Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η ΥΨΙΣΤΗ «ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»



Η μυστική καρδιά των θρησκειών όλου του κόσμου είναι η ταυτότητα του Αληθινού Εαυτού, γιατί η κατανόηση του Εαυτού είναι η πιο σπουδαία και βαθιά γνώση που κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει στη ζωή του.
Ο Εαυτός αρχίζει με την αληθινή ουσία της ύπαρξης, την Αιτία, από την οποία προχωράει η εκδήλωση του Θεού.
Ονομάζουμε αυτή την Αιτία «Εγώ Ειμί», ή, αλλιώς, «Ύψιστη Εγώ Ειμί Παρουσία».
Η «Ύψιστη Εγώ Ειμί Παρουσία» είναι η Ατομικοποιηθείσα Φλόγα της Ζωής, που προέρχεται από την Καρδιά της Θεϊκής Ζωής, του Σύμπαντος, και είναι η αληθινή φύση του ανθρώπου.
Εκπορεύεται σαν Ακτίνα του ήλιου από τη Μεγάλη Πρωταρχική Πηγή και στέκεται πάνω από κάθε άνθρωπο αντιπροσωπεύοντας τη Θεϊκή του προέλευση.
Είναι επίσης το σημείο στο οποίο επιστρέφει στον τερματισμό κάθε ζωής.
Η «Εγώ Ειμί Παρουσία» είναι η Ύψιστη, Απεριόριστη Διάνοια, η Ομορφιά και η Τελειότητα, ανεξάρτητη από την εξωτερική μορφή της ανθρώπινης φύσης.
Είναι η Άφθαρτη, Αιώνια Ταυτότητα κάθε ανθρώπινου Όντος.
Ο άνθρωπος συνδέεται με την «Εγώ Ειμί Παρουσία» του με ένα ρεύμα ηλεκτρονικής ουσίας που προβάλλεται σαν Ακτίνα στο Φυσικό Σώμα μέσα από το «Σχοινίον του Αργυρίου» ή την ασημένια χορδή.
Η Ακτίνα αυτή εισέρχεται στο σώμα από την κορυφή του κεφαλιού διά μέσου της επίφυσης και «αγκυροβολεί» στο νου και στην καρδιά του.
Αυτό το Υγρό Λευκό Πυρ κυλάει μέσα στα νεύρα όπως κυλάει το αίμα μέσα στις αρτηρίες.
Είναι η άμεση πηγή της ζωής και είναι η δύναμη που κάνει την καρδιά να πάλλεται, τους πνεύμονες να αναπνέουν, τους μυς του σώματος να κινούνται και που κάνει κάποιον ικανό να περπατά και να ζει.
Είναι επίσης το Φως που ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Την ώρα του «θανάτου», η «Θεϊκή Παρουσία» αποσύρει αυτό το ρεύμα του Υγρού Φωτός πρώτα από τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να σταματούν οι νοητικές λειτουργίες, και στη συνέχεια το αποσύρει από την καρδιά, με αποτέλεσμα το υλικό σώμα να αρχίσει να αποσυντίθεται.
Είναι ένα απειροελάχιστο μόριο, αλλά, ανεξάρτητα από τη διάστασή του, μας κάνει όλους εν δυνάμει Θεούς, με τη δυνατότητα κάποια στιγμή να φτάσουμε σε πλήρη εξέλιξη και Θεϊκή υπόσταση.
Μέσα από αυτή τη συνειδητοποίηση στις σκέψεις, στο συναίσθημα και στις καθομιλούμενες λέξεις, κάθε ανθρώπινο Ον μπορεί να απελευθερώσει τη Δύναμη της «Ύψιστης Εγώ Ειμί Παρουσίας» χωρίς όρια.
Αυτή η Υγρή Ηλεκτρονική Ουσία ενεργοποιεί οτιδήποτε πάνω στο οποίο συγκεντρώνεται ο νους του ανθρώπου.


Όταν κάποιος πειθαρχήσει τις εξωτερικές του ικανότητες και τις κάνει να υπακούν στη Συνειδητή Εντολή της Τελειότητας, τότε είναι ικανός να αφήσει αυτή την απέραντη Δύναμη να κυλήσει μέσα του ανεμπόδιστη και να τη χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά.
Διαφορετικά, δυσαρμονικές σκέψεις, συναισθήματα και λόγια επιβαρύνουν με καταστρεπτικές ιδιότητες την Αγνή του Ενέργεια και εμποδίζουν την ομαλή ροή της.
Οι πιο συνηθισμένες λέξεις που χρησιμοποιεί σήμερα ο άνθρωπος είναι: «είμαι άρρωστος, είμαι κουρασμένος, είμαι πεινασμένος, είμαι αποθαρρημένος, είμαι χρεοκοπημένος». Έτσι απελευθερώνει δόνηση, με την ανάλογη ποιότητα της Δήλωσης που κάνει, μέσα στο μυαλό του, στην αύρα του και στον κόσμο γύρω του.
Η συνεχής απελευθέρωση από λέξεις που περιέχουν άρνηση έχει φορτίσει την ατμόσφαιρα όπου ζει και αναπνέει με δυσαρμονία και περιορισμούς.
Η ποιότητα της ενέργειας που ακολουθεί τη Δήλωση «Εγώ», ή «Εγώ Ειμί», δονείται στο νου και στο σώμα του ανθρώπου, ο οποίος με τη δική του ζωτική ενέργεια εξαποστέλλει αυτή τη δήλωση στους αιθέρες.
Όταν η Δήλωση περιέχει τελειότητα, τότε η ζωή του ανθρώπου και του περιβάλλοντος του ακτινοβολεί την Τελειότητα του Σχεδίου της Ζωής.
Εάν ο άνθρωπος δεν εξαποστείλει αυτή την ποιότητα μέσα από τη Δήλωση, η ατέλεια η οποία δημιουργείται συνεχίζει τη δράση της έως ότου η πραγματοποίηση αυτής της δήλωσης διαποτίσει ανάλογα την ουσία και τη δραστηριότητα του κόσμου του.
Με λίγα λόγια, όταν κάποιος λέει «Εγώ Ειμί», χρησιμοποιεί τη Δύναμη της Ουσίας της Ζωής του για να δημιουργήσει οτιδήποτε ακολουθεί αυτές τις Λέξεις.
Όταν ο άνθρωπος αναφωνεί «Εγώ Ειμί», σε λόγια, σκέψεις, ή συναίσθημα, αναγνωρίζει τη δική του Θειότητα και τον Θεό σε δράση μέσα στη ζωή του.
Όταν διακηρύσσει «Εγώ Ειμί», απελευθερώνει αυτή τη ροή ενέργειας και αφήνει την πόρτα ανοιχτή στην Ανώτερη Διάνοια να ευεργετήσει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Όταν όμως λέει «Εγώ Δεν Είμαι», είναι σαν να κλείνει την πόρτα σ’ αυτή την Ύψιστη Ενέργεια και να αποκλείει την Ευλογία και τη Χάρη του Θεού να περάσει μέσα από αυτήν.
Η αληθινή ουσία της ζωής είναι Αγάπη, Ειρήνη, Ομορφιά, Αρμονία και Αφθονία.
Η «Εγώ Ειμί» είναι η εκδήλωση και εφαρμογή αυτών των αρετών στη ζωή.
Όταν ο Θεός μίλησε στον Μωυσή στο όρος Σινά μπροστά, από την Καιόμενη Βάτο, του είπε να πει στα Παιδιά του Ισραήλ ότι το Όνομά Του είναι «Εγώ Ειμί ότι Εγώ Ειμί», ότι αυτό θα είναι το Όνομά Του για πάντα, και ότι αυτή θα είναι η Παρακαταθήκη Του σε όλες τις γενιές.
«Εγώ Ειμί» είναι η φράση που αναφωνούσε συχνά ο Ιησούς και η οποία δεν αναφερόταν στη γήινη προσωπικότητά Του, αλλά στην Ύψιστη Παρουσία του Θεού μέσα Του.
Αυτή τη φράση τη χρησιμοποιούσε πολλές φορές στις διδασκαλίες Του όπως:
«Εγώ Ειμί η Ανάσταση και η Ζωή».
«Εγώ Ειμί η Οδός, η Ζωή και η Αλήθεια».
«Εγώ Ειμί το Φως. Ο ακολουθών Εμέ ου περιπατήσει εν τη σκοτία».
«Εγώ Ειμί η Ανοιχτή Θύρα, που κανείς δεν μπορεί να κλείσει».
«Εγώ Ειμί» σημαίνει ο Θεός μέσα μου.
Η «Εγώ Ειμί» είναι ο Θεός, με όποιο όνομα μπορεί να προσδιοριστεί αυτή η αιώνια Παρουσία.
Προσδιορίζει την ύπαρξη και είναι μια σφαίρα ενεργειακού Φωτός, που σημαδεύει το σημείο της προέλευσής μας.
Όταν εκφωνούμε αυτές τις λέξεις, είναι σαν να δηλώνουμε μια κατάσταση και να επιβεβαιώνουμε τη σχέση μας με τον Θεό.
Είναι ακόμη ένας τρόπος να δηλώσουμε ότι αναγνωρίζουμε πως η ζωή μας είναι ανοιχτή στην Ευλογία του Θεού και πως είναι μέρος της Ύπαρξής μας.
Ο Διδάσκαλος Γερμανός λέει ότι όταν μπορέσει κάποιος να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό, είναι σαν να έχει ένα κλειδί που του επιτρέπει να περάσει μέσα από το πέπλο της ύλης, κουβαλώντας την ατελή συνειδητότητά του, και με τη δύναμη του Φωτός να τη μετουσιώσει μέσα στην Τελειότητα


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ


Η εικόνα που απεικονίζει την «Ύψιστη Εγώ Ειμί Παρουσία» σε συνάρτηση με τον Ανώτερο Εαυτό και την προσωπικότητα διευκολύνει την κατανόηση της ύπαρξής Της και βοηθάει στην επικοινωνία μαζί Της.
Αυτή η εικόνα, η οποία αποτελείται από τρία μέρη, δείχνει την εξέλιξη της προσωπικότητας και θα μπορούσε να ονομαστεί η τριάδα της ταυτότητάς μας.
Στο επάνω μέρος υπάρχει η εικόνα η οποία δείχνει μια Σφαίρα Φωτός, και η μορφή στο κέντρο αυτής της Σφαίρας αντιπροσωπεύει το Ηλεκτρονικό Σώμα της «Εγώ Ειμί Παρουσίας».
Είναι η Εξατομικευμένη Παρουσία του Θεού, η οποία δημιουργεί το Υλικό Σώμα.
Γύρω από την «Εγώ Ειμί Παρουσία» υπάρχει μια Χρωματιστή Ραδιοβολία (ακτινοβολία) που αντιπροσωπεύει το Αιτιατό Σώμα.
Είναι η συσσώρευση όλων των καλών έργων από όλες τις προηγούμενες ζωές του ανθρώπου και αποτελείται από όλη την ουσία η οποία έχει εποικοδομητικά χρησιμοποιηθεί.
Είναι μια μεγάλη αποθήκη ενέργειας την οποία έχει κερδίσει ο άνθρωπος με τις πράξεις του.
Αυτή η μεγάλη Ενέργεια θα απελευθερωθεί στο Φυσικό Πεδίο όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει τη δύναμη της Εγώ Ειμί Παρουσίας.
Οι Ακτίνες του Φωτός που εκπέμπονται από την «Παρουσία» είναι ο «Θεϊκός Νους», ή «η Αγάπη σε δράση», που ακτινοβολεί τα Δώρα της Τελειότητας προς χρήση στην ανθρώπινη προσωπικότητα.
Η μεσαία εικόνα είναι ο Μεσολαβητής μεταξύ Θεού και ανθρώπου, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον Ανώτερο Εαυτό, ή Χριστικό Εαυτό.
Είναι ο Εαυτός, που κάποια στιγμή στη διαδικασία της εξέλιξης θα ενωθούμε μαζί του, μέσα από όλες τις εμπειρίες μας στο χώρο και στο χρόνο, μια μορφή τόσο απτή στη δική της Οκτάβα όπως το Υλικό Σώμα στο δικό του Πεδίο.
Είναι αυτό το μέρος της κάθε ύπαρξης που είναι αρκετά αληθινό, γιατί περιέχει όλα τα στοιχεία της Θεϊκής Συνειδητότητας, και που μπορεί να σταθεί μπροστά στην Παρουσία του Θεού.
Είναι η Οξυδερκής Επιλεκτική Διάνοια του ανθρώπου, που γνωρίζει την Τελειότητα της Εγώ Ειμί, γνωρίζει επίσης την ατέλεια και τις ανεπιθύμητες καταστάσεις τις οποίες έχει συσσωρεύσει ο άνθρωπος στον εαυτό του, αλλά δεν επιτρέπει καμιά ατέλεια στον δικό Της κόσμο.
Η μορφή στο κάτω μέρος αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο, ή το Υλικό Σώμα μέσα στο οποίο «ενοικεί» η Ψυχή.
Στο κέντρο του στήθους του ανθρώπου φαίνεται μία Φλόγα.
Αυτή η Φλόγα είναι ο Σπινθήρας της ζωής.
Είναι η Τρίπτυχη Φλόγα της ζωής, μια πολύ αληθινή πνεύμα-
τική Φλόγα που εστιάζεται μέσα στο σώμα περίπου στο σημείο που βρίσκεται η καρδιά.
Αυτή η Τρίπτυχη Φλόγα προικίζει την ύπαρξή μας με συνειδητότητα, με αυτοσυναίσθηση, με όλες τις ικανότητες που έχουμε και που είναι πάνω από το ζωικό βασίλειο.
Γύρω από τη μορφή που βρίσκεται χαμηλά, την υλική μορφή, υπάρχει η συσσώρευση από τις καταστρεπτικές και αρνητικές ιδιότητες που ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει μέσα στους αιώνες.
Το μεγάλο έλεος της Ύψιστης Εγώ Ειμί Παρουσίας είναι ότι σε πολύ λίγους έχει ποτέ επιτραπεί να δουν αυτές τις ατελείς και δυσαρμονικές συσσωρεύσεις. Αυτό είναι πραγματική ευλογία, για¬τί διαφορετικά ο άνθρωπος μπορεί να ένιωθε απογοήτευση και αποθάρρυνση και να έχανε την επιθυμία να συνεχίσει τον αγώνα του για την εξέλιξή του.
Η Βιολετί Φλόγα που ρέει προς τα πάνω, μέσα και γύρω από το Φυσικό Σώμα, αντιπροσωπεύει τη Βιολετί Αναλίσκουσα Φλόγα, η οποία απελευθερώνεται από την Εγώ Ειμί του κάθε ανθρώπου όταν την καλεί σε Δράση, για να διαπεράσει το Σώμα και τον γύρω Κόσμο του και να εξαφανίσει κάθε δυσαρμονική κατάσταση που αφορά στο παρόν και στο παρελθόν.
Η Ακτίνα του Φωτός, η οποία εκπορεύεται από την καρδιά της Εγώ Ειμί και αγκυροβολεί μέσα στην Καρδιά του Υλικού Σώματος είναι το «Σχοινίον του Αργυρίου», η Ζωή, το Φως, η Ουσία, η Ενέργεια, η Διάνοια και η Δράση, τις οποίες το Φυσικό Σώμα ζει και είναι ικανό να λειτουργεί.
Όταν η προσοχή συγκεντρώνεται στην Εγώ Ειμί, αυτή η Ακτίνα του Φωτός και της Ενέργειας αρχίζει να αποκτά ένταση και να διαστέλλεται στο χώρο, έως ότου το Σημείο του Φωτός μέσα σε κάθε κύτταρο του Υλικού Σώματος να ανταποκρίνεται σε αυτήν.
Με αυτή την ενέργεια αρχίζει η διαδικασία της απόρριψης των χαμηλών ιδιοτήτων του Υλικού Σώματος και, όπως αρχίζει να δραστηριοποιείται η κατάσταση αυτή, η Ακτινοβολία σχηματίζει έναν Κύλινδρο Φωτός γύρω από το Υλικό Σώμα.
Δημιουργείται ένα «Αόρατο Τείχος Φωτός» που αγκαλιάζει τον άνθρωπο, και καμιά ανθρώπινη σκέψη, συναίσθημα ή πρόθεση δεν μπορεί να το διαπεράσει ή να το ενοχλήσει με κάθε τρόπο.
Το Λευκό Φως σχηματίζει ένα «Τείχος Προστασίας» γύρω από το Φυσικό, Συναισθηματικό και κατώτερο Νοητικό Σώμα και δρα σαν μόνωση σε όλες τις δυσαρμονικές και καταστρεπτικές καταστάσεις του εξωτερικού κόσμου.
Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες βοήθειες που δέχεται ο άνθρωπος από την Εγώ Ειμί, και που την έχει ιδιαίτερη ανάγκη σήμερα.
Όταν κάποιος καλεί την Εγώ Ειμί σε Δράση στο Υλικό Σώμα, αυτό γίνεται τόσο αήττητο, τόσο αδιαπέραστο, που ούτε σφαίρα δεν μπορεί να το επηρεάσει
Με τις τρεις μορφές στην εικόνα, με τις οποίες είμαστε τώρα χωρισμένοι εξαιτίας της περιορισμένης μας αντίληψης, κάποια στιγμή θα γίνουμε ένα.


7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα