Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Γερουσιαστής Ντέινα Ρορομπάκερ: Η ψευδομακεδονία πρέπει να διαλυθεί…




«Ρορομπάκερ: Τα σύνορα πρέπει να αλλάξουν στα Βαλκάνια, ένα μέρος της ψευδομακεδονίας να ενταχθεί στο Κοσσυφοπέδιο», γράφει το δημοσίευμα της «Gazeta Express»

Φεβρουάριος 6, 2017. 20:15


Η αλβανική τηλεόραση Vizion Plus βρέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στο γραφείο του Ντέινα Ρορομπάκερ, λίγες ημέρες μετά την αποστολή της επιστολής του προς τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς , από τον οποίο ζήτησε να εξετάσει τη δυνατότητα ανταλλαγής εδαφών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. (Ο Σέρβος πρόεδρος σύμφωνα με σερβικά δημοσίευμα αρνήθηκε αυτήν την πρόταση).



Ο  αμερικανός γερουσιαστής όμως προχώρησε και παραπέρα. Ζήτησε όχι μόνο να αλλαχθούν και τα σύνορα των Σκοπίων, αλλά να πάψει να υπάρχει αυτό το 'πράγμα'.


Ο Ρορομπάκερ δήλωσε στη συνέντευξή του:


«Μισώ να το πω αυτό, αλλά… η θέση μου είναι ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι τόσο διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει. Έτσι, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων, πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Ενώ η υπόλοιπη χώρα θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή οποιαδήποτε άλλης χώρας με τους οποίους ισχυρίζονται ότι σχετίζονται.


Η ιδέα ότι η  ψευδομακεδονία θα κρατηθεί ζωντανή, επειδή κάποιος πριν από 30 χρόνια το αποφάσισε έτσι να διαμορφωθεί, από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν οδηγεί σε μια εξήγηση ότι η ιδέα αυτή εξακολουθεί να υφίσταται.

(Πατήστε στον τίτλο του βίντεο ή το YouTube)

Σκόπια: Αμερικανός γερουσιαστής Ρορομπάκερ- Θα προτείνω την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια





«Αμερικανός γερουσιαστής Ρορομπάκερ:  Η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος και πρέπει να διαμοιρασθεί», γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα

Φεβρουάριος 7, 2017. 21:06

Τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σήμερα αναφέρονται στις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Ντέινα Ρορομπάκερ, τις δηλώσεις του οποίου δημοσιεύσαμε χθες.


Συνοψίζουμε το δημοσίευμα από το σλαβικό ‘mkd:



Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ντέινα Ρορομπάκερ, δήλωσε ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι ένα κράτος και πρέπει να διαλυθεί. Σε συνέντευξή του στο Vision Plus των Τιράνων, ο Ρορομπάκερ είπε ότι η δημιουργία του κράτους είναι ένα αποτυχημένο έργο και δεν αποτελεί κρατική οντότητα και ότι τμήματά του πρέπει να δοθούν σε γειτονικές χώρες, μέσα σε αυτές είναι η Βουλγαρία και το Κοσσυφοπέδιο.



Ερωτηθείς κατά πόσον η νέα διακυβέρνηση του εκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει την ιδέα του Ρορομπάκερ, είπε ότι επηρεάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική και ότι σε μελλοντικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητήσει το θέμα της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.



«Έχω επιρροή στους Αμερικανούς πολιτικούς. Είμαι πρόεδρος της Επιτροής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που ασχολείται με αυτό το μέρος του κόσμου. Θα έχω συναντήσεις κατά τους προσεχείς μήνες. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι η αλλαγή των συνόρων, προκειμένου να έχει νόημα και να φέρει την ειρήνη στα Βαλκάνια», είπε ο Ρορομπάκερ.



Ο ίδιος, όπως σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα είπε με σαφήνεια:
«Η θέση μου είναι ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι μια διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να πορευτούνε όλοι μαζί. Ως εκ τούτου, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το άλλο μέρος της ψευδομακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη (γειτονική) χώρα με την οποία πιστεύουν ότι σχετίζονται».


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα