Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ – ΕΞΑΣΚΗΘΕΙΤΕ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.

Αν όταν κάνει κρύο πιστεύετε πως δεν θα πάθετε τίποτα, τότε δεν θα αρρωστήσετε. Αν όμως πιστεύετε ότι θα κρυολογήσετε, θα το πάθετε. Ήδη συνδέσατε τον εαυτό σας με κάποια αδυναμία. Όταν νιώθετε ευάλωτοι στο κρυολόγημα, νοητικά να αντιστέκεστε: «Φύγε! Ακολουθώ τις προφυλάξεις της κοινής λογικής, αλλά δεν θα επιτρέψω στη στενοχώρια γι’ αυτό να προσκαλέσει την αρρώστιαμε την εξασθένιση του νου μου». Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Μέσα στην καρδιά σας κάντε ειλικρινά το καλύτερο που μπορείτε σε κάθε περίπτωση, αλλά χωρίς άγχος. Η στενοχώρια το μόνο που κάνει είναι να παραλύει τις προσπάθειές σας. Αν δεν αναγνωρίζετε αδυναμία όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και αν αρνείστε να στεναχωριέστε με τα προβλήματά σας, θα δείτε πόσο πιο επιτυχημένοι, γαλήνιοι και ευτυχισμένοι θα είστε.

Μέσα από τις προσπάθειές μου το συνειδητοποίησα αυτό στη ζωή μου. Πρέπει να κάνετε το ίδιο. Κάθε μέρα να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας: «Δεν θα είμαι ούτε τεμπέλης ούτε πυρετωδώς δραστήριος. Σε κάθε πρόκληση της ζωής θα κάνω το καλύτερο που μπορώ χωρίς να στενοχωριέμαι για το μέλλον». Το θέμα είναι το εξής: δεν εξασκείστε στον έλεγχο του νου.

Ελέγχοντας τον νου σας μπορείτε να βιώσετε την αλήθεια ότι αυτό το σύμπαν είναι μια αυταπάτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άγιοι ζητούν από τους μαθητές τους να πειθαρχούν το σώμα και να μην του δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή. Ο σκοπός δεν είναι να βασανιστεί το σώμα, αλλά να σωθεί ο μαθητής από όλα τα προβλήματα που θα τον ταλαιπωρήσουν αν πιστέψει ότι η ανακούφιση προέρχεται από υλικά πράγματα. Η ανακούφιση προέρχεται από τον νου. Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και δεν θα νιώθετε δυσφορία.



Το καλύτερο είναι να απλοποιήσετε τη ζωή. Έχω δει αγίους στην Ινδία που δεν τρώνε σχεδόν τίποτα και ζουν κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες. Εντούτοις έχουν θαυμαστά δυνατό σώμα, πολύ καλύτερο απ’ αυτό ενός μέσου Αμερικανού που τρώει καλά και φροντίζει το σώμα του. Έχουν εκπαιδεύσει τον νου τους έτσι ώστε να μην εξαρτώνται από εξωτερικά πράγματα για να έχουν υγεία και ικανοποίηση.

Ο κόσμος εκπαιδεύει τον νου μας με διαφορετικό τρόπο. Μας κάνει να συνηθίζουμε πάρα πολλά πράγματα και μετά νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς αυτά. Κάντε τη ζωή σας πιο απλή. Και απλοποιήστε και τη ζωή των παιδιών σας. Αν δεν το κάνετε, οι εμπειρίες της ζωής θα τα διδάξουν μέσω πικρής απογοήτευσης.

Μη δένεστε με τίποτα. Αυτή η φιλοσοφία θα σας σώσει. Αν κάθομαι σε μια καρέκλα και αυτή σπάσει, δεν πρόκειται να συγχιστώ με τη σπασμένη καρέκλα. Θα κάτσω σε μια άλλη. Δεν έχει διαφορά.


 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα