Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! – ΑΛΗΘΩΣ !!!! – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ – ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ – Τώρα το λέει και κάποιος «ΟΣΣΟ» 

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕ – ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΡΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ – ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ
Τα πάντα είναι δυνατά για τον Θεό και τους μεγάλους πιστούς Του. Στην ανάσταση του Ιησού έχουμε τη διαβεβαίωση του Δημιουργού μας ότι οι πιστοί που συνειδητοποίησαν τον Θεό, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να βρουν όχι μόνο την αθανασία της ψυχής αλλά και του σώματος.
Ολόκληρο το δράμα της ζωής του Ιησού ήταν μια μαρτυρία της κυριαρχίας του πνεύματος του ανθρώπου πάνω στην ύλη. Ενσαρκώθηκε πρόθυμα σε ανθρώπινη μορφή, συμμετέχοντας στους σύμφυτους περιορισμούς της, για να δείξει στις δεμένες με την ύλη ψυχές τον τρόπο να υπερνικούν κάθε μορφή αυταπάτης που επιβλήθηκε σ’ αυτές από τη δύναμη του Συμπαντικού Σατανά που είναι κυρίαρχη στους συνηθισμένους ανθρώπους. Η ανάσταση του Ιησού επέδειξε την αποκορύφωση αυτής της νίκης: «Ο τελευταίος εχθρός που θα καταστραφεί είναι ο θάνατος» (Προς Κορινθίους Α’ ΙΕ:26.)
Αν και η αποκατάσταση της ζωής σ’ ένα νεκρό σώμα, όπως έκανε ο Ιησούς στον Λάζαρο, είναι πράγματι μια μορφή ανάστασης, αυτό που απέδειξε ο Ιησούς μετά τη σταύρωσή του ήταν κάτι πολύ ανώτερο. Ήταν η ανάσταση της ψυχής σε ενότητα με το Πνεύμα – η ανάβαση της ψυχής από τον απατηλό εγκλεισμό στη σωματική συνειδητότητα στην έμφυτη αθανασία της και την αιώνια ελευθερία της. Ο Λάζαρος και οι άλλοι των οποίων τα σώματα ανέστησε από τους νεκρούς ο Ιησούς κέρδισαν μια καινούργια ζωή, μια νέα ευκαιρία για πνευματική εξέλιξη. Η ανάσταση του Ιησού ήταν η συγχώνευσή του με τον υπερβατικό Πατέρα, το Απόλυτο Πνεύμα.
Όταν ο συνηθισμένος άνθρωπος πεθαίνει, η ζωή του και η συνειδητότητά του αποσύρονται από την υλική σπονδυλική στήλη και βγαίνουν από το υλικό σώμα μέσω του προμήκους μυελού – παραμένοντας σ’ ένα αστρικό σώμα στον αστρικό κόσμο μέχρι το κάρμα του να αποφανθεί αν θα αναβαθμιστεί στον ανώτερο αιτιατό κόσμο ή θα μετενσαρκωθεί στο υλικό πεδίο. Ο ενωμένος με τον Θεό όμως περνά την ψυχή του μέσα από τέσσερις σήραγγες και επτά μυστικές παρεμποδιστικές πύλες ή αλλιώς κέντρα, ανεβαίνοντας στην ελευθερία πέρα από τον εγκλωβισμό της ψυχής του στα τρία σώματα (αυτός είναι ΟΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ).

Έτσι λοιπόν, ανάσταση δεν σημαίνει ανάσταση του σώματος μόνο, αλλά ανάβαση της ψυχής απ’ όλους τους τρεις σωματικούς εγκλεισμούς της για να ζήσει αθάνατα σε ενότητα με το Πνεύμα το οποίο είναι εκδηλωμένο ως όλο το σύμπαν. Όταν μετά τον θάνατό του ο Ιησούς εξουδετέρωσε τα τρία σώματά του και έκαψε όλους τους καρμικούς σπόρους που είχαν προέλθει από τις συναφείς με την αιτία και το αποτέλεσμα πράξεις του κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσής του, ανήλθε από τα τρία σώματα απευθείας στην αγκαλιά του Θεού. ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΟΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Απ’ όλα τα θαύματα που έκανε ο Ιησούς, κανένα δεν ήταν ισοδύναμο μ’ εκείνο το μεγαλειώδες θαύμα της πνευματικής νίκης της θεϊκής αγάπης ενάντια στη φαυλότητα: «Πατέρα, συγχώρεσέ τους, διότι δεν ξέρουν τι κάνουν». Αυτά τα λόγια έχουν δημιουργήσει στις καρδιές των ανθρώπων ένα αιώνιο μνημείο της αγάπης του Χριστού.
Ο Ιησούς δεν ήταν δυνατόν να μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει θεϊκή δύναμη ή οποιοδήποτε άλλο μέσο εκτός από την αγάπη για να νικήσει το μίσος των αχρείων αδελφών του. Ο Ιησούς ήταν ικανός να ασκήσει συνειδητά την εξουσία του σε όλη τη δημιουργία και θα μπορούσε εύκολα να συντρίψει τους εχθρούς του. Η επιδίωξη του Σατανά κατά τη σταύρωση του Ιησού ήταν να λειτουργήσει αυτή ως ένας τελικός πειρασμός κατά τον οποίο αυτός να χρησιμοποιούσε τη θαυματουργή δύναμή του σώζοντας έτσι το εγκόσμιο σώμα του. Ο πάντα αχρείος Σατανάς πρόσμενε ότι το πνεύμα του Ιησού θα λύγιζε υπό το βάρος της δοκιμασίας του σταυρού, υποκύπτοντας στην εσωτερική αδυναμία του φόβου ή της εκδικητικότητας που θα τον έκανε να απαρνηθεί τη θεϊκή συνειδητότητά του κι έτσι να περιέλθει κάτω από την κυριαρχία της αυταπάτης. Ο Ιησούς όμως νίκησε τον Σατανά με τις ανώτερες δυνάμεις του ενωμένου με τον Θεό πνεύματός του. Νίκησε με ιερότητα και έτσι εξοστράκισε για πάντα τη σατανική αυταπάτη από την ψυχή του.
Αν και ο Σατανάς πέτυχε να σταυρωθεί ο Ιησούς, η Σατανική Δύναμη δεν κατάφερε να νικήσει με κανέναν τρόπο. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του πιο αγαπητού πράγματος στη ζωή, του ανθρώπινου σώματος, με τους πόνους του βασανισμού και του επικείμενου θανάτου, ο Ιησούς δεν κλονίστηκε, φανερώνοντας τη θεϊκή φύση του. Άσχετα με τα βάσανα της σάρκας και της σφοδρότητας της ταπείνωσης, του χλευασμού και του μίσους, δεν υπέκυψε στις παρακινήσεις της ανθρώπινης φύσης. Υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της σάρκας, εκδήλωσε τη δύναμη του απεριόριστου πνεύματός του και της εικόνας του Θεού μέσα του.
Υπάρχουν άνθρωποι που μαρτύρησαν πρόθυμα, και ακόμα και χαμογελώντας, υπέστησαν τα βασανιστήρια του θανάτου. Πολύ λίγοι όμως ήταν τόσο εξελιγμένοι πνευματικά ώστε να είχαν θαυματουργικές δυνάμεις και εντούτοις να μην τις χρησιμοποίησαν για να φέρουν τους κακοποιούς στα λογικά τους. Ο Ιησούς ποτέ δεν έδειξε κανένα σημάδι των δυνάμεών του, ούτε έκανε κάποιο θαύμα ώστε να αποτρέψει τους εχθρούς του από το να τον σταυρώσουν. Παρέδωσε το σώμα του αλλά ποτέ το πνεύμα του.
Το πνεύμα του Ουράνιου Πατέρα που συγχωρεί, που τόσο τέλεια επιδείχτηκε από τον Ιησού, εκδηλώνεται σε όλους όσους έχουν φτάσει την κατά Χριστόν Συνειδητότητα που ο ίδιος είχε. Σποραδικά, σε σπάνιες περιπτώσεις, βρίσκουμε εκφράσεις αυτού του πνεύματος σε μεγάλους πιστούς του Θεού.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα