Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Σοκ και δέος για τη «σάλπιγγα της αποκάλυψης»


Αναστάτωση εξαιτίας του απόκοσμου ήχου που «ξεπηδά» από τον ουρανό

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ 
Το βαθύ βουητό και ο απόκοσμος αυτός ήχος, ο οποίος μάλιστα έχει συνδεθεί με εξωγήινη προέλευση από ορισμένους ερευνητές-οπαδούς της συνωμοσιολογίας, ακούγονται σε πολλά μέρη στη Βρετανία, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Πρόσφατα ένας κάτοικος του Νότιγχαμ, ο Calvin Kirklew, κατέγραψε έναν παράξενο ήχο, χρησιμοποιώντας ένα drone που ο ίδιος καθοδήγησε από το παράθυρο του σπιτιού του στην υποτιθέμενη πηγή εκπομπής του!
Ανέφερε ότι ο ανεξήγητος θόρυβος που ακουγόταν θύμιζε αυτόν που προέρχεται από «μεταλλική άλεση», δηλαδή σαν να τρίβονταν βίαια μεταξύ τους δύο στιλπνές μεταλλικές επιφάνειες. Αυτός ο θόρυβος ηχούσε για περισσότερα από 35΄, ενώ ο συγκεκριμένος πολίτης δεν ήταν ο μοναδικός που τον άκουσε.
Ο 24χρονος από το Νότιγχαμ δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Ηταν σαν να προερχόταν από την περιοχή όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο Βικτόρια, αλλά ουσιαστικά ήταν σαφές -ακούγοντας πιο προσεκτικά- πως ο ήχος αυτός έμοιαζε ότι ερχόταν από τον ουρανό. Ημουν στο σπίτι με τη σύντροφό μου και μπορούσαμε και οι δύο να τον ακούσουμε. Αισθανθήκαμε πραγματικά παράξενα. Στο βίντεο που τράβηξα και το άκουσα ξανά και ξανά ένιωσα αρκετά σοκαρισμένος. Ηταν ειλικρινά πρωτόγνωρο και παράξενο συναίσθημα. Δεν έχω καμία ιδέα τι θα μπορούσε να είναι αυτός ο ήχος, ο οποίος δεν έμοιαζε με κανέναν από όσους έχω ακούσει έως σήμερα».
Ο θόρυβος, απ’ όπου κι αν ακούστηκε, έχει τρομάξει τους παριστάμενους μάρτυρες που παρατηρούσαν έκπληκτοι αυτό το περίεργο φαινόμενο, δίνοντας καθένας μια σειρά εξηγήσεις που σχετίζονται με εξωγήινους και με μια επερχόμενη Αποκάλυψη. Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι ήταν ο ήχος κάποιου εξωγήινου διαστημόπλοιου που πλησιάζει στη Γη.
Παράξενοι, δυνατοί θόρυβοι έχουν ακουστεί σε διάφορες ηπείρους, αλλά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον λόγο εκδήλωσης αυτού του ευρέως διαδεδομένου φαινομένου.

Τα τελευταία εννέα χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο που τράβηξαν καθώς έτυχαν να είναι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των παράξενων και ανεξήγητων θορύβων, που μοιάζει να εξέρχονται από το στόμιο μιας αθέατης, τεράστιας αλλά και «απόκοσμης τρομπέτας».
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ήχοι συνοδεύονται από ισχυρές δονήσεις που τραντάζουν τα παράθυρα των σπιτιών! Υπάρχουν διαθέσιμα βίντεο στο YouTube χρηστών που κατάγονται από τη Γερμανία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική. 
Ο Kimberly Wookey, που βρίσκεται στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά, κατέγραψε πρώτος το 2013 τους περίεργους αυτούς θορύβους, ωστόσο ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς πως οι ήχοι σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου ή την άφιξη των εξωγήινων. Τι προκαλεί, όμως, αυτό το μυστήριο σφύριγμα που ακούγεται τόσο δυνατά από το Διάστημα;
Το μυστηριώδες σφύριγμα
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι γνωρίζουν πλέον την αιτία του απόκοσμου σφυρίγματος, που είναι τόσο δυνατό, ώστε να μπορεί να ακουστεί στον χώρο.
Εχει εντοπιστεί ότι ο μυστηριώδης ήχος προέρχεται από τα βάθη του ωκεανού. Μια μελέτη που έκαναν εξειδικευμένοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στην Καραϊβική έδειξε ότι η περιοχή δρα ως μια πηγή παραγωγής σφυρίγματος, φυσώντας μέσω των ωκεάνιων ρευμάτων αέρα τόσο δυνατά, που μπορεί να ανιχνευθεί από το Διάστημα μέσω των ταλαντώσεων του βαρυτικού πεδίου της Γης.
Το παράξενο φαινόμενο εντοπίστηκε σε εύρος 1.063.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ατλαντικό, στην Καραϊβική Θάλασσα, νοτιοανατολικά του Κόλπου του Μεξικού, σε μια ευρεία περιοχή που οριοθετείται από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική και τα νησιά της Καραϊβικής.
Το παράξενο αλλά εξηγήσιμο, κατά τους επιστήμονες, φαινόμενο έχει ονομαστεί Rossby Whistle, διότι προκαλείται όταν ένα μεγάλο κύμα έρχεται από τα δυτικά και αλληλεπιδρά με τον θαλάσσιο πυθμένα.
Αυτό το φαινόμενο είναι, επίσης, γνωστό και ως κύμα Rossby. Εχει την τάση ωστόσο να φθίνει προς το δυτικό όριο, αλλά επανεμφανίζεται στην ανατολική πλευρά της λεκάνης.
Καθώς τα ίδια κύματα ενισχύονται παράγουν μια ταλάντωση με μια καθορισμένη περίοδο, αναγκάζοντας το νερό να παράγει μια επίπεδη ηχητική ένταση, χαμηλότερη όμως από το κανονικό ακουστικό εύρος. Ο καθηγητής Chris Hughes, ειδικός στην επιστήμη επίπεδου κυματισμού της θάλασσας, δήλωσε:
«Μπορούμε να συγκρίνουμε τη δραστηριότητα των ωκεανών στην Καραϊβική με εκείνη μιας “σφυρίχτρας” που ο κόσμος αποκαλεί φοβισμένος “Σάλπιγγα της Αποκάλυψης”.
Οταν φυσήξει, η εκτόξευση του αέρα γίνεται ασταθής και διεγείρει ένα ηχητικό κύμα το οποίο μεταφέρεται ως σφύριγμα μέσα στην κοιλότητα. Επειδή η φυσική αυτή “σφυρίχτρα” είναι ανοιχτή και ευρεία, ο ήχος αντανακλάται προς τα έξω και έτσι μπορεί κανείς να τον ακούσει.
Το επίπεδο της θάλασσας
Ομοίως, ένα ωκεάνιο ρεύμα που περνά μέσα από την Καραϊβική και γίνεται ασταθές διεγείρει την απήχηση ενός μάλλον παράξενου είδους ωκεάνιου κύματος που ονομάζεται Rossby.
Το φαινόμενο αυτό, που ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο της θάλασσας κατά μήκος της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, μας δίνει επίσης τη δυνατότητα μιας άλλης κατανόησης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη της πιθανότητας εκδήλωσης παράκτιων πλημμυρών».
Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της θάλασσας, κάνοντας μετρήσεις της πίεσης στον πυθμένα του ωκεανού, χρησιμοποιώντας τέσσερα διαφορετικά μοντέλα της δραστηριότητας των ωκεανών από το 1958 έως το 2013, καθώς και δεδομένα από μετρητές παλίρροιας, συνεκτιμώντας και δορυφορικές μετρήσεις της βαρύτητας που λαμβάνονται από δορυφόρους.
Ομως, αν και δίνονται αυτές οι επιστημονικές εξηγήσεις, φαίνεται πως ελάχιστοι πείθονται, συνεχίζοντας να θεωρούν ότι κάτι άλλο, πιο παράξενο, συμβαίνει, καθώς, όπως ισχυρίζονται, αν ήταν φυσικό φαινόμενο, δεν θα παρουσιαζόταν ξαφνικά, αλλά θα προϋπήρχε.
Η εξήγηση που δίνει η NASA
Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας δήλωσε αναφορικά με το φαινόμενο: «Αν οι άνθρωποι είχαν κεραίες ραδιοφωνικών σημάτων αντί για αυτιά, θα άκουγαν μια συμφωνία από παράξενους θορύβους, που όλοι προέρχονται από τον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες τους αποκαλούν tweeks, Whistlers και sferics. Πρόκειται για φυσικές εκπομπές της Γης και ως επί το πλείστον γνωρίζουμε την προέλευσή τους καθώς είναι γύρω μας όλη την ώρα».
Κάποιοι αστροφυσικοί, βέβαια, υποστηρίζουν ότι ο θόρυβος είναι το αποτέλεσμα ενός διαστημικού σεισμού (!), ενώ έχουν υπάρξει και εκατοντάδες αναφορές για «εξωγήινα βουητά» τόσο στην Ολλανδία όσο και στο Μαρόκο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα