Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ποια λαχανικά περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

vegetablesinsecticidesromanou.jpg
Πρόσθετα στα επεξεργασμένα τρόφιμα, λιπάσματα και φυτοφάρμακα στα οπωροκηπευτικά, φέρνουν διαρκώς τον καταναλωτή αντιμέτωπο με το ερώτημα: «Μα τι να φάω επιτέλους»;

Τη στιγμή που οι έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις των προσθέτων (των γνωστών μας Ε) στην τροφική αλυσίδα παραμένουν αντικρουόμενες, τα υπολείμματα των γεωργικών φαρμάκων φαίνεται πως συνιστούν έναν υπαρκτό, τοξικό κίνδυνο.

Μελέτες Ελλήνων επιστημόνων δείχνουν ότι από όλα τα οπωροκηπευτικά, το μαρούλι, το λάχανο, το καρότο και το σπανάκι έχουν στατιστικά μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων.


Η χρόνια έκθεση σε υπολειμματικές δόσεις φυτοφαρμάκων μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα στον οργανισμό και ο καταναλωτής –ειδικά αν είναι σε ευαίσθητες ομάδες υψηλού κινδύνου- να πάθει τοξικότητα, ίσως και καρκίνο.

Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, οι ειδικοί προτείνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των φρούτων και των λαχανικών που καταλήγουν στο πιάτο μας˙ αγορές από πιστοποιημένους παραγωγούς που ακολουθούν τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής ή πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα