Κυριακή 30 Απριλίου 2017

«Η πραγματικότητα που αξίζει..»

change-your-life

‘Αν η πραγματικότητα που ζεις δεν σε εκφράζει.. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας.. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι να βιώνεις σταδιακά αυτό που επιθυμείς! Επίσης, όταν βιώνεις αυτό που επιθυμείς τότε η Κάθε μέρα που ξεκινά, είναι και μια μέρα διαφορετική, Μοναδική, άξια Έμπνευσης και Δημιουργίας!

Πολλές φορές βιώνουμε την αίσθηση ότι δεν μας «γεμίζει» αυτό που ζούμε στην καθημερινότητα μας, μια κενότητα. Δυστυχώς δεν δίνουμε την κατάλληλη σημασία στην αρνητικότητα που μας αφήνει αυτή η αίσθηση, ίσως διότι θεωρούμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, αγνοούμε δηλαδή την άλλη πτυχή πως όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα στη ζωή μας, αν το θελήσουμε και αν προσπαθήσουμε γι’ αυτό! Δεν είναι βέβαια ελάχιστος και ο παράγοντας  της συλλογικής αίσθησης, δηλαδή αυτό που βιώνουμε σαν κοινωνικό σύνολο, την δύσκολη οικονομική και κοινωνικοπολιτική κατάσταση. 

Αλλά επιμένω πως υπάρχει και η άλλη πτυχή, η θετική πλευρά, την οποία αν αγνοήσουμε θα είναι σαν να αφήνουμε στην αφάνεια το ψυχολογικό μας κεφάλαιο, την θετική πτυχή των καταστάσεων και των πραγμάτων, την σοφία της ζωής.

Τι είναι αυτό που έχουμε και διαθέτουμε για την αλλαγή αυτή στο Τώρα?!
Μα τι άλλο, τον εαυτός μας! Είναι ότι έχουμε, ότι μπορούμε να χειριστούμε κατάλληλα για να ερμηνεύει σοφά τα γεγονότα και να πράττει με τρόπο που μπορεί να αποδώσει θετικά. Αν θελήσουμε να το εμβαθύνουμε λίγο πιο πολύ, θα δούμε πως, εμείς δίνουμε το νόημα σε ότι συμβαίνει, η άποψη μας γι αυτό είναι αυτό που εκφράζουμε ως το γεγονός που συνέβη και εμείς είμαστε που αλληλεπιδρούμε με τα γεγονότα.

Άρα, ας αναλογιστούμε, τελικά, πως ερμηνεύουμε αυτό που συμβαίνει? Τι νόημα δίνουμε στις καταστάσεις και τα πράγματα που μας αφορούν? Τι επηρεάζει τα παραπάνω? Και αν δίνω στο καθετί μια αρνητική διάσταση, τι με επηρεάζει μέσα μου και με κάνει να το βιώνω κατ΄αυτόν τον τρόπο? Από την άλλη, κάνουμε το ίδιο ακριβώς για τα Θετικά. 

Μέσα από μια τέτοια διαδικασία, ξεκινάμε σταδιακά να γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Τις αρνητικές πτυχές τις αναγνωρίζουμε και τις διαχειριζόμαστε, και τις θετικές, τις φωτίζουμε περισσότερο, τις αναδεικνύουμε και τις προσθέτουμε στη φαρέτρα μας για τις μάχες της ζωής.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα