Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Δίαιτα χωρίς να πεινάς – Μία νέα δίαιτα που πρέπει να δοκιμάσεις

δίαιτα χωρίς να πεινάς

Υπάρχει δίαιτα χωρίς να πεινάς; Είναι γεγονός ότι όλες μας έχουμε σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας να ακολουθήσουμε κάποια δίαιτα προκειμένου να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά που έχουμε. Βέβαια πολλές μείναμε μόνο… στην σκέψη διότι καμία μας δεν θέλει να στερείται πράγματα που της αρέσουν στην καθημερινότητά της προκειμένου να χάσει κιλά. Είναι όμως αναγκαίο να στερούμαστε και να πεινάμε όλη την ημέρα προκειμένου να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά μας; Φυσικά και όχι μιας και τον τελευταίο καιρό οι διατροφολόγοι ασχολούνται όλο και περισσότερο με το κομμάτι της δίαιτας φτιάχνοντας έτσι μια νέα δίαιτα η οποιά θα έχει ίδια και καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες αλλά δεν θα χρειάζεται να στερείσαι τίποτα αλλά ούτε και να πεινάς. Συνεπώς αν θες να χάσεις κιλά με αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς να πείνας τότε πρέπει να αρχίσεις να εφαρμόζεις την δίαιτα χωρίς να πεινάς.
Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο αλλά είναι μια νέα πρωτοποριακή δίαιτα η οποία στοχεύει στο να χάσεις κιλά με τον λιγότερο δυνατό κόπο και φυσικά χωρίς να πεινάς εξού και το όνομα δίαιτα χωρίς να πεινάς. Στην συνέχεια του άρθρου θα σε ενημερώσουμε για την νέα αυτή δίαιτα αλλά και για το πώς να αρχίσεις να εφαρμόζεις μόνη σου την δίαιτα χωρίς να πεινάς.
Δίαιτα χωρίς να πεινάς: Πού στηρίζεται
Οι ειδικοί προκειμένου να φτιάξουν αυτή την νέα δίαιτα που ονομάστηκε περιφραστικά «δίαιτα χωρίς να πεινάς» είχαν ως αρχικό τους σκοπό το να φτιάξουν μια δίαιτα η οποία θα σε αναγκάζει να τρως συχνά αλλά και σωστά. Βέβαια μην περιμένεις να τρως τεράστιες ποσότητες φαγητού μιας και έτσι θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο απώτερος στόχος της δίαιτας είναι να σε κάνει να τρως πολλές φορές την μέρα όσο πιο υγιεινά γίνεται αλλά και να μειώσεις σημαντικά την ποσότητα των ανθυγιεινών φαγητών που καταναλώνεις όπως γλυκά, junk food, τηγανητά και πολύ λιπαρά φαγητά. Επιπλέον ύστερα από πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι εξαντλητικές δίαιτες που στοχεύουν στο να χάσεις άμεσα πολλά κιλά, όχι μόνο σε κάνουν να πεινάς αλλά σου καταστρέφουν τον μεταβολισμό και κατά συνέπεια τον οργανισμό.
Η συγκεκριμένη δίαιτα χωρίς να πεινάς είναι πολύ αποτελεσματική αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι όπως κάθε δίαιτα έτσι και αυτή εξαρτάται άμεσα από τα κιλά που έχεις αλλά και από το ποσοστό λίπους του σώματός σου, συνεπώς το να σου δώσουμε μια συγκεκριμένη δίαιτα είναι λάθος διότι μπορεί να μην σου ταιριάζει και είτε να παχύνεις ή να χάσεις πολλά κιλά απότομα προκαλώντας προβλήματα στον οργανισμό σου. Για τον λόγο αυτό θα σου δώσουμε μόνο μερικές συμβουλές για το πώς να καταφέρεις μόνη σου να τρως πιο υγιεινά, σύμφωνα πάντα με τη «δίαιτα χωρίς να πεινάς» και φροντίζοντας βέβαια εμείς για να μην πεινάσεις εσύ καμία φορά.
Δίαιτα χωρίς να πεινάς: Συμβουλές και καθοδήγηση
1.Πίνε πολύ νερό αλλά όταν πρέπει:

Το να πίνεις πάρα πολύ νερό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι είναι το απαραίτητο συστατικό για την λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον με το να πίνεις πολύ νερό ενδυναμώνεις τον οργανισμό σου, το ανοσοποιητικό σύστημά σου αλλά και το πεπτικό με αποτέλεσμα η πέψης της τροφής να γίνεται πιο αποτελεσματικά. Μάλιστα είναι απαραίτητο να ξέρεις ότι οι περισσότερες από τις λιγούρες που σε πιάνουν μέσα στη μέρα σου ή κατά τη διάρκεια της νύχτας ισοδυναμούν με έλλειψη νερού και όχι με όρεξη για γλυκό ή για επιπλέον φαγητό. Όμως όσο καλό και να κάνει το νερό απαγορεύεται να πίνεις όλη την ώρα και ειδικότερα την ώρα του φαγητού. Μπορεί να σου φανεί παράξενο αλλά έτσι είναι διότι στο στομάχι μας υπάρχει το λεγόμενο υδροχλωρικό οξύ το οποίο λιώνει την τροφή. Αν την ώρα που λιώνει την τροφή εσύ πίνεις νερό, η οξύτητά του μειώνεται με αποτέλεσμα να μην διασπά τις τροφές γρήγορα και αποτελεσματικά, έτσι δεν προσλαμβάνεις τις σωστές ποσότητες θρεπτικών συστατικών. Μπορείς να πίνεις το νερό σου ακριβώς πριν ξεκινήσεις το φαγητό σου ή ακόμα και τουλάχιστον μισή ώρα μετά την ολοκλήρωσή του. Συνεπώς μια καλή πρόταση θα ήταν να αρχίσεις να πίνεις 1 λίτρο για αρχή μέχρι σιγά σιγά να φτάσεις στα 2 λίτρα νερό την ημέρα και πάντοτε αποφεύγοντάς το την ώρα του φαγητού.
2.Απέφευγε τα junkfood:
Αν θες να έχει επιτυχία η δίαιτα χωρίς να πεινάς θα πρέπει να σταματήσεις να τρως συχνά από έξω και να αποφεύγεις όσο περισσότερο μπορείς το junk food. Τα συγκεκριμένα φαγητά έχουν τεράστιες ποσότητες λιπαρών, προκειμένου να τα κάνουν πιο γευστικά και πιο επιθυμητά στους καταναλωτές. Εκτός όλων αυτών τα συγκεκριμένα φαγητά δεν ξέρεις από πού προέρχονται, τι ποιότητα έχουν και φυσικά με ποιόν τρόπο μαγειρεύτηκαν και με τι λάδια. Επομένως όλα αυτά καθιστούν το junk food ως μια καταστροφική συνήθεια η οποία αρχικά πρέπει να περιοριστεί όλο και πιο πολύ, μέρα με τη μέρα.
3.Βάλε λαχανικά και φρούτα στην διατροφή σου:
Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα λαχανικά και στα φρούτα. Αν είσαι και εσύ μια από τις γυναίκες αυτές θα πρέπει να αλλάξεις την άποψή σου για τις συγκεκριμένες τροφές και να αρχίσεις να τρως περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις αν θες η δίαιτα χωρίς να πεινάς να είναι αποτελεσματική είναι να συνοδεύεις το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό φαγητό σου με μια αξιοπρεπή ποσότητα σαλάτας, αλλά και να τρως έστω ένα φρούτο για το δεκατιανό ή το απογευματινό μικρό σου γεύμα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, όπως είναι για παράδειγμα οι φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην πέψη των τροφών αλλά και στην καλύτερη διάσπαση των τροφών. Με το να τρως λαχανικά και φρούτα, χαρίζεις στον εαυτό σου πολύτιμες βιταμίνες οι οποίες του δίνουν περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην εξαντλείσαι στην καθημερινότητά σου και άρα θα περιορίσει και την πείνα σου αφού ο οργανισμός σου θα δουλεύει πιο σωστά. Αν ακολουθήσεις αυτή την συμβουλή θα δεις ότι η δίαιτα χωρίς να πεινάς θα γίνει παιχνιδάκι για σένα. Επιπλέον αν δεις ότι αρχίζεις να πεινάς μπορείς να φας ένα φρούτο ή μια ποσότητα σαλάτας προκειμένου να καλύψεις την πείνα σου με τον πιο σωστό, αποτελεσματικό και υγιεινό τρόπο.
4.Μην ξεχνάς το πρωινό και το δεκατιανό:
Καθημερινά ακούμε στην τηλεόραση ή διαβάζουμε στα περιοδικά για το πρωινό, θεωρώντας το ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αλήθεια όσα λένε; Φυσικά, την ώρα που ξυπνάς το πρωί χρειάζεσαι την απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου. Ένα σωστό πρωινό όχι μόνο θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι αλλά θα συμβάλει και στο να περιορίσει την πείνα σου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και αν δουλεύεις πρέπει πάντα να φροντίζεις να έχεις κάτι μαζί σου προκειμένου να μην χάνεις τα συγκεκριμένα γεύματα. Με το να μην φας πρωινό και δεκατιανό, καταλήγεις το μεσημέρι να πεινάς περισσότερο από το κανονικό κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να τρως περισσότερο ή να υποκύψεις στην αμαρτία ενός γρήγορου και γευστικού junk food. Επιπλέον σημαντικό είναι να γνωρίζεις οτι το πρωινό και το δεκατιανό δεν αναπληρώνονται από κανένα άλλο γεύμα όσο και αν φας. Για να κάνεις σωστά τη δίαιτα χωρίς να πεινάς και χωρίς να το παρακάνεις θα πρέπει να τρως πρωινό δεκατιανό αλλά και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας στον σωστό χρόνο και στην σωστή ποσότητα. Και όταν λέμε ποσότητα δεν εννοούμε μόνο το πόσο θα φας αλλά και την ποσότητα θρεπτικών ουσιών που θα έχει το φαγητό σου.
5.Τρώγε ανά τακτά χρονικά διαστήματα:
Γενικεύοντας όσα αναφέραμε πιο πάνω θα πρέπει να τρως σε συγκεκριμένες ώρες και συχνά. Το σωστό είναι να τρως τουλάχιστον 5 γεύματα την ημέρα τα οποία να απέχουν μεταξύ τους 2 – 3 ώρες. Βέβαια αν αρχίσεις και πεινάς ενδιάμεσα μπορείς να έχεις μαζί σου μια μπάρα δημητριακών ή κάποιο άλλο μικρό και υγιεινό σνακ προκειμένου να τσιμπήσεις κάτι. Τις ώρες που θα τρως μπορείς να τις διαμορφώσεις μόνη σου ανάλογα το πρόγραμμα που ακολουθείς, τις ώρες που ξυπνάς και που κοιμάσαι και τις ώρες που δουλεύεις. Ακόμα και όταν είσαι στην δουλειά πρέπει να τρως για αυτό θα πρέπει να εφαρμόσεις ξανά την μέθοδο με το ταπεράκι και να έχεις μαζί σου πάντα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, μπανάνες και γενικότερα ότι σου αρέσει να καταναλώνεις με ευχαρίστηση.
6.Ενδεικτική δίαιτα:
Στην συνέχεια θα σου δώσουμε μια ενδεικτική δίαιτα χωρίς να πεινάς προκειμένου να καταλάβεις καλύτερα την νοοτροπία της και να οργανώσεις σωστά την δική σου δίαιτα.
Ώρες φαγητού:
8:00 Πρωινό Γεύμα.
11:00 Δεκατιανό Σνακ.
14:00 Μεσημεριανό Γεύμα.
17:00 Απογευματινό Σνακ.
19:00-20:00 Βραδινό Γεύμα.
22:00 προαιρετικά ένα επιπλέον γεύμα που αποτελεί το 6ο γεύμα της ημέρας και είναι σκέτο γάλα ακριβώς πριν τον ύπνο.
  • Πρωινό: Ένα τοστ με γαλοπούλα βραστή και τυρί και 1 φρούτο της επιλογής σου. Ή ένα μπολ δημητριακά με γάλα και μέλι. Ή 3 φρούτα. 1 κούπα ελληνικό καφέ με μέχρι ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και δύο χούφτες σκέτα δημητριακά.
  • Δεκατιανό: 1 φρούτο και 1 φρυγανιά με μέλι. Ή 1 τοστ με γαλοπούλα βραστή και τυρί (αν δεν το έχεις φάει για πρωινό).
  • Μεσημεριανό:  Ό,τι τρως συνήθως σε ίδια ή λίγο μικρότερη ποσότητα αλλά με ένα μπολάκι οποιασδήποτε σαλάτα.
  • Απογευματινό: 1-4 φρούτα που σου αρέσουν (αν είναι μήλα ή αχλάδια 2 σίγουρα).
  • Βραδινό: Ό,τι έφαγες το μεσημέρι στην μισή ποσότητα αλλά με την ίδια ποσότητα σε σαλάτα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα