Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ποιο το νόημα της ζωής σύμφωνα με 8 προσωπικότητες


1 Ο Karl Popper, Αγγλο-αυστριακός επιστημολόγος, είπε το εξής:
“Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκαιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους.”
Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκαιο! Κανένας δεν πέτυχε τίποτα με την απαισιοδοξία!quotes-life-meaning
2. Αυτό μπορώ να σας το αποδείξω με το εξής απόφθεγμα, από τον Elbert Hubbard (Αμερικανός συγγραφέας):
glad-woman
“Το θετικό τίποτα είναι καλύτερο από το αρνητικό τίποτα!”.
Κι όμως το να μην έχεις τίποτα και να είσαι θετικός, είναι καλύτερο από το να μην έχεις τίποτα και να είσαιαρνητικός! Με το να είσαι αρνητικός, θα προσελκύεις στη ζωή σου αρνητικές καταστάσεις, αρνητικούς ανθρώπους και όλ’ αυτά θα οδηγούν σε μία εξουθενωτική καθημερινότηταΤι θέλεις πραγματικά; Μια ζωή γεμάτη θετική ενέργεια και θετικούς ανθρώπους; Ή μία αρνητική ζωή με αρνητικές καταστάσεις και ανθρώπους;
3. Ο Νέλσον Μαντέλα, Νοτιοαφρικανός πολιτικός, υποστήριξε το εξής:

impossible1
“Φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει!”.
Εσείς τι μπορείτε να σκεφτείτε με αυτή τη φράση; Σκεφτείτε πόσες φορές είχατε κάτι στο μυαλότο θέλατε πολύμα φαινόταν αδύνατο. Kι όμως το πετύχατε!
Θα σας δώσω το πιο απλό παράδειγμα. Είστε σ’ ένα γυμναστήριο και βλέπετε διαφορετικό κόσμο. Κόσμο που κάνει διάφορες ασκήσεις και ίσως ασκήσεις που βλέποντας τις να λέτε: “Μα πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να τα καταφέρνει; Μπράβο του! Εγώ δεν θα μπορούσα.” Κι όμως μπορείτε! Και μετά απόενδυνάμωση του σώματος σας, φτάνετε στο σημείο να τα καταφέρνετε κι εσείςΤίποτα δεν είναι αδύνατο μέχρι να το προσπαθήσουμε.
4. Ο Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας, είπε το εξής:
don't give up
“Η πίστη είναι απαραίτητη στον άνθρωπο. Αλίμονο σ’ αυτόν που δεν πιστεύει σε τίποτα.”
Σκεφτείτε το λίγο! Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε κάτι. Η πίστη είναι αυτή που κάνει τηνυπομονή σε επιμονή και κάποιος που επιμένει, νικά! Κάποιος που δεν πιστεύει, δεν έχει ούτε στόχους κι έτσι δεν μπορεί και να νικήσει. Χάνει το νόημα της μάχης για ζωή!
5. Ακόμα κάτι που υποστήριξε αυτός ο σπουδαίος συγγραφέας ήταν:
crazy-happy-friends
“Το να πέσεις δεν είναι τρομερό. Το να μη θέλεις να σηκωθείς, είναι ολέθριο.”
Όλοι κάποια στιγμή έχουμε και τις αποτυχίες μας – δεν είναι κάτι τρομερό! Όμως, το να μη θέλεις να το αποδεχθείς αυτό και να ζεις πάντα στη μιζέρια σου, είναι ολέθριο και άκρως αυτοκαταστροφικό!
6. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανο-εβραίος φυσικός είπε:
happy-face
“Αν θέλεις να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησε την από ένα στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα.”
Πιστεύω πως όλοι μας έστω μία φορά έχουμε πληγωθεί ή απογοητευτεί από ανθρώπους που υποσχέθηκαν κάτι, και στο τέλος δεν το έπραξαν. Ίσως πολλά απ’ αυτά που περιμέναμε να μην έχουν γίνει, επειδή ταεξαρτήσαμε από άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Η ευτυχία που όλοι θέλουμε, θα έρθει μόνο όταν στηριχτούμε στους στόχους μας!
7. Η Coco Chanel, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, υποστήριξε πως:
happiness-couple
“Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι πλούσιοι.”
Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία και το νόημα της ζωής βασίζεται αποκλειστικά στα λεφτά – ή πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει. Είναι όμως σωστό αυτό; Ίσως κάποιοι απαντήσουν ναι. Όμως δεν είναι έτσι. Αν δεν έχεις την υγεία σου κι έχεις λεφτά, τι σημασία έχουν; Αν δεν έχεις την οικογένειά σου και ανθρώπους να σε αγαπούν πραγματικά, αλλά έχεις λεφτά, τι σημασία έχουν;
8. Ένα άλλο απόφθεγμα που δίνει απάντηση στο νόημα της ζωής είναι από τον Κομφούκιο, Κινέζο φιλόσοφο:
woman-happy-hands-open
“Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.”
Το νόημα της ζωής κρύβεται και πίσω από την ομορφιά του κόσμου και της φύσης. Την ομορφιά που προκαλεί μία κίνηση αλληλεγγύης και αγάπης. Την ομορφιά πίσω από ένα ηλιοβασίλεμα, ένα ανθισμένο κήπο, μία παραλία.
Η ζωή είναι μία συνεχόμενη μάχη και το νόημά της κρύβεται πίσω από τη δύναμη της αισιοδοξίας, της πίστης στα όνειρα. Το πού στηρίζεις την ευτυχία σου, αλλά και από το αν μπορείς να δεις την ομορφιά του κόσμου και να είσαι ευγνώμον γι’ αυτή την ευκαιρία!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα