Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ



Η Βιταμίνη Κ
Η Βιταμίνη Κ βοηθά την πήξη του αίματος και ρυθμίζει το μεταβολισμό του ασβεστίου στο σώμα μας. Την βρίσκεις τρώγοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά... όπως σπανάκι και μπρόκολο.
Το Μαγνήσιο
Όταν δεν έχουμε μαγνήσιο, τα κύτταρα μας δεν δημιουργούν την κατάλληλη ενέργεια, οι μύες μας δεν μπορούν να χαλαρώσουν αρκετά , τα οστά μας δεν είναι εξίσου δυνατά και περισσότερες από 300 αντιδράσεις των ενζύμων μας που βοηθούν τη ρύθμιση του δικτύου των λειτουργιών του οργανισμού μας...εξασθενούν. Οι γυναίκες που είναι κάτω των 30 ετών έχουν ανάγκη από 320 mg τη μέρα.... ενώ όσες είναι μετά τα 30 έτη... οι απαιτήσεις αυξάνονται λίγο πάνω από αυτή την ποσότητα. Το βρίσκεις καταναλώνοντας περισσότερα όσπρια, ξηρούς καρπούς και τροφές ολικής άλεσης.
Το Σελήνιο
Το ιχνοστοιχείο αυτό συνεργάζεται πολύ καλά με τη βιταμίνη Ε... ακριβώς για να δράσει ως αντιοξειδωτικό, καταπολεμώντας τις όποιες βλάβες των κυττάρων και τις λοιμώξεις. Οι ενήλικες χρειάζονται 50 mg τη μέρα, ενώ οι θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται 70 mg καθημερινά. Αν αποφασίσεις και δεν τρως ζωικά προϊόντα, μπορείς να προσλάβεις σελήνιο από τροφές που είναι φυτικής προέλευσης... όμως η ποιότητά τους εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε σελήνιο του εδάφους...όπου έχει αναπτυχθεί το φυτό.
Η Χολίνη
Εάν δεν έχεις αυτό το στοιχείο... τα κύτταρά σου δεν μπορούν να λειτουργήσουν φυσιολογικά καθώς συνεργάζεται με το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) και ειδικά στο σώμα των γυναικών για να προωθήσει την εμβρυική ανάπτυξη. Και δεν είναι ζωτικής σημασίας μόνο για τις εγκύους φυσικά... διότι επηρεάζει τις ασθένειες του ήπατος και δημιουργεί κάποιες άλλες διαταραχές. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 425 mg τη μέρα, ενώ στις έγκυες και θηλάζουσες αυτός ο αριθμός φτάνει στα 450 mg. Την βρίκσεις στον κρόκο του αβγού, στο πολύ άπαχο μοσχάρι και στα φιστίκια.
Η Κοβαλαμίνη (βιταμίνη Β12)
Η κοβαλαμίνη συνεργάζεται πολύ καλά με το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα της ενεργητικότητας του σώματός μας. Συμβάλει επίσης στην ενίσχυση των διανοητικών λειτουργιών και την ανάπτυξη των κυττάρων μας και βοηθάει το σώμα μας να χρησιμοποιήσει κάποια αμινοξέα. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι 2,4 μικρογραμμάρια τη μέρα για τους ενήλικες... αλλά αυξάνεται στα 2,6 μικρογραμμάρια τη μέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και 2,8 μικρογραμμάρια κατά τον θηλασμό. Την βρίσκεις κυρίως στα ζωικά προϊόντα... όπως κρέας, ψάρι, πουλερικά, αβγά και γαλακτοκομικά. Αναζήτησε την σε τροφές ενισχυμένες με βιταμίνη Β12 (όπως ορισμένα δημητριακά) ή συζήτησε με το γιατρό σου... την πιθανότητα να πάρεις ένα ανάλογο συμπλήρωμα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα