Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σίγουρα ρόδινο

235
Ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι, η Ελλάδα θα υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς αυτή τη φορά να χρηματοδοτηθεί – κάτι που φυσικά είναι απίθανο, κρίνοντας αφενός μεν από τις λήξεις των δανείων της (γράφημα, έως το 2030 απαιτούνται σχεδόν 300 δις € για την εξυπηρέτηση των χρεών μας), αφετέρου από τα επιτόκια ενός ενδεχόμενου δανεισμού της από τις αγορές, τα οποία είναι απαγορευτικά. Τα ΜΜΕ έχουν δίκιο μόνο όσον αφορά το ότι, δεν θα μας δίνουν καινούργια χρήματα – με την έννοια πως αυτά που θα παίρνουμε θα ανακυκλώνουν τα παλαιά, ενώ ήδη δεν μας επιτρέπουν να δημιουργούμε νέα χρέη.
232
.
Επομένως εφόσον εγκριθεί στην Ελλάδα ένα τέταρτο μνημόνιο μετά τη λήξη του τρίτου στα μέσα του 2018, τότε θα συνοδεύεται απαραίτητα από την παροχή «δανείων προς ανακύκλωση» – εκτός εάν δρομολογηθεί η ελεγχόμενη χρεοκοπία της από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, το οποίο φαίνεται πως έχει ήδη έτοιμο ένα πτωχευτικό νόμο για τα κράτη της Ευρωζώνης με ένα παράλληλο νόμισμα κοκ.
Περαιτέρω, εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι ρόδινο – αφού αποκλείουμε να διακινδυνεύσουν οι Γερμανοί τις επενδύσεις, καθώς επίσης τις επιχειρήσεις τους στη χώρα. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που έδωσαν για την εξαγορά του ΟΤΕ, των 14 αεροδρομίων (τα οποία χρηματοδότησαν με δάνειο από την Alpha Bank που εμείς διασώσαμε, με δικά μας χρήματα) κοκ. – ούτε να θέσουν σε κίνδυνο εταιρείες τους σαν τη Lidl, την Praktiker κλπ. Αντίθετα θα εξαγοράσουν πολλές άλλες, ειδικά τις κοινωφελείς όπως τη ΔΕΗ – ενώ θα επεκταθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Οι Γερμανοί δεν θα διακινδυνεύσουν ούτε τις επενδύσεις που διενεργήθηκαν με επιδοτήσεις της ΕΕ, όπως τις εθνικές οδούς που συνεχίζουν να κατασκευάζονται και να εγκαινιάζονται, τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κοκ. – αφού γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ωφέλιμες θα είναι για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας (ΤΟΥΣ).
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι, με τα περίπου 90 δις € που εγγυώνται οι ίδιοι για τα πακέτα χρηματοδότησης ύψους 300 δις € που δόθηκαν στην Ελλάδα, ελέγχουν ένα από τα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη, εξαγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων του, τεκμηριώνει πως το εγχείρημα τους ήταν φθηνό, έξυπνό και εξαιρετικά κερδοφόρο – κάτι που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα κράτη-δανειστές μας, τα οποία ουσιαστικά δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.
Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το έξυπνο εγχείρημα (business) των Γερμανών φίλων μας, το εξής παράδειγμα: Για να εξαγοράσει κανείς μια χώρα αξίας πολλών τρις €, συγκεντρώνει μία ομάδα δανειστών, οι οποίοι τη χρηματοδοτούν με 300 δις € που δεν δίνουν από την τσέπη τους, αλλά μόνο εγγυώνται. Ο ίδιος εγγυάται για τα 90 δις €, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εξόφλησης τους κάποια στιγμή στο μέλλον – με την επιβολή μέτρων λιτότητας, καθώς επίσης με το ξεπούλημα των περιουσιακών της στοιχείων κυρίως στον ίδιο, σε εξευτελιστικές τιμές.
Στο τέλος τα δάνεια των 90 δις € (των 300 δις € επίσης) εξοφλούνται – οπότε δεν χάνει την εγγύηση του, ενώ έχει ταυτόχρονα την ιδιοκτησία της χώρας, καθώς επίσης των κατοίκων της. Εάν κάτι δεν πάει καλά, τότε χάνει μόνο ένα μέρος των 90 δις € – έχοντας μοιραστεί το ρίσκο των 300 δις € με τους άλλους.
Όσον αφορά τώρα τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας με ένα 4ο, 5ο κοκ. μνημόνιο, δεν χρειάζονται ουσιαστικά καθόλου νέα χρήματα – αφού ανακυκλώνονται τα παλαιά, εφόσον η χώρα υποχρεώνεται σε πρωτογενή πλεονάσματα, οπότε στην κάλυψη των δαπανών της από την ίδια, συν τους τόκους των δανείων της. Με απλά λόγια, τα νέα δάνεια οδηγούνται πίσω σε αυτούς που έδωσαν τα παλαιότερα – ενώ οι δανειστές αυτοί εισπράττουν ταυτόχρονα τόκους.
Το μέλλον της Ελλάδας λοιπόν, υπό τη γερμανική κατοχή, θα είναι ασφαλώς ρόδινο – όχι όμως το μέλλον των ιθαγενών (άρθρο), οι οποίοι απλά θα μετατραπούν σε σκλάβους χρέους, καθώς επίσης σε χαμηλόμισθούς εργαζόμενους στην υπηρεσία των νέων ιδιοκτητών της χώρας τους. Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, θα αρχίσει να αναπτύσσεται και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς, από εκείνη τη στιγμή και μετά που η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων δεν θα μπορεί να απειληθεί – που θα είναι δηλαδή τετελεσμένο γεγονός.
Αρκετοί Έλληνες δε θα συμπεριφερθούν όπως την εποχή της τουρκοκρατίας – κάτι που ήδη φαίνεται σήμερα, όπου επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών, τα κεφάλια είναι σκυφτά, ενώ οι περισσότεροι μαθαίνουν τα παιδιά τους γερμανικά.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα