Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Οι μυστηριώδεις βυθίσεις 4 υποβρυχίων το 1968 - Τί κρύβεται από πίσω; (φωτό, βίντεο)


του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΤο 1968 υποβρύχια τεσσάρων διαφορετικών χωρών βυθίστηκαν με τις συνθήκες καταστροφής τους να μην έχουν ακόμα διαλευκανθεί και έκτοτε να παραμένουν ζωντανές οι ιστορίες συνωμοσίας

Το αμερικανικό USS Scorpion, το σοβιετικό Κ-129, το γαλλικό Minerve και το ισραηλινό Dakar εξαφανίστηκαν το1968 με το ισραηλινό υποβρύχιο να εντοπίζεται το 1999.....




Το ισραηλινό υποβρύχιο βρέθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες μεταξύ Κρήτης και Κύπρου και υπάρχουν πολλές εκδοχές για την απώλειά του.


Οι πρώτοι που ισχυρίστηκαν ότι το είχαν βυθίσει ήταν Αιγύπτιοι το 1970 με βόμβες βυθού. Τον ισχυρισμό τους τον δημοσίευσε αιγυπτιακή εφημερίδα

Το τελευταίο σήμα του με τις συντεταγμένες του 34.16°N 26.26°E, το Dakar το εξέπεμψε στις 24 Ιανουαρίου 1968 ενώ έπλεε μόλις 95 χιλιόμετρα νότια της παραλίας του Γουδουρά της Κρήτης.

Το αμερικανικό Scorpion απέπλευσε από τον ναύσταθμό του στην πόλη Ρότα της Ισπανίας για να παρακολουθήσει μια ομάδα μάχης του σοβιετικού Ναυτικού και εξαφανίστηκε στις 22 Μαΐου 1968 μαζί με το 99μελές πλήρωμά του.

Το μοναδικό σήμα που κατάφερε να εκπέμψει ελήφθη από την αμερικανική βάση που λειτουργούσε εκείνη την περίοδο στη Νέα Μάκρη της Ελλάδας.

Εντοπίστηκε λίγο καιρό αργότερα στη θάλασσα των Σαργασών στις Αζόρες σε βάθος 3000 μέτρων. Υπήρξαν πολλά σενάρια για το τι συνέβη. Άλλοι έλεγαν ότι υπέστη σοβιετική επίθεση άλλοι ότι έλαβε χώρα βλάβη σε τορπίλη του υποβρυχίου ενώ υπήρξε και η εκδοχή ότι το σύστημα απομάκρυνσης αποβλήτων προκάλεσε την καταστροφή

Το Σοβιετικό Κ-129 βυθίστηκε στις 8 Μαρτίου 1968 ανοιχτά της νήσου Ουάχου της Χαβάη όπου ως γνωστών είναι ο αμερικανικός ναύσταθμος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Εδώ κάποιοι θεώρησαν ότι βυθίστηκε από το αμερικανικό Ναυτικό και ότι η βύθιση δύο μήνες αργότερα του Scorpion ήταν τα σοβιετικά αντίποινα σε αυτήν την αμερικανική εχθρική ενέργεια.



Φυσικά τίποτε από τα δύο δεν έχει αποδειχθεί και ούτε υπάρχουν σχετικά αποχαρακτηρισμένα έγγραφα τουλάχιστον μέχρι σήμερα

Πάντως η άποψη ότι υπήρξε υποβρυχιακός πόλεμος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι ευρεώς διαδεδομένη

Πάντως οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι έκαναν πολλές προσπάθειες για να σώσουν το σοβιετικό υποβρύχιο και μάλιστα έδωσαν έγγραφα στο ρωσικό Ναυτικό το 2007 που το πιστοποιούν. Μαζί με αυτά παρέδωσαν και μια βιντεοκασέτα με την οποία φάινονται η κατά το ναυτικό τυπικό ταφή έξι Σοβιετικών ναυτικών στον ωκεανό.

Οι σοροί τους βρέθηκαν στα χέρια των Αμερικανών όταν αυτοί προσπαθούσαν να σώσουν το υποβρύχιο. Οι Αμερικανοί παρε΄δωσαν και δύο ημερολόγια του σοβιετικού υποβρυχίου.

Το Γαλλικό Minerve εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο του 1968 ανοιχτά της Τουλόν με 52μελές πλήρωμα και είναι το μόνο από τα 4 υποβρύχια που εξαφανίστηκαν εκείνη την χρονιά που εξακολουθεί να είναι αγνοούμενο.

Eνδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι λίγα χρόνια μετά, στις 4/3/1970 βυθίστηκε και το αδελφό υποβρύχιο του Minerve, το Eurydice (S644)





conspiracyfeeds + pronews


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα