Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ένας κόσμος με τρία χρώματα


Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Πριν σας πω την ιστορία του κόσμου με τα τρία χρώματα θα σας περιγράψω μερικές ιδιότητες των χρωμάτων. Στο κόσμο που ζούμε υπάρχουν άπειρες διαβαθμίσεις χρωμάτων τις οποίες αν συνθέσουμε βγάζουν το λευκό φως. Όταν βλέπουμε ένα αντικείμενο κόκκινο σημαίνει ότι ανακλά το κόκκινο χρώμα. Αν ένα αντικείμενο είναι κόκκινο και φοράμε πράσινα γυαλιά δεν μπορούμε να το δούμε. Γενικά αν φοράμε γυαλιά ενός χρώματος δεν μπορούμε να δούμε άλλο χρώμα παρά μόνο αυτό που έχει το χρώμα των γυαλιών. Αυτό δεν συμβαίνει στο κόσμο μας διότι τα αντικείμενα είναι πολυχρωματικά.

Στον κόσμο που θα επισκεφτούμε, οτιδήποτε υπάρχει, έχει μόνο τρία χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Τα αντικείμενα είναι είτε κοκκινομπλέ είτε πρασινομπλέ ή μόνο μπλε. Η υπεριώδης ακτινοβολία εκεί, ήταν αρκετά μεγάλη και οι άνθρωποι για να προφυλαχτούν από την τύφλωση, έπειτα από αρκετά θύματα, αναγκάστηκαν να φορούν μόνιμα γυαλιά. Τα πρώτα γυαλιά βγήκαν στα δύο επικρατέστερα χρώματα το κόκκινο και το πράσινο.  Όσοι φόρεσαν τα κόκκινα γυαλιά, τους φώναζαν κοκκινομάτηδες και αυτούς που φορούσαν τα πράσινα, πρασινομάτηδες. Με τα χρόνια που πέρασαν είχαν ξεχάσει την ιστορία και είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες που φορούσαν μόνιμα πράσινα ή κόκκινα γυαλιά.

Άμα φορά κόκκινα γυαλιά ένας πρασινομάτης,  μπορεί να δει αυτά που βλέπει ο κοκκινομάτης. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι διότι ο κοκκινομάτηδες που βλέπουν όλοι τα ίδια πράγματα δεν διαφωνούν σε τίποτα μεταξύ τους, ομοίως και οι πρασινομάτηδες. Έτσι οι κοκκινομάτηδες είναι όλοι Ολυμπιακοί γιατί μόνο αυτήν την ομάδα βλέπουν ή υποστηρίζουν το κόκκινο κόμμα, την κόκκινη θρησκεία και γενικά βλέπουν ότι είναι κόκκινο. ΟΙ πρασινομάτηδες είναι όλοι Παναθηναϊκοί ή υποστηρίζουν το πράσινο κόμμα, την πράσινη θρησκεία και γενικά βλέπουν ότι είναι πράσινο. Ο καθένας διαβάζει την εφημερίδα του χρώματος του ή βλέπει στη τηλεόραση τα κανάλια του χρώματος του και έτσι ενισχύει την άποψη του ότι αυτό που πιστεύει είναι το σωστό και είναι ευτυχισμένος.

Η ευτυχία τους χαλάει όταν συναναστρέφονται αυτούς που βλέπουν το άλλο χρώμα και μάλιστα όταν τους λένε να φορέσουν τα γυαλιά με το δικό τους χρώμα. Τότε γίνονται καυγάδες για το ποιος έχει δίκιο. Όταν κουβεντιάζουν ένα θέμα ο κόκκινος παραθέτει 10 κόκκινα επιχειρήματα και ο πράσινος 10 πράσινα που να βρουν το δίκιο τους. Φωνάζει ο κοκκινομάτης γιατί δεν βάζεις κόκκινα γυαλιά να δεις την κόκκινη αλήθεια, το ίδιο λέει και ο πρασινομάτης. Για να μη χαλάνε τις καρδιές τους δεν πολυκάνουν παρέα με τους αλλοχρωματομάτηδες. Αποφεύγουν να φοράνε τα γυαλιά του άλλου χρώματος και ο καθένας ζει στο κόσμο του.

Κάποια μέρα ένας φωτισμένος ανακαλύπτει τα μπλε γυαλιά, τα φοράει και ένας νέος κόσμος αποκαλύπτεται στο διχρωματικό κόσμο του. Βλέπει πράγματα που δεν τα έχουν δει ούτε οι πρασινομάτηδες, ούτε οι κοκκινομάτηδες. Τους καλεί και τους λέει ο κόσμος μας είναι τριχρωματικός, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν βλέπεται και οι αποφάσεις σας που βασίζονται σε αυτά που βλέπεται, είναι εσφαλμένες. Τους δίνει τα μπλε γυαλιά και βλέπουν ότι δεν υπάρχει μόνο κόκκινο και πράσινο αλλά και πάρα πολλά που πριν δεν έβλεπαν. Όταν τα έβαλαν δεν έβλεπαν μόνο τα καινούργια μπλε πράγματα, αλλά και τα κόκκινα, και τα πράσινα, διότι όλα τα αντικείμενα είχαν την απόχρωση του μπλε μαζί με το χρώμα τους, την οποία πριν δεν διέκριναν. Έτσι αποφάσισαν να φορέσουν όλοι τα μπλε γυαλιά για να βλέπουν πέρα από τα μονοχρωματικά αντικείμενα που μέχρι τώρα έβλεπαν και τα αντικείμενα που έβλεπαν οι άλλοι, και τα μπλε αντικείμενα.


Η καρδιά τους μαλάκωσε γιατί είδαν ότι όλοι τους είχαν ένα κοινό χρώμα το μπλε. Άρχισαν να σκέφτονται ότι αφού είχαν κάτι κοινό δεν μπορεί να είναι διαφορετικοί. Είδαν ότι όλα τα πράγματα, είτε κόκκινα, είτε πράσινα, είναι και μπλε και τσάμπα μαλώνανε τόσα χρόνια.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα