Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

5 αντικείμενα που καταστρέφουν τη θετική ενέργεια στο υπνοδωμάτιο (και πώς να τη φτιάξεις)

Μερικές φορές οι κανόνες της διακόσμησης είναι απλοί. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους κανόνες της ενέργειας σε έναν χώρο. Η Kelsey Patel, θεραπεύτρια reiki, εξηγεί πώς μερικά αντικείμενα μπορούν να καταστρέψουν τη θετική ενέργεια στο υπνοδωμάτιο και προτείνει τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε έναν γαλήνιο χώρο που σε ξεκουράζει.
Τα ανοιχτόχρωμα σεντόνιαΈνας από τους πιο εύκολους τρόπους για να μετατρέψεις έναν χαοτικό χώρο σε ένα γαλήνιο μέρος είναι να αλλάξεις τα κλινοσκεπάσματα. Απόφυγε τα φωτεινά χρώματα και τα έντονα μοτίβα, αφού μπορεί να παίζουν ρόλο στον τρόπο που ξυπνάς το πρωί. Προτίμησε πιο ουδέτερα χρώματα που σε ηρεμούν και συμβάλλουν στο να ξυπνήσεις πιο ήρεμη.
Τα ανοιχτά ράφια«Αν ξυπνήσεις και δεις ακαταστασία, όλο αυτό μπορεί υποσυνείδητα να προκαλέσει χάος και στο μυαλό σου» λέει η Kelsey Patel, θεραπεύτρια reiki. Το παραπάνω, ωστόσο, το επιβεβαιώνει και η επιστήμη, καθώς έρευνα του UCLA διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ζουν σε ένα ακατάστατο περιβάλλον είναι πιθανό να έχουν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης που σχετίζονται με το άγχος. «Όταν η ντουλάπα σου είναι πιο οργανωμένη και μπορείς να διακρίνεις εύκολα τι έχει μέσα, το μυαλό σου αισθάνεται πιο ήρεμα» λέει η Patel τονίζοντας ότι είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Οι έντονες μυρωδιέςΠαραδόξως, η Patel τονίζει ότι τα φρέσκα λουλούδια δεν θα πρέπει να έχουν θέση στην κρεβατοκάμαρα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ευχάριστα στην ιδέα να έχουν λουλούδια ή φυτά στην κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, έμαθα από το feng shui ότι στην πραγματικότητα δεν συνιστάται, διότι αφαιρούν το οξυγόνο που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του ύπνου».
Η ίδια προτείνει ένα κερί με διακριτική μυρωδιά ή αιθέρια έλαια, συμπληρώνοντας όμως ότι η επιλογή των αρωμάτων είναι τελείως προσωπική. Αγαπώ τη λεβάντα, τη μέντα, το σανταλόξυλο καιτο ylang-ylang. «Αν προσπαθείς να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα θα πρέπει να αποφύγεις τα αρώματα εσπεριδοειδών. Δεν συστήνω το πορτοκάλι, το λεμόνι, ή το γκρέιπφρουτ πριν από τον ύπνο, επειδή φέρνουν μια αίσθηση ευφορίας και ενέργειας » λέει, συμπληρώνοντας ότι είναι ιδανικά για το πρωί και η θέση τους είναι στην κουζίνα.
Ο δυνατός φωτισμόςΟ φωτισμός μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στη διάθεση. «Το βράδυ, να προτιμάς πάντα απαλό φωτισμό, ώστε να αρχίσουν τα μάτια σου να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν» τονίζει η Patel. Για το υπνοδωμάτιο, προτείνει μάλιστα επιτραπέζιες λάμπες ή απλίκες με απαλό φωτισμό, με ένα dimmer ώστε να μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση ανάλογα με την ώρα της ημέρας.
Οι φωτογραφίεςΈνα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο υπνοδωμάτιό τους είναι η επιλογή φωτογραφιών και έργων τέχνης. «Σύμφωνα με το feng shui, η κρεβατοκάμαρα πρέπει να δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας, ηρεμίας και άνεσης. Έτσι, έμαθα ότι είναι σημαντικό να δημιουργήσεις μία πιο προσωπική νότα στο υπνοδωμάτιο, γι’ αυτό κι έχω μόνο φωτογραφίες με τον σύζυγό μου σε αυτό το δωμάτιο, παρόλο που έχουμε δύο παιδιά. Νιώθουμε ότι είναι ο δικός μας ‘ιερός’ χώρος» εξηγεί η Patel.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα