Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εκεί που διαμορφώνονται και εκεί που δημιουργούνται τα γεγονότα … Ο κόσμος των ιδεών



Πολύς κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να παρέμβει σε ένα γεγονός και να το αλλάξει , να το μεταθέσει ή να το διαμορφώσει σύμφωνα με τα γούστα του.

Είναι ενδιαφέρον να είμαστε επιφυλακτικοί  ως προς αυτό.

Έχουμε πιστεί ότι αλλάζουμε εμείς τα γεγονότα με την δράση μας και αυτό ίσως να είναι έτσι ως ένα βαθμό  , όμως αυτό τελικά που συμβαίνει είναι ότι ..όταν εμείς δράμε στην καθημερινότητα μας νομίζοντας ότι παρεμβαίνουμε στα γεγονότα, ...
αυτά  τα γεγονότα έχουν ήδη διαμορφωθεί στο κόσμο των ιδεών,  και  όταν εμείς δράμε νομίζοντας ότι τα αλλάζουμε…….. στην ουσία απλά εκτελούμε την εντολή,
απλά δηλαδή εκπληρώνουμε .

Μόνο ένας συνειδητός άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει και να διαμορφώσει γεγονότα …!

Ένας κοιμισμένος συνειδησιακά  απλά θα εκπληρώσει κάποιο πεπρωμένο δικό του ή  θα βοηθήσει για την εκπλήρωση πεπρωμένου  των άλλων , ένας κοιμισμένος γίνεται  πιόνι δυνάμεων  που δεν μπορεί να αντιληφτεί  μέσα στο ψυχολογικό ύπνο του  .

Ζει μια ζωή νομίζοντας ότι είναι ένας επαναστάτης, φιλεύσπλαχνος, καλός, ηθικός , δίκαιος …. Χωρίς να υποψιάζεται ότι του έχει επιβληθεί τι είδους επαναστάτης θα είναι, και εναντίον ποιου, πως θα εννοεί την ευσπλαχνία , και τι σημαίνει καλός ή κακός  …..φτάνοντας στο σημείο να κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό και τους άλλους…  χωρίς να το καταλαβαίνει.

Τα γεγονότα και τα συμβάντα στο φυσικό κόσμο είναι …..μάρτυρες ..και αποτελέσματα διαδικασιών που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε αλλά επίπεδα .
Έτσι λειτουργεί η ακτίνα της δημιουργίας , και …..αυτόν τον ρόλο έχουν οι διαστάσεις !!!

Και αναφέρομαι στο κόσμο……. των ιδεών  και των αισθηματων_συναισθημάτων.

Όλα τα πρόσωπα , τα αντικείμενα , τα γεγονότα του φυσικού κόσμου πριν υλοποιηθούν , προϋπήρξαν στον κόσμο των ιδεών , εκεί απέκτησαν  τίς αρχές για το σχήμα τους , το χρώμα τους , και την μορφή τους και μετά αποκρυσταλλώθηκαν και έγιναν ,  φυσικά πρόσωπα, αντικείμενα και γεγονότα.

Σε αυτό το πεδίο των ιδεών…. γίνετε η μάχη του <<καλού και του κακού>> και όχι εδώ στον τρισδιάστατο και <<υλικό>> κόσμο .

Αν κάποιος αισθάνεται …αληθινός πολεμιστής για το καλό της ανθρωπότητας,  ας πολεμήσει εκεί!! …… Στο φυσικό κόσμο μπορούμε να αντιληφθούμε  μονάχα ένα μικρο  μέρος από  τα αποτελέσματα αυτών των μαχών .

Οι μάχες αυτές είναι ψυχολογικές……. οι κόσμοι αυτοί είναι ψυχολογικοί.

Είναι μια διαδικασία ψυχολογική, και εκτός από την συλλογική σημασία της ,  είναι πολύ-πολύ     προσωπική ,  η οποία σύμφωνα με τους νόμους της δημιουργίας εκδηλώνονται και υλοποιούνται αναπόφευκτα και στο φυσικό κόσμο….  

Και η οποία διαδικασία  τελικά είναι δημιουργική ή καταστροφική ανάλογα  του πως την ερμηνεύουμε στον κόσμο μας …των αισθήσεων .

Μια εκδήλωση <<δημιουργικής>> διαδικασίας Είναι του καλλιτέχνη ζωγράφου, ποιητή  ή γλύπτη που ανακαλύπτει  μια εικόνα στον κόσμο των ιδεών ή ένα  ευγενές συναίσθημα για να εκφράσει .
  Αφήνει τον εαυτό <<ελεύθερο στην έμπνευση του>>, ώστε αυτό που έχει μέσα του με την βοήθεια του πινέλου  ή με το μολύβι ο συγγραφέας , ή με το καλέμι ο γλύπτης , να το κάνει να ξεπηδήσει από μέσα του πάνω σε ένα  καναβάτσο , σε μια σύνθεση  λέξεων  ή  μέσα από ένα βράχο.

Μια άλλη εκδήλωση <<καταστροφικής>>  διαδικασίας είναι όταν ένας  άνθρωπος  προσπαθεί να εκφράσει αρνητικά συναισθήματα που έχει συσσωρεύσει καταστρέφοντας, ή μισώντας ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και συνήθειες  , και προσπαθώντας να επιβάλει την άποψη του ακόμα  και δια της βίας.

Στην καθημερινότητα μας πάντα καλούμαστε να πάρουμε θέση σε προσωπικά , οικογενειακά  κοινωνικά, και πολιτικά .ζητήματα.

Είμαι σίγουρος ότι κανένα ανθρώπινο ον επάνω στον πλανήτη <<κατά βάθος>> δεν θέλει την σύγκρουση και τον πόλεμο ..

Αν επιδιώκει την σύγκρουση και τον πόλεμο σημαίνει ότι έχει βάναυσα χειραγωγηθεί, και επηρεαστεί από δυνάμεις που δεν μπορεί να θυμηθεί, ή να δει , που βρίσκονται μέσα στην καθημερινότητα του, αλλά και μέσα στην ψυχολογία του,  και που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση στον ψυχισμό του …

Ένα τέτοιο άτομα συνειδησιακά κοιμάται βαθειά.
Είναι γεγονός ότι η χειραγώγηση σήμερα πλέον κρύβετε πίσω από το μανδύα της αγάπης, της δικαιοσύνης , πνευματικότητας , και της αλληλεγγύης.

Σκληρά ίσως  όλα αυτά ……..όμως επιτρέψτε μου να πω  ότι αυτό το οποίο αναφέρω, υπάρχει  στις μέρες μας σε μεγάλο βαθμό, και σκοπό έχει να συσκοτίσει και αποπροσανατολίσει αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον να βελτιώσουν πνευματικά τον εαυτό .

Σκοπός είναι πάντα το κέρδος….  το οποίο εκτός από υλικό είναι και ψυχολογικό.

Κύριο μέλημα….. ο έλεγχος της σκέψης ….από την ίδια την σκέψη.
Για αυτό και έχουμε πει ότι ένας εσωτεριστής μόνο πρακτικός μπορεί να είναι και ΠΟΤΕ θεωρητικός και εγκυκλοπαιδικός ή ακόλουθος και  μιμητής .


Να είναι << μέσα >>του ….[ εσω..] και από εκεί να <<βλέπει>> και να πειραματίζετε τον κόσμο του,
 τον φυσικό και τον ψυχολογικό  , συνειδητοποιώντας ότι ο ίδιος …… είναι ένα << πνεύμα >>  ελεύθερο  μέσα σε ένα φυσικό όχημα
που βιώνει τον φυσικό και εσωτερικό  κόσμο….. με απόλυτο συγχρονισμό  .

Να περπατά στο δρόμο ενθυμούμενος τον εαυτό του, δηλαδή να έχει επίγνωση της ύπαρξης του κάθε στιγμή , ……..

Μέσα από αυτήν την υπαρξιακή κατάσταση βιώνει την καθημερινότητα του , τα γεγονότα του υλικού κόσμου και συγχρόνως  <<βλέπει>>  τι σκέπτεται και τι αισθάνεται για αυτά …!!!

Όπως αναφέρει  ο Armando Cosini στο βιβλίο του …<<….. μόνο στον άνθρωπο έχει δοθεί να απολαμβάνει την εξυπνάδα της πραγματικότητας του >>

 Ο πρακτικός ερευνητής θα καταλάβει ότι όλα αυτά  που σκέπτεται και αισθάνεται δεν είναι πραγματικά δικά του, αλλά είναι ψυχολογικά επιπρόσθετα που έχουν…… << επικαλύψει >> αυτό που πραγματικά…. είναι .

Αυτό είναι αρκετό ώστε να  προκαλέσει επίσης το <<ενδιαφέρον>> ……… μιας διαφορετικής συνειδησιακής  συχνότητας και ενεργειών που αναφέρονται με πολλές ονομασίες όπως  [ λευκή αδελφότητα, αγγελικές δυνάμεις, μύστες]    οι οποίες δυνάμεις,  αναζητούν επίσης την επανασύνδεση με  <<συγγενείς συχνότητες >> για δημιουργική συνεργασία.

Παράλληλα από τους φίλους γνωστούς και συγγενείς  επειδή  ο ερευνητής μας ερμηνεύει και  αντιμετωπίζει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο ,  πιθανότατα   να χαρακτηρίζετε φιλικά  γραφικός , άλλες φορές σκληρός , η ρομαντικός ή και καλοπροαίρετα…  Φευγάτος…!!!

Το πέπλο πέφτει σιγά –σιγά,  και ο παρατηρητής καταλαβαίνει πλέον μέσα από την παρατήρηση και από την προσωπική του νοητική συμπεριφορά ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ … 
ότι ο κόσμος διαμορφώνετε στην αρχική του μορφή.. σε άλλα επίπεδα …αλλά και  συμμετέχει ενεργά ,   και ο ίδιος σε αυτό.

Η συνειδητοποίηση της παρέμβασης εξωτερικών και ψυχολογικών παραγόντων στην νόηση του με σκοπό την χειραγώγηση του είναι πλέον γεγονός .

Και ανακαλύπτει ότι δεν γνωρίζει στην ουσία…. τίποτα !!!!

Γεγονός επίσης  είναι και η αποκάλυψη ότι νοητικά είναι φυλακισμένος!!! και όχι ελεύθερος…. όπως αρχικά πιθανόν νόμιζε.  ……

Το πιο σπουδαίο όμως είναι,  ότι μαζί με όλα αυτά αναβλύζει και η δυνατότητα,  ότι όλα αυτά  μπορεί να τα αλλάξει αν το θέλει !!!!

Έτσι αν θέλουμε να μάθουμε τι συμβαίνει,  και αν πραγματικά μας ενδιαφέρει μια ουσιαστική αλλαγή  για τον εαυτό μας , και σε επέκταση για την χώρα μας, και όλο τον κόσμο , θα πρέπει να παρέμβουμε στο κόσμο των ιδεών ….
Στον δικό μας κόσμο των ιδεών!!!!! .

Σε αυτό τον χώρο των ιδεών  ένας βασιλιάς ή  πρωθυπουργός ή ένας κυβερνήτης ή ένας αυτοκράτορας έχει την ίδια δύναμη με κάθε απλό πολίτη  ή ακόμα και λιγότερη .
Στο φυσικό κόσμο είναι  κάποιος αρχηγός , πρωθυπουργός ή κυβερνήτης,  και έχει μια υποκειμενική δύναμη εξουσίας   διότι του δόθηκε …..
Εμείς επικυρώνουμε πάντα  συνειδητά ή ασυνείδητα, και με την βούληση μας  την θέληση μας ή την αδιαφορία μας ….  το αξίωμα του, ή την θέση του.

Δηλαδή εμείς επιτρέπουμε σε αυτόν τον βασιλιά ή αρχηγό να μας κυβερνά και να μας εξουσιάζει, όμως ψυχολογικά δεν έχει κανένας και τίποτα ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ επάνω μας, αν εμείς δεν το επιτρέψουμε .

Το οποιοδήποτε αξίωμα είναι αυστηρά περιορισμένο στο φυσικό  χώρο και διάσταση που δόθηκε εκτός αν αυτός που το κατέχει με δική του πρωτοβουλία και θέληση προσπαθήσει να το επεκτείνει γινόμενος κατακτητής, όπως ο Μ. Αλέξανδρος, ο Καίσαρας και άλλοι  και επίσης περιορισμένο στους κανόνες και  στο χρόνο που επικυρώθηκε και που  ο χρόνος όπως και ο χώρος  είναι πάντα ελαστικός.

Ο ασυνείδητος άνθρωπος αυτό που κάνει στο φυσικό κόσμο είναι απλά να επικυρώνει και να εκπληρώνει γεγονότα  και ενέργειες που έχουν ήδη συμβεί στο κόσμο των ιδεών [ διανοητικό αλλά και αστρικό κόσμο],  και το μόνο που ως ένα μικρό  βαθμό μπορεί ίσως να αλλάζει είναι …
Κατά πώς, και ίσως πόσο,  θα τον επηρεάσουν όταν αυτά……. Εκπληρωθούν ,
 και πάντα μετά από πολύ ψυχολογική συγκινησιακή  προσπάθεια και πίεση.

Αντίθετα ο συνειδητός άνθρωπος μπορεί να παρέμβει εδώ και τώρα  ……….και να διαμορφώσει ή να  τροποποίηση ένα γεγονός  στο κόσμο των ιδεών……  σε ότι αφορά τον εαυτό του.

Και να εκφραστεί στην φυσική διάσταση μέσα από την πίστη του για αυτό, όπως αυτός το έχει διαμορφώσει.
Και λέω πίστη διότι αυτό που μεσολαβεί ανάμεσα στο κόσμο των ιδεών και την φυσική μας διάσταση είναι το αισθημα_συναίσθημα.
Και η οποία πίστη επίσης αναβλύζει σαν συνεπακόλουθο  από την ίδια συνειδητή δράση της αυτοπαρατήρησης .
Θυμηθείτε ……<< η πίστη μπορεί να κινήσει βουνά>> <<η πίστη σου σε έσωσε >> κλπ.  
  

Αυτή η συνειδητή δράση Μπορεί  [και αυτό συμβαίνει ] να επηρεάζει θετικά τον κόσμο των ιδεών και των αισθημάτων προς όφελος όλων
συλλογικότητα ]
Και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί με πολλά  ψυχολογικά και  επιστημονικά  πειράματα. ….επηρεάζοντας θετικά και ψυχολογικά άλλους ανθρώπους, και περισσότερο αυτούς που έχουν συγγενική ψυχολογία ή συχνότητα .

Είναι προφανές ότι όταν ο κόσμος καταλήγει να είναι θυμωμένος , φοβισμένος , αντιδραστικός, εκδικητικός κλπ έχει σαν  αποτέλεσμα να διαμορφώνονται και να πλάθονται αρνητικά γεγονότα και συμβάντα, τα οποία καταλήγουν  να εκφραστούν στην φυσική διάσταση  …….

Μια συνειδητή οντότητα δεν μπορεί να  παρέμβει στους εσωτερικούς κόσμους  για  να τροποποιήσει ένα αρνητικό γεγονός  που οι άνθρωποι έχουν ήδη επιλέξει και  δημιουργούν με την ψυχολογική και νοητική  συμπεριφορά τους , διότι θα ήταν αντίθετο στην βούληση  αυτών των ανθρώπων  αλλά και των νόμων .

Μπορεί όμως ελεύθερα  να τροποποιήσει την σχέση και την επίδραση  που θα έχει προσωπικά σε αυτόν  η εκδήλωση του γεγονότος  όταν εκφραστεί ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ σαν γεγονός .
Και με αυτό τον τρόπο να επηρεάσει και την συλλογικότητα
 [πχ με το παράδειγμα του] . 

 Όταν ένα αρνητικό γεγονός  που έχει μορφοποιηθεί στον κόσμο των ιδεών  από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα εκδηλώνετε στον φυσικό κόσμο, είναι προφανές ότι επηρεάζονται άμεσα και πρώτα αυτοί που το δημιούργησαν.

Όταν ο άνθρωπος θέλει πραγματικά να αλλάξει  και να έχει ουσιαστική ανάπτυξη,  και μαζί με αυτόν να βοηθήσει και τον διπλανό του και όλο τον κόσμο,   θα πρέπει να ξεκινήσει από τον εαυτό του …. να παρέμβει στο επίπεδο ιδεών...
που αφορά πρώτα την δική του ψυχολογία ..

Εκεί θα δει πόσο πραγματικά  επαναστάτης είναι!!!…… ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό.
Για αυτό έχει ειπωθεί ότι ο δρόμος αυτός είναι για …..
τολμηρούς και τολμηρές …..
Και ναι …… φυσικά δεν είναι για όλους και όλες …..υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για αυτές τις πρακτικές.
 Αλλά πάντα,    και αυτοί επίσης ……εξυπηρετούν ένα συμπαντικό σχέδιο    αφού είναι κομμάτι της ανθρώπινης συλλογικότητας

Η παρέμβαση στο κόσμο των ιδεών δεν είναι κάτι ακατόρθωτο , ούτε είναι απαραίτητο  κάποιος να <<πάει >>στους αστρικούς κόσμους ή στο διανοητικό κόσμο, τον κόσμο  των αιτιών κλπ  για να προκαλέσει μια αλλαγή.
Αυτή η αλλαγή ξεκινά από εδώ!!!  μπορεί να γίνει εδώ και τώρα περπατώντας στη γη……

Το  διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει είναι…. .ότι οφείλουμε  να στρέψουμε την προσοχή μας μέσα ..στον εαυτό μας.
  Ή καλύτερα [ με άλλα λόγια ] να διευρύνουμε  την προσοχή μας…… ξανά [μετά από χιλιάδες χρόνια]  ώστε μέσα στο αντιληπτικό της πεδίο να συμπεριλάβουμε εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο και τον εαυτό μας. 
το φυσικό μας σώμα   και  την ψυχολογία μας ]  .
Να μην ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ και να  ταυτιζόμαστε και γοητευόμαστε από τα θετικά ή αρνητικά του κόσμου μας.

Δηλαδή με τα  όμορφα λόγια αγάπης , και πνευματικής εξέλιξης, ευημερίας,  υποσχέσεις για ένα καλύτερο κόσμο, ή ένα κατεστραμμένο κόσμο,   για μια επανάσταση , για ειρήνη , για εκδίκηση  και πολλά άλλα.

Αυτά ….[ υποσχέσεις κλπ].μας κάνουν και μας μαθαίνουν να περιμένουμε πότε θα έρθει ο καλύτερος κόσμος,  μας κάνουν πνευματικά τεμπέληδες και μας κοιμίζουν την συνείδηση ακόμα πιο πολύ.

Ή μας εξαγριώνουν και μας μετατρέπουν σε καταστροφικές μηχανές, ή μας τρομάζουν  και  μας φορτώνουν με  τοξικά ψυχολογικά στοιχεία που μας αρρωσταίνουν και μας διαλύουν ψυχολογικά  .

Η συνείδηση δεν ξυπνά με την  σκέψη,  Η σκέψη αναπτύσσει  μόνο την ΜΗΧΑΝΙΚΗ  διανόηση …
Η σκέψη έχει όρια και δεν μπορεί να τα υπερβεί .

Η συνείδηση ξυπνά ΜΟΝΟ με συνειδητή δράση.
Και όταν η συνείδηση ξυπνά ….. τότε μόνο,  η σκέψη και η διανόηση  μετατρέπετε από τύραννος…..
σε ένα πολύ δυνατό εργαλείο και συνεργάτη της συνείδησης , που μπορεί να διαμορφώσει και να δημιουργήσει .

Η αντίληψη και παρατήρηση  μιας σκέψης ή ενός συναισθήματος την ώρα που εκδηλώνετε στην ψυχολογία μας είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δυνατό σοκ για μια κοιμισμένη συνείδηση.



Αυτό το βιώνει μόνο ο παρατηρητής [ συνείδηση] Και ποτέ οι διανοητικοί, και θεωρητικοί της σκέψης  δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν όσο και να φλυαρούν γύρω από θέματα συνείδησης και αυτοπαρατήρησης .

Αυτή είναι η επαναστατική ψυχολογική δράση που ξυπνά την συνείδηση.
Αυτή η ίδια η αυτοπαρατήρηση ,  είναι μια ψυχολογική παρέμβαση συνειδητή στον κόσμο των ιδεών .
Η αυτοπαρατήρηση του εαυτού μας  είναι ο…. δρόμος ……που φτιάχνουμε εμείς την κάθε στιγμή μέσα μας .

Μαθαίνοντας να παρατηρούμε τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας,  χωρίς να ταυτιζόμαστε ή να γοητευόμαστε  με αυτές  , συνειδητοποιούμε τι πραγματικά είμαστε και τι όχι , πέρα από κάθε  θεωρεία .
Έτσι μόνο Βιώνουμε τι είμαστε εμείς  και τι είναι <<ξένο >> από  εμάς .

Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι έχουν αναφερθεί σε αυτό το θέμα με τον τρόπο τους ο κάθε ένας , άλλοι το είπαν αυτοπαρατήρηση , ή Έλεγχο της προσοχής , της συγκέντρωσης, συνεχής διαλογισμός κλπ
Αλλά στις εξηγήσεις που δίνουν όλοι καταλήγουν στο ίδιο που είναι η παρατήρηση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας
[όχι στην ανάλυση ]..
Αυτοπαρατήρηση είναι η  δράση  που προκαλεί την αφύπνιση της συνείδησης. 

Η αυτοπαρατήρηση είναι ο μεγάλος εχθρός της σκέψης  όσο αφορά τον εαυτό μας, και  μεγάλος εχθρός των χειραγωγών , των σκεπτικιστών , των αναλυτών, όσο αφορά την καθημερινότητα μας και το κόσμο μας,  που προσπαθούν όλη την άγνοια που έχουν  να την κρύψουν πίσω από  φανταχτερές  λέξεις ,  όμορφες  ταμπέλες , και  εντυπωσιακά  καλούπια.

Είναι  η σκέψη μέσα μας,  που μας κρατά φυλακισμένους μέσα στις πεποιθήσεις μας,  και  αυτοί  που προσπαθούν να κατευθύνουν τις μάζες μέσα από τα ΜΜΕ , επηρεάζοντας ανθρώπους οι οποίοι σαν ζόμπι στη συνέχεια επαναλαμβάνουν και μολύνουν νοητικά και συναισθηματικά και  άλλους ανθρώπους .
Αλλά ο χειρότερος χειραγωγός μέσα μας…… τα <<αγαπημένα>> μας …….ψυχολογικά επιπρόσθετα!!!!
...........................................

Σε αυτό το μπλοκ atheatos  και πάνω από 100 αναρτήσεις αναφέρομαι στη δράση της αυτοπαρατήρησης ή της επίγνωσης.
Ποτέ δεν έγινε όμως, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει μια επαρκεί επεξήγηση για την συνειδητή αυτή δράση .
Ο νους είναι αδύνατον να μπορέσει να εξηγήσει με λέξεις μια δράση της συνείδησης διότι ξεφεύγει από τα όρια του και είναι απείρως μακριά από τις δυνατότητές  του.
Είναι όμως ένας χάρτης.....
Που ο κάθε ένας και κάθε μία μπορεί να χρησιμοποιήσει

Μόνο εφαρμόζοντας μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βιώσει τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας
 

Η άποψη του Πλάτωνα ..............
Πέρα από τη συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, υπάρχουν κάποιες αυθύπαρκτες, αμετάβλητες και νοητές οντότητες, οι «Ιδέες».

Ολα τα αντικείμενα του φυσικου και αισθητού μας  κόσμου ( αλλά καί τά γεγονότα και συμβάντα που καθορίζουν την ζωή μας) οφείλουν την ύπαρξή τους και την όποια αλήθεια τους στη σχέση τους με τις Ιδέες.

Αυτός είναι ο πυρήνας της πλατωνικής θεωρίας των Ιδεών.

Σε αυτη την θεωρία των Ιδεών στηρίζει ο Πλάτων τη συνολική ερμηνεία του της πραγματικότητας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα