρου της ζωής η κίνηση της δύνης συνέχισε για την δημιουργία του αυγού της ζωής. Οι αποστάσεις μεταξύ των σφαιρών είναι πανομοιότυπες με τις αποστάσεις των τόνων και ημιτονίων στους ήχους. Το παρομοιάζουν επίσης με την κυτταρική δομή της τρίτης εμβρυικής διαίρεσης.  (Βλέπε, Η γλώσσα του Θεού)
                                     
   
Στη συνέχεια δημιουργείται το σώμα με τα ενεργειακά κέντρα συμπεριλαμβανόμενων και εκείνων που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία του Μέρκαμπα.
Το Μέρκαμπα είναι ένα κρυσταλλικό ενεργειακό πεδίο της ιερής γεωμετρίας που ευθυγραμμίζει το μυαλό, το σώμα και την καρδιά μαζί. Αυτό το ενεργειακό πεδίο που δημιουργείται από την ιερή γεωμετρία εκτείνεται γύρω από το σώμα σε μια απόσταση 16 μέτρα. Αυτά τα γεωμετρικά ενεργειακά πεδία συνήθως περιστρέφονται γύρω από το σώμα μας με ταχύτητα κοντά στην ταχύτητα του φωτός, αλλά για τους περισσότερους από εμάς έχουν επιβραδυνθεί ή σταματήσει να γυρίζουν εξ ολοκλήρου λόγω της έλλειψης της προσοχής και της μη χρήσης τους.

Το Μέρκαμπα είναι ένας συνδυασμός δύο τετραέδρων αστεριών, όπου το ένα δείχνει προς τα πάνω και διοχετεύει ενέργεια από τον ουρανό προς την γη και το άλλο δείχνει προς τα κάτω αντλώντας ενέργεια από την γη. Το τετράεδρο που η κορυφή του είναι ανοδική, είναι αρσενικής ενέργειας και περιστρέφεται δεξιόστροφα.
Το τετράεδρο που δείχνει προς τα κάτω, έχει θηλυκή ενέργεια και περιστρέφεται αριστερόστροφα.
Το Μέρκαμπα είναι ένα φωτεινό όχημα και αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση του πώς να κινηθείς από την μία διάσταση στην άλλη. Είναι ένα όχημα Θεϊκού φωτός και θεωρείται ότι χρησιμοποιείτε από τους Αναληφθέντες Διδασκάλους. Όταν ενεργοποιείται αυτό το φωτεινό ενεργειακό σώμα, είστε μέσα σε ένα πεδίο πλήρης προστασίας, με την περιβάλλουσα ενέργεια να πηγάζει από την Θεϊκή αγάπη. Μέσα από πρακτική και συγκεκριμένες τεχνικές μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει το Μέρκαμπα, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει την συνείδηση σας απευθείας σε υψηλότερα επίπεδα.



O Καρπός της Ζωής

O Καρπός της Ζωής αποτελείται από τους 13 πρώτους κύκλους του λουλουδιού της ζωής.
Είναι το προσχέδιο του σύμπαντος που περιέχει τη μοριακή δομή, τη μορφή της ζωής και τα πάντα της ύπαρξης. Είναι η γεωμετρική βάση των Πλατωνικών στερεών. Τα 5 πλατωνικά στερεά παράγονται από τον καρπό της ζωής. Το τετράεδρο συμβολίζει  τη φωτιά, ο κύβος τη γη, το οκτάεδρο τον αέρα, το εικοσάεδρο το νερό, και το δωδεκάεδρο τον αιθέρα ή πράνα ή  ενέργεια ή το πνεύμα ή δύναμη της ζωής ενέργειας ή chi.

                         

Ο συνδυασμός αυτών των 5 μορφών δημιουργεί αλχημεία.  Οι κοσμολόγοι στη Γαλλία και τις ΗΠΑ πρότειναν ότι το σύμπαν μας μπορεί να έχει σχήμα ενός δωδεκάεδρου με βάση τη μελέτες τους για το κενό και την ακτινοβολία του υποβάθρου.                               
Αν κάθε κέντρο κύκλου θεωρηθεί κόμβος και κάθε κόμβος συνδέεται με τον άλλο κόμβο με μια ενιαία γραμμή, συνολικά 78 γραμμές, σχηματίζουν το κύβο του Μέτατρον. 


Είναι σχήμα της ιερής γεωμετρίας και περιέχει όλα τα πλατωνικά στερεά δύο φορές. Τα 5 πλατωνικά στερεά και το αστεροειδές τετράεδρο έχουν τις κορυφές τους στο κύβο του Μέτατρον ή σε κάθε μία από τις 5 σφαίρες του. Ο κύβος του Μέτατρον προκύπτει από το Φρούτο της ζωής,  το οποίο με την σειρά του προκύπτει από το Λουλούδι της ζωής και αποτελείται από 13 κύκλους που αντιπροσωπεύουν την θηλυκή μορφή ενώ ο κύβος του Μέτατρον αντιπροσωπεύει την αρσενική μορφή και σχηματίζεται εάν ενώσουμε με ευθείες γραμμές το κάθε κέντρο του κάθε κύκλου στο Φρούτο της ζωής.


 Το Λουλούδι της Ζωής

Το Λουλούδι της Ζωής είναι ένα σύνθετο γεωμετρικό σχήμα που αποτελείται από 19 κύκλους συμμετρικά τοποθετημένους σε έναν μεγαλύτερο κύκλο, έτσι ώστε να σχηματίζονται ανάμεσα στους 19 κύκλους, τομές που θυμίζουν εξαπέταλα λουλούδια. Οι κυκλικές τομές είναι 36 και σχηματίζουν ένα εξαγωνικό σχήμα μέσα στο κύκλο που τα περιβάλει.

                                     
Το σχήμα αυτό έχει κάποιον ιερό, θρησκευτικό συμβολισμό γιατί το συναντάμε από το την αρχαιότητα σε όλες σχεδόν τις θρησκείες της Γης. Θα το δείτε ζωγραφισμένο στα τοιχώματα ή σχηματισμένο – με μωσαϊκά – στα πατώματα αρχαίων αιγυπτιακών, βυζαντινών ή ινδουιστικών ναών, σε εβραϊκές συναγωγές και σε μουσουλμανικά τεμένη, ακόμη και σε ιερές κινέζικες παγόδες. Ο Ναός του Όσιρι στην Άβυδο, στην Αίγυπτο περιέχει τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα του Λουλουδιού της Ζωής. Είναι τουλάχιστον πάνω από 6.000 ετών και μπορεί να χρονολογείται ήδη από το 10.500 π.Χ. ή νωρίτερα. Φαίνεται ότι δεν είναι σκαλισμένο στο γρανίτη, αλλά με κάποιο άγνωστο τρόπο έχει αποτυπωθεί με απίστευτη ακρίβεια. Θεωρείται ότι πιθανώς αντιπροσωπεύει το μάτι του Ρα , ένα σύμβολο κύρους των Φαραώ. Άλλα δείγματα μπορούν να βρεθούν στους Φοινικικες, στους Ασσυρίους, στην Ινδία, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, και στη μεσαιωνική τέχνη.  

Ο κεντρικός κύκλος συμβολίζει τον ήλιο και τον νου. Γύρω και διακεντρικά του κύκλου αναπτύσσεται ένα στεφάνι από 6 διατεμνόμενους κύκλους που συμβολίζουν τις έξι ημέρες της δημιουργίας αλλά και την ψυχή που περιβάλλει τον νου. Γύρω και διακεντρικά του εξάκυκλου στεφανιού αναπτύσσεται ένας μεγαλύτερος κύκλος από 12 διατεμνόμενους κύκλους , οι οποίοι συμβολίζουν τους δώδεκα μήνες ή ζωδιακούς αστερισμούς, που συνθέτουν το ηλιακό έτος.

Το παρακάτω εξαιρετικό βίντεο θα σας κατατοπίσει ικανοποιητικά.


Μέσα σε αυτό το σύμβολο μπορούν να βρεθούν όλες οι δομικές μονάδες του σύμπαντος που αποκαλούμε «Πλατωνικά Στερεά». Το σύμβολο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επεξηγήσει τη συνεκτικότητα όλης της ζωής και του πνεύματος μέσα στο Σύμπαν.

Το Δέντρο της ζωής

Το σύμβολο του Δέντρου της Ζωής μπορεί να προέρχεται από το λουλούδι της ζωής.  Αυτό ιστορικά είχε υιοθετηθεί από κάποιους χριστιανούς, Εβραίους, Ερμητιστές, και ειδωλολάτρες. Μαζί με το σπόρο της ζωής, πιστεύεται ότι είναι μέρος της γεωμετρίας που είναι παράλληλη με τον κύκλο των fruit tree. Αυτή η σχέση υπονοείται όταν αυτές οι δύο μορφές υπερτίθενται η μια επί της άλλης.




Το Δέντρο της Ζωής είναι πιο ευρέως αναγνωρισμένη έννοια, ως Καμπάλα , η οποία χρησιμοποιείται για να κατανοήσουν τη φύση του Θεού και τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησε τον κόσμο εκ του μηδενός. Οι Καβαλιστές ανέπτυξαν αυτήν την ιδέα σαν ένα πλήρες μοντέλο της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας το δέντρο για να απεικονίσουν ένα χάρτη της δημιουργίας. Το δέντρο της ζωής έχει χαρακτηριστεί ως η κοσμολογία της Καμπάλα. Μερικοί πιστεύουν ότι το Δέντρο της Ζωής της Καμπάλα αντιστοιχεί στο Δέντρο της Ζωής που αναφέρεται στη Γένεση.

Το Παγκόσμιο Δίκτυο

Αν χαράξουμε τη διάμετρο του πρώτου κύκλου από το Orkney στο Stonehenge θα περάσει συμπτωματικά από το εκκλησάκι του Rosslyn. Όλα τα αρχαία μνημεία της Ευρώπης θα βρεθούν σε κάποιες από αυτές τις γραμμές. Πολλές από τις ιερές αρχαίες τοποθεσίες βρίσκονται στο επίκεντρο των έξι σημείων καθώς και τα μεγάλα ηφαίστεια.

                   


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα