Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Όλες οι φορές που σκέφτηκα να αφήσω τα πάντα πίσω μου

Μερικές φορές το να αφήσουμε τα πάντα πίσω μας δεν είναι μια πράξη δειλίας αλλά το εντελώς αντίθετο. Όταν τα πράγματα που μας περιβάλλουν γίνονται εχθρικά, είναι καιρός να κάνουμε μια αλλαγή προς το καλύτερο.



Το να αφήσετε τα πάντα πίσω σας δεν σημαίνει να δώσετε τέλος σε ό,τι έχετε τώρα. Απέχοντας πολύ από το να δίνετε σε αυτή τη φράση μια αρνητική ή μοιρολατρική χροιά, μερικές φορές απλώς τη λέτε με έναν αναστεναγμό, σαν να λαχταράτε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο.
Το να αφήσετε τα πάντα πίσω σας είναι μερικές φορές το ίδιο με το να «ξεκινήσετε από την αρχή». Από μόνη της η συγκεκριμένη φράση μπορεί να υποδηλώνει πολλές ενδιαφέρουσες διαστάσεις.
Μια «επανεκκίνηση» σημαίνει ότι ξεκινάτε από την αρχή, ότι διατηρείτε την ουσία σας αλλά επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει ένα βήμα προς το άγνωστο. Πρόκειται για μια πράξη θάρρους και μπορεί ακόμα και να αποτελεί μια προσωπική αναγκαιότητα.
Φυσικά δεν θα πρέπει να θεωρείτε μια φιλονικία ή μια στιγμή αδυναμίας ως ένδειξη ότι πρέπει να «εγκαταλείψετε τα πάντα». Κάτι τέτοιο είναι λάθος.
Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε έναν οδηγό για αυτές τις σημαντικές στιγμές. Κατά τις στιγμές της προσωπικής κρίσης, μια αλλαγή μπορεί να αποτελεί την καλύτερη λύση για να αντιμετωπίσετε μια βαθιά και ανεπανόρθωτη δυστυχία.
Ο μοναδικός σας σκοπός πρέπει να είναι πάντοτε ο ίδιος: να βελτιώσετε τον εαυτό σας ως ανθρώπινο ον, να φροντίσετε τα συναισθήματά σας, να αισθάνεστε άνετα με αυτό που είστε και να διατηρήσετε την ευημερία σας.
Θα σας παρουσιάσουμε μερικά σημεία-κλειδιά που πρέπει να θυμάστε.
Όταν το να αφήσετε τα πάντα πίσω σας αποτελεί τη μοναδική επιλογή
Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεστε σαν ακυβέρνητη βάρκα. Είναι σαν το ρεύμα της ζωής να σας παρασύρει προς τα πίσω και να έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο.


  • Έχετε μια δουλειά που παραβιάζει τα ατομικά σας δικαιώματα.
  • Ζείτε μέσα σε μια οδυνηρή ή τοξική σχέση, στην οποία καταλήγετε να χάσετε την αυτοεκτίμησή σας.
  • Είστε μέλος μιας οικογένειας που δεν σας σέβεται ούτε σας εκτιμά.
Όλα τα παραπάνω παραδείγματα περιγράφουν τέλεια εκείνες τις περίπλοκες στιγμές που σημαδεύονται από ματαίωση και αποθάρρυνση.
Όταν η άμεση κατάσταση που βιώνετε γίνεται εμπόδιο, είναι απαραίτητο να αντιδράσετε. Πρέπει να πείτε «όχι» στην καθημερινή απάρνηση του εαυτού σας, στη θυσία της αξιοπρέπειάς σας μέχρι το σημείο που δεν σας μένει τίποτα.
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό. Το να αφήσετε τα πάντα πίσω σας αποτελεί τη μοναδική επιλογή.

Πώς να αποφασίσετε αν πρέπει ή όχι να κάνετε αυτό το βήμα
Όπως επισημάνθηκε στην αρχή, μη χρησιμοποιείτε μια δύσκολη στιγμή ως δικαιολογία για να αντιδράσετε με τρόπο που έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Όλοι έχουν διαφορές με τους γύρω τους. Παρομοίως, θα περάσετε ορισμένες στιγμές που θα είναι πιο περίπλοκες από άλλες, με τριβές στη δουλειά και με τις κλασικές διακυμάνσεις με τον/τη σύντροφό σας.
Οι περίπλοκες στιγμές μπορούν μερικές φορές να είναι προσωπικές δυσκολίες που πρέπει να μάθετε να ξεπερνάτε.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν πρέπει να συνεχίσετε να αγωνίζεστε ή να αρχίσετε να αφήνετε κάποια πράγματα πίσω σας.
  • Εμβαθύνετε στις ρίζες σας, στην ουσία σας. Παρά την περιπλοκότητα της ζωής σας αυτή τη στιγμή, η εσωτερική φωνή σας είναι εκείνη που θα σας πει αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε να αγωνίζεστε ή όχι.
  • Αν βρίσκεστε σε σχέση, θα πρέπει να αναλύσετε πολλές διαφορετικές πτυχές. Δείτε αν το άλλο άτομο έχει επενδύσει τις ίδιες προσπάθειες, τα ίδια όνειρα και συναισθήματα που έχετε επενδύσει εσείς.
  • Εξετάστε την ισορροπία της σχέσης σας. Αν βρίσκεστε πάντα στην ίδια πλευρά της διαφωνίας, είστε πάντα εκείνοι που υποχωρείτε μπροστά στα δάκρυα ή στις επιθέσεις, τότε δεν σας μένει άλλη επιλογή.
Αν δεν υπάρχει σεβασμός, τότε η αγάπη σας δεν είναι ειλικρινής. Αν η αγάπη σας δεν είναι ειλικρινής, είναι καιρός να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αφήστε τα όλα πίσω σας: μια πράξη θάρρους
Αν κάποιος δεν σας αγαπάει, μην ικετεύετε για την αγάπη του. Όταν διαπιστώσετε ότι ο δεσμός που έχετε δημιουργήσει με την οικογένειά σας βασίζεται στο συναισθηματικό εκβιασμό, πάρτε απόσταση από αυτή.
Αν διαπιστώσετε ότι η δουλειά σας επηρεάζει την υγεία σας, είναι καιρός να δράσετε.
Ωστόσο υπάρχουν φορές που όλες αυτές οι διαστάσεις μπορεί να αλληλοπλέκονται.
Μια κακή δουλειά, μια δύσκολη προσωπική σχέση ή η έλλειψη υποστήριξης από τους γύρω σας μπορεί να σας αναγκάσουν να κάνετε μια «επανεκκίνηση». Η πράξη αυτή δείχνει το θάρρος που σας χαρακτηρίζει.
Μην ξεχνάτε: εσείς είστε ο πυλώνας της ζωής σας. Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποτύχει, τα πάντα θα καταρρεύσουν. Επομένως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το εξής:
Τα κλειδιά της αλλαγής
  • Ενημερώστε τους γύρω σας σχετικά με την κατάστασή σας. Να είστε διεκδικητικοί και να μιλήσετε ανοιχτά για τις ανάγκες σας, για το πώς αισθάνεστε και για το τι περνάτε.
  • Αν δεν δείτε κάποια αλλαγή, αν η κατάσταση παραμένει η ίδια παρά το γεγονός ότι ξεκαθαρίσατε τα συναισθήματά σας, τότε είναι ώρα να προχωρήσετε μπροστά.
  • Κλάψτε αν το χρειάζεστε και ανακουφιστείτε από το συναισθηματικό φορτίο σας, όμως προσπαθήστε επίσης να οραματιστείτε κάτι καινούργιο. Φανταστείτε πώς θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας μέσα στους επόμενους μήνες. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ευτυχισμένο, ήρεμο και ισορροπημένο.
  • Αυτό σας αξίζει: ηρεμία. Δώστε τέλος στις καταιγίδες σας. Για να το καταφέρετε, δεν έχετε άλλη επιλογή: αφήστε τα πάντα πίσω σας και δημιουργήστε ένα νέο ορίζοντα για τη ζωή σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε ρεαλιστές. Έχετε υπόψη σας ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, όμως αυτό που θα ανακαλύψετε αξίζει τον κόπο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα