Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - Η ΑΛΟΓΗ ΦΥΣΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ - ΛΟΓΟΣ Γ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ






ΛΟΓΟΣ Γ  ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ 




Δόξα όλων είναι ο Θεός και το θεϊκό και η θεϊκή φύση. Αρχή των όντων είναι ο Θεός, και Νους η σοφία για ν'αναδειχτούν τα πάντα.
Το θεϊκό είναι εξουσία, και φύση κι ενέργεια η ανάγκη, και τέλος η ανανέωση.

Διότι στην άβυσσο (άλογη φύση της ύλης-γη), επικρατούσε άπειρο σκοτάδι, και νερό, και πνεύμα ελαφρύ νοερό που λόγω θείας δύναμης βρισκόταν μέσα στο χάος.

Παρουσιάστηκε τότε Άγιο Φως κι ενώθηκαν πάνω στην άμμο (γη) τα στοιχεία απ'την υγρή ουσία, κι όλοι οι "θεοί" τεμάχισαν τη σπερματοδόχο φύση μοιράζοντας την μεταξύ τους.

σημ: ο πνευματικός λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού που ανακινούσε το δοχείο της Ύλης, δηλαδή την γη, από την κίνηση που της δόθηκε δημιουργήθηκε η τριβή και την διέσπασε.
Δημιουργήθηκε η φωτιά η οποία διέσπασε την ύλη σε αέρα,  σε γη και νερά αναμεμιγμένα.

Κι ενώ όλα βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση απροσδιόριστη κι αδιαμόρφωτη, χωρίστηκαν τα ελαφριά προς τα επάνω και τα βαρύτερα έπεσαν πάνω στην υγρή άμμο, αφού τα πάντα ξεχώρισαν με τη φωτιά κι ανέβηκαν προς τα πάνω για να γίνουν όχημα του πνεύματος.

σημ: και από την απροσδιόριστη αυτή κατάσταση όπου το δοχείο της ύλης ανακινούνταν από την κίνηση που της δόθηκε, η φωτιά ξεχώρισε τα πάντα, όπου τα πιο ελαφρά στοιχεία της ύλης, η ενέργεια-πυρί, και ο ατμός, ξεχώρισαν από τα πιο βαρύτερα Τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας, φωτιά, και ανέβηκαν προς τα πάνω για να γίνουν το όχημα-σώμα του πνεύματος.

Το πνεύμα που ενυπάρχει παντού, ενώθηκε με τα πιο ελαφρά στοιχεία της Ύλης, που είναι το πυρί-ενέργεια, και ο ατμός, ώστε να δημιουργήσει με δοχείο της γέννησης την Ύλη.


Κι ο ουρανός παρουσιάστηκε μέσα σε επτά κύκλους κι οι θεοί εμφανίστηκαν έχοντας τις μορφές των άστρων μαζί με τα σύμβολα τους όλα και διαρδθρώθηκε....μαζί με τους θεούς που βρίσκονται σ'αυτόν. Το δε περικύκλιο, το οποίο απ'το θείο πνεύμα οδηγούνταν στην κυκλική τροχιά του, τυλίχτηκε με αέρα.
Ο κάθε θεός με τη δική του δύναμη έφτιαξε αυτό, για το οποίο είχε πάρει εντολές.

σημ: και διαχωρίστηκε ο ουρανός που περιβάλλεται εσωτερικά από το πνεύμα, και τηνΎλη, σε Επτά κύκλους.

Και το πνεύμα της φύσης του κάθε κύκλου, ( "θεοί"), εμφάνισε τις πρώτες μορφές της Ύλης που ενυπάρχει μέσα στον κάθε κύκλο από τους Επτά. 
Και διαρθρώθηκε ο κόσμος μέσα σε κάθε κύκλο ανάλογα με τα στοιχεία της ύλης που εμπεριέχονται μέσα σ'αυτόν.

Στον δικό μας κύκλο-υλικό σύμπαν, από το πυρί-ενέργεια δημιουργήθηκαν οι Αστέρες.

Οι δε πλανήτες που εμπεριέχουν τα πιο βαριά κατωφερή Τέσσερα στοιχεία της ύλης, δημιουργήθηκαν από την φωτιά τον αέρα την γη και τα νερά, όπου το θείο πνεύμα ενώθηκε με τον αέρα-ατμόσφαιρα που περικλείει τους πλανήτες.
Και κάθε τι δημιουργήθηκε από το πνεύμα της φύσης (θεοί) που εξουσιάζει την ενέργεια-πυρί και δημιουργεί μέσα από τους αριθμούς. (αεί ο θεός γεωμετρεί στην ύλη).



Και δημιουργήθηκαν τα τετράποδα θηρία και τα ερπετά και τα υδρόβια και τα πτηνά και κάθε είδους βλάστηση και χορτάρι και χλόη με κάθε είδους λουλούδια.

Και το σπέρμα της παλιγγενεσίας υπήρχε μέσα τους, έσπειραν δε τις γεννήσεις των ανθρώπων για να γίνουν γνωστά τα θεϊκά έργα και για να δώσουν μια ζωντανή μαρτυρία για την φύση και για την αύξηση των ανθρώπωνκαι για την εξουσία σε όλα κάτω απ'τον ουρανό και για την γνώση των αγαθών, ώστε ν'αυξηθούν σε αριθμό και να πληθαίνουνσε είδος κι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα χρησιμοποιώντας την σπορά της πορείας των θεών των κύκλων.

σημ: Το πνεύμα της φύσης, δημιούργησε και γέννησε τους ανθρώπους από γη και νερό, όπου εμφύσησε μέσα τους το πνεύμα δηλαδή το σώμα του πυρός που είναι η ψυχή, και εμπεριέχει μέσα της την Μονάδα του πνεύματος, η οποία θα δώσει το σχήμα του σώματος με τους αριθμούς στο γένος και το είδος των ανθρώπων από γη-νερό, και ως λογική την νοερή ζωή και πραγματικότητα της υλικής τους φύσεως από γη, νερό, αέρα, φωτιά. 

Και όλα αυτά έγιναν για τον άνθρωπο με σκοπό να αυξηθούν οι άνθρωποι σε αριθμό, και να πληθαίνουν, και γι'αυτό το πνεύμα της φύσης εγκλώβισε κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα, χρησιμοποιώντας την σπορά των γεννήσεων μέσα από την ανανέωση των κύκλων ζωής του κάθε σώματος. 
(ζωή-θάνατος του σώματος και ανανέωση της ζωής σε ένα νέο σώμα).

Κι όλα αυτά τα έκαναν για την αποκάλυψη του ουρανού και της τροχιάς των ουράνιων θεών και των θεϊκών έργων και της ενέργειας της φύσης και για την ανάδειξη των αγαθών και για την γνώση της θείας δύναμης, έτσι ώστε ν'αντιληφθούν τα τμήματα των καλών και των κακών και να βρουν κάθε επινόηση για τη δημιουργία του καλού.

σημ: και όλα αυτά έγιναν για να αποκαλύψει ο άνθρωπος  μέσω της λογικής που του δόθηκε την μουσική αρμονία που ενυπάρχει παντού στο σύμπαν, που όλα αποτελούν ένα θεϊκό έργο, και να αντιληφθεί  μέσα από την νόηση του πνεύματος της ψυχής του, ότι όλα προέρχονται από την θεία δύναμη, και μετέπειτα αφού κατανοήσει τα τμήματα του καλού και του κακού που ενυπάρχουν πάνω στην ύλη, να βρει κάθε επινόηση για την δημιουργία του καλού, και της Αρμονίας. 

Αρχίζει γι'αυτούς η επίγεια ζωή κι η έννοια ανάλογα με τη φορά της τροχιάς των κυκλικών θεών κι η αποσύνθεση τους σε ό,τι απομένει, αφού αφήσουν στη γη μεγάλα έργα τέχνης σαν αμαύρωση των χρόνων αυτών.

Σημ: Και αρχίζει για τους ανθρώπους η επίγεια ζωή, ανάλογα με την θέση την οποία βρίσκονται οι αστερισμοί όταν γεννιούνται τα σώματα τους, και με τον ανάλογο χαρακτήρα, λογική, προσωπικότητα, και μέχρι να αποσυντεθεί το σώμα τους πρέπει να αφήσουν πίσω στην Γη μεγάλα έργα τέχνης και Αρμονίας που αφορούν την Αγάπη και την Αρμονία στην φύση και τους συνανθρώπους τους, ως αμαύρωση των δύσκολων χρόνων που έζησαν στην άλογη  δίχως λογική φύση, επιφέροντας ενόσο ζούσαν την αγάπη και την αρμονία.

Κι όσα χαλούν σε κάθε δημιουργία έμψυχης σάρκας και σε καρπό σποράς και σε κάθε έργο τέχνης θ'ανανεώνονται από ανάγκη, αλλά κι απ'την ανανέωση των θεών κι απ'την τροχιά του κύκλου της φύσης, που τη ρυθμίζουν οι αριθμοί.

σημ: και όσα χαλούν με την πάροδο του χρόνου λόγω της φθοράς σε όσα δημιουργεί ο άνθρωπος, συνέχεια θα ανανεώνονται από ανάγκη, όπως και τα σώματα τους θα αναγεννώνται  μετά τον θάνατο τους σε νέα σώματα, σύμφωνα και ανάλογα με τα όσα έπραξαν.

Το θεϊκό, επομένως, είναι όλη η κοσμική συννένωση, η οποία ανανεώνεται απ'τη φύση, καθόσον μέσα στο θεϊκό εγκαταστάθηκε και η φύση.

σημ: το θεϊκό λοιπόν, είναι να φέρουμε την δικαιοσύνη την αρμονία, την αγάπη, την όμορφη δημιουργία μας, ενόσω ζούμε, διότι αυτό είναι ο Θεός,  Αγαθός δημιουργός και έτσι πρέπει να είμαστε καθοδηγούμενοι κι εμείς, από το Θεό, και όχι από την άλογη φύση του σώματος που φέρει από μόνο του την δυσαρμονία στη φύση.

Και μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε αν είμαστε ευσεβείς, αγαθοί και ελεήμονες, για να ξεφύγουμε από την αέναη επανάληψη της ενσάρκωσης των ψυχών μας πάνω στην Γη.


morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα