Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Έρωτας και σχέση

έρωτας και σχέση
Έρωτας και σχέση! Πιστεύετε πως ο έρωτας θα σας οδηγήσει σε μία ιδανική σχέση; Τις περισσότερες φορές που μία γυναίκα έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μία σχέση είναι από έρωτα. Νιώθουμε ερωτευμένες με κάποιον ο οποίος την δεδομένη στιγμή γεμίζει το μυαλό μας και την καρδιά μας και το μόνο που διεκδικούμε είναι αποκλειστικότητα. Έτσι η σχέση είναι μονόδρομος για εμάς αφού με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε να είμαστε με τον άνθρωπο που ερωτευτήκαμε. Μέχρι εδώ όλα φαίνονται πολύ φυσιολογικά! Επίσης θεωρούμε πως και η σχέση θα είναι ιδανική αφού αρχικά ο δρόμος έχει στρωθεί με «ροδοπέταλα». Με λίγα λόγια, δυο ερωτευμένοι άνθρωποι ξεκινούν μία σχέση και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την ευτυχία τους. Είναι ερωτευμένοι, είναι ευτυχισμένοι, δεν μπορεί ο ένας μακριά από τον άλλον, δημιουργούν κοινά όνειρα, αποφασίζουν μαζί. Τι συμβαίνει στην πορεία και έρωτας και σχέση έρχονται σε σύγκρουση;
Δεν είναι λίγες οι ιστορίες που ακούμε κατά καιρούς για «μεγάλους έρωτες» που έλαβαν τέλος. Άραγε ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα με ημερομηνία λήξης; Είναι η μακροχρόνια σχέση αυτή που σκοτώνει τον έρωτα ή οι άνθρωποι τελικά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τον χρόνο και τα συναισθήματα. Αρχικά πρέπει να αντιληφθούμε πως άντρες και γυναίκες έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και παρεξηγήσεις τόσο στην σημασία της λέξης «ερωτευμένος» όσο και στην σημασία της λέξης «σχέση». Παρακάτω θα δούμε πως αισθάνεται μία ερωτευμένη γυναίκα και πώς αντιδράει. Επίσης πώς ξεκινούν οι άντρες συνήθως μία σχέση και γιατί τελικά φαίνεται η μακροχρόνια σχέση και ο έρωτας να είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα.
Έρωτας και σχέση – Γυναίκες
Σίγουρα όλες μας  το λιγότερο μία φορά στη ζωή μας ξεκινήσαμε μία σχέση από «τρελό έρωτα». Το θέμα είναι πως κάποιες φορές παρατηρούμε ότι η σχέση «καπελώνει» τον έρωτα. Ας δούμε, όμως, πως είναι τα πράγματα στο μυαλό μιας γυναίκας από την αρχή και τι συμβαίνει κατά την διάρκεια της σχέσης. Αρχικά, λοιπόν, αισθανόμαστε ερωτευμένες με αυτόν και θεωρούμε πως επιτέλους βρήκαμε τον έναν και μοναδικό. Αυτή είναι και η περίοδος που μία γυναίκα αδυνατεί να δει ελαττώματα και ιδιοτροπίες που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια της. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μπορεί να ταράξει αυτό το «ιδανικό» και «μοναδικό» που ζούμε την συγκεκριμένη στιγμή. Μία γυναίκα είναι ικανή από την πρώτη κιόλας στιγμή να αφήσει τα πάντα πίσω της για τα μάτια του και μόνο!

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι γυναίκες μπροστά στον έρωτα παραδινόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινήσουμε μία σχέση και μέσα από αυτήν να ζήσουμε τον έρωτα της ζωής μας. Τι σημαίνει, όμως μια τέτοια κίνηση; Δημιουργούμε μία σχέση την στιγμή που καβαλήσαμε το ροζ συννεφάκι, τυφλωμένες από έρωτα κι έτοιμες να πέσουμε στην φωτιά! Σχετικά σύντομα, όμως, πέφτουμε από το συννεφάκι, βλέπουμε καθαρά και προσπαθούμε να σβήσουμε την φωτιά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τότε είναι και η στιγμή που αρχίζουμε να παρατηρούμε τις ιδιοτροπίες του, τα ελαττώματα, διαφορές στις απόψεις, στον τρόπο ζωής και άλλα πολλά. Είναι, λοιπόν, η στιγμή που μία γυναίκα αισθάνεται πολύ ερωτευμένη κατάλληλη για να ξεκινήσει μία σχέση που θα διατηρηθεί στον χρόνο;
Έρωτας και σχέση – Άντρες
Οι περισσότεροι άντρες έχουν μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία! Για πολλούς δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν ο έρωτας και η σχέση. Έτσι ενώ οι γυναίκες όταν ερωτευτούμε ποντάρουμε στο μέλλον, ένας άντρας όταν ερωτευτεί ζει την στιγμή. Αυτή η διαφορά είναι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Δεν τους ενδιαφέρει τόσο να αποκτήσουν την μόνιμη και «σοβαρή» σχέση αλλά να περνούν όμορφα με την γυναίκα που τους σαγήνευσε. Μπορούμε να πούμε πως μέσα σε σχέση βρίσκονται κυρίως λόγω της γυναικείας φιλοσοφίας. Αν μπορούσαν να ζούνε τον έρωτά τους χωρίς δεσμεύσεις ίσως και να το προτιμούσαν. Έρωτας και σχέση για έναν άντρα φαίνεται να μην είναι το ένα απαραίτητα η συνέχεια του άλλου!
Έρωτας και σχέση – Τι συμβαίνει στις μακροχρόνιες σχέσεις;
Είναι γνωστό πως ο έρωτας και όλα τα ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα που προκαλεί δεν μπορούν να κρατήσουν για πάντα. Η κατάσταση τρέλας που δημιουργείται μέσα μας, όταν αισθανόμαστε ερωτευμένες, θα ήταν αρκετά κουραστικό να κρατάει για χρόνια. Η έντασή του πέφτει με τον καιρό και την θέση του παίρνουν συναισθήματα που μπορούμε να τα διαχειριστούμε πιο εύκολα. Η λογική έρχεται να πάρει και αυτή το μερίδιο που της ανήκει και βοηθάει στο να βάλουμε μία τάξη στα συναισθήματά μας. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σε μία μακροχρόνια σχέση αναρωτιούνται που πήγε η «φλόγα»! Αν παρατηρήσουμε, όμως, λίγο καλύτερα θα συνειδητοποιήσουμε πως όταν μία μακροχρόνια σχέση κυλήσει ομαλά τότε τα συναισθήματα που διαδέχονται τον έρωτα είναι πολύ πιο δυνατά και υγιή!
Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε μία σπίθα που θα ανάβει την φλόγα όποτε το έχουμε ανάγκη! Είναι πολύ καλύτερα να γνωρίζουμε τα ελαττώματα του συντρόφου μας και να τα έχουμε αποδεχθεί παρά να τα αγνοούμε. Ουσιαστικά στην πρώτη φάση μίας σχέσης που ο έρωτας καλύπτει τα πάντα δημιουργούμε την τέλεια εικόνα για τον σύντροφό μας. όταν, λοιπόν, αυτή η σχέση αντέξει στον χρόνο αρχίζουμε να βλέπουμε πιο καθαρά. Έτσι στην πορεία γνωρίζουμε τα ελαττώματά του, που άλλωστε όλοι έχουμε και δεχόμαστε πλέον την πραγματική του εικόνα και όχι αυτήν που εμείς πλάσαμε στο μυαλό μας. Ίσως, όταν βρεθήκατε σε μία μακροχρόνια σχέση, σας έλειψε εκείνη η αρχική ένταση και μπερδευτήκατε στην πορεία. Να θυμάστε πως ο ενθουσιασμός ανήκει στο καινούριο και μεγαλοποιεί την έννοια του έρωτα. Το θέμα είναι, όμως, η εξέλιξή του! Όσο περίεργο και αν ακούγεται ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να φουντώνει και να ξαναφουντώνει μέσα στην μακροχρόνια σχέση μας αρκεί να έχουμε την ίδια διάθεση με τον σύντροφό μας!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα