Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Γιατί οι Έλληνες βλέπουν Survivor



Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Όλοι λένε πλέον ότι το Survivor είναι κοινωνικό φαινόμενο, αφού το παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες και συζητάνε για αυτό παντού. Ποιος είναι όμως ο λόγος της επιτυχίας του;


Στο Survivor, οι παίκτες αγωνίζονται και νικάει η ομάδα που παίζει καλύτερα. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
Αντίθετα, στον επαγγελματικό αθλητισμό και την πολιτική νικάνε οι ομάδες ή τα κόμματα που παίζουν βρώμικα. Στοίχημα, μίζες, διασυνδέσεις.
Στο Survivor, όλοι οι παίκτες έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλήσουν, να εκφραστούν, να πουν αυτά που σκέφτονται. ΙΣΗΓΟΡΙΑ
Αντίθετα, στην πολιτική άλλες απόψεις προβάλονται καθημερινά και άλλες θάβονται. Πολιτική διαφήμιση, μέσα μαζικής αποβλάκωσης
Στο Survivor, όλοι οι παίκτες έχουν δικαίωμα σε μία ψήφο και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γίνεται σεβαστό. ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ
Αντίθετα, στην πολιτική το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανατράπηκε και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τα κόμματα εκλέγονται με άλλο πρόγραμμα και άλλο εφαρμόζουν στην πορεία.
Στο Survivor, όλοι οι παίκτες υπακούν στους ίδιους κανόνες είτε στο τι θα φάνε είτε στο πως θα παραμείνουν ή θα φύγουν από το παιχνίδι. ΙΣΟΝΟΜΙΑ
Στην κοινωνία άλλοι κανόνες ισχύουν για την Siemens και τις Τράπεζες, άλλοι κανόνες για την κυρα-Μαρία που χρωστάει πέντε δίφραγκα στην Εφορία.


Στο Survivor, οι κρίνοντες κρίνονται, αφού το κοινό επιλέγει τελικά ποιος θα παραμείνει στο παιχνίδι. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στην ελληνική δικαιοσύνη οι Δικαστές είναι ισόβιοι, κρίνονται μόνο από άλλους συναδέλφους τους και πέρα από κάποια βαριά εγκλήματα, δεν υπάρχουν ορκωτά δικαστήρια με συμμετοχή πολιτών.
Το συμπέρασμά μου, πιτσιρίκο, είναι πως το Survivor αρέσει γιατί θυμίζει στους Έλληνες κάτι από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την οποία στην καθημερινότητά μας έχουμε απωλέσει.

Carpe diem,
Postman

(Αγαπητέ φίλε, αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στα social media, το Survivor αρέσει στους Έλληνες επειδή προσφέρεται για κουτσομπολιό και χαβαλέ. Ο ένας παίκτης είναι διπρόσωπος, ο άλλος είναι ρουφιάνος, ο άλλος για τα μπάζα, οπότε οι περισσότεροι Έλληνες βλέπουν τους εαυτούς τους στο παιχνίδι. Βλέπουν τους εαυτούς τους και τους κράζουν. Και ξεχνούν πως οι παίκτες έχουν πάει σε ένα νησί για να βγάλουν χρήματα. Οπότε, θα τα κάνουν όλα για να το πετύχουν. Όπως κάνουν και οι ίδιοι. Υποθέτω πως η επιτυχία του Survivor -εκτός του ότι δεν υπάρχουν και πολλά προγράμματα στην τηλεόραση- έχει να κάνει με το ότι τα χρήματα δεν φαίνονται πουθενά. Το χρήμα είναι ο στόχος αλλά είναι αόρατο. Το Survivor θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν δεν υπήρχαν κάμερες. Αλλά τότε δεν θα αφορούσε κανέναν. Μεγάλη κατάρα η τηλεόραση. Εχθρός του λαού. Και θυμάμαι που ο ΣΚΑΪ είχε ξεκινήσει για να γίνει το ελληνικό BBC. Και έγινε trash tv. Τέλειο. Να είστε καλά.)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα