Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Σύμπαν δεν συγχωρεί, επειδή δεν κατηγορεί



Η ζωή είναι μια σειρά από γεγονότα που έχουμε δημιουργήσει κι έχουμε οι ίδιοι προσελκύσει πάνω μας.

Το σύμπαν είναι το ίδιο μια σειρά από γεγονότα που όλα τους συμβαίνουν ανεξάρτητα από τις απόψεις μας γι' αυτά.

Όλα είναι ακριβώς όπως είναι, κι είναι τέλεια.

Τα άστρα βρίσκονται όλα στη σωστή τους θέση. Η κάθε χιονονιφάδα που πέφτει, ακουμπά στη γη εκεί ακριβώς που έπρεπε να πέσει. Η θερμοκρασία την κάθε μέρα είναι ακριβώς αυτή που θα έπρεπε να είναι, στην πραγματικότητα ακόμη και η ένδειξη ενός αριθμού πάνω στο θερμόμετρο είναι ένα είδος κρίσης σχετικά με τη θερμοκρασία όταν τη σκεφτόμαστε. 

Οι θύελλες και πι πλημμύρες, η τροχιά των πλανητών, όλα είναι ακριβώς όπως είναι. Το σύμπαν μ' όλη του την τελειότητα παρουσιάζεται σ' εμάς. Δεν έχει τίποτα για να συγχωρήσει, επειδή δεν υπάρχει τίποτα για να κρίνουμε και κανένα για να κατηγορήσουμε σ' αυτό.

Όταν ότι εμείς δημιουργούμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε για την ύπαρξή μας, τότε είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι δημιουργούμε μαζί κι όλο το μίσος και το θυμό που τρέφουμε προς τους άλλους. 'Εχουμε δημιουργήσει και τους άλλους στη ζωή μας, με σκοπό να έχουμε κάποιον να κατηγορούμε.

Η ανάγκη μας να συγχωρούμε είναι μια μνημειώδης λαθεμένη αντίληψη. Η πίστη ότι οι άλλοι δεν θα έπρεπε να μας έχουν μεταχειριστεί με τον τρόπο πο μας μεταχειρίστηκαν είναι, φυσικά, μια ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ.





Το σύμπαν λειτουργεί πάντα ακριβώς με τον τρόπο που υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργεί και το ίδιο γίνεται με το κάθε τι μέσα σ' αυτό, ακόμη και για τα πράγματα που εμείς κρίνουμε ότι είναι λάθος, ότι δεν είναι σωστά, σκληρά κι επίπονα για μας και για τους άλλους.

Η επιθυμία μας να βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα αποτελεί ακόμη ένα μέρος του τέλειου σύμπαντος.

Πως μπόρεσαν οι άλλοι να μας φερθούν με τον τρόπο που μας φέρθηκαν;

Αντί να θυμώνουμε με τον τρόπο που μας μεταχειρίστηκαν, ανεξάρτητα από το πόσο τρομερή κρίναμε ότι ήταν αυτή η μεταχείριση, χρειάζεται να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε όλο αυτό από μια νέα προοπτική.

Οι άλλοι έκαναν αυτό που ήξεραν να κάνουν, μέσα από τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή τους. Το υπόλοιπο του υλικού που κουβαλούμε μαζί μας είναι δικό μας. Το κατέχουμε. Αν είναι μίσος κι επίκριση, τότε αυτό έχουμε επιλέξει να κουβαλούμε μαζί μας κι είναι αυτό που θα έχουμε να προσφέρουμε και στους άλλους.

Στην κυριολεξία έχετε εγκαταλείψει τον έλεγχο πάνω στη ζωή σας σ' εκείνους, που κατά την κρίση σας, σας έχουν βλάψει. Η εκμάθηση να συγχωρούμε απαιτεί να μάθουμε να διορθώνουμε τις λαθεμένες αντιλήψεις που έχουμε δημιουργήσει μέσα από τις ίδιες μας τις σκέψεις.





Από τη στιγμή που έχετε τις σκέψεις σας καθαρές, θ' αναλάβετε και την ολοκληρωτική ευθύνη για τον εαυτό σας, όπου συμπεριλαμβάνεται και το πως φερόσαστε, και τότε θα φτάσετε στο σημείο όπου η συγγνώμη δε θα είναι πια κάτι που θα πρέπει να εφαρμόζετε στη ζωή σας. Θα έχετε διορθώσει όλες τις λαθεμένες σας αντιλήψεις και θα έχετε εκμηδενίσει τις τρεις πηγές της δυσαρέσκειάς σας που δημιουργούν κατ' αρχήν την ανάγκη να συγχωρείτε.

Η κατανόηση αυτών των ''διαστρεβλωμένων σκέψεων'' θα οδηγήσει να εφαρμόσετε στην πράξη τη συγγνώμη και τελικά στο ν' απελευθερωθείτε από την υποχρέωση να ζητάτε συγγνώμη.

ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ - ΓΟΥΑΙΗΝ ΝΤΥΕΡ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα