Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Να το αφήσεις ή να προσπαθήσεις;


Πόσο δύσκολο είναι ένα δίλημμα; Και, πόσο ακόμα δυσκολότερο φαντάζει όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να πάρετε εξ'ολοκλήρου εσείς την απόφαση, αλλά αυτή χρειάζεται να μοιραστεί με κάποιον άλλον; Είναι καλύτερα ή χειρότερα;
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Αρχικά, λοιπόν, χρειάζεται να δείτε όλες τις πτυχές του προβλήματος που σας διχάζει. Να ξεκαθαρίσετε μέσα σας ποια είναι τα θετικά, ποια τα αρνητικά και τι θα αναμένετε εσείς τόσο από τον εαυτό σας όσο και από το αποτέλεσμα όταν πάρετε την απόφαση. Χρειάζεται, δηλαδή, να εστιάσετε στις πραγματικές σας ανάγκες και όχι σε αυτές που νομίζετε ότι έχετε τώρα, αλλά, στην ουσία, είναι παροδικές. Όταν δείτε τι πραγματικά θέλετε, τότε θα είστε πιο κοντά στο να δείτε αν σας καλύπτουν κάποια πράγματα που σας προσφέρονται.
Αφού συνειδητοποιήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παρούσας κατάστασης, καθώς και της κατάστασης που θα προκληθεί με την απόφασή σας, μετά προχωράτε στο επόμενο βήμα. Κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση, 'θα είμαι ευτυχισμένη-ος με την απόφαση που θα πάρω;'. Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Το σημαντικό είναι να πάρετε τον χρόνο σας για να είστε σίγουροι για αυτό που θα επιλέξετε. Ο χρόνος πάντα βοηθάει, εκτός, βέβαια, αν η απόφαση χρειάζεται να παρθεί άμεσα. Όπως και να 'χει, όμως, προσπαθήστε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας να τον εκμεταλλευτείτε προς όφελος σας για να σκεφτείτε. Να σκέφτεστε σοφά και λογικά, να μην το παρακάνετε με την σκέψη γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας ωφελήσει αλλά, μάλλον, θα σας κουράσει. Το κυριότερο είναι να έχετε καθαρό μυαλό.

Σκεφτείτε τι είχατε και τι θα έχετε από εδώ και πέρα. Σας φτάνει; Και αν σας φτάνει, σας αξίζει; Από τη μεριά σας και σε ότι αφορά το μέρος που μπορείτε να το αποφασίσετε μόνοι σας, σκεφτείτε όλα τα παραπάνω. Και αν έχετε να κάνετε και άλλα που νομίζετε ότι θα σας βοηθήσουν, τότε κάντε το! Ακόμα και αν χρειαστεί να συμβουλευτείτε κάποιο ή κάποια άτομα, πάλι κάντε το! Κάντε ότι νομίζετε ότι θα σας βοηθήσει, προσπαθώντας όσο μπορείτε να είναι δική σας η απόφαση στο τέλος γιατί εσείς θα τη ζείτε.
Όσον αφορά το άτομο το οποίο χρειάζεται να λάβετε έντονα υπόψιν σας για να πάρετε την απόφαση, εκείνο δηλαδή που παίζει τον πιο ουσιαστικό ρόλο στην επιλογή που θα κάνετε, ελέγξτε τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του. Είναι αρκετά αυτά που κάνει για να σας πείσουν; Μήπως χρειάζεστε να κάνει περισσότερα ή να σας βοηθήσει περισσότερο με κάποιον άλλο τρόπο; Υποδείξετε του τον τρόπο, αν γίνεται. Αν πάλι όχι, δώστε του να καταλάβει ότι περιμένετε περισσότερα. Είναι πολύ σημαντική η στάση του, καθώς αφορά την απόφαση που θα πάρετε.
Σκεφτείτε το όσες φορές χρειάζεστε, ρωτήστε ξανά τον εαυτό σας αν σας καλύπτει. Η επιλογή που θα κάνετε δεν θα είναι ούτε σωστή ούτε λάθος, θα είναι δική σας. Και οφείλετε να το καταλάβετε αυτό προτού δράσετε, γιατί αφού γίνει ότι γίνει δεν θα έχετε να κατηγορήσετε κανέναν άλλο παρά τον εαυτό σας. Χρειάζεται να είστε προετοιμασμένοι για όλα, είτε αυτό θα είναι επιτυχία ή αποτυχία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα