Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

‘Καιρική βόμβα’ στην Κρήτη: Κεραυνοί και προβλήματα από την κακοκαιρία

KERAYNOI5-815x500.jpg



Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το “νέο κύμα της κακοκαιρίας” που πλήττει σήμερα την Κρήτη

Στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά η καταρρακτώδης βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους  σε ποτάμια ενώ έχει προκαλέσει προβλήματα σε σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός ενώ μέχρι στιγμής έχει χρειαστεί να συνδράμουν σε οκτώ περιπτώσεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, στο Ακρωτήρι αλλά και τον Πλατανιά.
Την ίδια ώρα, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό αλλά και οδικό δίκτυο του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές κατολισθήσεις.

Παραλίγο να πνιγούν μέσα στ’ αυτοκίνητά τους εξαιτίας της βροχής

Σε δύο απεγκλωβισμούς ατόμων από τα οχήματα τους λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρών, κλήθηκε να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, νωρίς σήμερα το πρωί.
Στην παλιά Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στο ύψος του Ναυστάθμου Κρήτης, μια γυναίκα αποκλείστηκε στο όχημα της, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή και της υψηλής στάθμης του νερού. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 και μισή το πρωί. Παράλληλα, ένας άνδρας κάλεσε σε βοήθεια ενώ βρισκόταν μέσα στο ακινητοποιημένο όχημα του, εξαιτίας της βροχής στην οδό Ακρωτηρίου λίγο μετά τις 6 το πρωί.
Οι δύο οδηγοί βγήκαν σώοι και αβλαβείς από τα αυτοκίνητα τους κατόπιν παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

KERAYNOI-719x500.jpg
Ω! Ααα! Πω πω!!
“Απίστευτο θέαμα: Κεραυνοί στον Κρητικό ουρανό”, γράφει το cretapost.gr: “Με κεραυνούς γέμισε ο… κρητικός ουρανός χθες το βράδυ παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να φωτογραφίσουν το φυσικό φαινόμενο με τις εικόνες να μοιάζουν σαν… πίνακες ζωγραφικής. Οι χθεσινοί κεραυνοί που έκαναν την παρουσία τους στον κρητικό ουρανό ήταν ο προάγγελος για την σημερινή κακοκαιρία που σημειώνεται στο νησί και κυρίως στην Δυτική Κρήτη όπου – όπως έχει γράψει το cretapost – έχουν καταγραφεί μικροπροβλήματα”.
Ω! Ααα! Γκρρρ!
Για μια ακόμα φορά ο θαυμασμός των “φυσικών φαινομένων” αποδεικνύεται άσκοπος και άσχετος. Για τα προβλήματα και τις εικόνες που μοιάζουν σαν… πίνακες ζωγραφικής, ευθύνεται ο γνωστός άγνωστος που λέγεται ‘πλάσμα’“ένα σώμα μη συγκεκριμένο σε όγκο και σχήμα, φορτισμένο με ατομικά σωματίδια – ιόντα και ηλεκτρόνια”. Ένα ‘πλάσμα’ που τη σήμερον ημέρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας χειραγωγείται προς πάσαν κατεύθυνση και όγκο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα