Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ναι, ο φόβος κλείνει το δρόμο προς τα όνειρά σου. Ξεπέρασέ τον!



Ποιο κομμάτι σου παίρνει τις αποφάσεις; Το πληγωμένο από φόβο και το άγχος ή αυτό που λειτουργεί με γνώμονα την αγάπη;
 

Πώς ο φόβος μπορεί να εκτροχιάσει τη σχέση σου:

Η Ειρήνη είναι μία coachee μου που μόλις βγήκε από μία πολυετή σχέση με τον Γιάννη, έναν άντρα που ήθελε να την παντρευτεί και να δημιουργήσει οικογένεια μαζί της. Η Ειρήνη σε λίγο κλείνει τα σαράντα και φοβάται ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ ένα παιδί, που τόσο πολύ θέλει. Έμεινε στη σχέση με τον Γιάννη εξαιτίας αυτού του φόβου και όχι επειδή ήθελε να περάσει την υπόλοιπη ζωή της με αυτόν τον άντρα. Στην πραγματικότητα, δεν ένιωσε ποτέ συναισθηματικά δεμένη μαζί του. Όλα τα χρόνια που βρισκόταν σε σχέση με τον Γιάννη ένιωθε ότι κλεινόταν στον εαυτό της και ήταν δυστυχισμένη.

Η απόφασή της να μείνει στη σχέση προήλθε από φόβο και όχι από αγάπη. Τώρα, η ίδια εξομολογείται ότι όλα αυτά τα χρόνια τάιζε το φόβο της. Ήξερε από την αρχή ότι ο Γιάννης δεν ήταν αυτός ο “ένας”, πολύ συχνά βαριόταν τη ζωή μαζί του, αλλά επέστρεφε σε αυτή τη σχέση από φόβο.
 

Πώς ο φόβος πάει πίσω την καριέρα σου:

Ο Νίκος, γιος ενός πετυχημένου γιατρού, ήθελε από μικρός να γίνει συγγραφέας. Αλλά φοβόταν ότι ο πατέρας του θα αποδοκίμαζε την απόφασή του, έτσι έβαλε τα δυνατά του, πέτυχε στην ιατρική, έγινε παθολόγος, όπως και ο πατέρας του…αλλά ποτέ δεν του άρεσε που είναι γιατρός. Του άρεσε η οικονομική ασφάλεια και η άνεση, αλλά κι αυτά ποτέ δεν ήταν αρκετά για να νιώσει πλήρης και χαρούμενος. Η απόφασή του να γίνει γιατρός, πάρθηκε από το φόβο της αποδοκιμασίας και τον εμπόδισε να ζήσει μια, λιγότερο άνετη, αλλά γεμάτη ζωή.
 

Πώς ο φόβος μπορεί να σου στερήσει ό, τι θέλεις περισσότερο:



Η Αλεξάνδρα έμεινε έγκυος όταν ήταν στα 18 της. Η ίδια από μικρό παιδί ήθελε να γίνει μητέρα, αλλά όταν έγινε, φοβήθηκε ότι δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη του μεγαλώματος ενός παιδιού. Η μητέρα της προσφέρθηκε να την βοηθήσει, αλλά ο φόβος της ήταν τόσο μεγάλος που αποφάσισε να δώσει την κόρη της προς υιοθεσία. Σήμερα, στα 36 της, ακόμα την κυνηγούν οι τύψεις και οι ενοχές της γι’ αυτήν την απόφαση. Νιώθει βαθύ πόνο για το ότι αποχωρήστηκε την κόρη της. Δεν έχει κάνει άλλο παιδί. Η απόφασή της βασίστηκε στο φόβο της και το κόστος ήταν τεράστιο.

Πόσο συχνά διαπιστώνεις ότι  αποφασίζεις από φόβο; Πόσες φορές έχεις πει "όχι" σε κάτι που θέλεις πολύ, γιατί φοβάσαι μήπως δεν τα καταφέρεις, ή μήπως αποτύχεις, ή μήπως οι άλλοι σε επικρίνουν, ή μήπως κάνεις λάθος; Πόσο συχνά έχεις διαπιστώσει ότι το μυαλό σου και οι καρδιά σου δεν συνεργάζονται για να κάνεις μία επιλογή; Όταν κοιτάς προς τα πίσω, πόσες φορές διαπιστώνεις ότι άφησες το φόβο να υπερισχύει; Και τι κόστος είχε αυτό για σένα; Για τη χαρά και τη γαλήνη που θα ήθελες να νιώθεις;
 

Βρες την απάντηση στην αγάπη.

Ένωσε την καρδιά σου και το μυαλό σου. Μην προσπαθείς να μεγαλώσεις την απόσταση, νομίζοντας ότι αυτό θα σε οδηγήσει στη “σωστή” απόφαση. Σε ενθαρρύνω να ακούσεις την καρδιά σου όταν ξέρεις ότι μπροστά σου έχεις μια σημαντική επιλογή για τη ζωή σου. Το μυαλό, χωρίς την καρδιά, θα σε οδηγήσει σε μία “κακή” απόφαση, αγνοώντας αυτό που μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή σου, για να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από φόβο κουβαλάνε ένα τεράστιο φορτίο δυστυχίας και θλίψης. Φέρνουν μαζί τους το άγχος μιας ανεκπλήρωτης χαράς, μιας ζωής χωρίς χαρά και ενθουσιασμό.

Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να σκεφτείς και να αποφασίσεις ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις για τη ζωή σου…από εδώ και πέρα.


us10.campaign

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα