Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ

0111
Δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής σημαντικών τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και πολύ επιτυχημένος συγγραφέας. 

Του άρεσε να γράφει. Γεννήθηκε για να γράφει ο άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο που σε ηλικία 8 ετών έβγαλε εφημερίδα με τίτλο ΄Ολα για όλους σε 25 αντίτυπα. Αυτό τα λέει όλα.Του άρεσε να γράφει.  

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου το 1934, μεγάλωσε στα Εξάρχεια και στην Κυψέλη. Έβγαλε το Βαρβάκειο ως ο χειρότερος μαθητής της τελευταίας πεντηκονταετίας στα θετικά μαθήματα. Έγινε πλασιέ υφασμάτων και υπάλληλος λογιστηρίου. 

Στράφηκε στην δημοσιογραφία, κρατώντας όλα τα κείμενα και διηγήματα που έγραψε σε ηλικία 17 με 26 ετών στο συρτάρι, μέχρι το 1998, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην  Πάντειο Ανωτάτη Σχολή και στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όλσον. Μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών. 

Ο λόγος για τον Φρέντυ Γερμανό. 


Εργάστηκε ως ρεπόρτερ στην Ελευθερία, ως χρονογράφος στη Mεσημβρινή, στην Απογευματινή  για να κλείσει τον δημοσιογραφικό κύκλο του στην Ελευθεροτυπία  απ’ την οποία παραιτήθηκε  για να αφοσιωθεί στο γράψιμο. 

Tο 1964 βγήκε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Γαλαξίας, με μικρά χιουμοριστικά διηγήματα, τα οποία δεν ήταν ακριβώς χιουμοριστικά, ούτε ακριβώς διηγήματα. 

Ήταν το Mε συγχωρείτε, λάθος, το οποίο έφτασε τα 150.000 αντίτυπα τα επόμενα χρόνια. 

Έγραψε συνολικά 25 βιβλία τα οποία τον περιέλαβαν στη συντροφιά των πιο πολυδιαβασμένων Ελλήνων συγγραφέων του καιρού μας. 

Ο Φρέντυ Γερμανός  πέθανε στα 65 του χρόνια σα σήμερα 21 Μαΐου το 1999.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα