Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Όλος ο κόσμος «στα χέρια σου»



Το μεγαλύτερο αγαθό στον κόσμο είναι η Ελευθερία. Ελεύθερους μας έφτιαξε ο Θεός χαρίζοντάς μας την ελεύθερη βούληση, προσφέροντάς μας έτσι το μοναδικό Θείο Δώρο της απόλυτης ελευθερίας.
Πόσο όμως καταλάβαμε όλοι εμείς την πραγματική έννοια αλλά και την αξία αυτού του δώρου;


Αυτή την ελευθερία πάσχιζε και πασχίζει η ανθρωπότητα από την αρχή της εμφάνισής μας στον πλανήτη να αποκτήσει. Στο όνομα της ελευθερίας ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι έγιναν και γίνονται αιματηροί πόλεμοι, γενοκτονίες, δικτατορίες, επαναστάσεις, οικογενειακά δράματα, διαζύγια, χωρισμοί, δολοφονίες και όλα αυτά έδειξαν πως το μόνο που δεν έχει καταλάβει η ανθρωπότητα είναι η πραγματική σημασία αυτού του Θείου αγαθού.
Ελευθερία στην πραγματικότητα θα πει να είσαι απαλλαγμένος από εξαρτήσεις πάσης φύσεως και να μπορείς να αποφασίζεις για τον τρόπο που θα ζήσεις χωρίς προσκολλήσεις, όχι μόνο σε υλικά αγαθά και απολαύσεις αλλά και σε κάθε μορφή ηθικών ή συναισθηματικών εξαναγκασμών. Ο χειρότερος εξαναγκασμός σε έναν άνθρωπο είναι αυτός των υποσυνείδητων καταγραφών και του εγώ. Να ζεις δηλαδή με την ψευδαίσθηση της ατομικότητάς σου και τον διαρκή φόβο ότι κινδυνεύεις να χάσεις κάτι από αυτήν. Να μην εκτιμάς το μεγαλείο της αυθεντικής προσωπικότητάς σου και να βασίζεσαι από ανασφάλεια στις γνώμες των άλλων και στα υλικά σου αποκτήματα για να επιβεβαιώσεις την μοναδική αδιαμφισβήτητη αξία σου.
Ελευθερία είναι να μπορείς να απολαμβάνεις την ζωή και όλα τα υλικά και πνευματικά αγαθά της με απόλυτη φυσικότητα και όλη την αυθεντικότητα με την οποία δημιουργήθηκες. Να μπορείς να εκτιμάς την ομορφιά σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε πλάσμα και κάθε πράγμα αυτού του κόσμου, ευγνωμονώντας κάθε στιγμή για αυτή σου την δυνατότητα και να προσφέρεις με αυτόν τον τρόπο απέραντη αγάπη προς όλους και προς όλα γύρω σου και μέσα σου χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση και ανταλλάγματα, απλά γιατί έτσι είσαι πλασμένος και αυτή είναι η φυσική σου κατάσταση και ο αληθινός σου προορισμός.
Ελευθερία είναι να κατανοείς, να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και κάθε άνθρωπο για αυτό ακριβώς που είναι και να αγκαλιάζεις με αγάπη τον εαυτό σου και τους άλλους αναγνωρίζοντας μέσα στον καθένα το θετικό και το αρνητικό του στοιχείο συνειδητοποιώντας ότι αυτά τα δύο αντίθετα συνθέτουν το μεγαλείο της ολοκληρωμένης προσωπικότητάς του.
Ελευθερία είναι να συνειδητοποιείς ότι είσαι σε θέση να εκφράζεσαι μέσα από την αγάπη και να νιώθεις όλον τον κόσμο εαυτό σου. Να αντιλαμβάνεσαι την ενότητα των πάντων και να μπορείς να βλέπεις την πραγματική εικόνα γύρω σου, που μέσα στα πάντα είναι ο Θεός. Να αγαπάς, να εκτιμάς, να φέρεσαι στον εαυτό σου βιώνοντας την Θεότητα μέσα σου και να συμπεριφέρεσαι σε κάθε πλάσμα βλέποντας τον εαυτό σου μέσα σε αυτό.
Τότε αυτοί οι δρόμο ελευθερίας θα σου δώσουν ειρήνη στην καρδιά σου και σταδιακά θα φτάσεις το «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Εκείνου» από Εκείνον και θα αρχίσεις να βιώνεις τον παράδεισο και θα έχεις αποκτήσει όλες τις ευλογίες του Θεού επί της γης και όλος ο κόσμος θα είναι δικός σου.

Τάσος Παπαμιχαλόπουλος 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα